Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 646950 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #690 dnia: 26 Listopada 2010, 21:06 »
U nas w końcu koniec choróbska. Wszystko odpuściło, kaszlu niet, nawet wieczny katar zniknął. Do wtorku Bartek będzie jeszcze w domu i w środę ruszamy do przedszkola, a ja do pracy. Po 2 tygodniach od zakończenia antybiotyku mamy zaszczepić małego przeciwko grypie Vaxigripem. Mam nadzieję, że Bartolini da radę wytrzymać te trochę bez przedszkolnego kataru…

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
szymek dzis po tygodniowej przerwie z powodu choroby poszedł z płaczem do przedszkola  ::) Ale dzis odwiedzi Ich Sw.Mikołaj wiec bankowo bedzie zadowolony :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Mateusz od środy nie był w przedszkolu i dziś niezbyt chętnie szedł do przedszkola ale wizja św. Mikołaja jakoś go przekonała.
czeka ich intensywny tydzień w przeszkolu - dzis mikołaj; w środę bal mikołajkowy a w piatek idą do teatru  :)

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
Andrzejki w przedszkolu... za co była przebrana nie mam pojęcia :)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
jakis piesek Pluto może? ;D
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline kwiatek33
  • bywalec
  • data ślubu: 28.04.07
to raczej jakaś dżdżownica

Morgan
  • Gość
My juz mielismy bal i Mikołaja :)
Michalinka była dzwoneczkiem ;)

DLACZEGO UMIESZCZASZ ZA DUŻE FOTY ?
« Ostatnia zmiana: 17 Grudnia 2010, 19:50 wysłana przez ela »

Morgan
  • Gość
ponawiam fotki :)

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Śliczna jest :-)
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
piękna :)

Morgan
  • Gość
dziekuje :)

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
nie wiem, czy u Was też się takie cuda dzieją...
http://www.tvp.pl/bydgoszcz/informacja/zblizenia/wideo/2401-g-1830/3865739 informacja o przedszkolach  zaczyna sie ok. 3:40..

wystałam w kolejce do przedszkola 3 dni i 3 noce..
mowie Wam, czułam sie jak w jakimś filmie.. i nadal nie dowierzam, ze stałam w kolejce żeby zapisać dziecko do przedszkola..

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
Ale wytłumaczcie mi jak to jest z tymi kolejkami... po co w nich stac skoro i tak składa się podanie i się czeka.

No a tak poza tym to brak słów! Polityka prorodzinna- śmiech na sali!!

♡ Szymon & Leon ♡

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Dokładnie, ja tez nie wiem o co chodzi. U nas normalnie się składało, byl na to jakiś czas, a potem lista które dzieci zostały przyjęte i tyle.

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
Dziewczyny, mam problem, a właściwie pytanie: Filipowi od paru dni strasznie łuszczą się palce u stóp i u dłoni. Naskórek schodzi miejscami całymi płatami:/ Nie wiem co to jest. Dwa tygodnie temu miał jakąś dziwną wysypkę na całym ciele, lekarka stwierdziła, ze to wirusowe i jakieś półtora tygodnia po tym zaczęły mu się tak dziwnie łuszczyc te palce.
Spotkałyście się z czymś takim?

Offline aneta_81

• Chuck Norris
laski, w przedszkolach niepublicznych  w Bydgoszczy przyjmują w kolejności zgłoszeń, także musiał wystać w kolejce od piatku zeby byc 34 na liscie z 40 dzieci przyjmowanych..
3 dni i 3 noce stania w takim  mrozie..

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
Ale jazda, mowa tu o przedszkolu NIEPUBLICZNYM! no masakra. Fakt, że ja jakimś cudem zapisałam Pati jak miała 1 rok i 2 m-ce do przedszkola dopiero co budowanego..była już 7 na liście... a jak ruszyły zapisy w lutym tego roku to na otwarciu nie było miejsc... i miej tu więcej dzieci... i miej tu wogóle dzieci....

Offline kjp83

• Chuck Norris
Ale jazda! 3 dni, 3 noce!!!! A bierzcie pod uwagę że rodzice pracują. Brać urlop żeby postać na mrozie... miodziooo

~monika~ mi się tak zaczeło atopowe jak miałam 3 latka jakoś. Mama mi mówiła że właśnie od jednego paluszka się zaczęło. Mam nadzieję że u Was to co innego ale możesz wybrać się do alergologa.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
~monika~ u nas Diminik miała tak na praej ręce  , paluszki plus podeszwa dłoni . Ale zesżło . Prawdopodobnie było to uczulenie od plasteliny .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
Dziewczyny, mam problem, a właściwie pytanie: Filipowi od paru dni strasznie łuszczą się palce u stóp i u dłoni. Naskórek schodzi miejscami całymi płatami:/ Nie wiem co to jest. Dwa tygodnie temu miał jakąś dziwną wysypkę na całym ciele, lekarka stwierdziła, ze to wirusowe i jakieś półtora tygodnia po tym zaczęły mu się tak dziwnie łuszczyc te palce.
Spotkałyście się z czymś takim?

Hej! Przypadkiem trafiłam na wątek ;) i proszę moja tez cos takiego ma. Jakby siedziała niewiadmo ile w wodzie, skórka jest biała i pęka... A wysypkę miała tylko na klatce, i zniknęła po 3 dniach... Nie byłam u lekarza, bo czytałam ze to może być od przegrzania. Bo poza tym czuje sie dobrze. Ponoć to też objaw szkarlatyny... U nas pomału ustępuje, a ajk nie zniknie, to skonsultuje to z lekarką.

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
No ja też podejrzewałam szkarlatynę ale nie znam się ... mam nadzieję, że żadne AZS się nie zaczyna, choć Fifi ma tą skórę dość wrażliwą (ja z resztą też alergiczka ;/)
Suprynka, dokładnie tak jak piszesz - pomarszczona jakby od długiego namoczenia skóra, która pęka, takie pęcherzyki, które pękają i skóra się łuszczy. Dziś po myciu rąk aż się przeraziłam, skóra złaziła z każdego palca, okropnie to wygląda ... no nic u nas zapalenie oskrzeli, w czwartek mamy się pojawić u pediatry na "osłuchanie" to jej to pokażę
Dzięki

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
laski, w przedszkolach niepublicznych  w Bydgoszczy przyjmują w kolejności zgłoszeń

zazwyczaj tak jest w niepublicznych...ale żeby na mrozie stać...
no bez jaj...
dziwne to...

zaczyna się czuć oddech nowej rekrutacji na plecach...
ciągle się zastanawiam cy dwoje pracujących rodziców, w tym matka na 1,5 etatu, starczą żeby dziecko dostało się do publicznego...
zobaczymy...
Póki co wybieramy sobie przedszkole nr 3 bo nr 1 i 2 już mamy
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline morgaina

• Chuck Norris
Lila składaj na Jodłową Pani dyrektor preferuje rodziców lekarzy ;)

Offline aneta_81

• Chuck Norris
ja o publicznym moge tylko pomarzyć..

Offline suprynka

• maniak
Dziewczyny a jakie są te kryteria??

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
...Jodłowa...hmmm wbija się powiedzmy w kryteria, które ustaliliśmy dla wyboru "publicznego"...żeby pasowało...
jak raz pasuje na nr 3, ale brak innych danych o placówce...

suprynka kryterium dla publicznego???
moment...

- zameldowanie w stosownej gminie;
- pierwszeństwo dla dzieci matki lub ojca samotnie wychowującego
- pierwszeństwo dla dziecka matki lub ojca, wobec którego orzeczono znaczny lub umiarkowany stopień niepełnosprawności, bądź całkowitą niezdolność do pracy oraz niezdolność do samodzielnej egzystencji,
- pierwszeństwo dla dziecka umieszczonego w rodzinie zastępczej
- dzieci obojga rodziców pracujących

nie ma żadnych kryteriów zarobkowych dla rodziców, bo nikt nie wymaga jakiejkolwiek deklaracji o dochodach....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline kjp83

• Chuck Norris
marne szanse widzę... normalna, pełna rodzina, w miarę zdrowi, no tyle tylko że oboje pracujemy. Ale takich jest tysiące  ::)

Lilian ja czytałam że w tym roku przy zaświadczeniach o zatrudnieniu w przedszkolach żądali żeby pracodawca wydawał potwierdzenia że opłaca zusy. Zdarzały się przypadki że wymagali PIT'a zeszłorocznego  ::) Były to pojedyncze przypadki ale mimo wszystko zdarzyły się.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
może chcieli potwierdzenia, że faktycznie pracuje...

nic o tym oficjalnie nie ma, a moje kumpele nic mi takiego nie raportowały, a trochę "przedszkolnych" znajomych mam...
potwierdzenia o ZUSie to ja im mogę dać...żaden problem...
PITa nie mają prawa żądać, moje dochody moja sprawa, nikt mi nie bezie zaglądał do portfela...bankowi to się mogę przy kredycie po spowiadać, ale nie przedszkolu;

kjp...normalnych nawet wg krzywej Gausa powinno być najwięcej...
Ja tam zobaczę, czy się dostanie czy nie...
Jak nie to mam zaklepane niepubliczne...dlatego min cały czas biję się z myślami, czy bawić się w tą rekrutację czy nie...
Rozpatruję plusy publicznego i niepublicznego i nie wiem na co postawić...
— Richard M. Devos

Offline jagodka24

• Chuck Norris
oj te przedszkola
ja juz za rok musze majke zapisywać

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline suprynka

• maniak
Lila dzięki za kryteria  :).
U nas też będzie pewnie cieżko z publicznym, ale zobaczymy, za rok będę się martwić.
Ja zapisalam Zuzke do 2 niepublicznych, ale raczej stawiam na publiczne. Fakt większe grupy, ale jakoś my chodziłyśmy do duzych przedszkoli i było dobrze. Poza tym te koszty, są powalajace. Ja tą różnicę wolę przeznaczyc na wspólne, rodzinne wyjazdy ;).