Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 647356 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #1260 dnia: 28 Września 2011, 14:04 »
hahaha Lila  ;D

Ja bym dawala, przecież nie padnie od tego ::)

anetka, nam pomogło bardzo takie cosik, co zapomnialam jak sie nazywa, ale to wyciąg z aloesa bez recepty chyba nawet....poszukam jak to sie nazywa...
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #1261 dnia: 28 Września 2011, 14:37 »
Moze bioaron c, ma w skladzie aloes.

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #1262 dnia: 28 Września 2011, 15:05 »
Lillian, padłam  ;D
ale tak na serio,to takie rzeczy opowiadają lekarze ::)

Offline aneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1263 dnia: 28 Września 2011, 15:06 »
lecę po bioaron C :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1264 dnia: 28 Września 2011, 15:25 »
Znalazałam, BIOSTYMINA.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1265 dnia: 28 Września 2011, 17:08 »
Jak was czytam to się cieszę czasami, że moja Młoda chodzi tylko na "przedszkolne progi" 2 razy w tyg w grupie max 10 osobowej, a przewaznie 6 ::)
Jeszcze nic nie przywlokla....

Magda, to Panie przedzkolanki mają looz bluse. ;)

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #1266 dnia: 28 Września 2011, 19:52 »
a wiecie że licząca 20 dzieci grupa stachowa obecnie (czyli wczoraj i dziś (widzialam na monitoringu)) liczy sobie 5 dzieci... stachu tez zaczyna chychrac
jak to na monitoringu?

Offline aneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1267 dnia: 28 Września 2011, 19:55 »
wiedziałam, że lekko nie będzie , ale ten wrzesień to była totalna porażka..
przedszkole już mi sie nie podoba...

byłąm dzisiaj na spotkaniu z Pania.. i w tym tygodniu jest 29 dzieci na 30, czyli tylko moj Mati na nowo chory.. w zeszłym tygodniu było 15 dzieci a druga pietnastka to dzieciaczki żłobkowe , które już nie chorują...
jutro przyjezdza fotograf do przedszkola, Matiego nie bedzie :(...
chyba teraz ja mam kryzys  ::)
Znalazałam, BIOSTYMINA.

Anusia dzieki, pewnie w najblizszej przyszłości zakupię.. narazie kułam ten bioaron C + syrop na kaszel + mucosolvan do inhalacji+ woda morska + nasivin .. załatwię to przeziębienie ...

Offline aneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1268 dnia: 28 Września 2011, 20:12 »
nie Madziu, receptę już miałam..

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1269 dnia: 28 Września 2011, 20:40 »
u nas są pełne grupy (codziennie zerkam wpisując się na listę) i jestem pełna podziwu...póki co dzieci się trzymają a mój odpukać też nie choruje.
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1270 dnia: 28 Września 2011, 20:59 »
Mój Oskar już tydzień siedzi w domu z powodu przeziębienia, a od dzisiaj Wiktor też zaczął kaszleć  :-\

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #1271 dnia: 28 Września 2011, 21:07 »
Madzia,samą solą to ja inhalowalam Majke na początku(czyli ok 3tyg temu) ::) ::) ::) ::) ::) ::)potem byl jakis syrop i gentamycyna do noska,.teraz jest berodual,pulmicorct gentamycyna do inh,diphergan ..a glut sie uczepil jej na amen ::) ::) ::) ::)dopiero dzis(!!) cos zaczęło splywac z góry..wg dr moge ją puszczac do przedszkola(niema innych objawów prucz paskudnego niezytu góry nosa) a ja nie bardzo chce-bo mi sie toto przeobrazi w zapalenie ucha naprzyklad..Rozmawialam z panią opiekunką Mai-szczerze dziwi sie ze Młoda nie chodzi do przedszkola...wg niej"takim sposobem to Maja i moze caly miesiąc w domu siedziec ,a większosc dzieci z megakaszlem jest przyprowadzana wiec ten jej niezyt to nic takiego" :-\ :-\ :-\ :-\a ja durna jestem...Młoda stęka ze jej sie w domu nudzi,ja kota z nią dostaje i megazmęczenia po calym dniu spędzonym w czesci w domu w czesci w parku..
aneta-niestety wpisane jest to'w straty" chodzenia do przedszkola...dzieci które nic nie przynosza w z przedszkola to błogoslawienstwo jest..
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1272 dnia: 28 Września 2011, 21:21 »
Tete a ja się dziwię nauczycielkom, że pozwalają chorym dzieciom przychodzić do przedszkola i same jeszcze namawiają na przyprowadzanie dziecka z infekcją  ::)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1273 dnia: 28 Września 2011, 21:28 »
Tete a ja się dziwię nauczycielkom, że pozwalają chorym dzieciom przychodzić do przedszkola i same jeszcze namawiają na przyprowadzanie dziecka z infekcją  ::)
szczerze?ja tez..jak prowadza Majke z rana i slysze juz od progu ze dziecko ma szczekający kaszel,widze ze jest apatyczne i kicha dotego-to tak sobie mysle po ludzki,zwyczajnie-czy nie mogą panie zareagowac i chocby zapytac co sie dzieje z dzieckiem?
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1274 dnia: 28 Września 2011, 21:42 »
matko Tete co to za chlewnia a nie przedszkole...
u nas jak coś z dzieckiem nie tak to dzwonią po rodziców...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #1275 dnia: 28 Września 2011, 22:00 »
u nas też od razu tel do rodziców....zostaliśmy o tym uprzedzeni już na samym początku...

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1276 dnia: 29 Września 2011, 08:17 »
Laski,ja ich absolutnie nie tłumacze..ale w takich miejscowosciach jak moja to jest swoiste "panstwo w panstwie"..jedno przedszkole na caly okręg..

dzis zaprowadzilam ją,gluta brak,wstala rano po 6 i mówi ze 'niewie gdzie ma ubranka do przedszkola" :P

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #1277 dnia: 29 Września 2011, 08:35 »
A my nadal w domu, niby kataru już prawie nie ma, a kaszel się kończy, no, ale jednak jeszcze kaszle. Puszczę ją od poniedziałku, zobaczymy jak będzie po tygodniowej nieobecności

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #1278 dnia: 29 Września 2011, 08:37 »
U nas w przedszkolu tez dzieci non stop chore i chore przychodzą  ::), w piątek bylam swiadkiem jak pani nauczycielka wezwala tatusia (tatus do najmlodszych juz nie nalezy ,toz to wiadomo powinien byc mądrzejszy), ani mu tlumaczy ze dzownili do nich zeby przyszli po dziecko wczesniej bo chlopiec ma wysoką (39 stopni) gorączke i drgawki, pani mowi ze jest chory, a tatus na to że on to wie, noi co takiemu zrobisz  ::), ja padlam, na dzien dobry...

I to z grupy mojego dziecka, gdzie ja chwilke wczesniej odebralam swojego malucha, a po chwili przyszla matka, po dwojke dzieci ,jedno z grupy mojego synka, wychodzi, siadają w szatni, wychodzi zaraz z drugiej grupy drugie ,kaszla w tej szatni jak gruzlicy ,ja na matke, ona na mnie, kaze siadac dzieciom, ubrala i wyszla.

I nic to nie daje ze nauczyciele dzwonia do rodzicow ,mowia ze dzieci chore, rodzice nie przychodzą....., tzn jeden przyjdzie, dziesięciu nie.

Najlepsze jest to ze jedno dziecko przyszlo z jelitowką, mlody sprzedal nam pierwsze mnie, od soboty ledwo żylam, pozniej moja mama i mąz, mlody sie trzyma, mam nadzieje ze go nie zbierze, dzieci nadal z jelitowka chodza, widac ze oslabione, ale rodzice puszczają, dzis weszla okazalo sie ze pani nauczycielka mojego synka zlapala jelitówke, wlasnie jej zalatwialam tabletki , noi tak sobie krązy to wszystko nadal brrrrr

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1279 dnia: 29 Września 2011, 08:57 »
wiecie,mnie sie wydaje ze to nie kwestia czy ktos przyjdzie wczesniej dziecko odebrac po intwrewncji przedszkolanki..ale tego co z tym zrobi pozniej..czy zabierze sie do kurowania dzieciaka jak nalezy i czy zaprowadzi w kazdy kolejny dzien coraz bardziej chore dziecko..

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1280 dnia: 29 Września 2011, 09:16 »
pani nauczycielka wezwala tatusia (tatus do najmlodszych juz nie nalezy ,toz to wiadomo powinien byc mądrzejszy), ani mu tlumaczy ze dzownili do nich zeby przyszli po dziecko wczesniej bo chlopiec ma wysoką (39 stopni) gorączke i drgawki, pani mowi ze jest chory, a tatus na to że on to wie, noi co takiemu zrobisz
to jest karygodne wręcz
jak można nie reagować na wezwanie do przedszkola,jak dziecko ma 39 st. i drgawki
no słó brak
i kto za takie dziecko ma odpowiadać?nauczycielka?która ani za bardzo nawet gorączki nie ma jak zbić, bo nie moze leków podawać...
Ale jak coś by się stało, to taki rodzic pierwszy będzie obwiniał przedszkole
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1281 dnia: 29 Września 2011, 09:18 »
Ahhh jeszcze zapomnialam napisac , moja mama mi opowiadala ze w tamtym roku mieli rodzenstwo chlopca i dziewczynke w przedszkolu (dziewczynka chodzi jeszcze, chlopiec juz poszedl do szkoly) wiecznie chorowali, zasmarkani, nauczycielki mowili rodzicom żeby wykurowali dzieci w domu i sluchajcie co sie stalo ,dziewczynka w pewnym momencie zemdlala w przedszkolu, rodzice przyjechali, odebrali dziecko i co dziecko znalazlo sie w szpitalu, niedoleczone i choroba wyszla ......
Po tym Helenka juz podobno nie jest tą samą dziewczynką co byla, stala sie troszke "opozniona" , wszyscy nauczyciele nawet to zauwazyli bo wczesniej radosna szybka dziewczynka, teraz zamyslona, mająca swój swiat. Teraz juz rodzice z kazdym przeziebieniem zabierają malą do domu ,po tej akcji....

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1282 dnia: 29 Września 2011, 10:44 »
no wiecie co takie zachowanie to mi się w głowie nie mieści
przecież jak dorosły jest chory z gorączką to jest mu ciężko a co dopiero dziecko
szum, gwar w tym przedszkolu a dzieciaka łeb naparza
to poprostu znęcanie się

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #1283 dnia: 29 Września 2011, 10:44 »
Po tym jak słyszałam, ze rodzice potrafią nie odbierac telefonu z przedszkola, podawac fałszywe numery, zeby im nikt nie dzwonił, ze mają dziecko zabrac, po tym jak słyszałam, ze potyrafią zostawic dziecko samo za bramą przedszkola, zeby sobie samo weszło, a sami odjeżdżali zanim dziecko w drzwiach zniknęło, to już mnie chyba nic nie zdziwi

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #1284 dnia: 29 Września 2011, 10:50 »
przerażające...

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1285 dnia: 29 Września 2011, 11:12 »
ze potyrafią zostawic dziecko samo za bramą przedszkola, zeby sobie samo weszło, a sami odjeżdżali zanim dziecko w drzwiach zniknęło, to już mnie chyba nic nie zdziwi
od mojej dyrektorki wiem że u nas w ubiegłym roku takie numery były...skandal
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1286 dnia: 29 Września 2011, 11:16 »
Nie ma to jak "kochający" rodzice.... ::)

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #1287 dnia: 29 Września 2011, 11:41 »
 ojaaaaa... o takich numerach nie słyszałam. Słuchajcie a czy nie ma żadnego prawnego sposobu na takich rodziców, bo to jest najzwyklejsze znęcanie się i przede wszystkim karygodne zaniedbanie. To opieki społecznej się nadaje przecież.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1288 dnia: 29 Września 2011, 13:02 »
Straszne...

U nas tez sie dzieciaki trzymają. Za to mnie  rozkłada :/

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1289 dnia: 29 Września 2011, 13:22 »
Pewnie sie da ale kto niby to ma zrobic, dyrektorka hmmmm, ona sie w takie cos bawic nie bedzie, reputacji przedszkola psuc rowniez nie bedzie , więc zostaje tak jak jest .

A najbardziej mnie rozwalil ten ojciec, bo pani mu mowi ze dziecko gorączkuje itp, dziecko wychodzi ledwo na nozkach stoi, blady jak sciana ,pani dalej sie produkuje ze spal przez caly dzien, a ojciec ramiona wzniósł i mówi "wiem"  ::)