Autor Wątek: Fasolkowe odliczanko :)  (Przeczytany 144654 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
Odp: Fasolkowe odliczanko :)
« Odpowiedź #2010 dnia: 12 Maja 2009, 14:53 »
No wiem wiem, ale moja beznadziejna psychika nie działa ostatnio jak należy... Na przykład wczoraj, jak jadłam płatki kukurydziane, "olśniło" mnie że będę złą mamą i na pewno nie dam rady sobie z dzieckiem i że w ogóle jestem beznadziejna :nie: Oczywiście rozryczałam się jak szalona i K dobre 15 minut mnie tulił i uspokajał... No ja wiem, że nigdy "normalna" nie byłam, ale teraz to sama ze sobą czasem nie wytrzymuję... Teraz to się z tego śmieję, ale wtedy naprawdę się tym martwiłam...  :glupek:
K mówi że mi zabroni jeść płatki na mleku, bo działają na mnie depresyjnie ;D ;D ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Iga_

• bywalec
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #2011 dnia: 12 Maja 2009, 14:58 »
szalejesz, aż słów brak...   :luzak:

no ale póki co to Ci wolno...  :-*

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2012 dnia: 12 Maja 2009, 15:33 »
Iga, nie tyle wolno, ile po pierwsze nie umiem nad tymi wybuchami płaczu zapanować (tak jak przed @ nie umiałam zapanować nad wybuchami gniewu), a po drugie chyba więcej mi wybacza otoczenie, bo rozumieją ludzie, że nie panuję do końca nad swoimi emocjami... :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #2013 dnia: 12 Maja 2009, 17:41 »
To normalne w ciąży. Na prawdę każdej mate powinno sie pomnik stawiać. Bądź dzielna i nie martw sie na zapas. Prawdopodobnie czułaś coś innego i teraz się nakręcasz. Jak maleństwo kopnie, to na pewno poczujesz :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #2014 dnia: 12 Maja 2009, 20:11 »
Ja sie martwilam wlasnie dopoki nie czulam ruchow, potem jak sie wiercil to juz bylo ok z moja psycha :-P No ale teraz znow sie martwie a do kopniakow jeszcze czas...

Do jakiego gina chodzisz?

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2015 dnia: 12 Maja 2009, 20:36 »
hmmm, dzisiaj jak wstałam od biurka i położyłam się na kanapie, to po jakimś czasie znowu miałam te dziwne sensacje w brzuchu. Naprawdę nie przypominało to niczego mi dotąd znanego... Chciałam się zdrzemnąć, a tu takie dziwy się dzieją...zastygłam w bezruchu i tam dalej mi coś latało ::) Jak się poruszyłam to przestało mi tam coś latać a wróciło jakoś po ok 5 minutach. Uważam, że to bobas, choć to bardzo nieśmiałe uczucie i ulotne... Nie wiem, co innego mogłoby to być... To nie przypomina niczego mi znanego i nie wiem co innego mogłoby to być :) Tym bardziej że w ciąży generalnie nie mam problemu z jelitami jak sporo kobiet. Wręcz przeciwnie, przestałam miec z nimi problem teraz ;)

Anulka, chodzę do dr Rajewskiej :) Jestem zadowolona, mimo że usg nie ma w gabinecie :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #2016 dnia: 12 Maja 2009, 20:47 »
Fasolku kochany..... mowiac szczerze ja mam od zeszlego tygodnia to samo w brzuszku co ty :D Nie jest ponoc regulA Ze pierwsze ruchy mozna czuc dopiero po 19-tygodniu, bo u wielu kobiet zaczynaja byc odczuwalne juz w 14-tygodniu :D:D:D a to co mi sie firuta w brzuszku..... nie mialam nigdy takiego czegos..... wiec ja po konsultacjach dowiedzialam sie ze to moze byc wlasnie fasolka :D:D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2017 dnia: 12 Maja 2009, 20:53 »
No wiem że to nie norma kiedy poczuje się ruchy- jedne poczują szybko a inne do 22 tygodnia czekają i nic dalej nie czują... Mi się wydaje, że gdybym sobie nie "wymyśliła" tych odczuć w niedzielę wieczorem, to teraz pewnie nie zwróciłabym na nie uwagi ;) Ale zwróciłam, i sądzę że wtedy to też nie był wymysł, mimo że byłam padnięta. Nie są to kopnięcia, to takie jakby motyle w brzuchu, tyle że baaaardzo delikatne. No i zupełnie niewyczuwalne z zewnątrz po przyłożeniu ręki do brzucha :P K mi zazdrości, on też chciałby czuć to co ja :) Biedak musi poczekać aż bobo utyje i zacznie dawać kopniaki solidne ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #2018 dnia: 12 Maja 2009, 20:58 »
tez mam takie bardzo delikatne ruchy.... nie czuc reka oczywiscie , a moj ukochany ciagle mi brzuch caluje i tuli "ma nadzieje ze w koncu sam cos poczuje :D"  no ale niestety na to to on musi jeszcze poczekac ;)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2019 dnia: 12 Maja 2009, 21:07 »
Jak w piątek mój K wrócił ze szkolenia to najpierw witał się z brzuchem, a dopiero potem ze mną... ;) Rano też pierwsze co robi to daje buzi brzuchowi, o mnie zapomina, ale co tam ;) Bardzo to rozczulające, jak taki "twardy super macho", a przynajmniej za takiego chcący uchodzić, facet głaszcze brzuch i mówi "moje maleństwo"...
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #2020 dnia: 12 Maja 2009, 22:02 »
Wyglada na to że to dzidziuś  ;) Ale fajnie  ;D Mnie też rozczula jak M do brzucha gada, a gada co chwilę, opowiada dzidzi co i jak, na gitarze jej gra, całuje, nawet w sklepie do niej gada  ;D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2021 dnia: 13 Maja 2009, 08:46 »
Witam środowo :)

Właśnie zjadłam sobie śniadanko i zaraz zbieram się na uniwerek, bo na 9.45 mam zajęcia. Muszę pójść na nie, żeby spotkać się z koleżanką która ma mi dać notatki do zaliczeń :) Poczciwa babka z niej... Najgorsze jest to, że jutro mam zaliczenie z przedmiotu, na który obowiązuje ustawa o zamówieniach publicznych... Nie mam pojęcia co z tej ustawy mam umieć... Jak mam wiedzieć, co który paragraf i ustęp mówi, to nawet nie zacznę się uczyć, bo to niemożliwe ogarnąć 90 stron ustawy w jeden dzień...Mam nadzieję, że to jednak raczej ogólnie chodzi, wiedzieć jak co się robi wg ustawy, a nie gdzie jaki zapis jest... W ogóle to jakaś beznadzieja... Mam 8 przedmiotów na ostatnim semestrze studiów, 2 przedmioty kończą się egzaminem, 4 zaliczeniami i 2 referatami do 10 stron...  Mój K na ostatnim semestrze mgra miał 2 przedmioty, na które jak się chodziło to dostawało się 4 a jak chciało się więcej to pisało się zaliczenie...Nie wiem jak mam to ogarnąć moje studia :-\ I do tego mgr i durna promotorka, która karze mi cały rozdział od nowa napisać :ckm: No nic, nie nakręcam się bo to i tak nic nie da a zaciemni mi mózg :P Nie wiem czy dziś będę jeszcze na forum, jak już to na króciutko, bo tą ustawę będę wbijać sobie do głowy ::)
Miłego dzionka Wam życzę kochane :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2022 dnia: 13 Maja 2009, 09:08 »
Ustawa o zamówieniach publicznych wbrew pozorom bardzo logiczna jest, sporo jest w niej rzeczy zawartych i ciężko to ogarnąć w jednym dniu, ale myślę że ty pewnie musisz po prostu ogólnie wiedzieć co i jak  ;)

:-* zostawiam

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #2023 dnia: 13 Maja 2009, 09:20 »
Ja Ci mowie ze to Dzidzius zaczyna harcowac :-D jest jeszcze malutki to i slabo Go czuc, pozniej sie zacznie. I zobaczysz ruchy kosmity(ki), to dopiero przezycie :-D

Powodzenia w nauce!

Offline Iga_

• bywalec
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #2024 dnia: 13 Maja 2009, 09:34 »
jak chcesz to pójdę za Ciebie na ten egzamin, ten temat jest dla mnie interesujący i znany :)

ale masz fajnie, ze dzidzia już daje o sobie znać :Serduszka:

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #2025 dnia: 13 Maja 2009, 12:09 »
Aż się boję do Fasolkowego wątku zaglądać, bo tu tyle o ciążach i dzieciach, a mi sie już marzy własny bobasek. I jak tak czytam, to mi się smutnawo robi :( Starania zaczynamy dopiero po ślubie, więc muszę jeszcze te 100 dni wytrzymać :(
Pozdrowionka :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2026 dnia: 13 Maja 2009, 12:58 »
Kochana wiem co czujesz bo ja na ostatnim semstrze mam 6 egzaminów, prace semstralna z jednego przedmiotu i do tego obrona w formie egzaminu z całych studiów  :mdleje:

To nic że semstr wcześniej miałam jeden egzamin  :-\

Miłego dzionka  :D Damy rade  ;D ;D ;D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2027 dnia: 13 Maja 2009, 13:16 »
Ja już z uniwerku wróciłam, okazało się że jutro mam 2 zaliczenia a nie tylko 1 :mdleje: Teraz pędzę zrobić obiad (rybka z rozmarynem na parze, ziemniaczki i surówka z kapusty pekińskiej :P )
Z ustawy mamy wyciąg na 10 stron, to jakoś tam dam radę chyba bo z tego test jest, do tego jakieś tryby postępowania, protesty itp itd na kolejne 20 stron i z tym gorzej bo pytania otwarte mają być. Na pewno dam radę to przeczytać, nei wiem czy się nauczę na blachę. W sumie to chcę to tylko zdać, bo mam serdecznie dość takiego robienia pod górkę studentom :-\
No a drugie zaliczenie to muszę matrycę logiczną zrobić- nie wiem tylko jak, wieczorem koleżanka ma mi z tym pomóc, bo podobno trudne to to nie jest. I jutro babka ma z tego pytać, a co to jest, z czym to się je itp itd... Będę improwizować ;D
Iga, jak dasz radę dojechać na jutro na 13 do Szczecina to zapraszam- nikt  nie wie z prowadzących jak wyglądam, więc spokojnie możesz się za mnie podać ;D
Generalnie to myślę że się wyrobię ze wszystkim, zważywszy, ze mgr dzisiaj nie tykam :)
No to spadowywuję, mam co robić i trzymajcie kciuki za moją naukę żebym nie zasnęła, bo to możliwe bardzo-zawsze zasypiam nad przedmiotami które mnie nie interesują :P
Buziaków moc :-* :-* :-*
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #2028 dnia: 13 Maja 2009, 15:49 »
to kciuki zaciskam :):-* :-* :-* zostawiam

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #2029 dnia: 13 Maja 2009, 19:04 »
roboty dużo , ale dizlena babka jesteś i na pewno dasz radę!!!

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #2030 dnia: 13 Maja 2009, 19:17 »
Na pewno dasz sobie ze wszystkim radę :) Bądź dzielna :)
 :-* :-* :-* dla otuchy zostawiam

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2031 dnia: 14 Maja 2009, 00:03 »
Oj, jak dobrze ze ja już skonczylam studia... Trzymam kciuki za Ciebie  :)

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2032 dnia: 14 Maja 2009, 10:09 »
 :-* zostawiam

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #2033 dnia: 14 Maja 2009, 12:10 »
jeju ale mialam nadrabiania, gdzie ja bylam jak mnie nie bylo hmmm ;)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #2034 dnia: 14 Maja 2009, 12:11 »
GRATULUJĘ

3 miesięcy do ślubu

:brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2035 dnia: 14 Maja 2009, 14:28 »
ooo już tylko 3 miesiące zostały  ;D ;D ;D

Offline diunia

• bywalec
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #2036 dnia: 14 Maja 2009, 15:54 »
Jeszcze 3 miesiące i będziesz żonką! Gratulacje! ;D

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
« Odpowiedź #2037 dnia: 14 Maja 2009, 16:13 »
och... wszystko nadrobiłam ale brak czasu na pisanie  :P :P

:-* :-* zostawiam

dzis to ja cisne z praca mgr.  :brewki: :brewki:

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2038 dnia: 14 Maja 2009, 16:23 »
Ooo dziś równiutkie 3 miesiące - super  ;D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2039 dnia: 14 Maja 2009, 16:36 »
Witam kochane!
Wróciłam do świata generalnie i nagle patrzę, a tu niebo niebieskie, słonko świeci, lekki wietrzyk targa mi włosy- no znów czuję że żyję, bo przez te zamówienia publiczne i matrycę logiczną zupełnie straciłam kontakt z rzeczywistością  :P
Z matrycy dostałam ładne 4,5, wyniki z zaliczenia tych zamówień w sobotę wieczorem... Nie wiem czy to zaliczyłam, boję się że nie, ale póki co staram się o tym nie myśleć...
Suwaczek wskazuje piękne 3 miesiące do ślubu :hahahaha: A dopiero co miałam 9 miesięcy do tego dnia i zazdrościłam wszystkim, które mają mniej :P Teraz, jak sama mam tak niewiele czasu do ślubu, a tak wiele się po drodze dzieje, to mam wrażenie że coś mi umyka... Dni pędzą jak szalone ::)
Nie wiem czy Wam pisałam, ale we wtorek dzwoniłam do pana od obrączek- powinny być w przyszłym tygodniu :hopsa: Już nie mogę się doczekać, mam nadzieję, że będą nam się podobać i że będą dobre :)

Paooolka ja wiem gdzie byłaś jak cię nie było- w ogródku hasałaś i pozbywałaś się ósemek :Szczerbaty:

W ogóle to wszystkim dziękuję za kciuki- bardzo mi pomogły chyba, bo nie zasnęłam wczoraj nad tą ustawą ;) Zdarzało mi się tylko czytać 10 razy to samo zdanie i dalej go nie rozumiałam, ale to zwalałam na karb zawiłego języka :brewki:

No i co- stawiam! :drinkuje: :piwko: :piwo_2: :disco: W końcu 3 miesiące to bardzo dobra okazja do świętowania ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011