Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 362605 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
Lilu a trenowałaś z łyżeczką wcześniej troszku?? Czy tak od razu załapała?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
tyle co dostawała SabSimplex albo jakieś inne leki,
ale wiesz ona już jako noworodek dawała sobie radę - dałam jej kiedyś wit K zmieszaną ze swoim mlekiem na łyżeczce - chłeptała dzielnie;

widać taka zdolna po mamie  ;D ;D ;D ;D ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
kaha, mój wcześniej nic nie dostawał łyżeczką a załapał od razu o co chodzi

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
no właśnie....w końcu Ewka jak pierwszy raz miała kontakt z łyżeczką, to sobie świetnie poradziła...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Gosiaczku - dziękuję za te słowa... bardzo wiele dla mnie znaczą i dają nadzieję, że Olcia w końcu załapie jedzenie.
Chociaż, jak jej coś podpasuje, to nie ma problemu aby troszkę zjadła - jadła już np. pulpeciki z kurczaczka, gołąbka (bez kapusty oczywiście ;)), ziemniaczki, marchewkę gotowaną... i lubi zupy - pomidorową i... ogórkową hehe... No ale zje tego troszkę i zaraz się "nudzi" jedzeniem...
No ale ja podobno też byłam niejadkiem... kto by pomyślał patrząc teraz na mnie...  :hahaha:

Liluś - wielkie brawa dla Ewuni  :brawo_2:

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
Asiu..może jej to po prostu wystarcza..zobacz..moja Nela zjada rano 120ml mleka i starcza jej na prawie 3h, a na noc tylko 90mlchce i śpi...w ogóle je niewiele, ale po prostu tylko tyle potzrebuje..ważne że przybiera na wadze i sie dobrze rozwija....

Lila- sorki,że u Ciebie piszę...

A tak poza tym...prawie 8stron..uf...Martini jak ty nadrobiłaś ponad 20??? :mdleje:

Zdjęcia z chrztu- obłędne..pięknie wyglądała ta Wasza gwiazdeczka, zresztą po marchewce też :)...I fajnie,że Wam tak ładnie je..Moja Nela też od początku jadła nowości łyżeczką..pamiętam,że jedna z forumek pisała,że podaje dziecku zupę przez butelkę (w ogóle to trzeba mieć zdolności)..i wtedy się inni pytali o to..więc super,że od razu z łyżeczki..a nie takie tam dziwactwa...ale to oczywiście moje zdanie :D

W ogóle to pozdrawiam Was i buziaki daję :cmok: :cmok:
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline agusia1213

• "Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"
  • uzależniony
  • data ślubu: 21 kwiecień 2007
dobrze,że nie macie problemów z jedzeniem łyzeczką i Ewa tak ładnie dzióbka otwiera, super,ze służą jej nowości:)
nam też idzie całkiem całkiem, tyle,że my szybko lecimy z nowościami, jak brzuch nie boli to jednym to na drugi dzień następnego smaku słoiczek idzie... mały jest żarłok, więc nie da rady po kilka łyżeczek nowości wprowadzać, od razu całe słoiczki lecą  ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
pamiętam,że jedna z forumek pisała,że podaje dziecku zupę przez butelkę (w ogóle to trzeba mieć zdolności)..i wtedy się inni pytali o to..więc super,że od razu z łyżeczki..a nie takie tam dziwactwa...ale to oczywiście moje zdanie

koronna moja zasada to - nie ucz dziecka nic czego go bedziesz potem musiała oduczać...
zatem z butli to tylko woda i mleko...reszta łyżką...

dzięki Bogu nie mam problemów podobnych do Asi, bo pewnie wówczas też bym może coś więcej z butli próbowała, żeby dzieciak cokolwiek zjadł...jedynie w takiej sytuacji brałabym podobne rowiązania pod uwagę...

— Richard M. Devos

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
moj Ty eksponacie muzealy wraz ze swoją córą ;) ;) ;) ;)
widziałas sama doczego posuwa sie dziec który WCALE nie chce jesc.... ::) ::)jutro w głębokim powazaniu mam swojskie obiadki...ide so skelpu kupuje jak leci hipp,gerber...
mówie Ci Lila jak Ewci tak zostanie to błogosław opatrznosc...
jak poszliscie Szcczerzuja łaskawie zjadła butle...
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
wielkie brawa dla Ewuni że tak slicznie je  :-*

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Tetku błogosławię w nadziei, że jej tak zostanie...

ale wiesz....

człek ni dnia nia godziny nie zna....

mnie za to coś rozkłada...ehhhhhhh
— Richard M. Devos

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Liliann, kupiłaś te swoje ciuszki odłożone :?:
Ja teraz do szkoły jadę to sobie w Poznaniu kupię co nieco - tam też mają Cubusa przecież ;)

Skończyłas z fotami z chrztu - pokażesz w końcu ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
kupiłam....
po czym powiedziałam mężowi, że zaoszczędziłam 300zł...
suma za ciuchy wynosiła 800zł, ale po obniżce wyszło tego jedynie 500zł -  i tak oto zaoszczędziłam 300...
niezła definicja oszczędności...

ale teraz muszę zakupić czrwony szeroki pasek (szukam na all...), czerwone rajstopy - też na all..., stalową koszulę - Bóg wie gdzie...
— Richard M. Devos

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Czerwony szeroki pasek, taki jak Kasi :?: Do czego chcesz, masz jakiś konkrety ciuch bo ja nie w temacie.
Definicja oszczędności jak najbardziej trafiona ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
mniej więcej taki jak Kasi  - trochę węższy może.
mam szarą sukienkę (szara kratka)- do niej czerwona koszula

brakuje mi czerwonego paska i czerwonych rajstop...
szare kozaki mam...

wyobraź sobie - maż rozumie moją potrzebę wymiany garderoby, w tym zmianę stylu....
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
to brawa dla męża za zrozumienie kobiety ! w szczególności swojeje żony.

Offline merkunek

• Chuck Norris
Lilka, po takim uzasadnieniu ws. oszczędności, to nie mógł nie być wyrozumiały ;D

Offline topyciu

• uzależniony
  • data ślubu: 18-06-2005
No to chyba muszę pomyśleć czy moja Marta nie musi czegoś zmienić - może wyślę ją na zakupy :)

Offline merkunek

• Chuck Norris
Tomek, no na pewno musi ;D ;D ;D chociażby dla dobrego samopoczucia ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Tomek tak trzymaj.... ;D ;D ;D

Posiadanie męża fotografa ma swoje plusy. Jakis czas temu wieczorem stwierdziłam, że jestem ubiorowo przyblokowana, bo jakby nie patrzeć idę do sklepu i biorę do przymierzalni rzeczy w tym samym stylu - czyli się w jakiś sposób ograniczam - przyznał mi rację.
A tym razem kupiłam coś zupełnie innego - ale to efekt pójścia do sklepu ze stylistką i całkowite jej poddanie, czyli wkładam na siebie ciuchy czy mi sie coś podoba czy nie i dopiero jak założe decyduję - dobrze leży czy źle.

Majka Krzycho dodał, że on chętnie tej stylistce zapłaci, żeby ze mną chodziła na zakupy, bo będzie miał wtedy święty spokój...i wierz mi nie żartował.

Myślę, że taki kochany bo zachwycony postępami córki min. w materii konsumpcyjnej...

W każdym razie pierwzy krok poczyniony. W tym miesiacu może juz nie poszaleję....ale w weekend jedziemy do Schwedt (Ewa ma już paszport) i tam oczywiście nie omieszkam  ;D ;D ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Krzycho dodał, że on chętnie tej stylistce zapłaci, żeby ze mną chodziła na zakupy

tak, jak już wspomniałam Kasia świadczy takie usługi i cena nie jest wygórowana, sama pytałam i jak dla mnie to jest to :ok:
Podobnie, jak to że Krzyś woli mieć spokój z zakupami i dobieraniem ciuchów po tym, jak zobaczył co może Kasia ;D pewnie wybranych przez niego ciuchów, które nie za bardzo by Ci się spodobały - tak chętnie byś nie mierzyła ;)

Kolejne szaleństwo zakupowe się szykuje - Ewie pewnie też coś skapnie ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
No a jakby ....pewnie, że skapnie...

a tak ciągnąc temat
Krzyś idzie ze mną na zakupy, ale ciuchów nie wybiera...
tylko doradza mi w tych przeze mnie wybranych
I wyobraź sobie, że powiedział, że tej babce to się poddałam bez szemrania, a on też by mi wybrał trochę innych rzeczy i pewnie bym się wtedy tylko w głowę popukała...
Co oznacza, że on też miewał jakieś niespełnione wizje mojego ubioru, ale się nie odważył...
a widzisz...
czyli zanim wybiorę sie na zakupy z Kasią, to zaeksperymentuję z mężem....bo on jest za darmo, a jako fotograf może być tówrczy, a ja się na nim nie poznałam...
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
pozazdroscictakiej stylistki.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Liliann, mądry Polak...teraz już to wiesz ;D ale ja tak samo - jak zobaczyłam wybrane przez Kasię zestawy to myślę sobie, ok przymierzę ale na bank będę głupio się czuć. Jakie było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że nie dość, ze wyglądam dobrze, to jeszcze czuję się jak trzeba.

Gosiaczek - można sobie "wynająć" taką stylistkę; płacisz jej za godzinę i za swoje zakupy rzecz jasna. Wber pozorom nie jest to droga impreza ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
w Szczecinie faktycznie nie drogo...w Wa-wie styliści pewnie więcej biorą...

dzisiaj dynia zaliczona
nie zrobiła takiej furrory jak marchewka w róznych kombinacjach, ale słoiczek poszedł...

a po obiadku ekspresowy kupal  ;D ;D ;D

a potem córa dostała niekapek do zabawy;
przy pomocy mamy okryła do czego toto służy, ale własne skojarzenia z butelką miała słuszne - prawidłowy chwyt za uszy i żółtym do dzioba...
napiła się nawet trochę, ale zawartość nie powaliła - ot zwykła woda...może jakby mamusia soczku nalała, ale mamusia wiadomo żelazne zasady ma...

jednak mimo wszystko chyba nadal wolimy popijać z maminego cycusia...
— Richard M. Devos

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
Lilu, ja jeszcze do tej kaszki wrócę, rozrabiam w mleku - 150ml - wiadomo, ale tam jest napisane  4 łyżki stołowe i teraz głupie pytanie....płaskie? czubate? i przeca to ostygnie zanim mała to wciągnie, o ile wciągnie ;D.

A kaszkę kupiłam w teskaczu - półki się uginaja od tego dobra, słoiczków też sporo i ustrzeliłam nawet marchewkę Gerbera za 1.99 ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Kaha nie zje Ci chyba na pierwszy raz kaszki na 150ml...a moze i zje...

Powiem Ci jak robiłam...
zaczełam od kaszki na 60ml - resztę zawsze mlekiem dopije
zrobiłam mleczko trochę cieplejsze jak do picia, wiadomo, żeby tak szybko nie wystygło;
i sypałam na oko (teraz to wprost z pudełka) z łyżki i mieszałam do odpowiedniej konsystencji - gęstej śmietany;
ot tyle, nie bawiłam sie w to mierzenie, bo faktycznie ciężko stwierdzic jaka to łyżka ma być;

teraz robię na 100ml mleka...dostaje prze kąpielą, a potem po kąpieli cycuś, a jak ma ochotę to cos z butli dopije...
tak jej rozbiłam ten wieczorny posiłek trochę...
— Richard M. Devos

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
kaha ja dosypuję "na oko" tak, żeby miała dopbra konsystencje - nie za żadką nie za gęstą
a że wystygnie - to trzeba szybko wiosłować ;-)

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
Dzięki dziewczyny :-* :-* :-*

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
a co u Ewuni słychać?  ;)

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...