Autor Wątek: Fasolkowe odliczanko :)  (Przeczytany 144081 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Odp: Fasolkowe odliczanko :)
« Odpowiedź #90 dnia: 6 Stycznia 2009, 17:47 »
No tak, ogólnie od dawana wiadomo, że doba mogłaby byc dłuższa :skacza:

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #91 dnia: 6 Stycznia 2009, 18:16 »
obiad zjadłam, pierwsze pranie w pralce ;D A teraz czas polatać na odkurzaczu.... :-\ Może dzięki temu się rozgrzeję, bo jakoś ciągle mi zimno dzisiaj ::)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #92 dnia: 6 Stycznia 2009, 18:29 »
Ojj mi tez strasznie zmino - nie lubie takiej pogody  :-\

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #93 dnia: 6 Stycznia 2009, 18:37 »
dzisija bylo -12 stopni,okropnosc

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #94 dnia: 6 Stycznia 2009, 19:00 »
ehhhh odkurzanie niewiele pomogło, po prostu zawijam się zaraz w koc, usadowię się w fotelu i będę segregować rajstopy, pończochy i podkolanówki, bo nie robiłam tego chyba od lat i już nie wiem co mam...A najgorsze jest to, że nie mieszczę się z nimi wszystkimi w szufladzie ;) Znając mnie i moje chomikowanie na pewno coś będzie dziurawe albo bez pary  :twisted:

Już się nie mogę doczekać tego wyjazdu, mam normalnie motyle w brzuchu :glupek: Poimprezujemy z koleżanką :disco: , ma podobno nowego chłopaka, którego trzeba ocenić- to jej słowa :shock:  ;) No to ocenimy, kogo ona tam w tej Łodzi wynalazła ;D ;D ;D ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #95 dnia: 6 Stycznia 2009, 19:23 »
ajj to prawda pogoda jest okropna, ja dzis z rana tak zmarzlam , ze pozniej jak szlam z mama na miasto to tak sie ubralam ze w sumie goraco mi bylo:), ale wole sie rozbierac i cos iesc niz marznac:), a  na chodnikach tak slisko jest prawie nic piaskiem nie posypane ylko akie blotko ktore sie przyczeia do butow i jak sie do sklepu wchodzi to mzona ladnie orla wywinac :/

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #96 dnia: 6 Stycznia 2009, 19:57 »
Fasolek to pocieszające, że nie tylko ja nie mam czasu na forum  :P
To teraz jedziesz do łodzi do koleżanki, tak ?? A na te narty kiedy ?  :)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #97 dnia: 6 Stycznia 2009, 20:05 »
u mnie dziś -17... i to tak nagle bo wczoraj zaledwie -4... masakra brrrr

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #98 dnia: 6 Stycznia 2009, 20:25 »
U nas chyba -15, grzeją w domku a i tak zimno  ;) ale za to pięknie biało  :)

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #99 dnia: 6 Stycznia 2009, 22:23 »
u mnie (w irlandii ) to tak zimno jak u was nie jest, dzisiaj mielismy - 6, pewnie bardziej nie spadnie, na szczescie, ale sniegu to wam zazdroszcze. Wrocilam w sobote z Polski, bylam tam 3 tygodnie, co rano sie budzilam z nadzieja ze snieg popada,bo ja tak lubie zime,  no i na saneczkach sobie pozjezdzam, bo kolo nas takie piekne gorki sa ... zawsze tam sobie zjezdzalismy i ....  no i co? dopiero w dzien naszego wyjazdu zaczal padac snieg .... ja to mam pecha ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #100 dnia: 6 Stycznia 2009, 22:51 »
Oj ja tez nie lubię jak jest zimno. Śnieg jest piękny, ale za zimny ;D ;D ;D Chociaż kiedyś jak A. był w PL, to mimo zimna chodziliśmy wygłupiać się na śniegu, i wracaliśmy praktycznie przemoknięci ;D
Olka, moj A. tez tak kocha zime. Ale nistety w Irlandii to sniegu nie ma... I wiele by dal, by znalezc sie teraz tutaj...
Fasolek Mam nadzieje ze w wyniku przegladania tej szyflady, polowa sie zwolnila :skacza:

Offline buffy85

• bywalec
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #101 dnia: 6 Stycznia 2009, 23:11 »
i jak tam porzadki?? ja sie niestety zabrac nie moge ;/ jakos tak nic mi sie nie chce :(

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #102 dnia: 6 Stycznia 2009, 23:55 »
Kochane bilans porządków:
- wiedziałam, że jestem chomik i 3mam np pojedyncze pończochy czy podkolanówki, ale nie wiedziałam, że aż tak namiętnie je "kolekcjonuję" :hahaha: Wyrzuciłam chyba ze 30 poszytych pieczołowicie, czy zdekompletowanych pończoch, pojedynczych podkolanówek czy pozaciąganych porządnie rajstop.
- cały czas miałam wrażenie, ze nie mam żadnych rajstop ciepłych i pończoch, więc ciągle kupowałam nowe, bo co chciałam założyć jakieś, to brałam zdekompletowane lub pozadzierane... A się okazało, że chyba mam z 10 różnych nowych rajstop pończoch, w kwiatki, gładkich, cienkich, grubych, tylko że te skarby tkwiły pod stertą starych i do niczego, więc nie dziwota, że ich nie widziałam ;D
- szuflada może nie opustoszała, ale poukładałam wszystko w osobnych woreczkach i teraz widzę co mam.
- wszystko zajęło mi jakieś 2 godziny, z małymi przerwami na rozwieszenie prania i wstawienie kolejnego ;)
Jestem z siebie szalenie dumna :Uu:

No ale najgorsze jest to, że chyba jakieś wstrętne choróbsko chce mnie położyć do łóżka, tuż przed samym wyjazdem :evil: Zażyłam gripex, rutinoscorbin, piję ciepłą herbatę z miodem i cytryną...Nie dam się! Muszę pojechać...

No i poza tym wybraliśmy z K. obrączki :Serduszka:
Wkleję Wam linka do strony, bo inaczej nie idzie... to będą takie same jak model 36 na str.5 katalogu tylko że robimy je u złotnika i moja będzie z szafirem a nie z brylantem  :skacza: Jak wrócę z Łodzi to pójdziemy zamówić :brawo:
www.terpilowski.com.pl/katalog.html

Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #103 dnia: 7 Stycznia 2009, 00:09 »
Ładne obrączki, tylko, co tam za grawer na nich z wierzchu??
Porządki --- No jestem z Ciebie dumna :) hehehe tez bym troche musiała właśnie powywalać z szuflady!!

Te na stronie 18 wzór 13    :Olaboga:
« Ostatnia zmiana: 7 Stycznia 2009, 00:12 wysłana przez mikoala »

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #104 dnia: 7 Stycznia 2009, 00:12 »
Ladne, ladne te obraczki :):):) Ja co prawda wole klasyczne zloto - zolte, ale te rowniez sa ladne :)
A wlasnie, co to za grawer ... ??
« Ostatnia zmiana: 7 Stycznia 2009, 00:15 wysłana przez nataliaxp »

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #105 dnia: 7 Stycznia 2009, 00:14 »
Żeby przewrócić stronę w katalogu musisz złapać prawy dolny róg myszką i trzymając przeciągnąc na drugą stronę ekranu. Ja rozkminiałam ten system chyba z 2 godziny i już wkurzałam się na wszystko dookoła ;D
No grawer właśnie ma być na wierzchu :) Takie inne te obrączki, nam bardzo się podobają :D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline diunia

• bywalec
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #106 dnia: 7 Stycznia 2009, 11:07 »
Ja też chwilę sie pomęczyłam z przeglądaniem tych stron :P Klikałam, klikałam i nic  :P A wiecie już co będziecie mieć wygrawerowane?

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #107 dnia: 7 Stycznia 2009, 13:48 »
Ach to takie buty z tym grawerem... Trzeba przyznać że bardzo oryginalnie, nigdy się z czymś takim nie spotkałam ;) Obrączki same w sobie ładne, delikatne, choć ja osobiscie wolę klasykę - żółte złoto ;)

Offline peacelove
  • bywalec
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #108 dnia: 7 Stycznia 2009, 14:28 »
Śliczna z Ciebie kobieta, Fasolku, suknia jest wysmakowana i niezwykle stylowa, a obrączki b. ciekawe :) Będziesz przepiękną Panną Młodą :))

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #109 dnia: 7 Stycznia 2009, 14:44 »
Obrączki bardzo ładne :) W ogóle ta firma ma śliczne obrączki, my też będziemy zamawiali z niej obrączki :)
Chociaż Wy robicie o złotnika, to i tak liczy się wzór :)

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #110 dnia: 7 Stycznia 2009, 15:18 »
dla mnie prawie kazde obraczki sa ladne , kazde maja cos w sobie, co prawda ja preferuje zolte zlote ale wiadomo kwestia upodoban :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #111 dnia: 7 Stycznia 2009, 17:54 »
Hej ho!
W końcu dotarłam do domu, od 7.30 do 15.30 kwitłam na uniwerku dzisiaj :-\ Jestem totalnie wykończona, boli mnie żołądek z nerwów i chce mi się spać...Leże teraz w łóżeczku i sobie klikam na forum, a potem muszę spędzić z K jak najwięcej czasu, bo jutro ostatni dzień się widzimy :-[ Ja jadę w sobotę o 7 rano do Łodzi i wracam w poniedziałek późnym wieczorem, a K we wtorek rano jedzie na spotkanie firmowe pod Wrocław :|| Więc tak solidnie i naprawdę zobaczymy się dopiero za tydzień w piątek wieczorem :-[

justyna85, nataliaxp: Mi się żółte złoto podoba, dopóki nie muszę go nosić, a wszystko dlatego, że mi po prostu jest brzydko w żółtym złocie, wyglądam, jak stara malutka, a przynajmniej mam takie wrażenie ;) No i poza tym żadnej biżuterii nie mam złotej i do niczego by mi takowa nie pasowała, więc głupio byłoby, abym miała wszystko "białe", a ty nagle ni z gruszki ni z pietruszki żółta obrączka ;)

Diunia:Co do grawera to jeszcze nie zdecydowaliśmy ostatecznie, ale podobają nam się następujące:
- Ama, si vis amari", czyli "Kochaj, jeśli chcesz być kochanym"
-  żeńska: Ubi tu.. męska: ... Ibi ego
co znaczy : Gdzie ty , tam i ja
 No ale mamy też nasze własne słowo klucz, więc może właśnie je wygrawerujemy + data  :D

peacelove- dziękuję za komplementy :-* :Daje_kwiatka:
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #112 dnia: 7 Stycznia 2009, 19:21 »
Ojjj jak mi net wolno chodzi  :-\
Ale wreszcie stronka z bizuteria mi się załadowała  :D Ale fajnie sie ten katalog ogląda  ;D
Oryginalne obrączki  :) Ja jestem jednak tradycjonalistka  ;)

Fasolek a na te narty kiedy sie wybieracie ??

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #113 dnia: 7 Stycznia 2009, 19:27 »
margolka, na narty jedziemy 28 lutego dokładnie :D Wracamy 7 marca ;)

A, i zapomniałam Wam powiedzieć, że 23 stycznia, czyli za 2 tygodnie ortodontka będzie mi zdejmować aparat z zębów ;D ;D ;D ;D Noszę już 2,5 roku, K nosi 2 lata i 8 miesięcy i jeszcze nie kończy, ale ma się przed ślubem wyrobić, przynajmniej tak ortodontka twierdzi ;)
Ale się cieszę, potem tylko wybielanie i uzębienie gotowe do wielkiego dnia :brawo:
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #114 dnia: 7 Stycznia 2009, 20:07 »
Obrączki bardzo fajne, zupełnie inne ale bardzo bardzo fajne.
Fajnie że kończysz noszenie aparatu, ja do maja, czyli jakiś miesiąc przed ślubem i tez potem od razu wybielanie, mam nadzieję, że termin jest realny, chociaż nadal mam jeszcze troszkę do przesunięcia zębów, ale skoro w takim tempie idzie, to ortodontka powiedziała, że będzie ok.

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #115 dnia: 7 Stycznia 2009, 20:56 »
No ja już się doczekać nie mogę, miała mi się wyrobić na ślub siostry w lipcu 2008, a tu kicha... ;) A była o nim uprzedzona rok wcześniej i mówiła, że w 2 latach spokojnie wszystko zmieścimy ;) Doszłam z K do wniosku, że ortodonta ma po prostu swój świat i tyle ;)

Cieszę się, e Wam się obrączki podobają, to takie miłe, gdy okazuje się, że nie jestem bezguście totalne ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline peacelove
  • bywalec
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #116 dnia: 7 Stycznia 2009, 21:10 »
Co do graweru- własne słowo jest najlepsze, bo tylko Wasze, gdybyście się jednak zdecydowali na pierwsze, to wersja poprawna brzmi: si vis amavi, ama, ama, ama   :)  a co do NPR-u - bardzo pomocna jest książka „Sztuka naturalnego planowania rodziny” -  Johna i Sheili Kippleyów (namiary na sprzedaż wysyłkową jeśli chcesz- na priv (przepraszam za off-topic :) pozdrawiam cieplutko :)

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #117 dnia: 7 Stycznia 2009, 21:14 »
Moja ortodontka robi co może i widać naprawdę efekty co miesięcznych wizyt, miałam bardzo dół krzywy a teraz jest już super, jedynie góra została, więc jestem dobrej myśli.

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #118 dnia: 7 Stycznia 2009, 21:18 »
A ja jakis czas nosilma zareczynowy zloty na lewej rece i dwa piercionki srebrne na prawej rece i wlasnie mi si epodobalo, odrazu bylo wiadomo ze ten zloty to zareczynowy.
le na mikolaja dostalam sliczny zloty piercionek i teraz nosze po jedym na kazdej dloni :)

Ojjj - Ja tez nie lubie dlugiej rozlaki z moim P.  >:(

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #119 dnia: 7 Stycznia 2009, 22:43 »
peacelove, dziękuję zs tytuł książki, poproszę na priva namiary ;D No i dzięki za tą poprawną formułkę..To, jak wkleiłam, znalazłam w necie, więc widocznie tam musiał błąd zaistnieć, bo ja łaciny w ogóle nie znam :)
a tak kontynuując off topic- orientujesz się, jak się koryguje tempkę?? Codziennie mierzę o 7.30 rano, a dziś musiałam wstać o 6, więc mam zakłóconą. Czyli dodaję 0,1 stopnia (podobno co godzinę wzrasta o 0,1 stopnia...), żeby była jak należy, czy też wpisuję w wykres taką, jaka była, ale oznaczam godzinę wcześniejszego pomiaru?? ::)

mk.mika, wizyty można robić co 2 tygodnie nawet, więc jeśli się spieszysz, to spytaj czy może Ci częściej "dokręcać" zęby ;) Ja chodzę co 2 tygodnie już od roku...gdybym miała chodzić co miesiąc to pewnie do 2010 roku nosiłabym aparat... ;)

natalia, ja takich rozstań wręcz nienawidzę. Gdybym wiedziała wcześniej, to pojechałabym na weekend za tydzień...No ale cóż, bilety mam już w portfelu, to nie będę zmieniać ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011