Autor Wątek: Spóźnione odliczanie Eci  (Przeczytany 35512 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« dnia: 30 Maja 2006, 23:42 »
Zachęcona prze forumki zakładam swoją (spóźnioną) setkę :mrgreen: Może ktoś zaglądnie pomimo nawału setek. Ja w ogóle nie nadążam, szczególnie, że byłam niedawno 4 dni w Niemczech i teraz mam cały czas ponad 2000 postów nieprzeczytanych. Kompletnie nie mam czasu tego nadrobić :luzak:

W tej chwili zostało It is 94 days, 16 hours, 17 minutes and 34 seconds until sobota 2 wrzesien 2006 16:00:00  :jupi:

Z Moim Kochaniem - Grzesiem znamy się już ponad 5 lat, parą jesteśmy ponad 4. Zamieszkamy razem dopiero po ślubie, więc będzie to duża zmiana w naszym życiu - na lepsze oczywiście :mrgreen:

Więc teraz tradycyjnie, co już mamy:

:arrow: zaklepaną datę i godzine w kościele
 :arrow: lokal
 :arrow: podpisaną umowę z DJem
 :arrow: umówioną dekoratorkę (umowę będziemy w lipcu podpisywać)
 :arrow: mam wybraną sukienkę, pierwsza przymiarka 28 czerwca :jupi:
 :arrow: zaproszenie wypisane, część (bardzo mała) rozdana, po sesji chcę się za to ostro wziąść :D
 :arrow: zawiadomienia wydrukowane
 :arrow: zrobione nauki przedmałżeńskie
 :arrow: autko do kościoła - jedziemy samochodem rodziców Grześka, białym renault megane
 :arrow: fryzjerka i makijażystka - znajoma znajomej mojej siostry :D
 :arrow: dzisiaj dostałam namiary na dobrą florystkę
 :arrow: wybrane obrączki (musimy je tylko zamówić)
 :arrow:  podpisaną umowę z kamerzystą, zdjęcia będzie robić Grzesia siostra - jest w tym bardzo dobra :D
 :arrow: kupione zawieszki na alkohol.

To chyba tyle z załatwionych rzeczy :)
Co jeszcze zostało:
 :arrow: poradnia rodzinna (jutro dzwonię)
 :arrow: dodatki, buty i bielizna dla mnie (będzie problem - szczególnie z bielizną... )
 :arrow: cały ubiór dla Grześka (on ma jeszcze mnóóstwo czaaaasu :) )
 :arrow: kupić alkohol
 :arrow: zorientować sie gdzie zamówić tort
 :arrow: ustalic szczegóły menu
 :arrow: ustalić szczegóły z kamerzystą i DJem
i pewnie jeszcze mnóstwo drobiazgów, które w tej chwili nie przychodzą mi do głowy :mrgreen:

Offline azzurra
  • maniak
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Maja 2006, 23:59 »
No w końcu! Witaj w setkach. Już myślałam, ze sie nie doczekam :) Na pewno będę zaglądać regularnie, bo my wrocławianki musimy trzymać się razem :)

A co to za florystka?  :wink:
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Maja 2006, 23:59 »
Oto moja sukienka:

Będą pewne zmiany - aplikacje nie będą ecru jak na zdjęciu, tylko białe przeszywane srebrną nitką. Będę mieć bolerko - satynowe (tak jak sukienka), z rozszerzanymi rekawami, tymi samymi aplikacjami i "stojącym" kołnierzem, który ma fachową nazwę, ale nie mogę sobie jej przypomnieć :luzak:

Nie mam pojęcia co z fryzurą - brak pomysłów kompletnie. Chyba się zdam na fryzjerkę, niech coś wymyśli :mrgreen: Podobno jest w tym dobra, więc mam nadzieję, że problemów nie będzie.

Nie mam pomysłu na bukiet - suknia jest skromna, więc chyba mogę sobie zaszaleć, jak myślicie? Na razie nie wiem nawet jakie chcę kwiatki.

Szukałam zdjęcia naszych obrączek, ale nie ma ich w necie... Spróbuję opisać - są z łączonego złota, na zewnątrz białe, w środku żółte. Żółte złoto jest trochę schowane w takim rowku i nie jest gładkie, tylko moletowane (jakoś to się tak nazywa chyba... nie pamiętam dokładnie, wiem tylko, że to nie było słowo "zmatowione" :D )

To nasze zaproszenia:

Już wypisane czekają na rozdanie :)

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Maja 2006, 00:02 »
azzurra dzięki za powitanie :) Pewnie, że musimy się trzymac razem :D Ślubujemy dokładnie w tym samym czasie - nawet godzina się zgadza hehe

A florystkę poleciła mi moja dekoratorka - namiary poszły na priv :)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Maja 2006, 00:47 »
Ecia - no NARESZCIE! :) Ja tam jestem za faworyzowaniem "naszych" i na pewno będę do Ciebie zaglądać w tym natłoku "setek" :)
Sukienkę masz śliczną - gdybym była Twoich gabarytów też pewnie nie zawahałabym się nad taką, ale niestety - życie jest bardziej brutalne ;) Bardzo podoba mi się dekolt i ułożenie ramiączek sukienki - oryginalne bardzo!
Co do fryzury to nie będę się wymądrzać, bo też ekspertem nie jestem :) Najważniejsze, żebyś się dobrze czuła - jestem za naturalnością i nie dopasowywaniem siebie do sukni, bo nie w tym rzecz.
Bukiet - kochana! Szalej! Żadnych kompletnie ograniczeń. Masz białą kieckę, możesz zatem w ręce dzierżyć wszystko! Byłabym za zdecydowanym kolorem, żeby było ożywczo i wesoło. A ile masz wzrostu? Jak jesteś wysoka - to kulka albo rożek, jeśli niezbyt wysoka - coś dłuższego i "płożącego się". Ale mojego zdania nie można traktować poważnie :)
Ale ogólnie to tak jakoś mi się wydaje, że z przygotowaniami idziemy łeb w łeb  :mrgreen:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Maja 2006, 08:27 »
Witaj w seteczkach

Suknia piękna, skromna ale efektowna.  

Ponieważ jest dopasowana na biodrach tzn.podkreśla ich linię, podkreśla smukłą figurę, warto aby bukiet współgrał z linią talii i bioder. Taki efekt daje wiązanka wydłużona np z róż i drobnych storczyków tajlandzkich.

o coś takiego

może być bukiet w formie wachlarza ,pasujący do stylu sukni. Powinien być dopasowany wymiarem do figury, czyli nie za duży i nie za bardzo rozłożysty; powinien być wykonany z kwiatów ,które nie mają płaskich , rozłożystych główek (odpadają gerbery, margaretki, storczyki-chociaż...).Pozostaje róża, tulipan ,kalla,może być frezja.

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #6 dnia: 31 Maja 2006, 08:49 »
Witaj Ecia w odliczankach :D Masz suknię podobną bardzo do Leny, bukiet który Maja zaproponowała - ten pierwszy idealnie pasowałby do tej sukni.

Pozdrawiam i cieszę się, że też odliczasz :D

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #7 dnia: 31 Maja 2006, 09:01 »
Dziewczyny dzięki za powitanie :) Jejku nawet nie wiedziałam, że tak miło sie prowadzi swoją setkę - cieszę się jak dziecko :mrgreen:

Maju dziękuję, za propozycje bukietów. Najbardziej podoba mi się ten pierwszy, tylko, że bez dodatku w postaci tej śmiesznej mgiełki...  Kojarzy mi się z anielskimi włosami na choinkę ;) Chociaż może na żywo lepiej by to wyglądało.

Dzięki, że ktoś tu zagląda pomimo nawału setek :D

Offline azzurra
  • maniak
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #8 dnia: 31 Maja 2006, 09:03 »
A mnie się szalenie podoba ten ostatni... Lubię takie oryginalne i niespotykane :) Uroczy! I jak będą goście wołąć: "gorzko, gorzko!", to się można zasłonić  :mrgreen:

rybkawiedenka
  • Gość
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #9 dnia: 31 Maja 2006, 09:14 »
Eciu no nareszcie! Bardzo sie ciesze ze w koncu masz swoj watek!  bukietem rzeczywiscie mozesz poszalec. Dla mnei bajeczny jest ten trzeci - rozowa kulka! A jaki garnitur bedzie mial twoj przyszły?

Teraz jestesmy jestesmy juz w trzy :ty, Beth i ja. Bede o was myslała 2!

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #10 dnia: 31 Maja 2006, 09:16 »
Cytat: "azzurra"
A mnie się szalenie podoba ten ostatni...

mnie tez bardzo bardzo :) masz śliczny uśmiech Eciu :) gratuluje seteczki

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #11 dnia: 31 Maja 2006, 09:23 »
no eciu...

czekałam i czekałam i się doczekałam  :mrgreen:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline azzurra
  • maniak
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #12 dnia: 31 Maja 2006, 09:24 »
Cytat: "rybkawiedenka"
Teraz jestesmy jestesmy juz w trzy

Czuję się pominięta  :twisted:

Offline madziulek

• Chuck Norris
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #13 dnia: 31 Maja 2006, 09:50 »
Witaj w seteczkach Ecia macie już dużo za soba a oraz mniej przed Wami :) A czas pędzi jak szalony :) Powidzenia w przygotowaniach :mrgreen:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #14 dnia: 31 Maja 2006, 10:04 »
No to jesteśmy cztery: Rybka, Ecia, Azzurra i Beth :) Uważam, że w takim razie będziemy musiały sobie załatwić dobrą pogodę tego 2 września :) Tak najlepiej nad całą Polskę, żeby objęło Wrocław, Szczecin, Gorzów i Śląsk :)

rybkawiedenka
  • Gość
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #15 dnia: 31 Maja 2006, 10:08 »
AZZURA strasznie cie przepraszam...!!!! :oops: wstyd mi!   :glupek:  jestem okropna! Ale mam nadzieje ze sie na mnie nie gniewasz.... Mozesz mnie   :Kill:  
WYbaczysz ?   :przytul:

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #16 dnia: 31 Maja 2006, 10:12 »
Cytat: "Beth"
No to jesteśmy cztery: Rybka, Ecia, Azzurra i Beth

zazdroszczę, że macie śluby we wrzesniu..na pewno jest większa szansa na piekną pogode niz na przykład w wakacje..zwłaszcza po tych czarnych prognozach meteorologów..zresztą od kilku lat wrzesień jest bardzo piękny..

Offline azzurra
  • maniak
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #17 dnia: 31 Maja 2006, 10:13 »
Rybka, no bez przesady...  :twisted:

Za co mam się gniewać? Tylko przypominam o swoim istnieniu, bo mnie do wieczora nie będzie i jeszcze o mnie zapomnicie  :wink:

No, ale już kończę zaśmiecać wątek Eci :)

Nie pisałam chyba jeszcze, że suknia urocza.  :D

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #18 dnia: 31 Maja 2006, 10:33 »
Witaj Eciu w seteczkach! :D
Bardzo się cieszę, że postanowiłaś założyć swoje odliczanie. :)  Teraz już wiesz jaka to frajda. :mrgreen:
Suknia bardzo delikatna i skromna i zarazem elegancka! :)
Zaproszenia śliczne! :D

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #19 dnia: 31 Maja 2006, 16:16 »
Ja również serdecznie witam w seteczkach!! Suknia i zaproszonka bardzo ładne! Gratuluje wyboru! Pierwszy bukiecik który wkleiła Maja jest rewelacyjny!! Myślę, że bardzo by pasował do Twojej sukienki :D

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #20 dnia: 31 Maja 2006, 16:50 »
Dziękuję wszystkim za takie ciepłe powitanie :D

Drugowrześniowe kobitki - będziemy się wspierać w naszym równym odliczaniu :D Ja też będę o Was myśleć drugiego :mrgreen:

Cytat: "rybkawiedenka"
jaki garnitur bedzie mial twoj przyszły?

Powiem szczerze - nie ma zielonego pojęcia... Nie udało mi się jeszcze go wyciągnąć na żadne zakupy z tym związane. Dla niego jeszcze za wcześnie no i oczywiście ja panikuję :lol: Ale tak bardzo z grubsza, to widzę go w czymś ciemnym, może grafitowy kolor i do tego jakaś jasna kamizelka i musznik. Może srebrne, bo ja będę mieć srebrne dodatki... To jeszcze zobaczymy jak uda mi się go w końcu wyciągnąć na przymiarkę  :twisted:

Cytat: "oosta"
masz śliczny uśmiech Eciu

Dziękuję pięknie  :D :brewki:

Cytat: "Marta"
Bardzo się cieszę, że postanowiłaś założyć swoje odliczanie. Teraz już wiesz jaka to frajda.

Ja też się strasznie cieszę, na prawdę nie zdawałam sobie sprawy ile to przyjemności :mrgreen:

Bardzo się cieszę, że suknia się Wam podoba, bardzo dobrze się w niej czuję, pewnie właśnie dlatego, że jest taka skromna :)

Nad bukietem to chyba będę myśleć, jak już wybierzemy garnitur Grześkowi, żeby wszystko do siebie pasowało.

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #21 dnia: 31 Maja 2006, 17:00 »
Przypomniało mi się parę rzeczy, które już też mamy ustalone :) Wybraliśmy świadków i oboje zgodzili się świadkować. U Grześka będzie to jego kuzyn, a u mnie moja najlepsza przyjaciółka, jeszcze od początku liceum. Mamy też wybraną piosenkę na pierwszy taniec, będzie to "Fascination" Nat King Cole'a. Jak usłyszałąm to od razu wiedziałam, że to jest ta, a Grześ nie wyraził sprzeciwu ;) :D Zatańczymy do niej walca angielskiego. Kurs tańca dla nowożeńców mamy już za sobą, weźmiemy jeszcze kilka lekcji prywatnych. Mam nadzieję, że wyjdzie ładnie. Goście nie wiedzą, że uczyliśmy się tańczyć, więc będzie to dla nich niespodzianka.

Szukuje się też powoli mój wieczór panieński :mrgreen: :mrgreen: Będzie już na koniec czerwca, bo potem tak jak u azzurry ludzie by mi się rozjechali i nie udało by się :) Poza datą i tym kto będzie nie wiem o tym wieczorze absolutnie nic... Będzie to niespodzianka, którą przygotowywuje moja najukochańsza świadkowa. Taką ma minę czasami, że nie wiem czy sie cieszyć czy bać ;)

W ogóle moja świadkowa jest po prostu kochana. Bardzo się przejęła jak poprosiłam, żeby mi świadkowała, a teraz bardzo się angażuje w przygotowania. Swoją kreację miała wcześniej niż ja zamówiłam suknię ślubną :lol: Podsyła mi stronki z butami ślubnymi, dodatkami, chodziła ze mną po salonach sukien (a trochę się nachodziłyśmy...) Po prostu jest najwspanialszą świadkową na świecie :D

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #22 dnia: 31 Maja 2006, 18:07 »
Cytat: "Ecia"
Po prostu jest najwspanialszą świadkową na świecie

Eciu gratuluję super świadkowej. To na prawdę bardzo ważne.  :)
Bo niestety nie wszyscy potrafią się cieszyć z czyjegoś szczęścia.

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline donia

• entuzjasta
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #23 dnia: 31 Maja 2006, 19:44 »
Witaj w seteczkach Ecia!

spóźniona jesteś, no ale Ci wybaczamy  :wink:

:D
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie

rybkawiedenka
  • Gość
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #24 dnia: 31 Maja 2006, 19:54 »
Marta, kochana, tak poza tematem - przepraszam inne dziewczyny ale to bardzo wazne! - czy możesz mi podać namiary na priva na tę hurtownie dodatków ślubnych na śłąsku? To bardzo pilne!

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #25 dnia: 31 Maja 2006, 20:11 »
Po prostu jest najwspanialszą świadkową na świecie

raczej jedną z najwspanialszych świadkowych na świecie- bo moja także jest najwspanialsza  :serce:  :serce:

Eciu wydaje mi się, że mamy wielkie szczęście mając wsparcie u przyjaciółki, bo z tego co się naczytałam w innych wątkach różnie z tym bywa... ;)

Cytat: "Ecia"
Swoją kreację miała wcześniej niż ja zamówiłam suknię ślubną

Nasz świadek zanim zamówiłam suknie ślubną (Tomek jeszcze nie ma garnituru) zakupił dwa komplety garderoby- na ślub i na poprawiny!!! I dzwonił do mnie z Irlandii ze sklepu pytając się czy szary garnitur będzie pasował do całej oprawy kolorystycznej naszego ślubu  :shock:  :lol:  :lol: Czasami mam wrażenie, że on się bardziej przejmuje naszym ślubem niż sam zainteresowany Pan Młody ;)

Offline Kaśka

• bywalec
  • data ślubu: 10.06.2006
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #26 dnia: 1 Czerwca 2006, 20:01 »
Eciu witaj w seteczkach

jak mogłaś się spóźnić na swoją seteczkę  :shock:  :shock:  :shock:

mam nadzeję, że fotek nie zabraknie

Offline Misia

• zapaleniec
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #27 dnia: 1 Czerwca 2006, 22:04 »
oo Ecia nareszcie:)
i tu zacytuje Beth...że bede zerkac tu w natłoku tych seteczek:)
sukienke juz widziałam wczesniej i najlepsza jest z tych co pokazywalac wcześniej:)

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #28 dnia: 1 Czerwca 2006, 22:37 »
Kaśka, amelani. Misia dziekuję pięknie za powitanie :)

Cytat: "Kaśka"
mam nadzeję, że fotek nie zabraknie

Postaram się wklejać co nieco :) Na razie było malutko, ale obiecuję poprawę po sesji :mrgreen:

Cytat: "amelani"
Moja nie jest najgorsza, ale żeby się przejmowała tą rolą to nie mogę powiedzieć. Np dziś się dowiedziałam, że zupełnie sama będę musiała zorganizować sobie wieczór panieński, który już za tydzień

No to rzeczywiście jakoś dziwnie... Mogłybyście go chociaż razem przygotować. Szkoda, że bardziej się nie zaangażowała Twoja świadkowa.

Cytat: "amelani"
Słowem noś swoją świadkową na rękach

Staram się, staram :lol:

Cytat: "Misia"
zacytuje Beth...że bede zerkac tu w natłoku tych seteczek:)

Bardzo mi miło :D

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #29 dnia: 1 Czerwca 2006, 22:52 »
A teraz obiecane fotki :) To nasza sala - Karczma "Kasieńka" na Biskupinie

Jak widać klimat typowo "karczmiany". Może nie jest jakaś bardzo elegancka, ale ma swój klimacik. Tej dziwnej skóry, która wisi na ścianie nie będzie oczywiście... Goście będą mieć do dyspozycji też taras, którego kawałek widać na pierwszym zdjęciu.

Dekoracje będę mieć zupełnie inne niż na zdjęciach. Przede wszystkim żadnego bordowego koloru.  Sala i tak sama w sobie jest dosyc ciemna, więc taki kolor odpada zdecydowanie. Rozmawiałam już z dekoratorką i oglądałam z nią salę, koncepcja dekoracji jest taka:
tam gdzie goście jedzą będą pasy materiału z naszytymi materiałowymi kwiatami (albo może coś w stylu słoneczników, jeszcze się zobaczy). Na stołach będą fikuśnie złożone żółte serwetki, takie cytrynowo żółte, żeby rozjaśnić salę :D Przez środek stołów będzie biegł pas materiału - skręcony żółty i taki bardoz jasno zielony. Będzie dużo świec - też żółtych i zielonych (ja bym chyba wolała same zielone).

W części tanecznej (na zdjęciach jej nie widać, jest przed barem z kwiatami...) będą balony. Kolory - biały, żółty i może troche złotych :D

Taka jest wstępna koncepcja :D Co o tym myślicie?