Autor Wątek: niespokojne jest serce moje dopóki nie spocznie w Tobie... buraczkowe odliczanie  (Przeczytany 86319 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
Cieszę się ,ze sie pogodziliscie, nie mogło być inaczej :).koszt calkowity to ciezko podac ,bez mojej sukni, stroju dla mojego PM, wodki i innych napojow wzmacniających,zaproszen i gsiegi gosci, oplat za kosciol i innych oplat to na dzien dzisiejszy wyliczyłam 22tys. :-\

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Fajnie ze miedzy wami juz ok :) A do problemu jesli chcesz, to wróć w najblizszym czasie, w koncu w zwiazku trzeba dużo rozmawiac :)

Offline hania3033

• Chuck Norris
miłego wieczorku kochana :) dobrze że już zgoda między wami :D
ps. jakbyś miała ochote to zapraszam do mojego odliczanka... ;D

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
Fajnie że sie juz pogodziliście.Szkoda czasu na kłótnie ;D
Koszt naszego ślubu to ok 25 tyś.
A o kaloriach to juz mi sie nie chce gadać  ;D

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
amika a ile gości planujecie? nie wiem czy już o tym nie pisałaś, ale ja nie widzę  :drapanie:

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Dobrze że już pogodziliście sie z PM  ;)

Ja jak oszacowałam koszt wesela swojego na 100 os to wyszło mi jakoś 33 tys (troche pozawyzałam specjalnie  ;D ) ale teraz widzę że więcej jak 27 tys nie będzie  ;)
Akurat zyskalismy rabaty na ubrania, wiezie nas kolega , dekoracje robiłam sama no i takie tam inne pytania o rabat wszędzie  :D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Justyna Ty szczesciaro ;) ja tez chce rabaty na ciuchy! ;) ;) ;)

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
ojej... to mi się wszystko już pomieszało z tą sukienką... może zgubiłam jakis wątek:-) a co do kłutni to ja tez ją wlasnie przeszłam ... no cóż nie ma idealnego związku...czasem przyda się takie odświeżenie po sprzeczce... pozdrawiam

Offline amika

• Chuck Norris
my planowaliśmy na ok 75.Ale juz wiemy ze parę osób nie przyjdzie trzeba przeliczyć ;D

Offline buraczek
  • Chuck Norris
witam poniedziałkowo  :)
porównując sobie wasze wyceny wesela tak sobie teraz myślę, że powinniśmy się zmieścić w wyliczonych przez nas kwotach ok. 20 tys. też trochę uda nam się zaoszczędzić... samochód od znajomych, moja wypożyczona sukienka, wystrój sali mamy gratis, po sobotniej rozmowie z właścicielką odpada nam kupno kieliszków dla młodej pary, chlebka na powitanie (to już są takie drobiazgi ale zawsze coś)... także jestem dobrej myśli

:-* :-* :-* :-* :-* :-* dla was

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
oj... my nie za bardzo bylismy przygotowani na tak duże wydatki, ale niestety wyjdzie nas ok 30 tys ... Na sama salę na około 120 osób wyjdzie sporo kasy :/ samochód badzo chcielismy jakis fajny miec, ale to sobie juz darujemy i wykombinujemy cos innego i taniego :D A powiedz buraczku jak tam PM... juz siępogodziliście??

Offline buraczek
  • Chuck Norris
tak pogodziliśmy się  ;D
teraz mogę wam napisać o co poszło... o wieczór kawalerski... szwagier mojego PM robił sobie głupie żarty, że mu zamówi na kawalerski panienki a mojemu PM chyba się to podoba... no to ja  :obrazony: i tak juz do końca imprezy było. ja naprawdę nie chcę i jestem zazdrosna o ten wieczór kawalerski... słyszałam różne rzeczy na temat takich wieczorów, ale przecież nie mogę mu zabronić??? a jak jest u was w tej kwestii? też macie takie problemy, czy jestem odosobniona?

zdołowałam się, bo przed chwilą dzwoniłam do fryzjerki, którą chciałam żeby mnie czesała na ślub, ale ma już termin zajęty... chyba za późno się obudziłam... a kosmetyczki też jeszcze nie mam...

napiszcie co sądzicie o tej fryzurze:

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
ja tam zostawiam mojemu wolną rękę jeżeli chodzi o wieczór kawalerski ale wiem, że już się w życiu wyszalał i nawet gdyby miał okazję (a ma niestety często) to by nie skorzystał... poza tym świadka znam od lat i wiem, że nie zrobi nic co by nawet wyglądało podejrzanie  ;)

co do kosztów to ja już sama nie wiem o co chodzi... jak my liczyliśmy (z tym, że ze wszystkimi nawet najdrobniejszymi sprawami) to wychodziło blisko 40 tys.... mam nadzieję że uda nam się zbić tę kwotę bo jest ogromna  :mdleje:... i to bez żadnych szaleństw... samochód od rodziny, sukienka raczej z tańszych. własnoręcznie robione winietki i zawieszki itp

fryzura trochę nie w moim stylu.. ja lubię bardzo proste ale to Tobie ma się podobać  ;) no i Twojemu PM

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
ja powiem szczerze ze sama się tym kawalerskim stresuję trochę... nieby wierze, ale tez słyszałam o paru takich występach tancerek,albo raczej o tym co działo się później... :/ mój jest jak zwykle w lepszej sytuacji, bo wie że z mojej strony nie musi sie niczym przejmowac... nam do tego kawalerskiego jest jeszcze trochę dalej niż tobie, ale wydaję mi sie że nie będę mocno naciskac. Zwykle jak się naciska, to wychodzi na odwrót... delikatnie przedstawię mu swoje zdanie, ale chyba nie dosłownie... za mocno też nie można się przejmowac bo w końcu to będzie tez twój panienski i trzeba zrobic wszystko, żebyś go na długo zapamiętała :-)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
no ja też nie zamierzam naciskać, mój PM zna moje zdanie na ten temat, ale jeśli szwagier z kolegami zamówią mu panienkę to i tak nie będzie miał na to wpływu... boję się mimo, że mam zaufanie  :boje_sie:

z dobrych wiadomości, przed chwilą umówiłam się z kosmetyczką, makijaż próbny wstępnie 24 kwietnia, będę płaciła za próbny 50 zł a za ślubny 100 zł, a wy ile płacicie? to dużo czy mało?

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
co do kawalerskiego, hmmm moj M jakos nie szaleje. zreszta juz sie wypowiadałam gdzies na ten temat. ja jade do spa a potem moze wspolna imprezka hmmm

co do makijazu cholerka nie pamietam ile moj kosztuje

mi sie fryzurka podoba
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
Aha :-) co do fryzurki, to baaardzo mi się podoba :-) własnie na takich wlosach... ja mam czarne to tego przekladania nie byloby widac, ale taki kolorek daje świetny efekt :-)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
buraczek to albo się boisz albo masz zaufanie. a co ma być to będzie, prędzej bym opie....a szwagra za idiotyczne pomysły, ach sama nie wiem. sprawa nie jest wbrew pozorom łatwa, co zrobić żeby coś zrobić i nie wyjść na chorą z zazdrości egoistkę

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline mietowka
  • entuzjasta
  • data ślubu: 06.06.2009r
Powiem wam szczerze że ja ufam swojemu PM ale wolałabym aby mu nikt panienki nie zamawiam ... A juz słyszałam jak przyjaciele do niego mówili szykuj się szykuj ... eh Wiem ze są zdolni bo w zeszłym roku ślub brał jeden z nich i miał ..gr

Fryzurka ciekawa i ładna - mnie osobiście się podoba

Koszt wesela 30tys

Makijaż próbny 49zł a ślubny też 49zł - chcę zamówić w seforze

Offline buraczek
  • Chuck Norris
mietowka tanio Cię wyjdzie makijaż ślubny- jak można zamówić w sephorze? poprostu tam pójdziesz i zrobią Ci makijaż?
ja widziałam już efekty pracy makijażystki,którą wybrałam bo moja koleżanka ją miała i widziałam, że korzysta z kosmetyków sephora. mam nadzieję, że będzie ok. fryzurka którą wkleiłam podoba mi się, tylko że ja nie mogę mieć takiego łysego czoła bo mam wysokie  :( może o grzywce pomyślę...

Offline mietowka
  • entuzjasta
  • data ślubu: 06.06.2009r
widziałam jak pomalowali znajomą na wesele i bardzo mi się podobało. Kosmetyki z górnej półki - makijaż trzymał się jeszcze na drugi dzień po weselu. Tak idziesz do sefory i pytasz o makijaż, w każdym takim sklepie mają taką usługę w delphi też (czy jakoś tak się to pisze) Warto iść i się umówić bo 49 zł uważam że to mało nawet jeżeli by ci się nie spodobało.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
fryzurka dosyć fantazyjna,ale spoczko;-))))

Offline LittlePoodle

• forumowicz
  • data ślubu: 01. 08. 2009
znalazłam takie slubne perełki: :)

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
Ja swojemu PM zostawiam wolna reke co do kawalerskiego, ale wiem, ze on  nie chce takiej imprezy. Ale poniewaz wiem, ze moj panienski do grzecznych nalezec nie bedzie, to niech i on sobie tez poszaleje ;) ufam mu i wiem, ze nawet jak sobie popatrzy to itak wroci do mnie i to ja bede dla niego ta naj... :)

U nas koszt wesela ma zamknac sie w 20 tys.
Co do ceny fryzury i makijazu to nawet nie wiem. wiem, ze oddaję się w ręce specjalistek, sprawdzonych i koszty nieważne.

Fryzurka superancka, ale nie każde włosy nadają się do uplecenia czegoś takiego.

Offline hania3033

• Chuck Norris
fryzurka bardzo interesująca, ale ja się chyba nie mogę wypowiedzieć, bo wole rozpu zczone, lub na pół upięte włoski ;)
jeśli chodzi o wieczór, to pewnie też bym focha walnęła ;D podobnie jak wy - zaufanie mam, ale panienki wolę żeby nie było :-\ hehe, jak powiedziałam D., żeby pojechał sobie do Kaczora (nasz kolega leśnik mieszkający w leśniczówce) i tam urządził wieczór, zaprosił chłopaków, to pomysł się spodobał, co i mnie ucieszyło ;D dopóki nie powiedział, że "noo, najpierw posiedzimy u kaczora a potem pokulamy sie po poznaniu" (bo ta leśniczówka to w zielonce pod poznaniem). i tu mój humor się zmienił :-X powiedziałam ze "żadnego poznania" :P już ja znam te poznańskie panienki i kluby, bo nie raz bywałam :P powiedziałam, że jak chce, to mogą sobie co najwyżej w środku lasu posiedzieć w męskim gronie ;D (oczywiście wszystko w żartach, ale moje zdanie poznał :) )
też jestem ciekawa na czym polega makijaż z sephory... choć ja w sumie mam dobrze, bo mam koleżankę makijażystkę, z której usług prawdopodobnie skorzystam - wyniesie mnie to w sumie (próbny+ślubny) 60 zł :)
co do kosztów całego wesela, to około 20 tysięcy.
Pozdrawiam :-*

Offline amika

• Chuck Norris
Fryzurka fajna lecz ja się w niej nie widzę.Też chciałam makijaż z Sephoorze zrobić ale niestety w święta nie da rady.
A prywatnie ma za daleko :(  
A co do kawalerskiego hmm..mam zaufanie do mojego PM ,a tak wogóle to byłam kiedys straszną zazdrośnicą.Wyleczyłam się juz z tego.

Offline justyna85

• Chuck Norris
ja odnosnie kawalreskiego to powiedzialm ze moga robic co chca ale zadnej panieny, moga isc sobie do jakies restauracji gdzie baby w strojach np jedzenie nosza , ale takiej striptizery NIE!!!! ale moj N. sie na to godzi (nie ma wyjscia :P )
fryzurka bardzo ciekawie wyglada, a masz fotke tak od tylu?

Offline buraczek
  • Chuck Norris
no niestety nie mam tyłu tej fryzurki  :(
LittlePoodle ten drugi komplecik może być, choć trochę za skromny...
szukałam wczoraj w internecie biżuterii ślubnej i znalazłam bardzo ładną, ale ceny jakie :o
hania3033 dobrze się masz z tą koleżanką makijażystką, bardzo mało płacisz  :) no i wesele mamy podobnie wycenione
buziaki wtorkowe zostawiam :-* i za pracę magisterską się biorę...

Offline justyna85

• Chuck Norris
no to zycze owocnego pisania :)

Offline LittlePoodle

• forumowicz
  • data ślubu: 01. 08. 2009
No wlasnie ceny pereł sa osłabiajace:(