Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 647955 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #3750 dnia: 19 Sierpnia 2015, 21:15 »
My w koncu tez kupilismy befado, ale z gumką, niezapinane.

Offline kobietka
  • maniak
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #3751 dnia: 19 Sierpnia 2015, 22:35 »
dmonik i u nas stanęło na kapciach z księżniczką Zosia (CCC), udało się jedynie przekabacić na kolor fioletowy a nie różowy:) Buciki naprawdę super, dość elastyczne, dobrze trzymające piętę i co najważniejsze, posiadają znak "zdrowa stopa":)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3752 dnia: 20 Sierpnia 2015, 09:15 »
Hehe pamiętam rok temu jak na początku sierpnia szukalam kapci, juz muszą być
Teraz o tym zapomnialam, tzn muszę sprawdzić czy te które ma są dobre  : :P

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #3753 dnia: 20 Sierpnia 2015, 09:44 »
Justys851 :) wczoraj stałam między półkami z dziecięcymi "kapciami" i pomyslałam o tych, które ja miałam w przeszkolu 8) zachowały się na zdjęciach m.in. z balu przebierańców i innych ważnych wydarzeń przedszkolnych i... nie, świat obuwia dziecięcego mocnooo sie rozwinął od poczatku lat 80. :D

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #3754 dnia: 20 Sierpnia 2015, 09:52 »
Oj tam, ja tez starsza od stanu wojennego  ;) a kapciuchy miałam ze sztywną podeszwą i na rzepy zapinane. Tylko one chyba z NRD były  ;D
Tak właściwie to nie powinnam się przyznawać, że do przedszkola chodziłam bo moja kariera trwała jakieś 2 miechy  ::)

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #3755 dnia: 20 Sierpnia 2015, 10:18 »
dmonik i u nas stanęło na kapciach z księżniczką Zosia (CCC), udało się jedynie przekabacić na kolor fioletowy a nie różowy:) Buciki naprawdę super, dość elastyczne, dobrze trzymające piętę i co najważniejsze, posiadają znak "zdrowa stopa":)

U nas też fioletowe :) różowych nie było, więc i problemu nie było ;)
Natalka 4.11.2012

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #3756 dnia: 20 Sierpnia 2015, 13:46 »
A ja kupilam befado dzis
Ciut wiekszewzielam, z odkrytym palcem :p
Ide jutro sebe zapisac do przedszkola- mlody idzie ze mna. Plan jest taki ze zostawie go juz jutro na godzine z paniami a sama pojde umowe podpisywac ;)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #3757 dnia: 23 Sierpnia 2015, 22:01 »
Moja córcia idzie jutro na ostatni tydzień do przedszkola..

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #3758 dnia: 24 Sierpnia 2015, 10:29 »
a mój syn do niani...
będę wyć...
za moją najukochańszą ciocią i za trzecią babcią Tycia...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #3759 dnia: 24 Sierpnia 2015, 10:43 »
Lila, rozumiem doskonale - sama wyłam i przeżywałam chyba bardziej niż moja Lila  ::)
Za to teraz - spotkanie z Nianią jest przeżyciem dla obu  ;D w piątek nawrt Niani łzy poleciały jak jej Lila wyznawała miłość i tuliła  ;D a to wszystko w obecności babci  :P

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3760 dnia: 24 Sierpnia 2015, 10:59 »
Tyt zawsze preferował ciocię i w jej obecności olewał obie babcie...
Nasza niania bardzo to zawsze przeżywała....że może się babcie obrażą...
Na co się mają obrażać? Za ten poświęcony czas - za nieraz kilkanaście godzin pracy.
Bywało, że syn zostawał u niani na noc, bo ja na dyżurze, a mąż się nie wyrobił (bo budowa)
A jak się właśnie wyrabiał to był sms, żeby sobie odpuścił, bo chłopak już śpi...

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
Odp:Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #3761 dnia: 24 Sierpnia 2015, 12:14 »
ja też się do niań przywiązuję  ;)

teraz mamy ciocię a właściwie bardziej babcię Elę  ;)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3762 dnia: 24 Sierpnia 2015, 12:51 »
Lila,to nie dajesz do przedszkola?

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #3763 dnia: 24 Sierpnia 2015, 14:07 »
Lila,to nie dajesz do przedszkola?

Właśnie chyba idzie do przedszkola, a rezygnują z Niani ;) ostatni tydzień będzie u Niani :)
Natalka 4.11.2012

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #3764 dnia: 24 Sierpnia 2015, 14:09 »
dmonik44 dobrze zrozumiała - Tyt we wrześniu zaczyna karierę przedszkolną  :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3765 dnia: 24 Sierpnia 2015, 17:50 »
anoooo  ;D ;D ;D ;D
nie ma, że nie idzie do przedszkola...
musi się chłopak usamodzielniać...
— Richard M. Devos

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3766 dnia: 24 Sierpnia 2015, 19:03 »
Aaa  ;)

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #3767 dnia: 27 Sierpnia 2015, 12:27 »
We wtorek moje starsze dziecko zaczyna karierę przedszkolaka. Wczoraj byłam na spotkaniu organizacyjnym... i... no właśnie.. Pani wydaje się być ok i taka normalna i nic do niej nie mam. Tylko całe przedszkole przechodzi generalny remont i akurat w sali najmłodszej grupy nie jest zrobiona łazienka jeszcze i na 1 września nie będzie na pewno gotowa.. Przeraża mnie to troszkę i to, że będą musieli chodzić do innej sali do łazienki.. Dam mu kilka kompletów na zmianę w razie wypadku, ale troszkę mnie to martwi...

No i zastanawiam się jak dzieci przyjmą mojego syna, bo on malutki jest.. Wczoraj jeszcze w żłobku jakąś matka mi się pyta czy on do trzeciej grupy przechodzi (tam dzieci od dwóch lat są), a jak jej powiedziałam że do przedszkola idzie to się mocno zdziwiła.. Tak to on wygadany jest i dobrze rozwinięty na swój wiek... tylko wstydliwy mi sie zrobił ostatnio i nie chce za bardzo z niektórymi osobami rozmawiać.. Oby z panią było inaczej... Bo jak się obrazi to przerąbane...

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #3768 dnia: 27 Sierpnia 2015, 13:01 »
ja mysle ze dzieci nie beda zwaracac uwagi na jego wzrost to dorosli sie tym przejmuja a nie dzieciaki dla nich bedzie fajnym kolega i tyle- nie rpzejmuj sie glowa do gory :)
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3769 dnia: 27 Sierpnia 2015, 13:21 »
Tez tak myślę. I co to znaczy niziutki, ile ma cm? Dzieci są różne, może być ktoś niższy od niego. Chodził do żłobka?

My po 2 dniach adaptacyjnych jesteśmy, jeszcze jutro. Adi do przedszkola leci jak na skrzydłach. Podczas zabaw zabawkami wiedzie prym, ładnie się bawi z dziećmi, ale - olewa panią i zabawy stricte przedszkolne... Wczoraj miałam kłopot, żeby 'utrzymać' go w kółku z dziećmi i rodzicami, on jako jeden musiał miec w ręce jakieś autko  ::) Nie słucha co pani mówi do grupy i generalnie ma to gdzieś narazie, chce iść się bawić. No zobaczymy  8)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3770 dnia: 27 Sierpnia 2015, 13:26 »
Madzia jak wiesz u mnie jest ten sam problem i powiem Ci ze dzieci nie zwracają na to uwagi.
To właśnie rodzice pytają mi się ile on ma lat. Wtedy w gardle scisika i łzy Cisna się do oczu. Panie wozne twierdza ze tu nie jeden taki był.
Tez się boje po wakacjach, bo dzieci pewnie podrosly , a mój może 1 cm....
Nie macie pojęcia jak mnie ucieszylo , ze palec w kapciach wystaje i trzeba kupić nowe.
Ale juz niedługo mamy gastroenterologa mam nadzieje ze On cos powie bo jak nie to się zalame ....

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3771 dnia: 27 Sierpnia 2015, 13:35 »
Tak chodzi do żłobka od swoich pierwszych urodzin, więc dwa latka już...

Ile ma wzrostu?Zmierzę dokładnie jak wróci ze żłobka dziś i napiszę... Ostatnio mam wrażenie, że urósł troszkę..

Ja niby wiem, że dzieci nie zwracają uwagi, ale rodzice tak.. a my na bardzo specyficznej dzielnicy mieszkamy i boję się, że właśnie rodzice coś dzieciom wspomną, powiedzą przy nich.. Ludzie tutaj nie są tolerancyjni na jakąkolwiek inność... ;/

Selena nauczy się wszystkiego, tego całego funkcjonowania w towarzystwie i grupie...

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkol
« Odpowiedź #3772 dnia: 27 Sierpnia 2015, 13:44 »
dzieci widzą różnice ale im one nie przeszkadzają. Mój mi opowiada, kto od kogo jest wyższy, niższy itd. Ale ja przy nim nie wyrażam swoich opinii na temat wzrostu innych dzieci, choć jest chyba najwyższy

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3773 dnia: 27 Sierpnia 2015, 13:58 »
Madziatko, to co się boisz, jak już Twój już zaznajomiony z byciem w grupie  ;)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3774 dnia: 27 Sierpnia 2015, 14:01 »
Bo to "nowe" dzieci, nowe warunki, nowe wszystko....

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3775 dnia: 27 Sierpnia 2015, 14:06 »
Ale juz niedługo mamy gastroenterologa mam nadzieje ze On cos powie bo jak nie to się zalame ....

a diagnostykę endokrynologiczną miał?
IGF1, IGFBP3, nocny wyrzut hormonu wzrostu itp?

Trzeba sprawdzić. Może to po być niskie dziecko niskich rodziców (o ile Wy nie jesteście zbyt wysocy), ale nie koniecznie...

Ja Wam napiszę jak mój jutro na adaptacji się zachowa...
mi już słabo...
cycek niani... nigdy nie był w żłobku itp... jedyne co to koledzy na podwórku...

Ja się jednego boję, że on pani odpali... a wyszczekany jest jak nie wiem co.
— Richard M. Devos

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #3776 dnia: 27 Sierpnia 2015, 14:09 »
Ja tylko dodam od drugiej strony..
Adaptacja to poziom HARD!!!!!!!

MUsze do wtorku dojsc do siebie po :p

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3777 dnia: 27 Sierpnia 2015, 14:51 »
Lila jestesmy pod opieka endokrynolog a.
RTG nadgarstka okey, tarczyca ok , IGF1 - w normie i to jeszcze górnej.
Na badanie nocnego wyrzutu nas jeszcze nie wziela, bo jak to stwierdziła najgorzej nie jest , a jest pod 3 centylem tylko inne wskaźniki wychodzą dobrze więc nie ma przesłanek by robić to badanie. Mamy przyjechać na kontrole w kwietniu, chyba ze nas cos będzie niepokoić
Zobaczymy co ten gastrenetrolog powie.
My jacyś wysocy nie jesteśmy 163 cm i 175 cm.

Przepraszam za zmianę tematu.

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3778 dnia: 27 Sierpnia 2015, 20:41 »
Sylwusia, koniecznie napisz coś więcej  8)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3779 dnia: 27 Sierpnia 2015, 21:13 »
RTG nadgarstka okey, tarczyca ok , IGF1 - w normie i to jeszcze górnej.
Na badanie nocnego wyrzutu nas jeszcze nie wziela...

przy takich wynikach nie trzeba robić... ja mam córkę ze wzrostem na 3 centylu i wagą poniżej 3
w wynikach zdrową do bólu... :)
— Richard M. Devos