Autor Wątek: LIPCOWE Panny Młode - 2010!  (Przeczytany 83582 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
  • data ślubu: 24.07.2010
Odp: LIPCOWE Panny Młode - 2010!
« Odpowiedź #1080 dnia: 14 Lutego 2010, 22:09 »
jeżeli chodzi o serduszka na około to mi nawet nie przeszkadzają bardziej mi przeszkadzają ozdoby świąteczne w sklepach już na początku  listopada itd. ale np. zaproszenia z serduszkami, gołąbkami mnie drażnią tak jak cherry ale myślę, że to po prostu rzecz gustu
a na Walentynki kupiliśmy sobie wspólnie kieliszki do winka:)  pożyteczny, przyjemny i ładny "prezencik"

Byłam dziś na targach ślubnych było bardzo dużo fotografów i kamerzystów, ulotek mam chyba z 2 kg, ale pooglądałam sobie torty, obrączki - chociaż zawsze przy stoiskach z obrączkami było multum ludzi- ale dostaliśmy rabaty do aparta na -15% i do yes na tyle samo; może akurat coś się tam trafi; chociaż tam gdzie pracuję na pasażu jest Kruk może też by mi dziewczyny po znajomości dały jakiś rabacik...zobaczymy - jakbym nic nie wybrała ani w aparcie ani w yes to mogę odstąpić rabat:) noi i autka ślubne były superowe szczególnie te retro

aagatkaa to nawet nie dużo za to spa myślałam, że taka przyjemność jest droższa:)
Kinia8900 zaproszenia bardzo ładne:) tez się pochwalę, bo już projekt zaakceptowaliśmy czekamy teraz na listonosza, już nie mogę się doczekać:)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1081 dnia: 15 Lutego 2010, 21:00 »
marta_b21 śliczniutkie te zaproszenia! gratuluję kolejnego kroku w przygotowaniach! ;)
ja też już powinnam coś wybrać... :P

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #1082 dnia: 15 Lutego 2010, 21:17 »
marta_b21 I ja pogratuluję. Kolejna sprawa z głowy. A wysyłacie pocztą czy osobiście rozdajecie?

aagatkaa Powodzenia w szukaniu :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1083 dnia: 15 Lutego 2010, 21:21 »
madziątko, dziękuję bardzo kochana ;) :-*

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #1084 dnia: 15 Lutego 2010, 22:02 »
marta bardzo ładne :)

a ja jutro jadę na poszukiwania sukienki :tupot:

Offline marta_b21

• zapaleniec
« Odpowiedź #1085 dnia: 15 Lutego 2010, 22:39 »
fajnie , że się podobają moim lipcówką:)

madziatko rozdajemy osobiście, bo wszystkich mamy tutaj pod nosem, jednemu koledze wyślemy pocztą , bo mieszka w Walii więc jakoś Nam nie po drodze ;D będziemy chyba rozdawać w okolicach świąt Wielkanocnych, chyba, ze wcześniej się trafi:)

sezorg powodzenia w poszukiwaniach i czekamy oczywiście na relacje:)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1086 dnia: 16 Lutego 2010, 09:09 »
Marta bardzo ładne zaproszenia :)

Ja się wczoraj zorientowałam, że moje buty kosztują nie 270 a 170zł. więc jestem 100 do przodu jakby  ;D

Agatka daj znać jak było w spa :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1087 dnia: 16 Lutego 2010, 11:20 »
Stokrotka, w spa będziemy dopiero 28 lutego :-\ trzeba się naczekać, aby łaskawie nas ugościli :P
Pozdrawiam :-*

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #1088 dnia: 16 Lutego 2010, 16:08 »
marte_b21 zaproszenia bardzo fajne, w moim guście :) Elegancja i prostota :)

sezorg napisz koniecznie jak poszło ;)

stokrota86 100 zł różnicy to naprawdę wielka radość ;) Jak na buty ślubne cena w sam raz :) Najważniejsze żeby były wygodne, choć podobno w tym dniu nic się nie czuje oprócz miłości :)

aagatkaa każdy czas jest dobry na odpoczynek :) Koniec lutego to już taki odpoczynek po zimie. Miejmy nadzieję że do tego czasu już tego śniegu będzie mniej ;)

Offline sezorg
  • bywalec
« Odpowiedź #1089 dnia: 16 Lutego 2010, 20:02 »
dziewczyny, jestem taka szczęśliwa że sobie chyba nie wyobrażacie ;D

mam w końcu swoją wymarzoną i wyśnioną sukienkę ślubną :skacza:

ale nie mam żadnego zdjęcia, bo nie można było robić:(
jednoczęściowa, z haftem z cyrkoniami, góra idzie na szyję i ma drapowania ;D
do tego wypożyczam bolerko (tylko do kościoła, żeby tak goło nie było). jutro jadę kupić welon, nie wiem jaka to długość, ale sięga poniżej pasa..
butki będę teraz szukać.. powiedzcie mi tylko, bo pani w salonie mówiła że lepsze- wygodniejsze są te czółenka, mi to wszystko jedno jakie, byleby wygodne były bo ja w ogóle nie lubię w takich butach chodzić i się nie znam...
w każdym razie prawda to, że lepsze są czółenka niż te z czubkami??

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1090 dnia: 16 Lutego 2010, 21:21 »
Sezorg ogromne gratulacje!! :-* super, że masz już kiecę!! świetne uczucie co?! ;D
a może jakieś foto w internecie znajdziesz? jesteśmy baaardzom ciekawe Twojego cuda!? :)

Offline marta_b21

• zapaleniec
« Odpowiedź #1091 dnia: 16 Lutego 2010, 22:56 »
sezorg no wielkie gratulacje, zę wybrałaś tą jedyną  :brawo_2: szkoda, ze nie ma zdjęc, może znajdziesz coś podobnego na internecie:)

mi się wydaje, ze czółenka wygodniejsze, tym bardziej, ze raczej nie chodzisz w takich butach, bo nieraz jak ktoś nie umie chodzic w takich czubkach to się potyka, chociaż też są rożne czubki ;D ale na pewno czółenka zdrowsze i nie ściskają tak paluszków - ja oglądam tylko czółenka:)
ale obrączki rok temu chciałam tyko srebrne a teraz już mi się bez złota nie podobają....

Offline sezorg
  • bywalec
« Odpowiedź #1092 dnia: 16 Lutego 2010, 23:37 »
sukienka jest praktycznie identyczna jak ta,tzn góra i dół jest taki sam:

ale drapowania i ten środek jest z tej:

prosta, skromna, śliczna i bez udziwnień- czyli taka jak chciałam :)

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
  • niewiedza jest błogosławieństwem
« Odpowiedź #1093 dnia: 18 Września 2001, 02:16 »
sezorg gratulacje, będziesz wspaniałą panną młodą. Dobrze, że nie masz ślubu w Świnoujściu, bo byś mi konkurencje robiła w takiej kreacji  ;) ;) ;):skacza:
Teraz najprzyjemniejsza część Cię czeka, czyli wybór wszystkich dodatków. pozdrowienia

Offline marta_b21

• zapaleniec
« Odpowiedź #1094 dnia: 18 Września 2001, 02:43 »
śliczniutka bardzo mi się podoba głównie ten środek i dól sukienki:)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1095 dnia: 18 Września 2001, 03:12 »
Będzie pięknie!! ;D :-*
A welon jaki dobierzesz do niej?!
w sumie nie jest aż tak bogato zdobiona, to możesz pozwolić sobie na taki z koronką!
albo ten długaśny! :D
Buźka! :-*

Offline sezorg
  • bywalec
« Odpowiedź #1096 dnia: 17 Lutego 2010, 12:46 »
welon właśnie kupiłam..
jest podobnej długości do tego co ma ta babka na zdjęciu, ma 120cm, tylko że ma tą białą lamówkę na końcach ;D
cieszę się bardzo że się Wam sukienka podoba :D nie wiedziałam że sama sukienka sprawi mi tyle zadowolenia ::)
mi się bardzo podoba typ dekoltu, nie brałam takiego pod uwagę.. a z górą to wymyśliłam sobie takie opadające ramiączka, te na szyję odrzuciłam od razu a tu proszę, przymierzyłam i żadnego innego nie chciałam brać pod uwagę :D

powiedzcie mi jeszcze, jak to szło, że panna młoda musi mieć coś niebieskiego, nowego, starego, pożyczonego i coś jeszcze?? próbujecie się stosować do tej zasady??

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1097 dnia: 17 Lutego 2010, 13:11 »
śliczna sukienka sezorg :) też m się taki dekolt podoba, ładnie podkreśla to co trzeba :D

co do bucików to też uważam, że czułenka są wygodniejsze od czubków, nie uciskają tak palców, a poza tym są ładniejsze wg mnie :P czubki mi sie w ogóle nie podobają bo wydłużają stopę, a ja mam szczupłe barzo nogi i to komicznie wygląda :P

Coś nowego, coś starego, coś niebieskiego i pożyczonego i to chyba tyle. ja się jakoś specjalnie nie będę dostosowywać, nowe na pewno będę miała chociażby biżuterię i bieliznę :P niebieską pewnie podwiązkę, pożyczone i stare to jeszcze nie wiem ale można uznać, że pierścionek zaręczynowy będzie już "stary" :P

jeszcze podobno trzeba włożyć grosik do buta, ale ja nie zamierzam się mordować ;)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1098 dnia: 17 Lutego 2010, 13:25 »
Stokrotka, dobry pomysł z tym pierścionkiem zaręczonowym, jako "stara rzecz"!! ;D
Co do grosika, to ja również nie zamierzam go tam wkładać... toż to odcisk murowany!! :D :P

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
  • niewiedza jest błogosławieństwem
« Odpowiedź #1099 dnia: 17 Lutego 2010, 13:30 »
a ja słyszałam, że grosik to się za stanik wkłada :). A tam się chyba odcisk nie zrobi ;), chyba, że będzie to duży grosz  :skacza:.
Buty koniecznie na parapet trzeba na noc przed ślubem wystawić.
Mnie najbardziej z przesądów i tak podoba się ten - kto pierwszy przy ołtarzu obejrzy się za siebie, ten będzie rządził w domu. Więc ja chyba już od początku będę szła z odwrócona głową, co bym władzy w domu nie utraciła  ;) ;) ;) ;) ;)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1100 dnia: 17 Lutego 2010, 14:20 »
Więc ja chyba już od początku będę szła z odwrócona głową, co bym władzy w domu nie utraciła  ;) ;) ;) ;) ;)

Szargiel dobre!! :D :D :D muszę zapamiętać!! ;D

Offline sezorg
  • bywalec
« Odpowiedź #1101 dnia: 17 Lutego 2010, 15:28 »
szargiel hahaha dobre, też tak zrobię ;D

dziękuję dziewczyny za wszystkie komplementy :-* :-*

wiecie co, w lipcu ub.roku to marzyłam żeby już były święta Wielkanocne, bo tak fajnie, blisko ślubu, a teraz za szybko mi to leci.. niedawno przecież sylwester był a tu już prawie marzec :o a kiedy styczeń minął?? przecież już za 4 miesiące będą nasze śluby :o a niedawno było 14 miesięcy... nie dosyć że doba za krótka jest żeby się wyrobić to jeszcze tak szybko wszystko się dzieje :(

Offline marta_b21

• zapaleniec
« Odpowiedź #1102 dnia: 17 Lutego 2010, 17:28 »
z tym pierścionkiem to też chyba uznam, że stary:)
ale się uśmiałam, z tego co napisałaś o  przęsądzie dotyczącym utraty władzy:) no chyba też tak zrobię

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1103 dnia: 17 Lutego 2010, 18:17 »
Dobre z tym pierścionkiem :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1104 dnia: 17 Lutego 2010, 19:11 »
szargiel nie strasz :D  jak mysle o tym jak ten czas szybko leci to mnie stres dopada straszny tym bardziej, że nie wszystko jeszcze załatwione, a raczej jeszcze dużo przed nami :o

a z tą władzą to oby przyszły mąż się nie dowiedział i nie obejrzał pierwszy :D

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1105 dnia: 17 Lutego 2010, 19:14 »
znaczy sezorg nie strasz miało być :P zmęczenie dziś ze mnie wychodzi, w pracy urwanie głowy.

A tak w ogóle dziewczyny zdecydowałyście już czym goście pojadą z kościoła na salę? autokarem czy taxi? ja nie mam pojęcia wszystko ma swoje plusy i minusy. moja ciocia, której syn miał wesele pare lat temu poleca taksówki, bo goście wsiadają i jadą nie muszą czekać na resztę. z drugiej strony nie wiem czy nie zrobi się bałagan. ale w zeszłe lato na wesele jechałam autokarem i czekanie w tym ukropie aż każdy złoży życzenia i dowlecze sie do pojazdu to była makabra. nie wiem na co się zdecydować i najważniejsze... do kiedy  ???

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1106 dnia: 17 Lutego 2010, 19:21 »
U nas każdy na własną rękę. Nie będziemy zapewniać ani taxi ani busa. Każdy i tak jakoś musi do nas dojechać, bo wszyscy z daleka są. Część będzie u góry w pokojach nocleg miała (to postawia auta pod restauracją), a część będzie u mamy i siostry nocować i oni chyba swoim busem przyjadą. Zresztą ja nawet o tym nie myślałam. Nie pomyślałam nawet żeby pomyśleć :P

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #1107 dnia: 17 Lutego 2010, 20:28 »
U nas problem transportu gości będzie rozwiązany jeszcze inaczej:) Goście sami pojadą do kościoła i na salę, a później będą umówione trzy samochody (koledzy mojego PM, za wódkę i kasę za benzynę). Samochody przywiozą pojedyncze osoby, które popołudniu odwiozą auta do swoich domów, a później będą wolni, ale pod telefonem, tak że jak ktoś będzie chciał jechać do domu to się zadzwoni i przyjadą po niego:)

madziatko fajnie że macie ten hotel, niestety w Naszym wypadku jest zero pokoi, ale za to goście są z niedaleka ;)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1108 dnia: 17 Lutego 2010, 21:05 »
U nas będą wynajęte autokary lub busy, które zawiązą gości na wesele, a potem będą rozwozić tych gości, którzy mieszkają gdzieś niedaleko ;)

Offline kinia8900

• forumowicz
« Odpowiedź #1109 dnia: 18 Lutego 2010, 08:24 »
Witam kochane :D obrączki mamy do odbioru 26 lutego, hihi ale się cieszę, już doczekac się nie mogę ;D Wczoraj byłam oglądać buty ślubne, ale u mnie w mieście nie ma w ogóle w sklepach obuwniczych ślubnych butów, no ja byłam w szoku. Zastanawiam się nad zamówieniem butów przez internet, gdzieś w sprawdzonym sklepie internetowym bo tam przynajmniej jest wybór. hmm jeszcze muszę się zastanowić

Sezorg bardzo ładna suknia. Taka prosta skromna, ale bardzo elegancka :) ładna. A jest jedno częściowa czy dwu?

Stokrota racja, też będę polowała na czółenka.  Z tym że ja muszę mieć zapinane wokół kostki bo inaczej mi spadną :-\ a tak mi sie podobaja te wkładane, ale najważniejsze żeby były wygodne.
My załatwimy odwóz gości w ten sposób że autokar będzie czekał w umówionym miejscu gdzieś w mieście żeby Ci co nie mają samochodów mogli dojechać w miejsce gdzie do jeżdżają autobusy. Potem autokar odwiezie gości pod kościół, a później pod salę. W nocy będą gości odwozic do domów dwa samochody. Musieliśmy się zdecydować na dowiezienie gości do kościoła bo wielu z nich nie ma samochodów, a poza tym przecież nie mogliby sie napić. 

Szargiel haha o tym odwracaniu głowy przed ołtarzem to nie słyszałam, hehe to ja tez muszę sie pilnować żeby się obejrzeć ;D

<a href="https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=20601.msg1233972#msg1233972" target="_blank"> Odliczanie do wielkiego dnia [/url]