Autor Wątek: NASZA MIŁOŚĆ STAŁA SIĘ WIDZIALNA! :)  (Przeczytany 188533 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
Odp: NASZA MIŁOŚĆ STAŁA SIĘ WIDZIALNA! :)
« Odpowiedź #210 dnia: 23 Stycznia 2008, 15:17 »
Ojj to poważna wyprawa czeka Tymka, pewnie jego walizka będzie większa niż Wasze razem wzięte  ;D!!Super, że zobaczysz się  z rodzicami a Tymek z dziadkami!!!

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #211 dnia: 23 Stycznia 2008, 17:53 »
Fajnie że jedziecie na wycieczkę :D :D :D ale dziadkowie muszą byc szczęśliwi że zobaczą Tymusia :D
Ja przed każdym wyjazdem do Polski biorę więcej rzeczy Mieszka niż swoich :P szkoda że taki maluszek nie ma dodatkowego bagażu dla siebie tylko ma razem z mamą :-\
Tylko raz do tej pory Mieszko miał dodatkowe 10kg bagażu w irlandzkich liniach Aer Lingus :) Ja miałam zawsze szczęście i puszczali mi za darmo nadbagaż jak leciałam z Mieszkiem sama :P ostatnio miałam prawie 18kg nadbagażu i nie musiałam płacic :P
Ciekawe czy Tymkowi spodoba się lot samolotem ;D ;D ;D

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #212 dnia: 24 Stycznia 2008, 08:58 »
a może ta marudka to na ząbki ??? może mu ząbki idą :) ciesze sie ze jedziecie do rodziców i ze tak bedzoe Wy sie cieszycie:)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
« Odpowiedź #213 dnia: 24 Stycznia 2008, 10:23 »
tak, tak - szczęśliwi i my i dziadkowie! :)
z tymi bagażami to faktycznie nienajciekawiej, bo na takiego malucha nie przysługuje osobna walizka :P a że oprócz wózka zabieramy ze soba fotelik samochodowy, to mój bagaż musi być pomniejszony o wage tego fotelika!
Werciu - szczęściaro! :D że nic ci za nadbagaż nie policzyli! :) ale ja nie mogę takiej opcji założyć..
zresztą może i lepiej, im mniej walizek, tym łatwiej się zabieżemy! W końcu to tylko dwa tygodnie!!  a pampersów i innych kosmetycznych spraw nie bedę Tymkowi zabierać - wszystko kupi się na miejscu

no i sama się zastanawiam, czy lot się Tymkowi spodoba :) mam nadzieję, że tak
madziulku, tak się właśnie zastanawiam, czy to ząbki już, czy jeszcze nie...
na razie na dziąsełkach nie ma żadnego śladu
ANCYMONEK :)

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #214 dnia: 24 Stycznia 2008, 11:47 »
To super, że możesz większość rzeczy na miejscu kupić to napewno zmniejszy problem pakowania, może ciuszków też za dużo nie bierz ani dla siebie ani dla małego to będzie okazja do zakupów  ;)

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #215 dnia: 24 Stycznia 2008, 13:35 »
Kamyczku a dlaczego fotelik doliczasz do bagażu ??? Nigdy się nie spotkałam żeby fotelik był wliczony w bagaż.... ::)
Może zadzwoń sobie do biura tych lini lotniczych i spytaj czy doliczają fotelik do bagażu...

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #216 dnia: 24 Stycznia 2008, 14:35 »
no właśnie się dowiadywałam! :( takie to bez sensu niestety
a może zadzwonic jeszcze raz? ;) hehe

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #217 dnia: 24 Stycznia 2008, 15:48 »
To super, że możesz większość rzeczy na miejscu kupić to napewno zmniejszy problem pakowania, może ciuszków też za dużo nie bierz ani dla siebie ani dla małego to będzie okazja do zakupów  ;)
Nika, normalnie czytasz mi w myslach!  :skacza:   żeby tylko funduszy nie brakło ;)

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #218 dnia: 24 Stycznia 2008, 15:51 »

Dzwoń! Aż trafisz na osobę, która odpowie po Twojej myśli ;D

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #219 dnia: 24 Stycznia 2008, 18:38 »
To dla mnie naprawdę dziwne.... :-\ pewnie zależy od lini lotniczych...

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #220 dnia: 24 Stycznia 2008, 19:47 »

Dzwoń! Aż trafisz na osobę, która odpowie po Twojej myśli ;D

o to to to! :P 

Wercia, każde linie lotnicze mają swój wewnetrzy regulamin. Ja i tak myślę, że my spokojnie się zmieścimy w limicie bagażowym, więc nie robi mi to teraz większej różnicy. Gorzej, jak będziemy chcieli lecieć na wakacje ;) ale tym martwić będę się później

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #221 dnia: 25 Stycznia 2008, 11:10 »
Kamyczku jak tam posiłki Tymcia? czy jadł już coś nowego prócz marcheweczki? wiesz ja robiłam tak ze nowy produkt dawałam 2, 3 dni i obserwowałam potem robiłam dzień przerwy i dawałam co innego. pierw kubi jadł marchewe potem jabłko potem marchewe z jabłkiem, potem marchew z ziemniakami, potem ziemniaka z dynią a potem już zupke jażynową którą uwielbia :) a teraz to już mu daje z mięskiem i codziennie dostaje co innego i wcina juz po całym słoiku :) a gotujesz sama czy podajesz słoiczki? a jakiej firmy jesli słoiczki? my uwielbimy bobovita .
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #222 dnia: 25 Stycznia 2008, 13:41 »
Tymuś na razie zjadł tylko marcheweczkę. Dostał w poniedziałek i we wtorek :) potem czekalismy na kupkę, bo długo nie było! No i pojawiła się wczoraj! :) jakoś specjalnie na marchewkę nie zareagował, to kupiłam ju jabłuszko i zamierzam dzisiaj mu troszkę dać. Nie za wcześnie?
Nic mu na razie nie gotuję, dopiero za jakiś czas spróbuję - póki co będą słoiczki. I też zaczęliśmy od bobovity :)

a ile powinnam mu na poczatku dać jedzonka?  bo marchewki dałam mu jakoś 1\3słoiczka na raz i Tymek wyglądał jakby chciał jeszcze :P

i jeszcze jedno, można chyba bez problemu zamiennie podawac słoiczki różnych firm? czy one  różnią się na tyle, że trzeba na nowo obserwować malucha? ;) marchewka to chyba marchewka, nie? ;)

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #223 dnia: 25 Stycznia 2008, 14:13 »
Według mnie możesz podawać różne słoiczki, chociaż Pola najbardziej lubi Gerbery, zupką z Bobovity pluje na kilometr a z Gerbera ładnie wcina, mi sie wydaje że Gerbery maja taki bardziej wyrazisty smak ( o ile można tak powiedzie co tej jałowiźnie). Ja specjalnie nie przestrzegałam tych odstępów w dawaniu nowości robiłam wszystko na "czuja" i nic Poli nie jest,a jeżeli chodzi o marchewkę to pamiętaj, że powoduje zaparcia, więc najlepiej podawać z jabłuszkiem albo z soczkiem jabłkowym, ale to wszystko zależy od tego od czego zaczęłaś. Pola najpierw dostała soczek jabłkowy, później jabłuszko, później jabłko z marchewką. Teraz je już zupkę marchewkową z warzywkami, jarzynową, jabłka z owocami dzikiej róży, jabłuszko z marchewką, brokuły, szpinak z ziemniaczkami, kaszkę bananową i soczki w zasadzie wszystkie od 4 miesiąca, poza tymi z koprem włoskim. Nie wiem czy to rozsądnie z mojej strony, że tak jej szybko dietę rozszerzałam no ale cóż już po fakcie i jest ok!!więc powodzenia!!!!

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #224 dnia: 25 Stycznia 2008, 14:26 »
możesz mieszac słoiki  o gerberze wiem ze uczulają wiele dzieci ale to wiesz kazde dziecko jest inne i twoje moze lubiec:) ja kubusiowi na początku marchewe jabłko dawałam po pół słoika a potem jak juz chciał to po całym nawet nowe rzeczy i nic mu nie było :) takze spoko ró jak uwazasz. dzis mój kubi dostał pierwszy raz danie z warzywami pomidorami i kurczakiem i zjadł cały ten wielki słoik a na dodatek słoiki po 6 m-cu są juz z grudkami  i kubi uczu się mielić geudki w buzi idzie mu całkim dobrze choć dłużej to trwa niz wsuwanie papki :D kamyczku spokojnie mozesz rozszerzac powili diete tymciowi nic mu sie nie stanie on zaraz skonczy pół roku i potrzebije wiecej bialka i innych witaminek jakie znajdzie w zupkach :) mój kubi dostaje 4 razy dziennie mleko, 1 zupke lub obiadek i 1 deserek :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #225 dnia: 25 Stycznia 2008, 15:28 »
Dzieki dziewczyny!  ;D

z zupkami poeksperymentujemy ;) zobaczymy co smakuje a co nie!
Dzisiaj tak jak już pisałam - będzie jabłuszko! :D   napiszę wam później czy pluł łobuz czy nie :P

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #226 dnia: 27 Stycznia 2008, 12:28 »
No więc meldujemy!

Stwierdzam - po dwóch dniach, że jabłuszko tez jest mniaam! :) 
W piątek mamusia pojechała do biblioteki, więc karmił mnie tatuś! Myślał, że tak łatwo bedzie! hehe  Ale ja zrobiłem mu małego psikusa;)  a może raczej on mi? No bo same oceńcie: założył mi śliniaczek, posadził do leżaczka, zobaczyłem znajomy kubeczek i tą samą żółtą łyżeczkę... Spodziewałem się słodkiej pyszniutkiej marcheweczki! a tu co? jakieś takie kwaśności straszne! Jak tu sie nie wykrzywiać, prawda?? nie zjadłem jabłuszka!
Potem przyszła mamusia i jak zobaczyła pełny słoiczek, to sama zjadła! i wiecie co? smakowało jej! CZyli może to jednak jest troszkę smaczne! ;)  Więc wczoraj postanowiłem byc silnym chłopcem i spróbowac jeszcze raz! No i stwierdzam, że nawet dobre! Buźka nadal się troszkę krzywi - ale ona sama tak robi! Ja otwieram ładnie dziubka przecież! :)
Dzisiaj też bedę jadł jabłuszko! Ha!  ;D

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #227 dnia: 27 Stycznia 2008, 17:56 »
no to super jałuszko juz zaliczone :) kubi strasznie lubi marchewke z jabłuszkiem bobovity ...zreszta mi tez smakuje:) wszystko musze spróbowac zanim dam kubiemu ;)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #228 dnia: 29 Stycznia 2008, 09:53 »
 :hello:
wtorek dzisiaj - nie wiem czemu zaczęły mi się dni mylić ;)   czas mi ucieka, nie nadążam za nim!!

no to super jałuszko juz zaliczone :) kubi strasznie lubi marchewke z jabłuszkiem bobovity ...zreszta mi tez smakuje:) wszystko musze spróbowac zanim dam kubiemu ;)
ja też próbuję wszystko! a deserki takie to zawsze uwielbiałam i gdyby to nie było tak drogie, to jadłabym codziennie :P

Wczoraj postanowiliśmy, że nie będziemy taszczyć wózka do anglii. Nie zabierzemy się z nim!
i tak sobie dumam, że może tam kupie jakąś lakką spacerówke? I albo przywiozę tu, albo zostanie tam... tak na zaś ;)

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #229 dnia: 29 Stycznia 2008, 10:18 »
dobry pomysl z tym wózkiem :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #230 dnia: 29 Stycznia 2008, 11:32 »
która ciocia ma ochotę na wspólny spacer? ;)

ostatnio mniej z Tymkiem wychodziłam, trochę przez pogodę, trochę z lenistwa...
Nudno samej na spacerze... ;)

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #231 dnia: 29 Stycznia 2008, 14:56 »
wpadnij do nas to pospacerujemy razem;)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #232 dnia: 29 Stycznia 2008, 21:00 »
hehe ;) gdyby ciut bliżej było, madziulku...

a tak wogóle to ślicznie spacerkowa pogoda dzisiaj była :) lubie takie dni :) Tymek ponadrabiał zaległości i pooddychał sobie świeżym powietrzem

tylko te zawiłości biblioteczne - troche ponad moje nerwy :/  ciągle mało mam materiałów do pracy

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #233 dnia: 30 Stycznia 2008, 09:01 »
tak wczoraj było super my tez pospacerowaliśmy dzis jak sie nie rozpada to tez pójdziemy :) uwieliam spacerowac szien szybciej i weselej mija :)
i jak Tymciowe jedzenie juz dostał co innego :) mój kubcio własnie leży w łóżeczku i zaciesza do karuzeli :) Kubi dostaje juz zupki z grudkami smiesznie bo musi sie nauczyc połykac juz nie tylko papke :) ale dzielny jest i radzi sobie pięknie:) pozdrawiamy
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #234 dnia: 30 Stycznia 2008, 09:51 »
a dostał, dostał - marchewkę z jabłuszkiem i winogronem! :) pychotka!  kupiłam mu z gerbera, bo tam wiecej jest marchewki, niż w bobovicie ;)

Kubi dostaje juz zupki z grudkami smiesznie bo musi sie nauczyc połykac juz nie tylko papke  ale dzielny jest i radzi sobie pięknie:)
zupki z grudkami to juz coś! :) hehe

właśnie będziemy pakowac się do lekarza, na kontrolę wagi. Podpytam od razu jak z jedzonkiem :)
Nie pisałam jeszcze - Tymus ma takiego guza na czółku - wygląda to jak kostka. (Pewnie od czaszki)  ale musimy zapytać co to dokładnie jest ;)

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #235 dnia: 30 Stycznia 2008, 10:41 »
to daj znać ile Tymuś waży i co tam u lekarza i co powiedziała na jedzonko :) my idziemy we wtorek na szczepienie to od razu bedziemy znali wage ale pewnie coś koło 9 kg jest jak nie więcej miesiąc temu ponad kubi miał 8100 :) wielkoludek mój kochany :) i dowiedz sie co z tym guzkiem :) buziolki i miłego dnia czekamy na wiesci
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #236 dnia: 30 Stycznia 2008, 12:52 »
No jesteśmy już!
Tymeczek ma powiększone węzły chłonne  :-[
dzisiaj jedziemy na usg brzuszka, a jutro będziemy robić wszystkie inne badania
(żeby tylko nic brzydkiego nam się nie przypałętało)

waga stoi w miejscu - 6800g - tyle co 2 tygodnie temu
jest w dolnej granicy normy
pani doktor podejrzewa jakąś przewlekłą infekcję, albo - mój pokarm nie jest kaloryczny
ale nie ma co gdybać, wszystko okaże się, jak bedą wyniki!

Mam dawać Tymkowi zupkę z kaszką manną i deserek. I częściej karmić piersią.
Tak więc przed chwilką maluch zjadł mały słoiczek zupki jarzynowej! :) (jeszcze bez kaszy) 
cały od razu! Też mu smakowało :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #237 dnia: 30 Stycznia 2008, 17:19 »
Ojoj... Bidulek...Oby to nic poważnego...

I super że Mu tak smakowało :):):)

A tu proszę coś na osłodę ;D
http://chaodiv.ddl2.pl/pk/?id=71731

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #238 dnia: 30 Stycznia 2008, 17:34 »
trzymam kciuki za Tymcia i za wyniki napewno wszystko bedzie ok :) tulamy Was
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #239 dnia: 30 Stycznia 2008, 20:27 »
ojjojoj co się dzieje z tymi naszymi dziciątkami, że tak się psują biedaki!!Trzymamy mocno za Was kciuki i czekamy na wieści!!!Na pewno będzie wszystko dobrze a ty kochana trzymaj się dzielnie, bo wiem, że strach o zdrowie dziecka to najgorsze co może być dla matki!!!jesteśmy z Wami!!!!!