Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 363312 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Lila dzis chyba bez męża urzęduje u rodziców w stargardzie

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
czesc Lila pozdrowionka piatkowe  :-*

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
źeń dobry... ;D ;D ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
No jesteś ;D

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Nareszcie ;D

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
bry  ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
jestem jestem...
wczoraj mieliśmy dzień na wyjeździe, niestety bez spaceru, bo stargardzka pogoda była do dupy...

Ewka wczoraj miała istny dzień dziecka, nie tylko z racji tego, że bez kąpieli. Dziadzio pół wieczoru nosił ją na rękach - a niech im będzie; epizodyczne noszenie nie powinno mi dzieciaka zepsuć. Machnęłam ręką na ww proceder, tym bardziej, że dziadek się pytał czy może...
potem było brzuszkowanie z dziadkiem...
potem karmienie kaszką przez dziadka...
ZOO jak nic, ale i tak dziadki mniej dziczeją jak mają ją u siebie, niz kiedy przyjeżdżają do nas.
Nie krzyczą przynajmniej...

...ach i jeszcze Ewunia miała dłuższe spotkanie z prababcią...nie płakała była grzeczna i kochana i najbardziej interesił ją telewizor w pokoju prababci...
a moja babunia była nią rozanielona...
trochę chce mi się płakać, bo wiem, że Ewa nic z tego spotkania nie zapamięta...a ile babcia pożyje tego nikt nie wie; ja niestety czuję bezsilność wobec starości, choroby - wiem, że jeśli przyplącze się choróbsko niewiele da sie zrobić; mogę tylko wnosić prosby do Boga, by uchronił babcię od zapalenia płuc, infekcji w drogach moczowych...tego co może jej najbardziej zaszkodzić.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline merkunek

• Chuck Norris
jak ja Cię dobrze rozumiem w kwestii babci...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Lila to brac kamerke i nagrywac te spotkania...zawsze potem Ewcia bedzie mogla poogladac jak ja prababcia tulila :)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
babcia jej na ręce nie weźmie...nie da rady jej utrzymać stabilnie
ja siadam przy niej z Małą i może sobie na nią popatrzeć, potrzymać za rączkę...
ale myślę o jakimś upamiętnieniu...ale bardziej o aparacie...
tak sobie myślę, że w święta chyba tak zrobię...
a babci wywołam zdjęcia Ewci, przykleję jej na witrynie żeby mogła sobie na prawnusię popatrzeć...
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
o to się prababcia ucieszy, że będzie mogła mieć swoją prawnusię zawsze przy sobie...choćby na zdjęciu :)

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
Dziadkowie mieli wczoraj super dzień :D
Mieszkowi po jednej prababci zostały tylko zdjęcia....  :'(

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
moja babcia nie ma zdjęć...no takich aktualnych;
baba nie chodzi, tylko siedzi i leży...za fotogeniczna też nie jest...wiecie struszka, pomarszczona, szczuplutka...

kurde muszę coś z tym zrobić...bo mnie boli, że Ewie nic po niej nie zostanie...
pogadam z Krzysiem...i coś razem w te swięta wymyślimy - święta to dobry czas. Jak sobie pomyślę, że mogą być ostatnie...brrrrrrrr......

Dawno też babci nie rewidowałam lekarskim okiem, ostatni raz około 20 tygodnia ciąży, potem przeglądu nie robiłam, bo to wymaga odrobiny siły fizycznej i trochę posiłowania się z babcią. Ona sobie tak po dobroci nie pozwoli...
Potem jak sie Mała urodziła, głowy do tego nie miałam...
no nic przed świętami jeszcze wizyta lekarsko-pielęgniarsko kontrolna ją czeka...
— Richard M. Devos

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
Ja nawet wolę nie mysleć że te święta będą ostatnie dla mojej jedynej żyjącej Babci.... nie będzie nas w Polsce dlatego mam ogromną nadzieję że Babcia będzie jeszcze z nami na święta 2009 r.... tylko że w jej wieku to różnie bywa niestety....
Liliann pomysł ze zdjęciem piękny.... i śliczna pamiątka dla Ewuni....
A czy Babcia jeszcze Was poznaje? Ile ma lat?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
86 lat...
poznawać poznaje;
wie kim jest Ewunia, kim ja...chociaż czasem gada od rzeczy...ale w tym wieku sama pewnie będę od rzeczy gadać...

a kazdym razie akcja "foto z prababcią rozpoczęta", wykonałam już nawet stosowny telefon... ;D ;D

a Ewka leży na brzuchu i nawet się nie awanturuje zbytnio...może w końcu się doczekam, aż to polubi...

o właśnie zaczęła buczeć...
— Richard M. Devos

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Lila, i mi się łezka zakręciła jak napisałaś o prababci...zdjęcie będzie piękną pamiątką, nie tylko dla niej, ale i dla Was, dla Ewy jak będzie już duża...Gabrysia ma 3 prababcie, z jedną nie ma kontaktu, druga (moja babcia) zakochana jest w mojej siostrze i jej dzieciach, więc Gabrysia jest troszkę odsunięta, choć czasami babcia się postara, a trzecia (Michała babcia) ma już 9 prawnuczek, więc ta 9 już nie zrobiła furory.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
no tak 9 prawnuczka furrory nie robi....
Ewa jest jedyną moją córką, a ja jedyną córką mojej mamy, a mama jedyną córką swojej mamy, a mojej babci....to zmienia spojrzenie na sprawę nie?  ;D ;D

w każym razie jedyna prawnuczka zjadła obiad z deserem...i postawiła po nim kloca w pieluszce...
tatuś niech szybciej wraca z pracy...
pieluszka czeka na zmianę...
— Richard M. Devos

• Chuck Norris

Ewa jest jedyną moją córką, a ja jedyną córką mojej mamy, a mama jedyną córką swojej mamy, a mojej babci....to zmienia spojrzenie na sprawę nie?  ;D ;D
.

zdecydowanie.

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007

tatuś niech szybciej wraca z pracy...
pieluszka czeka na zmianę...

hihihi tak jest ;D

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
kurde Lila...aż się wzruszyłam jak napisałaś o babci. Moja niestety prawnuka ode mnie nie doczekała, dzien przed śmiercią powiedziała mi że żałuje strasznie że nie pozna moich dzieci. Ale też żyła długo i przynajmniej my wnuki mogliśmy długo mieć babcię.
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
Nasza też prababunia w podobnym wieku.... 87 lat..... zdjęcia ma wielkie wydrukowane w pokoju.... teraz stoi takie z Chrzcin. Może mało aktualne, ale z Chrzcin :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
trza będzie babci na święta coś takie zakombinować...bo prezent jej naprawdę trudno kupić...
muszę to tylko obgadać celem organizacji;
...okropnie się boję tego dnia kiedy się dowiem, że nie żyje...
oby tylko nie w chorobie, oby nie w szpitalu...
już nawet pisać nie mogę, bo się rozpłaczę...

zmiana tematu....

mama pozakupowa zakupiła sobie czerwony pasek szerokości 8cm do kiecki, za niebagatelną sumę 25 złotych;

— Richard M. Devos

• Chuck Norris
Nie wolno o tym myśleć...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
wiem...bo będę wyć...

już się ustawiam do pionu....
— Richard M. Devos

• Chuck Norris
no!!
gdzie kupiłaś pasek?? Ja dziś widziałam w galerii centrum, ale chyba złoty

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
poszłam do miejsca gdzie wydawało mi się bedzie najwięcej pasków - do Fali...
i faktycznie jest jeden sklepik z różnymi kolorami pasków- żółte, zielone, czerwone;
był jeszcze jeden czerwony, ale za długi,
z resztą w tym który kupiłam muszę i tak dziurki dorobić...

niestety nie znalazłam długich chrupków kukurydzianych...te małe są za małe
Ewka sobie z nimi radzi, ale z długimi w łapie byłaby bepieczniejsza wg mnie...
dziewczyny gdzie takie widziałyście???
— Richard M. Devos

• Chuck Norris
Lila, w Carefurze - leżą koło słonych orzeszków w puszkach itp. Jak znajdę fotkę na necie, to pokażę jak one wyglądają.

nie mogę znaleźć...
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2008, 21:14 wysłana przez martyna1985 »

Offline agusia1213

• "Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"
  • uzależniony
  • data ślubu: 21 kwiecień 2007
z prezentem dla prababci super sprawa, mój Maks ma prababcie 66letnią, takze spoko, ale ale... ma też... uwaga prapradziadka ;D (98lat i kumaty, nawet mial do zeszłego roku komórke ;D) ostatnio mił dwie operacje, więc jego czas pewnie się kończy, widział Maksa na zdjeciach, ale chciałabym im razem fote zrobić.
W końcu mieć prapradziadka nie często sie zdarza.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
no baa....pra pra...fiu fiu...
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
ale się tu działo.

Jestem zdecydoanie przekonana, ze jeszcze brzuszkową pozycję Ewy, która ta z kolei będzie uwielbiać, ty znienawidzisz. bo jak załozyć papmka uciekającemu na czworaka maluchowi ?

gratuluje chrupkowego menu. w moim rejonie długie chrupki są w  duuuuzych paczkach. może poszukaj na bazarkach.