Autor Wątek: Julenkowe odliczanie :)  (Przeczytany 89021 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
Odp: Julenkowe odliczanie :)
« Odpowiedź #1410 dnia: 19 Listopada 2009, 13:39 »
Miłego dnia :-* :-* :-*
No niestety u księży trzeba się niekiedy"nagimnastykować" ??? ??? ???

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #1411 dnia: 19 Listopada 2009, 19:09 »
Julcia! ja powoli wracam! Masz piekny avatarek kochana!!!

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #1412 dnia: 19 Listopada 2009, 22:51 »
Kurcze ::) Bez sensu. Ja bym pewnie sama sobie dopisała, nie cierpię takich niedomówień,  a jeszcze gdy wszyscy rzucają kłody pod nogi! Spokojnie kochana, niedługo będzie to już za Wami :) Chociaż od takiego czegoś to się wszystkiego odechciewa ::)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #1413 dnia: 20 Listopada 2009, 09:43 »
ja też bym sama wpisała... problemy robią ;/

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1414 dnia: 20 Listopada 2009, 10:13 »
Hej dziewczynki :przytul:

Ale kusicie do złego :D Nie wpisaliśmy sami, pojechaliśmy do tego księdza, wolałam mieć czyste sumienie :D Ale ten ksiądz troszke się zdziwił, że nasz nam robi takie problemy, powiedział, że dla niego to by nie miało znaczenia  ::) Ale OK, było minęło.. Załatwione :)
Teraz mam taki mętlik w głowie jaki by tu smak tortu wybrać.. pamiętacie wzór tortu jaki Wam wklejałam na poczatku odliczania?

Wysłałam go do mojej kolezanki, która jest maganerem jednej z sieci piekarni-cukierni na śląsku.. i niestety szybko sprowadziła mnie na ziemię.. ;D Po pierwsze dowiedziałam się, iż jest to atrapa a nie prawdziwy tort, po drugie nie ma szans umieścić w torcie żaróweczek, które po podświetlają.. tak na prawde to ja w ogóle nie zauwazyłam ich w torcie  :glupek:.. Ale bym wykombinowała ;D Ale tak czy inaczej obiecała, że zrobią dla mnie najpyszniejszy i najpiękniejszy torcik :)
Oczywiście z zachowaniem motywu zimowego.. będzie cały w bieli i delikatnym błękicie z płatkami śniegu i gwiazdkami  :Serduszka:

Tylko nie wiem cholerka jaki ten smak wybrać..  ::) ::) ::)

Buziole dla Was :-*

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #1415 dnia: 20 Listopada 2009, 10:26 »
Z doświadczenia mogę Ci polecić śmietankowy, dlatego że każdemu podpasuje, u nas był... myśleliśmy że to taki "za prosty" smak, a  okazało się, że wszyscy chwalili bardzo, że taka prostota jest najlepsza :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #1416 dnia: 20 Listopada 2009, 12:05 »
jak ma być zimowy to chyba faktycznie śmietanowy będzie najlepszy... chyba, że chcesz coś bardziej zimowego np.: pomarańcza z cynamonem... tylko nie wiem czy jest tort w takim smaku  ::)

nie mogę się już doczekać Twojej realcji... świetny taki zimowy ślub  :) :) :) mam tylko nadzieję, że będzie śnieg

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #1417 dnia: 20 Listopada 2009, 14:04 »
Sliczna ta atrapa tortu :) jestem pewna że Wasz będzie jeszcze śliczniejszy a na pewno pysznijeszy !

Offline kaamila

• entuzjasta
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #1418 dnia: 20 Listopada 2009, 16:08 »
Tort super, ale to już chyba kiedyś pisałam.. ;D smak ja bym wybrała śmietankowy jak Castia, a jakie smaki masz do wyboru ? ( nie wiem jakie mogą być smaki tortu)

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #1419 dnia: 20 Listopada 2009, 18:38 »
też wydaję mi się, że śmietanowy będzie najlepszy.

Offline asiul
  • zapaleniec
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #1420 dnia: 20 Listopada 2009, 19:21 »
zgadzam się z wersją śmietankową, bo podobno śmietankowy wszyscy zjedzą, a pozostałe smaki wcale niekoniecznie. też będę miała problem ze smakiem, bo PM prosi, żeby jedno pięterko chociaż było, uwaga, gruszkowe albo ewentualnie jogurtowo - bananowe czy jakoś tak:)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #1421 dnia: 20 Listopada 2009, 20:13 »
Ja również wzięłabym tort o smaku śmietankowym, myslę że pasuję do zimowej aury a i smak jak najbardziej pospolity często jest najdoskonalszym wyborem... Lepiej nie eksperymentować ;)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1422 dnia: 20 Listopada 2009, 20:51 »
Mieliśmy do wyboru.. śmietankowy, kakaowy, tiramisu, czekoladowy, szwarcwaldzki z wiśniami, kawowy, śmietanowy z owocami, orzechowy.. i chyba tyle, mam nadzieję, że nie zapomniałam o żadnym innym.
Ten gruszkowy lub bananowy mógłby fajnie smakować, ja kocham banany i wszystko co bananowe :D
Ale wybraliśmy już - ŚMIETANKOWY
 :skacza:

To się nazywa moc kobiet
:D

Offline asiul
  • zapaleniec
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #1423 dnia: 20 Listopada 2009, 22:35 »
to teraz proszę przyznać, co byś bez nas zrobiła? niiic :D och tak, forum jest niezastąpione... buziak

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1424 dnia: 21 Listopada 2009, 00:33 »
Gdyby nie forum, to mój ślub nie byłby taki, jaki był :P Ja tez stawiałam na śmietankowy albo śmietankowy z owocami :)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #1425 dnia: 21 Listopada 2009, 01:26 »
ulcia a jeden smak tylko wybieracie? ja mialam kazde pietro inny smak, smietankowy ok, ale ja tam bym wolala troche urozmaicic moze troche czekolady, troche owocow do niego dorzucic :-* :-*

Offline kaamila

• entuzjasta
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #1426 dnia: 21 Listopada 2009, 14:10 »
tiramisu jest też pyszne..mniam mniam, ale śmietankowy to dobry wybór  ;D

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1427 dnia: 22 Listopada 2009, 09:07 »
Witam Was w niedzielny poranek :przytul:

to teraz proszę przyznać, co byś bez nas zrobiła? niiic :D och tak, forum jest niezastąpione... buziak

Dokładnie!!! :D

Pamelko, nie wiem ile będziemy mieć pięter ponieważ nasze wesele jest malutkie, także chyba nie będę miała na czym zaszaleć :)

Ok, także torcik wybrany, można pomyśleć o czymś innym.

Mamy już listopad, więc w internecie coraz częściej pojawiaja się artykuły na temat zimowych ślubów, wariacje na temat ubiorów, dodatków.. I tak mnie naszła pewna myśl.. Do włosów kupiłam kwiat.. piękny biały.. i teraz myślę, że on troszkę nie pasuje.. No bo kurcze, to jest przecież zima! Taki kwiat może bardziej pasowałby latem lub wiosną.. Znalazłam takie śliczne zdjęcie w internecie, na którym modelka ma delikatny diadem we włosach. Wcześniej nie pomyślałam nawet o diademach, wydawało mi się, że nie pasują do mnie.. ale tutaj mnie zauroczył.. zobaczcie same:

Nawet etolę mam taką..  ::)  ;D

Muszę szybko coś postanowić, jeśli bym się zdecydowała na coś takiego to właśnie jakiś delikatny diadem, może opaska, coś w stylu Agu-s....

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #1428 dnia: 22 Listopada 2009, 11:59 »
wydaje mi się, że masz trochę racji w tym, że kwiatek nie bardzo pasuje, ale zważ też na to, że jeśli bardzo chcesz kwiatka to go upnij i tyle, nie przejmuj się "pasowaniem", tylko Tobie ma on pasować ;)
a tiara ładna :) sama miałam tiarę niedużą :) dobrze się w niej czułam.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1429 dnia: 22 Listopada 2009, 13:27 »
Ja też miałam diademik i to jest super sprawa, czułam się w nim świetnie i wyglądałam fajnie :) Wydaje mi się, że to lepszy pomysł niż kwiat we włosach, ale musisz się w nim dobrze czuć! :)

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #1430 dnia: 22 Listopada 2009, 13:54 »
Mi się diademy nie podobają, z bajkami mi się kojarzą  ;) Za to własnie miałam napisać że nasza Aga miała opaskę i ślicznie to wyglądało, więc może coś takiego  :)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #1431 dnia: 22 Listopada 2009, 14:00 »
Mi się diademy nie podobają, z bajkami mi się kojarzą  ;)

Tylko, ze Julenkowy ślub będzie bajkowy :) Sylwester....zima....śnieg :) full romantic :)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #1432 dnia: 22 Listopada 2009, 18:27 »
Mam nadzieje kochana ze mimo wszystko bedziesz miala podobny tortek :) Oczywiscie bez lampeczek hihih

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #1433 dnia: 22 Listopada 2009, 18:32 »
a mi sie ula wydaje, ze bedzie ci bardzo pasowac diadem.

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #1434 dnia: 23 Listopada 2009, 08:53 »
Nie wydaje mi się, żeby ten diadem był "delikatny". Raczej jest dość duży.
Co do kwiatka, to sama powiedziałaś, że jest biały, czyli jak taki zamarznięty. Więc będzie pasował do zimowej atmosfery.

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1435 dnia: 23 Listopada 2009, 09:36 »
Ja zostałabym przy kwiatku, ale to Ty musisz dobrze czuć się sama ze sobą. Więc jeśli kusi Cię diadem, to po prostu go załóż :) To Twój wyjątkowy dzień - Ty decydujesz :)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1436 dnia: 23 Listopada 2009, 12:17 »
Witajcie :przytul:

Niestety narazie temat kwiatów, diademów i innych dekoracji i ozdób odszedł na drugi plan.. Mamy większe zmartwienie.. :( Znów za wcześnie cieszyliśmy się z załatwionych dokumentów.. Wczoraj po mszy poszliśmy zanieśc dokumenty do księdza i co? Nie przyjął.. Już mam tego dosyć, robi takie problemy, każdy z księży dziwił się, że w ogóle wymaga wpisania drugiego imienia taty. W moim przypadku nie było problemu z dopisaniem, bo w księdze chrztów był zapisek, że ojciec ma drugie imie. A u Łukasza w parafii w księdze chrztów był talko wpis Waldemar, więc ksiądz tłumaczy nam, że nie może od tak dopisac sobie imienia Bogdan.. My na to, że musi być tak samo jak w dokumencie z USC a tam Łukasza taka ma dwa imiona. Ale On nadal twierdzi, że jest zobowiązany do wpisania tak jak jest w księdze chrztów.
Nasz ksiądz kazał nam jechac do kurii sosnowieckiej aby wyprostowac te dokumenty.. tylko, że przecież to nie nasza wina, że jest taki "błąd". A czas leci.. Kuria jest czynna w takich godzinach w jakich my jesteśmy w pracy..
Nie wiem co zrobić, nie chciałabym rezygnowac ze ślubu w tym kościele, choć z drugiej strony takie schody napotykamy co rusz, że uwierzcie mi odechciewa sie wszystkiego.
Ślub kościelny - ceremonia, piękna przysięga przed Bogiem, miłość.. a w rzeczywistości - biurokracja i utrudnianie :(
Pojedziemy dzis jeszcze raz do kościoła Łukasza, porozmawiamy ostatni raz z tym księdzem...

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1437 dnia: 23 Listopada 2009, 12:22 »
Brak mi słów... Ja już bym się pewnie poddała i zdecydowała na inny kościół... Ileż można jeździć za papierzyskami? Wszystko rozumiem, przepisy itd, ale bez przesady.

Współczuję i życzę powodzenia w dalszym zmaganiu się z biurokracją.

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1438 dnia: 23 Listopada 2009, 12:29 »
Justyś, uwierz, że powolutku tez zaczynam się poddawać, a tak bardzo chciałam mieć ślub właśnie w tamtym kościele, ma taki klimat.. wiem, że nie to jest najważniejsze, ale mimo wszystko tak sie nastawiliśmy :(

Dopiero teraz zauważyłam na moim suwaczku...

1 miesiąc.. 1 tydzień.. 1 dzień..

Tylko tyle pozostało do naszego ślubu :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1439 dnia: 23 Listopada 2009, 12:47 »
Zleci szybciutko :)
Kochana, współczuję tych problemów :( :( :( Ale mam nadzieję że jednak marzenia się spełnią i uda się wszystko dobrze załatwić...  :-*

Ślub kościelny - ceremonia, piękna przysięga przed Bogiem, miłość.. a w rzeczywistości - biurokracja i utrudnianie Sad
To samo powiedział mój A. . Młodzi zamiast cieszyć się z tego, że przed Bogiem przysięgają miłość... Muszą przeżywać nerwówkę i nastawiać się negatywnie do kościoła, bo ten robi same problemy...