Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 651540 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #4050 dnia: 18 Września 2015, 16:58 »
Yyy jaka kłótnia?? Pisałam że mogłam coś źle zrozumieć.  I nadgorliwoscia jest dla codziennie pytanie o to samo Pani. Mój jadł ale w zasadzie mogłam codziennie o to zapytać. Obawiam się ze po tygodniu pani by tylko przytakiwala. Nie pytałam się też codziennie czy syn się odzywa czy dalej kiwa głową. Pani sama po jakimś czasie pochwalila że się otworzył. I też się powtórzę że pani nie ustaliła formy kontaktu na lini rodzic - nauczyciel

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #4051 dnia: 18 Września 2015, 19:01 »
Żadna kłótnia, z przymrużeniem oka to napisałam  :)

Miśka, mieliśmy karty i zebranie ogólne, osobno pójdę na dyżur. Ale mam nadzieję, że zacznie normalnie jeść.

Bożena, słabo... Plik widzę odwrotnie, ale rzuciło mi się, że na śniadania nie ma warzyw... Bułka z szybką, bułka z serem  ::)

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #4052 dnia: 18 Września 2015, 19:49 »
A u nas trzeci słodki obiad w tym tygodniu - pierogi z serem i truskawkami... na menu było napisane tylko ze pierogi ale dopytalam z czym były. . I jeszcze je cukrem posypały. ..

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4053 dnia: 18 Września 2015, 21:05 »
Ale wg tej ustawy to dodatkowo dosladzac nie mogą...

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #4054 dnia: 18 Września 2015, 21:15 »
ten cukier jest przerażający ::)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4055 dnia: 18 Września 2015, 21:26 »
Powiem tak ustawa ustawą a życie życiem. .. na menu cukru do posypania brak..

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4056 dnia: 18 Września 2015, 21:47 »
U nas ewidentnie jest rozpisany miód.
Np dzisiejsze na podwieczorek były płatki owsiane z mlekiem, żurawina i miodem
W inny dzień wafle ryżowe z dżemem z czarnej porzeczki niskoslodzonym ;)
Obiady maja raczej na słono, a jak są leniwe to na pierwsze np żurek z kiełbaska.

Zdziwila mnie na śniadanie biała rzepa - Karol twierdzi ze mu smakuje , ja chyba nie jadlam :p

Tak samo jak zupy cytrynowej czy śródziemnomorskiej. :)

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #4057 dnia: 19 Września 2015, 09:48 »
Tyle słodkiego w przedszkolu to nieporozumienie. U nas w szkole od początku roku był tylko jeden słodki obiad, rytz z jablkiem i mój nie zjadł.
W dużej mierze że względu na takie menu mój nie chodził do przedszkola.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #4058 dnia: 20 Września 2015, 17:03 »
Mnie za to niepokoi jedzenie w przedszkolu. Od początku nie w smak mi było, a od poniedziałku zaczęłam robić zdjęcia tego jadłospisu. No i mam czarno na białym, że co dwa dni jest słodki obiad (ryż z sosem truskawkowym, makaron z twarogiem i masłem), a co dwa dni "normalny".. a jak nie ma słodkiego obiadu to jest słodkie śniadanie (chałka z masłem plus dżem, serek biały na słodko plus kakao).. no i czasem słodki podwieczorek (drożdżówka, pączek).. jak dla mnie okropnie dużo tego słodkiego.. No i ciekawe czy to kakao to taki napój typu Puchatek czy z prawdziwego kakao, a te drożdżówki to sami pieką czy kupują? No i mleko w kartoniku, hmm pewnie UHT, szkoda że nie "świeże"
najlepiej jakby za przedszkolem mieli łąkę, na której pasie się krowa i mogli ją przed śniadaniem wydoić... ;D

"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4059 dnia: 20 Września 2015, 17:52 »

[/quote]
najlepiej jakby za przedszkolem mieli łąkę, na której pasie się krowa i mogli ją przed śniadaniem wydoić...

[/quote]

Daleko idącą i niepotrzebna ironia....

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #4060 dnia: 20 Września 2015, 20:31 »
Ja tam ogolnie uwazam, ze dziecko powinno jesc ile chce o ile jest zdrowe. Takze o jedzenie sie nie pytam, bo tak na prawde mnie to nie interesuje o ile maly nie pada z glodu i wyglada zdrowo ;)

a co do jedzenie to wlasnie jestesmy w Polsce, mysle, ze zadne przedszkolne najgorsze menu nigdy nie dorowna menu babci. Tu nutella, tam zelki, no przeszczesliwa jestem ;) ale co tam, nie widza dzieci zbyt czesto, raz na kilka miesiecy, to niech szaleja. No i oczywiscie woda to samo zlo, przeciez sa pyszne napoje i soczki ;)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #4061 dnia: 20 Września 2015, 21:52 »
Zapraszam na wyprz ciuszków i zabawek po Adasiu - http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=50844.0

Offline beta80
  • maniak
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #4062 dnia: 20 Września 2015, 22:04 »
Marta pociesze Cię ze moi rodzice widzą wnuki często a niestety wszelkiego rodzaju lubisie czy lizaki są dziecku kupowane  :). No i czekolada..

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #4063 dnia: 21 Września 2015, 09:04 »
moi rodziće tez rozne cuda kupowali ale nauczylam ich zeby czytac sklad :) no i babcia teraz czyta, a jak nie jest pewna to sie mnie spyta ty moze dac. oczywiscie daje tez lizaka i cukierka czasami ale nie robie z tego afery :) afera ostatnio byla jak babcia dala dziecku bulke zamiast zaprowadzic do domu na obiad.

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #4064 dnia: 21 Września 2015, 12:55 »
Moj tesc kupil ostatnio lizaka mimo ze powiedzial emek ze nie je...,lizak lezy czeka w kolejce do wywalenia chyba ze przyjdzie do nas jakies dziecko ktoremu mama pozwoli zjesc...
Do niektorych nie dociera....moja babcia ostatnio usilnie chce nauczyc igora pic herbate z cukrem ocxywiscie bo w przedszkolu dostanie i co ja wymyslam zeby pil tylko wode....

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4065 dnia: 21 Września 2015, 16:14 »
Mój w domu pije bez cukru, chyba za moją podpija; w przedszkolu pije z cukrem;  pomijam że herbatę to poznał w żłobku :p panie zdziwione że on wodę pije. Teraz pije i wodę i soki czy kompoty. Gazowanych nie daje. Soki w domu wiekszosc 100%

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #4066 dnia: 21 Września 2015, 18:08 »
Izulek mój nie znał smaku herbaty i nie uważałam żeby musiał pić. Woda mu Wystarczała ale przecież wymyślam.

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #4067 dnia: 21 Września 2015, 18:56 »
U nas na szczęście dziadkowie stosują się do wytycznych...  8)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #4068 dnia: 21 Września 2015, 18:57 »
Z herbat Lila uwielbia miętę, a że rośnie mi pod domem ;) to mam sporo suszu :)

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4069 dnia: 21 Września 2015, 19:48 »
No mój też nie znał. Sprostowanie w przedszkolu. JJuż nie slodza :) moi też się stosują w większośc

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4070 dnia: 21 Września 2015, 21:08 »
Mój mały też tylko wodę pije. Od czasu do czasu wypije soczek owocowy, ale to raz na dwa tygodnie może albo i rzadziej :) W przedszkolu pije herbatę, wcześniej pił u babci czasem ale bez cukru, tylko z cytryną i dobrym sokiem malinowym(odrobinką), robionym. Moi rodzice na szczęście się stosują do naszych zasad i reguł.

Eh. Mały mi się zakrztusił w piątek wieczorem. Bardzo. Nie mógł złapać oddechu, po czym jak złapał, to kaszlał okropnie. I tak mu się ten kaszel utrzymuje przez weekendy. Ani gorączki, ani kataru... Tylko ten kaszel. Już sama zgłupiałam, czy to może się tak od tego zakrztuszenia utrzymywać ??? Nie chcę iść do lekarza, bo tam wiadomo siedlisko zarazków i lekarz w ostateczności. Dziś jak kaszlał, narzekał na brzuszek. Mówi, że gardło go nie boli ani nic, tylko coś w brzuszku. Po chwili przechodzi... W ciągu dnia na brzuszek nei narzeka prawie wcale. Brak wymitów czy biegunki.
Dzisiaj był w przedszkolu normalnie, trochę pokasływał, ale nie szczególnie.
Dziewczyny, on wciąż je mleko modyfikowane(z kaszką, łyżką). Czy te jego brzuszkowe sprawy mogą być z tym związane? Że już za dużo tego... ?

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #4071 dnia: 21 Września 2015, 21:58 »
Moze to glupie ale jak ja kaszle dlugo lub wymiotuje dlugo to czesto robi mi sie na brzuchu cos ala "zakwas" od wysilku..
Moze mlody ma to samo stad mowi ze boli go brzuszek?

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #4072 dnia: 22 Września 2015, 03:09 »
Nie chcę iść do lekarza, bo tam wiadomo siedlisko zarazków i lekarz w ostateczności. Dziś jak kaszlał, narzekał na brzuszek. Mówi, że gardło go nie boli ani nic, tylko coś w brzuszku. Po chwili przechodzi... W ciągu dnia na brzuszek nei narzeka prawie wcale. Brak wymitów czy biegunki.
Dzisiaj był w przedszkolu normalnie, trochę pokasływał, ale nie szczególnie.
Magda, dobrze Ci radzę idź z małym do lekarza bo z tego co wypisujesz widzę, że nigdy nie słyszałaś o czymś takim jak podtopienie wtórne.

Ważne, aby pamiętać, że gdy człowiek zachłyśnie się dużą ilością wody i na pierwszy rzut oka nie widać żadnych objawów, nie należy zostawiać go bez pomocy. Zjawisko wtórnego utonięcia następuje od paru minut po incydencie do nawet 72 godzin. Może się więc zdarzyć, że człowiek jest zdrowy, czuje się świetnie, po czym po kilku godzinach zaczyna odczuwać duszność - mówi dr Dorożała.
Największym zagrożeniem wtórnego utonięcia jest brak charakterystycznych objawów. Człowiek zaczyna być senny, lekko otumaniony i wyczerpany. Może wystąpić ból w klatce piersiowej, problemy z oddychaniem. Gdy dodatkowo pojawia się kaszel lub co gorsza w momencie zachłyśnięcia wodą doszło do wymiotów, natychmiast należy udać się z chorym do najbliższego szpitala.

To tak tylko znalezione na szybko

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline izulek
  • Chuck Norris
dp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #4073 dnia: 22 Września 2015, 07:54 »
Jak nie chcesz iść do przychodni, to zawołaj lekarza do domu, albo umów się na jakąś mniej obleganą godzinę wizyt. Brzuch boli od kaszlu, zwłaszcza jak nie ma czym kaszleć, lekarz oceni albo da leki wyciszające kaszel, albo wykrztuśne rozrzedzające wydzielinę (o ile taka jest)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4075 dnia: 22 Września 2015, 16:55 »
Ania, ty się  nudzisz na Majorce  8)

Ostatnio mierzi mnie ten portal....ale przeczytam.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #4076 dnia: 22 Września 2015, 17:47 »
Odsypiamy pobudke o 1 w nocy :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4077 dnia: 22 Września 2015, 21:06 »
Byłam jednak u lekarza... Do środy żegnamy się z przedszkolem :( Mały jest załamany, popłakał się, że nie pójdzie. I obraził na mnie, eh.
Oskrzela i płuca czyste. Ma bardzo podrażnione gardło i krtań. Trochę zaczerwienione. Dostaliśmy, do tego co już daję małemu, inhalacje z pulmicortu.
Ale wieczorem tuż przed pójsciem spać, zarzygał mi wszystko co mógł... Zwymiotował wszystko co dziś jadł ::) moje dziecko w życiu tak nei wymiotowało. jeśli to się powtórzy, to chyba powtórka lekarza...

Dziś mały jeszcze był w przedszkolu i dosłownie zabiło mnie to jak panie mi go przegrzały ::) ::) ::) Na dworze 20 stopni. A on miał na sobie: podkoszulek, bluzkę na długi rękaw, BLUZĘ a na to kurtkę Z POLAREM... Masakra. Akurat wracali ze spaceru, ja już na niego czekałam... Był mokrusieńki. A specjalnie zostawiłam w szatni lżejsza kurtkę(rano było 6 stopni...)... Ok, rozumiem, nie zwróciły na nią uwagi. Ale na cholerę ta bluza pod kurtkę? masakra. Długo do siebie dochodził ::)
Dziś pierwszy raz usłyszałam jakiś negatyw o moim dziecku :P Negatyw i nie negatyw, tzn, Dominikowi ktoś wyrwał zabawkę z ręki. Zrobił to samo, i tak pare razy, w końcu Dominik tamtego chłopca popchnął ::) Po czym pobiegł do pani... naskarżyć sam na siebie i powiedzieć że musi przeprosić chłopca :P Oczywiście potem na spokojnie mu wyjaśniłam że tak nie wolno, było mu bardzo głupio...

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4078 dnia: 22 Września 2015, 22:05 »
Z tym ubiorem to właśnie tego bywa. Może dziewczyny pracujące w przedszkolu się wypowiedzą od swojej strony. U nas się zdarzało że panie ubieraly w to co rano gdzie było dużo dużo cieplej

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4079 dnia: 22 Września 2015, 22:43 »
Ja zawsze sprawdzałam pogodę i zbede ciuchy, które rano młoda miała założone bralam od razu że sobą żeby nikt nie wpadł na pomysł ubierania dziecka we wszystko, co wisi w szatni.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"