Autor Wątek: LIPCOWE Panny Młode - 2010!  (Przeczytany 84288 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline visienka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10 07 2010
Odp: LIPCOWE Panny Młode - 2010!
« Odpowiedź #1290 dnia: 21 Kwietnia 2010, 19:55 »
ja mam dziś 80  ;) i z każdym dniem coraz bardziej zastanaiwam się jak to będzie wyglądało
ale tez cieszę się coraz bardziej
a stres... chyba tylko w kwestii mojej sukenki, choć zastanawiam się czy jak już ja bedę miała to nie ogarnie mnie prawdziwy stres
na razie tylko radość  ;D

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #1291 dnia: 21 Kwietnia 2010, 20:16 »
Czasem ogrania mnie stres i nerwy, że jeszcze wiele rzeczy jest nieodgranych, ale potem sie uspokajam i myślę, że właściwie jeszcze całe 3 miesiące :)

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #1292 dnia: 21 Kwietnia 2010, 21:45 »
A ja odebrałam dziś obrączki :skacza:
M. jest we Francji, więc byłam sama :-\
ale jak przymierzyłam swoją obrączkę już taką gotową to z jednej strony poczułam radość a z drugiej przeszła mnie taka myśl: matko, to już ???
ale taka jest prawda, za 73 dni stanę na ślubnym kobiercu z ukochanym mężczyzną ;D
i denerwuje się jak diabli, M. z resztą też, przyznał się mi ostatnio ::)

Offline kinia8900

• forumowicz
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #1293 dnia: 22 Kwietnia 2010, 08:08 »
Cześć kobitki

Sezorg pokaż, pokaż nam obrączki ;D

Dziewczyny ja tak na prawdę dopiero wczoraj poczułam że to będzie mój ślub jak krawcowa ściągała ze mnie miarę na suknię ślubną....Tak do mnie dotarło, że to ja wychodze za mąż....pewnie im bliżej tym więcej nerwów, z resztą poczujemy to niedługo na własnej skórze :D

<a href="https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=20601.msg1233972#msg1233972" target="_blank"> Odliczanie do wielkiego dnia [/url]

Offline sezorg
  • bywalec
« Odpowiedź #1294 dnia: 22 Kwietnia 2010, 22:30 »
oto nasze cudeńka ;D

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1295 dnia: 22 Kwietnia 2010, 22:33 »
Sezorg gratuluję!! Są śliczne! :-*

Akirka gratuluję już tylko 99 dni!!! ;D :-*

Pozdrawiam Was wszystkie dziewczynki! :-*

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #1296 dnia: 24 Kwietnia 2010, 22:31 »
Zapraszam Was do mojego odliczanka:)
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=20682.0

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #1297 dnia: 26 Kwietnia 2010, 15:48 »
obrączki śliczne sezorg:)

Offline kinia8900

• forumowicz
« Odpowiedź #1298 dnia: 27 Kwietnia 2010, 10:21 »
Sezorg bardzo ładne obrączki. pięknie się prezentują.

Dziewczyny czy Wy już macie biżuterię?

<a href="https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=20601.msg1233972#msg1233972" target="_blank"> Odliczanie do wielkiego dnia [/url]

Offline sezorg
  • bywalec
« Odpowiedź #1299 dnia: 27 Kwietnia 2010, 10:47 »
dzięki dziewczyny :-*

kinia ja nie mam biżuterii jeszcze, ale jestem w trakcie poszukiwań, bo mam mniej więcej wzór ustalony..

Offline visienka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10 07 2010
« Odpowiedź #1300 dnia: 27 Kwietnia 2010, 11:52 »
ja się chyba ograniczę do kolczyków ( mam juz wizję: małe z oczkiem na anglieskim zapięciu )
naszyjnik daruję sobie ze względów oczywistych mam zabudowany dekold, czyli właściwie dekoldu brak
myśle o jakiejs barnzolecie, ale nie znalazłam nic co by mnie urzekło
a no i wszystko w kolorze srebra, bo pierścioneczek mam z białego zlota i wymyśliłam sobie że złota będzie tylko obrączka  :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1301 dnia: 27 Kwietnia 2010, 13:20 »
visienka, bardzo dobry pomysł z tymi kolczykami. mi się bardzo podobają takie długie wiszące, ale nie za bardzo ozdobne i do tego też na szyję nic. ale to pasuje do jakichś koków i tego typu upięć a ja nie chcę koka więc wezmę coś na szyję :) zdecydowałam się na kolczyki na sztyft plus łańcuszek z zawieszką. problem tylko w tym, że nie wiem czy to ma być złoto czy srebro :P pierścionek mam złoty, obrączki są wukolorowe więc mogłoby być srebro, ale chciałam złoto, żeby już zacząć je kolekcjonować (srebro mi się znudziło). poszłąm więc do złotnika, który robił nam obrączki ze złotem na wymianę na jakiś komplet, ale namieszał mi w głowie i już sama nie wiem czego chcę...

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
  • niewiedza jest błogosławieństwem
« Odpowiedź #1302 dnia: 30 Kwietnia 2010, 12:11 »
W końcu i ja mam swoją suknię  :skacza: :skacza:
Odebrałam ją wczoraj, ze wszystkim dodatkami typu długaśne rękawiczki, trzy metrowy welon, halka, itp. gadżety. Biała jak śnieg i mieniąca się w słońcu. Ale nacieszyłam sie nią wyłącznie w salonie, bo odgórnym zarządzeniem moje Musi ;), suknia niezwłocznie trafiła do domu Rodziców, a nie mojego w Szczecinie (żeby małżonek nie widział, a mi żeby się nie znudziła :)).
Aż mi się ręcę wczoraj trzęsły jak tak mnie Panie całą ubrały. Po prostu ponownie zakochałam się w sobie  :p :p :p. Tak serio, to już żałuję, że nie można kilak razy wziąść ślubu, żeby kilka razy ubierać te piękne suknie.
Także teraz szukam garnituru dla męża i zmawiamy obrączki po długim weekendzie.

Życzę wszystkim radosnej majówki

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #1303 dnia: 30 Kwietnia 2010, 18:11 »
To musi być niesamowite.

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1304 dnia: 30 Kwietnia 2010, 18:27 »
Oj pamiętam przymiarki sukni :) milutko czułam się jak księżniczka.
Po weselu najchętniej jeszcze codzien bym ja zakładała. Na szczęście zdarzyły sie jeszcze 3 okazje.
Sesja z fotografka świadkami i rodzicami po powrocie z wakacji, sesja na piaskowni i nad woda która robiła bratowa meża i sesja na skałakch w Ogrodzieńcu. Oj mogła bym ja zakładać i robić mnóstwo zdjec!

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #1305 dnia: 30 Kwietnia 2010, 21:50 »
szargiel gratuluję sukni a masz jakieś foto?

ja już mam biżuterię: kolczyki i łańcuszek

teraz na przymiarkę muszę się umówić ale to dopiero jak kupię biustonosz
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1306 dnia: 1 Maja 2010, 09:47 »
szargiel gratulacje :) my ostatnio załatwiliśmy garnitur więc mamy już właściwie pełno stroje prócz koszuli :) zamówiłam wczoraj biżuterię, odbiór 20 czerwca.

miłego weekendu dziewczyny :)

Offline sezorg
  • bywalec
« Odpowiedź #1307 dnia: 1 Maja 2010, 18:50 »
szargiel, gratuluje :D

mam pytanko do Was dziewczyny.. bo M. przyjechał i chcemy kupić napoje, chociaż te gazowane.. i zastanawiamy się w ogóle ile ich potrzeba.. wiadomo, lato, sala niby klimatyzowana, dużo dzieciaków, ale wiecie jak to jest.. ile Wy kupujecie napojów?? I jakie proporcje- gazowane: niegazowane??
My na razie kupiliśmy 24 butelki 2-litrowe coca coli i 8 butelek 2-litrowych sprite bo w tesco jest promocja ;)
miłego weekendu :-* :-*

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1308 dnia: 2 Maja 2010, 00:05 »
dobre pytanie, co do napojów, sama bym się z chęcią dowiedziała jak to przeliczyć na gości.

zdjęć sukni nie wkleję, bo ich nie mam  :tak_smutne:, była to w sumie jedyna suknia, w której nie mogłam się sfotografować, jak generalnie szukałam sukni ślubnej. A potem, jak już wiedziałam, że ją kupię, to jakoś nikt nie pomyślał o zdjęciu. Więc pochwalę się po 03 lipca :). A że model sukni jest chyba z tamtego roku to nawet na zdjęciach internetowych w salonie już jej nie ma.

właśnie skończyłam wypisywać zaproszenia, zostało mi jeszcze jakieś 15 i w tym tygodniu większość wyślemy. Ależ to czasochłonne i do tego wypisywanie zbyt dużej ilości spowodowało, ze kilka razy sie pomyliłam i brakło mi w końcu zaproszeń  ;D ;D ;D.

A jakie plany na wieczór panieński? Szatańskie czy anielskie?

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #1309 dnia: 2 Maja 2010, 10:24 »
my też jeszcze nie mamy napoi, wydaje mi się że 1l. butelki gazowanych napoi np.coca-cola,fanta itp. będą odpowiednie ale ile sztuk to już nie pomogę lepiej więcej kupić niż miałoby braknąć, + soki w kartonach chyba mogą być 2l. bo i tak na ogół się je przelewa do dzbanka
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline cherry

• zapaleniec
« Odpowiedź #1310 dnia: 3 Maja 2010, 21:40 »
Ja z moim podchodzimy do wieczorów bardzo nowocześnie :) Postanowiliśmy że będzie wieczór panieńsko-kawalerski, wspólny ;) Ponieważ zawsze na imprezy chodzimy Razem i naszym zdaniem nie ma sensu najmniejszego żegnanie się z czymkolwiek, bo nic się nie kończy a wiele zaczyna :) Po prostu urządzimy ognisko i miło spędzimy czas ze znajomymi ;) Może i wyda się to niektórym dziwne, ale chyba najlepiej zostać sobą :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1311 dnia: 5 Maja 2010, 07:43 »
a dla mnie cherry to całkiem fajny pomysł :) ja jeszcze nie wiem czy w ogóle będziemy mieć woje wieczory, bo świadek mieszka na drugim końcu polski :P ale nie specjalnie mnie to martwi, bo nie jest to jakieś super ważne dla mnie i tak jak napisałaś, nie ma się z czym żegnać ;)
ale jeśli już dojdzie do skutku ta impreza (jedna i druga) to ja już wybrałam sobie klub :P także na początku będziemy na osobnych imprezach a potem się spotykamy i robimy wspólną imprezę.

Dziwczyny powiedzcie jak u Was z prezentami? Wkładacie karteczkę, że chcecie coś konkretnego? powiem Wam, że ja tak nie zrobiłam bo rodzice uznali, że nie wypada i teraz mam problem, bo nie wiem czy nie dostane pięciu żelazek ;] jakby byłą karteczka to sprawa jasna a tak to się dalsi goście nie pytali co chcemy dostać.. natomiast od chrzestnych i babć mamy już prezenty kupione. ponieważ będziemy mieszkać z teściami to wilimy kasę, ale uznałam, że fajnie jest mieć też jakieś prezenty. a że będziemy mieć własną kuchnię to dostaniemy serwis obiadowy, kawowy, sztućce oraz gary :D a jak u Was?

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1312 dnia: 5 Maja 2010, 10:48 »
U mnie goście sami się pytają czy coś konkretnie chcemy, czy wolimy kasę. Moim zdaniem odchodzi sie już od dawania "żelazek", bo większość ludzi wie, że lepiej dać młodym pieniądze i jak uzbierają większą kwotę to i pożądne inwestycje mogą poczynić. Na kilkunastu ostatnich weselach jakich byłam dominowały prezenty "kopertowe", choć zdarzyły się też inne, np: piękne lustro w niesamowitej ramie albo obraz. Ale myślę, że wcześniej pyta sie młodych o ich gusta w takich kwestiach.

Tak jak słucham ludzi, to różnie robią - jedni zakładają strony internetowe z listą prezentów i sklepami, inni mówią wprost co chcą, a jeszcze inni mają problem z głowy bo goście sami się pytają  :P. Przyznam szczerze, że nie spotkałam się z tym, żeby wkładać karteczki z prezentami do zaproszeń.

Tak czy siak, wg mnie prezenty nie są najważniejsze i ja szczerze mówiąc to w ogóle nawet nie zaprzątam sobie głowy takim tematem. Grunt, żeby przyjechali goście, których zaprosiłam i żeby bardzo dobrze sie wybawili na naszym weselu, bo dobre wspomnienia są na całe życie i fajnie jest później, po latach usłyszeć, że "na Twoim weselu to sie wybawiłem". Jak dostanę 10 żelazek, to je sprzedam na allegro lub w podobnych miejscach i po problemie. Przecież zawsze jest ktoś, komu akurat przyda się żelazko ;).

miłęgo dnia życzę

Offline cherry

• zapaleniec
« Odpowiedź #1313 dnia: 5 Maja 2010, 15:42 »
My karteczek nie wkładamy, ale tak jak u szargiel, większość gości pyta się Nas albo Naszych rodziców co chcielibyśmy dostać, to wtedy mówimy że kase ;) A allegro zawsze pomoże z nadmiarem, i wydaje mi się że dziś ze spieniężeniem prezentów nie ma problemów ;)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1314 dnia: 5 Maja 2010, 21:50 »
A my włożyliśmy kartkę, że chcemy wino zamiast kwiatów i kase zamiast prezentów. I przynajmniej sprawa jasna. Mieszkamy na wynajmowanym, więc rzeczy do domu na razie odpadają, bo mamy co potrzeba w chwili obecnej. Będą pieniążki na mieszkanko, żeby wkład własny był :)

Offline kinia8900

• forumowicz
« Odpowiedź #1315 dnia: 6 Maja 2010, 08:41 »
Cześć kobity :D

Sezorg to jak dorwiesz bizuterie, koniecznie pokaż :) My kupujemy na prawdę sporo napojów, bo ja się boję że zabraknie. W końcu to lato, ludzie tańczą to piją jak wielbłądy. Mamy taką możliwość że co się nie wypije na weselu to z powrotem wraca do hurtowni i oddaja nam za to pieniążki. Zorientuj się czy u Was gdzieś tak nie ma, bo slyszałam że hurtownie często tak robią, i wtedy można kupić więcej

Visienka ja też będę mieć wszystko w odcieniach srebrnych, biżuterię, koronkę na sukni, pierścionek zaręczynowy. Srebro bardziej mi się podoba, w złocie jakoś źle się czuję.

Szargiel woow gratuluję odbioru sukni. Jak ja juz bym chciała mieć swoją :D a tu dopiero pierwsza przymiarka 11 maja, już doczekac się nie mogę

Cherry ja chciałam zrobić mnie i G wspólny wieczór kawalerski, ale się nie zgodził. Będziemy mieć osobno ;) chociaż razem mogłoby byc ciekawie :D

Stokrota nie wkładamy karteczek co nam kto ma kupić :) szczerze powiem że nawet o tym jakoś nie pomyślałam. Czasem się pytają co chcemy, to mówimy że najlepiej kopertę i już ;) a najwyżej będą dwa miksery ;D

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1316 dnia: 6 Maja 2010, 09:32 »
źle mnie zrozumiałyście :P nie chodziło o karteczki z napisem kto ma jaki prezentu kupić. tylko o karteczki z wierszykiem, że wolimy kase zamiast prezentów :P no i właśnie my takich nie wkładaliśmy a teraz zastanawiam się czy właśnie prezenty nie będą się powielać. nie żeby to było dla mnie takie ważne, oczywiście, że wesele jest najważniejsze, ale nie bardzo mielibyśmy gdzie trzymać te 20 żelazek aż uda się je sprzedać :P ale też wychodzę z założenia, że dalsza rodzina to raczej da kase, a bliższa pyta się co chcemy więc od babć i chrzestnych wybraliśmy prezenty aby były też jakieś pamiątki bo kasa się rozejdzie. w końcu ja też idąc na wesele do kuzynki, której nie widziałam wiele lat nie myślałam o prezencie bo z góry założyłam, że kasa zawsze jest trafionym prezentem. mam nadzieję, że moi goście też tak myślą :P tak tylko pytam, jak zwykle wynajduję milion problemów :)

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1317 dnia: 6 Maja 2010, 10:27 »
Co do wina zamiast kwiatów, to też włożyliśmy takie karteczki. Zresztą ja ostatnio na wesela zawsze nosiłam wino zamiast kwiatów i podobało się młodym :). Najczęściej przyozdabiałam je kolorowymi kokardami albo czymś innym żeby nie była to zwykła butelka.
Mojej Mamie średnio się ten pomysł podobał najpierw (bo dotychczas nikt w rodzince tego nie praktykował), ale już teraz jest ok.
Zresztą i tak, jak znam życie, to część przyniesie kwiaty więc nie ma się co martwić, że ich nie będzie  :P.

kinia8900 czekam na opis wrażeń z przymiarki. Ja w sobotę jadę do domu i na spokojnie wreszcie (a nie w salonie, gdzie są prawie same obce osoby), ubiorę suknię, pooglądam sie w niej i się nią nacieszę. Chyba będę ją jeszcze ozdabiać co nieco dżetami, bo coś mi za mało błyszczy  :P.

Jakby kogoś interesowało, to póki co w makro najtaniej wychodzi wódka Pan Tadeusz.

pozdrowionka zabiegane Panie Młode

Offline sezorg
  • bywalec
« Odpowiedź #1318 dnia: 15 Maja 2010, 18:17 »
a co tu taka cisza?? czyżby wszystkie lipcówki były tak zabieganie ::)
My mamy już 49 dni dziś :shock: a przygotowania stanęły w miejscu :-\

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1319 dnia: 15 Maja 2010, 19:06 »
Jej 49 dni do pierwszych lipcowych ślubów. To jakby jutro. Nie wierzę, po prostu nie wierzę.