Autor Wątek: niespokojne jest serce moje dopóki nie spocznie w Tobie... buraczkowe odliczanie  (Przeczytany 85835 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
mi też się wydaje ze zaproszenia na stypie to bardzo zły pomysł... Co do wesela, to też upłyną te trzy miesiące i trochę się wszyscy oswoją z sytuacją... hania dobrze podpowiada z tym akcentem ku pamięci wujka...będzie dobrze na peno :-) całuję gorąco

Offline margolka

• Chuck Norris
Buraczku przykro mi  :(
Miesiąc temu umarł mój dziadek, dziadek z którym byłam bardzo zżyta  :'( Mój ukochany dziadziuś  :'( Ach, rozczuliłam się teraz.
Wiesz, ja jestem teraz w Irlandii ale naprawdę bardzo przeżyłam smierć dziadka - ale ślubu i wesela bym nie odwołała, nie przełożyła, nic  z tych rzeczy. Nie mam też zamiaru akcentować pamięci o nim na moim weselu. Mam go w sercu, nie czuje takiej potrzeby afiszowania się. Zresztą moja mama na pewno by tego nie chciała.
Po co mają wrócić smutne wspomnienia...

Co to zapraszania rodzinki na stypie, to chyba nie bardzo...
Tulam  :przytul:

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
Co do rozdawania zaproszen na stypie to mysle ,ze to  bardzo zły pomysl.Wyszlabys na egoistke bez uczuc-przepraszam za te slowa.Stypa to spotkanie rodziny,  znajomych w zupełnie innym celu-a te zaproszeniu to przy tym wypadną nietaktownie.
Jezeli chodzi o odwolywanie wesele to mysle ,ze absolutnie nie powinnas tego robic, po pierwsze, jak pisza inne forumki Twoj wujek napewno by ie chcial zebyc to uczynila, po drugie do slubu jeszcze 3 miesciace, gdy teraz go odwolasz-bo cierpisz, za miesiac bedziesz baaardzo zalowac swojej decyzji,bo twoje emocje beda juz zupelnie inne, nie mowic juz jakie bede za 3 miesiace.Zupelnie inaczej sprawa wyglada gdy nagle umiera ktores z naszych rodziecieli-to wowczas z odwolaniem slubu bylabym za, bo w takiej sytuacji mamy jeszcze inne emocje.ee...chyba juz za duzo powiedzialam. 3maj sie buraczku i proponuje przemyslec powaznie Wasze decysje.Mozecie tego zalowac.pozdrofka :)

Offline hania3033

• Chuck Norris
Nie mam też zamiaru akcentować pamięci o nim na moim weselu. Mam go w sercu, nie czuje takiej potrzeby afiszowania się.
rozumiem Twoje podejście, ale wcale nie uważam że jakiś drobny akcent jest afiszowaniem się. Wspomniałam o tym, że można znaleźć takowy np. u Ilonki, ale nie musi być to lampionik. Wystarczą np. kwiatki (ich część), które dostanie się na ślubie, zawieźć następnego dnia na grób wujka. Czy to afisz?? Chyba nie...

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
dziewczynki ale ja wcale nie chciałam odwołać wesela, tylko myślałam o tym czy może być wszystko "normalnie"...
co do akcentu o jakim pisze Hania to bardzo dobry pomysł z kwiatkami, tylko w następny dzień po weselu to nie bardzo się da, bo prawdopodobnie będziemy mieć obiad dla niektórych gości, a dodatkowo na grób wujka mam kawałek drogi...

teraz się pochwalę jakie autko będziemy mieć na naszym ślubie, dzisiaj załatwiłam:

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
my mamy takie czarne... chociaż na razie bez lewego lusterka  ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Bradzo fajne autko  ;)
My nie mieliśmy za dużo możliwości z racji tego że na aucie oszczędzamy i wiezie nas kolega , damy mu na paliwo , myjnie i flaszeczkę  ;D

Offline hania3033

• Chuck Norris
fajne autko... hmm, chyba mieliśmy mieć podobne ;) tylko że czarne...:)

my mamy takie czarne... chociaż na razie bez lewego lusterka  ;)
:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Offline margolka

• Chuck Norris
A z tymi kwiatkami to fajny pomysł. Chodziło mi o to, że nie chciałabym mówic na weselu o dziadku, bo wiem, że to by wywołało łzy u wielu osób. Ale i tak każdy ma prawo do własnego zdania  :)

Autko bardzo mi się podoba. Najbardziej te okragłe swiatła  ;D

Offline buraczek
  • Chuck Norris
no to się cieszę, że autko się podoba  :brawo_2:
Justys851 my też oszczędzamy na autku, nie będzie nas drogo kosztować  ;)
margolka zgadzam się z Tobą, na weselu nie należy mówić o takich sprawach, Ty masz dziadka w sercu a ja wujka, ale można okazać zmarłym swoją miłość przez taki akcent w postaci kwiatów... dobranoc dziewczyny  :)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
buziaczki buraczku  :-*
my mamy podobne autko na ślub, tylko model starszy ;p
nawet kolor podobny
Co do uczczenia pamięci wujka, to myślę, że ładnym akcentem będzie zawiezienie tych kwiatów na grób ;)

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
Poniedziałkowe  :-*

Kwiaty to bardzo dobry pomysł :)
Ja i W. po życzeniach pod kościołem poszliśmy na cmentarz do mojej ś.p ukochanej cioci a po sesji w studiu podjechaliśmy na cmentarz do ś.p taty W. Trudny był to moment ale też nie wyobrażaliśmy sobie tego, żeby w TYM szczególnym dniu nie być z dwoma ukochanymi osobami!!!
W naszej kwiaciarni oprócz deko autka, mojego bukietu, przypinki dla W., koszów dla rodziców zamówilismy też kompozycje właśnie na cmentarz i w ten oto sposób moglismy pójść i podziękować bliskim oraz pomodlić się za nich i za nas i prosić  ich o opiekę dla nas na tej nowej drodze życia.
Goście nawet nie wiedzili, że byliśmy na grobach dopiero po wszytkim się dowiedzieli... W sumie były to dla nas równie ważne momenty w dniu ślubu  :)
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline buraczek
  • Chuck Norris
hehe widzę, że mercedesy królują  ;D
kkotek bardzo ładnie z waszej strony, że pamiętaliście w tak ważnym dniu o najbliższych zmarłych... napewno nad wami czuwają!
dzisiaj postaram się zrobić taką listę spraw załatwionych i niezałatwionych, ta druga będzie napewno dłuższa, a tymczasem  :-* :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
my tez jedziemy mercedesem :)

bardzo mi przykro z powodu wujka  :przytul:
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Moje zdanie jest takie, ze nie odwolywalabym ani w zaden sposob nie zmieniala wesele czy nawet slubu. Tak jak mowia dziewczyny, zalobe nosi sie w sercu. Hmmm albo teraz mi wpadlo do glowy ze np bardzo mala czarna wstazeczka moglaby sie znalesc gdzie przy sukni, chyba bylby to mily akcent o pamieci wujka, aczkolwiem nie powiedziane ze powinien on sie znalesc.
A co do zaproszen na stype to chyba toroche nie wypada, to jest moment smutku i rozdanie zaproszen przycmilo by sens spotkania czyli pozegnania wujka - ale oczywiscie to moje skromne zdanie :)

Buziaki na poniedzialek  :-*

Offline buraczek
  • Chuck Norris
paooolka dziękuję za pocieszenie  :Daje_kwiatka:
nataliaxp zgadzam się z Tobą całkowicie, ale nie będę żadnych widocznych symboli żałoby w tym dniu zakładać i przypominać jeszcze innym o tym smutnym wydarzeniu, wolę zachować to w sercu...
no a teraz moja lista spraw...

ZAŁATWIONE:
- data i godz w kościele (16:00)
- nauki przedmałżeńskie
- dekoracja kościoła (firma dekoratorska)
- moja suknia ślubna
- garnitur PM
- samochód (biały mercedes)
- DJ (dj i wodzirej jednocześnie)
- fotograf i kamerzysta (pakiet foto+wideo, reportaż ze ślubu i wesela, plener w inny dzień)
- restauracja
- zaproszenia (narazie 5 rozdanych na 30)
- zawiadomienia (narazie 1 rozdane)
- organista, skrzypce
- umówiona makijażystka

DO ZAŁATWIENIA:
- obrączki
- poradnia rodzinna
- bielizna ślubna (biustonosz, majtki, pończochy, podwiązka)
- buty ślubne moje i PM
- biżuteria
- alkohol (wódka, wino)
- umówić fryzjerkę, wybór fryzury ślubnej
- paznokcie ślubne
- USC
- protokół w Kościele
- spowiedź przedślubna
- koszula, kamizelka, krawatka, spinki do mankietów dla PMa
- bielizna na noc poślubną  :)
- dekoracja samochodu (tablice, kwiaty)
- wybór bukietu ślubnego
- podziękowania dla rodziców (jakie prezenty)
- wybór piosenki na podziękowania dla rodziców
- rezerwacja noclegów dla przyjezdnych gości
- transport dla gości
- zapowiedzi
- naklejki na wódkę
- winietki
- napoje gazowane, soki (z hurtowni)
- wybór tortu, ciast, menu weselnego (w czerwcu)
- podróż poślubna (???)
- solarium ;)

ile tego jeszcze  ::)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Masz race, zalobe nosi sie w sercu ;)

Lista impoznująca, właściwie listy  ;D
Chyab tez nusze taka stworzyc  ;)
Dobrze czyta sie tak kogos liste wtedy widac czy o czyms sie nie zapomnialo  ;D

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
my mamy niewiele więcej załatwione a czasu trochę mniej  ;)

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
oj... ja podzielam zdanie dziewczyn i zaproszeń na stypie bym nie rozdała. Ale uważam ze slub i wesele powinno być normalne z chwilą ciszy dla wujka  :przytul: :przytul: :przytul:

a autko, super!!! dekoracja bedzie równiez w podobnym stylu?  ;)

uważam ze jeszcze troche macie do zdobienia ale i czasu jest akyurat na to :) hm... w sumie najwazniejsze macie z głowy  ;)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
bardzo dobrze jest mieć taką listę, wtedy napewno o niczym się nie zapomni ;) a wzorowałam się na listach margolki i jeszcze jednej dziewczyny z forum której nicka nie pamiętam. mam nadzieję, że nie mają nic przeciwko temu  ;D
wiśniowa napewno zdążycie ze wszystkim, my nie mamy możliwości tak często być w domu żeby wszystko pozałatwiać, w miarę możliwości to albo przez telefon albo przez  :ekxpert: albo niektóre rzeczy w Częstochowie kupujemy...

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
ja i tak wszystko przez neta załatwiam (przynajmniej większość) jakoś tak przyzwyczajona jestem  ;)

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
no powiem ze lista imponująca i cos mi sie wydaje że przejdzie dalej :D:D:D np. do moich przygotowan :D faktycznie to bardzo dobry pomysł... :-) nie ma szans o czymkolwiek zapomniec... :-)

Offline margolka

• Chuck Norris
Buraczku oczywiście, że nie mam nic przeciwko temu, że wzorowałas się na mojej liście ( ja sama też wzorowalam się na listach innych forumek  ;))
Widzę, że mamy podobne rzeczy pozałatwiane  :)
My nie mamy jeszcze samochodu, ale mamy za to obrączki  ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Najważniejsze rzeczy już są , te pozostałe spokojnie załatwicie  ;)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
a autko, super!!! dekoracja bedzie równiez w podobnym stylu? 
nie mam jeszcze pojęcia jaka będzie dekoracja, ale wydaje mi się, że przynajmniej kolorystycznie powinna nawiązywać do mojego bukietu... a te zdjęcia to nam gościu przesłał na maila z wcześniejszego jakiegoś wesela- ta ich dekoracja wydaje mi się bardzo ładna  :)
kiniadg będzie mi bardzo miło, jeśli moja lista pomoże także Tobie  :D
margolka kiedy autko załatwiacie, bo my może obrączki w najbliższym tygodniu, ponieważ w środę jest pogrzeb więc wracamy do domu i mamy cały czwartek, piątek i sobotę na rozdawanie zaproszeń i szukanie obrączek
buziaki wieczorne zostawiam :-* :-* ja dziś niestety do pracy na nockę idę...

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
lista imponująca :)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
listę sobie oczywiście pożyczyłam  ::)  dzieki

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
No no sporo już macie załatwione, trochę jeszcze przed Wami, ale pomału do przodu ;D

Offline hania3033

• Chuck Norris
i ja pożyczam listę ;) bo znalazłam u ciebie rzeczy o których chyba u siebie zapomniałam ;)
buziaki :-*

Offline Betti

• uzależniony
  • data ślubu: 2010
Przykro mi z powodu straty wujka :glaszcze:

Fajniutkie autko, w końcu co Mercedes, to Mercedes :D

Lista (listy) imponujace i wydaje mi sie, że w niedługim czasie wiele rzeczy z drugiej "przeskoczy" do pierwszej ;)

Buziaki zostawiam :-*