Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2010, czyli nasze 400 dni do...  (Przeczytany 784147 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
  • data ślubu: Już razem ;*
oleandro mamy więc ten sam terminek ;)

Offline szmegan

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14/08/2010
. . .  hmmm moze Dzwonilas wczesniej i stad te rozne info ??? ale najwazniejsze ze macie termin z ktorego jestescie zadowoleni ;D a myslalas juz o kosciele ?ktory wybrac??

my do szczecina jedziemy w styczniu( akurat trafimy na targi slubne :P) wiec mamy zamiar poogladac kosciolki w poblizu:)
czy moze ktos ogladal koscioly w morzynie, koszewku czy stargardzie?jakies sugestie???

Offline szmegan

• użytkownik
  • **
lovelusiu a wasze wasle gdzie sie odbedzie?? :)

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
oleandro mamy więc ten sam terminek ;)
Lovelusia jak to zobaczylam to pierwsza moja mysl (nie wiem dlaczego ???) ze Ty tez masz w Dworku Hetmanskim i cos jest nie tak!!!! , ale ze mnie gapa  :glupek: oczywiscie Ty mieszkasz na Slasku i masz wesele w zupelnie innym miejscu, a to byla tylko moja chwila bezpodstawnej paniki  :terefere: :)

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
Tak tak :)
moje wesele będzie na Śląsku, więc spokojna głowa ;)

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
Witam was...  :D

hihi no adnie sie ucze angielskiego, ale dawno nie pisałam w naszym wateczku  ;)

KaroLLA K.J K.G odnosmie mojej daty, to ze mnie juz jest taka sentymentalna osóbka  ;) chyba tak to mozna nazwać, hmmm... chyba ze jest inne określenie  :P otóż wymarzony moj dzien to 20...co miesiąc mamy soje małe święto,  zaręczyliśmy sie 19 i juz jak dla mnie to dwa swieta, i ustaliliśmy date w dniu zaręczyn, a później musieliśmy ja zmienić na 15 maja  :'( czuje jakies przywiązanie do tamtej daty, oj wielkie....
oleandro hihinio bardzo ciężko, koniki nawet 4, jednak sa bardzo powolne  :D myślałam jeszcze o takim rozwiązaniu 35 km. do kościoła samochodem a z kościoła na salę 7 hm. konikami ale to sa koszty i kombinowanie...oj kolejne moje marzenie prysło  :-\

hihi ale dziewczyny namieszałyście z ta sala i miejscem ślubu, ze ja juz nie wiem gdzie ta właściwa informacja sie znajduje   :P :P :P :P :P

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.08.2010
werka23 no właśnie to troszkę smutne jak trzeba zrezygnować ze swoich marzeń.  My marzyliśmy o tym żeby przyjęcie weselne odbyło się w Shumie ( restauracja w kształcie statku nad zbiornikiem wodnym ) byliśmy bardzo szczęśliwi kiedy rezerwowaliśmy termin, niestety ceny i zasłyszane opinie skutecznie zniechęciły nas i zrezygnowaliśmy jednak mimo wszystko czuję malutkie ukłucie w sercu kiedy myślę o tym.  :(:(:( kolejnym marzeniem była orkiestra z Limanowej - grają świetnie ( mój K.  marzył o orkiestrze, która będzie potrafiła zagrać tak naprawdę po góralsku) ale cena  :-\ 4 000.  Dla nas to jednak dużo  :-[ więc ostatecznie mamy inną salę i inny zespół.  Troszkę smutno, że marzenia zostały w sferze. . . marzeń:) ale musieliśmy sobie to jakoś wytłumaczyć a ostatecznie i tak będzie super!! :) przecież to NASZE wesele :):) więc i tak ten dzień będzie dla nas wyjątkowy :) nawet bez wymarzonej sali i orkiestry :):) liczę się z tym, że pewnie jeszcze ze spełnienia któregoś z marzeń będziemy musieli zrezygnować :(

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
KaroLLA K.J K.G a jaką salę wybraliście na wesele?? Moja siostra też chciała w Shumie ale ceny i wymóg 120 osób ...więc odpadła !! Mają w Różanej Dolinie a zespół cóż... wstepnie mają ten co ja miałam na weselu ale szukają dalej....

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
Katrinka my w końcu zdecydowaliśmy się na remizę w Łośniu - sala ładna niedawno remontowana :) widzieliśmy ją udekorowaną, wygląda naprawdę atrakcyjnie.

Offline huculeczka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4 wrzesień 2010
To i ja się do Was przyłączam :) My powiemy sobie "tak" 4 września 2010.  Mamy już zarezerowany lokal i kamerzystę, dwóch wybranych fotografów (czas się na któregoś zdecydować :)) i zacząć szukać zespołu.  Ale na razie skupiamy się na cywilnym, który będzie w styczniu :)

Offline szmegan

• użytkownik
  • **
witamy huculeczka  :)

to cywilny juz za miesiac czy w styczniu 2010?? a tak pozatym skad jestescie?? :)

Offline mikoala

• Chuck Norris
huculeczka, Ty to taki przełom 2009/2010 i w jednym i w drugim wątku mogła byś byc spokojnie :)

Offline oleandro

• uzależniony
no wlasnie haculeczka jak to z Twoim slubem cywilny w styczniu 2009 czy 2010? Jesli 2009 to juz bardzo niedlugo:  ;)

Offline huculeczka
  • nowicjusz
  • *
Dokładnie za miesiąc i 10 dni, czyli 17 stycznia :D :))) ale (mimo że się bardzo cieszymy na cywilny i już nie możemy doczekać:)))) ważniejszy dla nas będzie kościelny.  To wtedy będzie wesele i biała suknia :) A teraz tylko tak dla siebie i dla rodzinki, żadnych fotografów, prezentów, kamerzystów i nawet znajomych, tak więc bardziej chyba jednak pasujemy do 2010 :) a oba śluby będziemy mieć w Szczecinie, ja stamtąd jestem :) więc tradycyjnie ślub w mieście panny młodej:)

Offline oleandro

• uzależniony
No i wszystko jasne haculeczka  ;)  A w ktorym kosciele w Szcz slub i w jakim lokalu wesele?

Offline huculeczka
  • nowicjusz
  • *
Uwielbiam małe stare kościółki, od zawsze marzył mi się ten na Pomorzanach, tam byłam chrzczona, ciocia brała ślub... ale on jest na max 100 osób, a na samym weselu będzie około 150 osób, więc co dopiero w kościele :( i musimy szukać jakiegoś innego... Pewnie skusimy się na moją parafię, na Warszewie,  tam też jest ładnie :) tylko że daleko do Maciejewa - tam mamy wesele. Więc kościółka jeszcze szukamy - bo w kościele zaprzyjaźnionego księdza, który ślub nam będzie dawał, nie chcemy, bo budynek jest świeżo wybudowany ;) ale zaczniemy się nad tym poważnie zastanawiać po styczniu  :) a Ty oleandro, już wiesz, który kościół?:)

Offline oleandro

• uzależniony
My myslelismy o Katedrze bo mamy piekne wspomnienia z tym miejscem i chcielibysmy aby slubu udzielil nam Ks. Piotr ktory tam jest, ale to jeszcze nic pewnego.
Kosciolek na Pomorzanach jest rzeczywiscie piekny, moja kolezanka w zeszlym roku brala tam slub i byla bardzo mila atmosfera, ale u niej bylo bardzo malo gosci.
Super ze macie slub w Maciejwie! piekne miejsce!

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
Dziewczyny czy u Was także już są rezerwacje na Mszę Ślubną?? Wczoraj właśnie żartowaliśmy ze znajomym księdzem, że trzeba by się zapisać no i okazało się , że rzeczywiście ... :szczeka: już jest kilka par na 2010 rok oj...
rozumiem sala, zespół ale Msza?? nie przypuszczałabym...
huculeczka jak fajnie, że już za niedługo będziecie już formalnie małżeństwem :):)

Offline werka23

• Chuck Norris
karola az mi gesia skórka wyszła, bo my nawet nie wiemy jeszcze w którym kościele chcemy brac slub  ::)

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
no ja tez się mocno zdziwiłam:) a jak się nachyliłam nad ta księga, w której ksiądz Tomasz zapisywał rezerwacje i zobaczyłam 21.08 na 16 zarezerwowany to mi się gorąco zrobiło przecież to tydzień przed nami ;/ no więc szybciutko tez się zapisaliśmy co by nikomu nie wpadło do głowy, żeby brać ślub w NMP Anielskiej 28.08.2010 o 16 :):):):):) ale werka23 zastanówcie się chociaż tak wstępnie gdzie byście chcieli i zorientujcie się czy już są zapisy. Ja fotografa i kamerzysty nie mam a w kościele termin zarezerwowany już jest :):):) dość specyficzna kolejność :)

Offline werka23

• Chuck Norris
karola tak tez zrobimy, choc przyznam szczerze, że narazie stoimy w miejscu z przygotowaniami  :o szkoda, ze tej miejscowości w której chcemy brac slub nie znamy  ::) byłoby łatwiej  ;D

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
No to mnie dziewczyny zdziwiłyście!  :o
Zapytam księdza jak to jest u nas, gdy wpadnie na kolędę ;)
hihi :P
Z tego co słyszałam problemów z terminami nie ma, a roczna rezerwacja w zupełności wystarcza, ale mogę się mylić :)

Offline oleandro

• uzależniony
Ja myslalam ze "weselne szalenstwo" dotyczy tylko sal, fotografow, kamerzystow i zespolow, ale jak widac rozprzestrzenia sie rowniez na koscioly :roll:
Mi sie wydaje, ze wiele zalezy od miasta i popularnosci kosciola, ale macie racje ze warto zarezerwowac sobie wczesniej i miec z glowy, tylko pytanie czy wszystkie koscioly maja juz terminarze na 2010  ???

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
pytanie czy wszystkie koscioly maja juz terminarze na 2010  ???

oleandro .. szczerze w to watpię...  ale nic nie zaszkodzi zapytać ;)

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
oj mam nadzieję, że nie zasiałam niepotrzebnej paniki :) przypuszczam, że nie wszędzie jest aż tak strasznie.
teraz tak siedzę i sobie myślę czytając Wasze posty i u nas to może być spowodowane tym, że :
po 1 mamy ślub w sierpniu a sierpień zawsze był bardzo popularnym miesiącem
po 2 chcemy się pobrać w Kościele który jest Bazyliką  ( jakby ktoś kojarzył Dąbrowę Górniczą to ten największy w centrum :):):) )
ja troszkę się przestraszyłam przez to, że termin na sobotę tydzień wcześniej o tej samej godzinie co my chcemy jest już zarezerwowana :) no więc zawsze lepiej mieć już zarezerwowane niż później się martwić no ale nie wszędzie musi być takie szaleństwo. z drugiej strony zawsze warto spytać :)

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
dokładnie KaroLLa
ja zapytam księdza bo wolę nie mieć przykrej niespodzianki :)
Prędzej czy później i tak trzeba będzie to załatwić, jednak myślę że 'zwykłe' Kościoły nie są tak oblegane jak Bazyliki :)
poza tym my też mamy mieć ślub w sierpniu :D a w sezonie wakacyjnym jest większość ślubów....
więc koniecznie muszę się dowiedzieć! ;)

Offline aganiok

• bywalec
  • wiara to siła
  • data ślubu: cywilny - 26.06.2009             koscielny - 26.06.2010
Witam was serdeczne.  Skoro rozmawiacie sobie tutaj o ślubach na 2010 to i ja powinnam do was dołączyć.  Nasza data to 26. 06. 2010 i jak na razie mamy zarezerwowana tylko sale wraz z noclegami.  Ja pochodzę z Gryfic wiec chcemy się pobrać w okolicy Gryfic i prawdopodobnie będzie to mały stary kościołek w Rybokartach a wesele odbędzie się w Pałacyku Ptaszynka również Rybokarty zaraz obok kościoła:).  Aha i my również jesteśmy para kwietniowa bo jesteśmy razem od 26. 04. 2006.  No jak czytam co piszecie to widzę ze muszę się szybko zabrać za poszukiwanie orkiestry i kamerzysty:)
Pozdrawiam serdecznie:):)

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
aganiok Witam :)
My na poczatku nowego roku MUSIMY zamowic zespół... Wiem ze niektóre mają juz terminy zarezerwowane, ale cóż, nie bardzo mamy teraz czas na jeżdżenie i spotykanie się z zespołami....
a poza tym widzę, że dużo was ze Szczecina.. :D
:) będziecie bez wątpienia mogły wymieniać się poglądami.. Ja liczę na to, ze ze Śląska więcej forumek na 2010 sie pojawi :)
Aaaa i jeszcze jedno, bo same kwietniowe pary tu widzę są... My akurat jesteśmy grudniową.. i się baaardzo z tego powodu cieszę, bo grudzień sam w sobie jest magiczny :P świeta i te sprawy.. :P:P

Offline aganiok

• bywalec
  • wiara to siła
  • data ślubu: cywilny - 26.06.2009             koscielny - 26.06.2010
Zgadzam się z Tobą ze grudzień jest baaardzo magicznym miesiącem. . . osobiście jak dla mnie to każdy czas jest dobry na rozpoczęcie pięknej miłości;) :serce: Ja tez się wezmę ze poszukiwanie zespołu i kamerzysty jakoś po nowym roku, bo ten grudzień to już taki świąteczny się zrobił ze nie mam czasu na załatwianie spraw weselnych :):)

Offline oleandro

• uzależniony
Oj tak, ten grudzien taki swiateczny i magiczny.... :balwan:
Ja niestety nie mam wyjscia i podczas najgoradszego czasu swiatecznego czyli po 21 grudnia musze zajac sie wszystkim czyli sala, fotograf, kamera, zespol i kosciol !!!! Bedziemy w Szcz do 5 stycznia i mam nadzieje, ze uda nam sie chociaz te rzeczy zarezerwowac bo nastepnym razem to nie wiem kiedy zawitamy do Ojczyzny ::)
Na szczescie jest e-forum i WY wiec napewno damy rade :skacza: