Autor Wątek: NASZA MIŁOŚĆ STAŁA SIĘ WIDZIALNA! :)  (Przeczytany 188419 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
Odp: NASZA MIŁOŚĆ STAŁA SIĘ WIDZIALNA! :)
« Odpowiedź #150 dnia: 2 Stycznia 2008, 22:00 »
dzięki dziewczyny! uwielbiam wracać do zdjęć ślubnych :) :)
i tak jak pisałam kiedyś, ciągle marzy mi się jeszcze sesja w plenerze :) taka śniegowa :)

a z dobrych wiadomości - mały kryzys mlekowy zażegnany! :D :D mleczka znów pod dostatkiem! synek najedzony i wesoły, a i mamusia przez to mniej zmartwiona!
tylko teraz słyszę jak Tymek przez sen wzdycha. Już długo tak. Co przykrego może mu się śnić??
ANCYMONEK :)

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #151 dnia: 3 Stycznia 2008, 12:33 »
Witamy  ;D ;D ;D!!Kamyczku skoro tak lubisz wracać do zdjęć ze ślubu ( nic dziwnego) to może zapodasz nam jeszcze kilka  ;D ;D ;D!!!Jak tam Tymek dzisiaj????

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #152 dnia: 3 Stycznia 2008, 12:35 »
tylko teraz słyszę jak Tymek przez sen wzdycha. Już długo tak. Co przykrego może mu się śnić??
Od razu przykrego... wzdycha do swojego baru mlecznego albo jakiegoś lachona :)

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #153 dnia: 3 Stycznia 2008, 12:53 »
dzisiaj spokojnie, bez marudzenia, ale i bez większych szaleństw ;) Wróciliśmy ze spacerku przed chwilką, jeeej jak zimno! Tymek opatulony cieplutko, ale ja zamarzałam, dlatego szybciutko wróciliśmy do domku! Tym bardziej, że wilgotne bardzo powietrze, a nam się jakiś katarek przybłąkał.
Teraz maluszek śpi cichutko sobie w wózeczku (może faktycznie wtedy do jakiegos lachona wzdychał? ;) ), a mamusia pójdzie do kuchni po ogromną gorącą herbatę z sokiem malinowym :D mmm

na popołudnie planuję małą sesję zdjęciową :) Tymoteuszek nie ma jeszcze zdjęcia pod naszą choinką!!! no i jakiś ładny portrecik by się przydał - do ramek z gliną, które wreszcie dotarły! no i będą prezentami już pochoinkowymi ;)

a co do zdjęć ślubnych - na razie chyba tyle wystarczy ;) hehe
to był reportaż i  na wielu są też widoczni goście

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #154 dnia: 3 Stycznia 2008, 15:50 »
No dobra Kamyczku zdjęcia ślubne Ci odpuszczę ale Tymka pod choinką będę się domagała i koniec  ;D ;D

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #155 dnia: 3 Stycznia 2008, 22:37 »
no to pokąpielowy podchoinkowy Tymek :D :D

a tutaj zdjęcie z rocznicy ślubu dziadków ;)

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #156 dnia: 4 Stycznia 2008, 10:12 »
jaki on śliczny!!i jaki już duży!!Normalnie w oczach rośnie!!!!!!

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #157 dnia: 4 Stycznia 2008, 11:07 »
rosnie rośnie :) :) łobuz kochany :P

dziewczyny, podpowiedzcie mi, która mieszanka mleczna jest najlepsza?
muszę jechać na uczelnię na 2 dni, no i zostawiam Tymka z babcią. Mam swoje mleczko zamrożone, ale chcę się zabezpieczyć jeszcze jakimś, tak na wszelki ;) i nie wiem co kupić

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #158 dnia: 4 Stycznia 2008, 11:13 »
jeżeli Tymek nie jest alergikiem to ja polecam Nan Activ 1, podobno bardzo dobre Pola na początku je piła ale ze względu na kolki przeszliśmy na ?Bebilon ha a później na Peti buziaki Słodziaki  ;D

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #159 dnia: 4 Stycznia 2008, 13:33 »
no to zobaczę :) poczytam sobie w sklepie :P

byłam na spacerku 20 minutowym. Nie wiem, czy przy takiej pogodzie, jaką mamy dzisiaj w Szczecinie, zabierać Tymka na dwór  ??? 

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #160 dnia: 4 Stycznia 2008, 14:47 »
Dziś raczej na spacer nie za bardzo przynajmniej w Poznaniu, straszny ziąb......brrrrrrrrrrrrr, a mleko to w zasadzie chyba każde możesz dać, w końcu to tylko w razie W bo i tak jest na piersi!!!!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #161 dnia: 6 Stycznia 2008, 00:33 »
Swietne fotki :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #162 dnia: 6 Stycznia 2008, 15:40 »
dziękuję Ela :)

czytam "co nieco o rozwoju dziecka" - książkę Pawła Zawitkowskiego :)  i niemal płaczę ze śmiechu! jest rewelacyjna! Najlepsza książka, jaka wpadła mi w łapki! Pisze w taki normalny sposób, bardzo prosty, czytelny, zabawny :) aż nie można się nie uśmiechać, czytając o przewijaniu, masażach, zabawach z maluszkami! naprawdę można bardzo pozytywnie nastroić się do wszystkich, codzień powtarzanych, rytuałów związanych z naszymi maleństwami! :D
jestem mile zaskoczona, bo te "amerykańskie" podręczniki trudno mi się czyta. nie odpowiada mi w nich taki specyficzny styl. nienaturalny.
tak więc książkę osobiście polecam :P  (hihi, udał się mężowi prezen podchoinkowy)

i taka mała dygresja -  duuużo śniegu dzisiaj  :skacza:
zapomniałam dodać, że książka nadaje się raczej dla świeżo upieczonych mamusiek, albo jeszcze ciężarówek, niż dla mam, które mają już kilkumiesięczne dzieci ;)  ja nowych rzeczy się nie dowiedziałam, ale przyjemność i tak ogromna :P

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #163 dnia: 6 Stycznia 2008, 20:40 »
 Tymek nie chce jeść z butelki  :nie:
eeeh i jak tu jutro jechać? jak go zostawić? Cyrki będą, ale mam nadzieję, że chociaż jakoś w zabawie uda się go nakarmić, a moze jak zgłodnieje bardzo, to bedzie chciał...?   
ja kiedyś już mu dawałam i jadł, ale to dawno temu było.   że tez go wcześniej nie nauczyłam!!!!!!!!!!  :-[

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #164 dnia: 6 Stycznia 2008, 20:47 »
No wlasnie....trzeba bylo mu dawac raz dziennie butle, albo chociaz wode...a tak nie dosc ze stres bo ciebie nie bedzie to jeszcze ta butla.... Oj, mamusie czasem niechcacy zrobia cos nie tak, wiem to po sobie....ale nie martw sie, w koncu zglodnieje i zje :)

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #165 dnia: 6 Stycznia 2008, 20:49 »
Kurcze z tym jedzeniem ..... może faktycznie jak zgłodnieje to zje ....niestety nic ie doradzę bo nie mam takiego problemu ....!!!A o tej książce też myślałam ale skoro piszesz, że raczej dla świeżo upieczonych mam to chyba sobie podaruję!!!!Trzymam mocno za Was kciuki i jestem z Wami sercem Pola też  ;D!!Będzie dobrze!!!

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #166 dnia: 6 Stycznia 2008, 21:47 »
no właśnie staram się nie martwić, jakoś to będzie. Babcia i mąż cierpliwi są bardzo, więc pewnie dadzą sobie radę. Mam tylko wyrzuty sumienia, że nie dawałam mu wcześniej żeby mógł sobie ćwiczyć. Głupia myślałam, że jak raz czy dwa kiedys zjadł, to że będzie umiał :P
teraz już będę dawać mu jak piszesz rybka, raz dziennie butelke (na przykład w nocy :P tatus będzie karmił), bo takich wyjazdów jeszcze mnie sporo czeka i to dłuższych.
Dzięki za kciuki! :)

nika, a książkę, to zawsze możesz poczytać sobie w empiku :P

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #167 dnia: 6 Stycznia 2008, 21:51 »
O widzisz! Nocne karmienie tatusiowi napewno sprawid DUZO radosci! A maly bedzie trenowal :)

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #168 dnia: 7 Stycznia 2008, 11:51 »
Kamyczku, nasz Mieszko też nie umie pic z butelki  :P ale nam na szczęście nie było to potrzebne ;D
Trzymam kciuki żeby Tymoteuszek się nauczył :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #169 dnia: 7 Stycznia 2008, 11:57 »
A ja myślę, że jak bedzie porządnie głodny to zje z butli, jak nie będzie miał innego wyjscia....

A co do nocnego karmienia przez tatusia...to mój mąż sie ostatnio pytał, czy ja ja będe karmić piersią to on juz sobie malucha nie pokarmi....
A ja mu na to, że specjalnie dla niego odciągnę do butli i bedzie sobie mógl po południu Młode pokarmić...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #170 dnia: 8 Stycznia 2008, 12:27 »
jestem już! :D  wreeszcie w domku! :D

od czego tu zacząć ;)  ...mam kochanego synka! :D wróciłam przed 6 rano (to wychodzi 24 godziny bez snu - poza krótkimi drzemkami w autobusie), nakarmiłam Tymka i siup do łóżka ;) maluch obudził się jakoś przed 8, dałam mu jeszcze trochę zjeść, tak na leżąco u mnie w łóżku, no i zasnęło nam się jeszcze :P spaliśmy do 9.30!!! Tymoteuszek wiedział, że mamusia zmęczona i snu potrzebuje :D 
zaskoczył mnie, bo on najpóźniej to o 8 "na nogach"

z jedzeniam jak się okazuje nie było źle :P  dziękuję wam za trzymanie kciuków!
Chociaż mój urwis butelki jeszcze nie polubił! Śmiałam się, że udaje, że nie potrafi, hehe
No więc babcia karmiła go jak spał. Zasypaił trochę marudny, ale przez sen wciągał ładnie całą butlę  :hopsa:
chyba mu obojętnie juz było z czego je ;)
także musimy uczyć się dalej jedzenia z butelki. Plan nocnego karmienia przez tatusia trzeba zmodyfikować na karmienie popołudniowe, bo już wiemy, ze jedzenie przez sen to żadna filozofia ;)

A co do nocnego karmienia przez tatusia...to mój mąż sie ostatnio pytał, czy ja ja będe karmić piersią to on juz sobie malucha nie pokarmi....
A ja mu na to, że specjalnie dla niego odciągnę do butli i bedzie sobie mógl po południu Młode pokarmić...
Liliann, piękny to widok - tatuś karmiący swojego maluszka :D

napiszę jeszcze tylko, że zła jestem, bo jechałam do tej zielonej specjalnie na seminarium, a promotorka nie przyszła! A tyle się z nami umawiała, że niby wszystcy 7 mają byc na zajęciach, bo będzie ważne rzeczy omawiać!  :nerwus:
przynajmniej udało się nadrobic troche czasu ze znajomymi!  no i na winko się skusiłam - skoro mały "je z butelki" :P

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #171 dnia: 8 Stycznia 2008, 14:04 »
Kochane ciocie! Zawołałem dzisiaj A- DA DA DA!   :hahahaha: udało mi się!  i tak mi się spodobało, ze musiałem cały czas powtarzać w kółko! :D tak, żeby mamusia na pewno usłyszała! :D ale to smieszne było! :D a potem, tak dla zabawy zrobiłem ogroooomną kupkę! i teraz mamusia jest ze mnie dumna!  :serce:

no właśnie, Tymek przez kilka dni nie robił kupki  ::) a teraz strzelił taka wielgachną i pomarańczową. Wiem, że jak jest na piersi, to kupki moga byc żólte do różnych odcieni zieleni :P a pomarańczowe?
to chyba zależy od tego co zjadłam?

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #172 dnia: 8 Stycznia 2008, 16:41 »
Gratulujemy Tymku jesteś bardzo mądrym chłopczykiem!!!!Super że wszystko ok w czasie Twojego wyjazdu!!!Później jeszcze coś skrobnę bo właśnie prasuję  :-\

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #173 dnia: 9 Stycznia 2008, 11:16 »
no i rozgadał się chłopak na dobre, hehe  :D
teraz już tylko czekamy aż bedzie wołać mama  ;D

wyglądam przez okno - całkiem ładna pogoda, więc ruszamy na spacerek podziwiać widoki! to znaczy mamusia bedzie widoki podziwiać, a synek może zerkac na niebo i ptaszki, bo póki co w gondolce jeszcze jeździ

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #174 dnia: 10 Stycznia 2008, 10:57 »
 :hello:

dziś zapowiada się dzień z aparatem w ręku! Tymek wczoraj wystawił mamie język! I to na prośby o powtórzenie tego boskiego "da-da-da"! cwaniak mały :P
no i jak mu się udało raz, to cały wieczów taki jezorkowy był!
więc skoro dzień słoneczny, ładne światło jest - można polować na języczek! Jak się uda, wkleję wam zdjęcie  ;D

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #175 dnia: 10 Stycznia 2008, 15:50 »
Kamyczku czekamy z niecierpliwością na języczkowe zdjęcia!!!Super, że tak Ci sięsynuśpięknie rozwija, moja Pola narazie tylko gugugugug, no ale zawsze to coś!!!Pisz co tam u Was??my ostatnio codzienie spacerujemy bo w Poznaniu piękna pogoda ostatio!!!!Pozdrawaimy Was Słoneczka!!!!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #176 dnia: 10 Stycznia 2008, 20:19 »
Super masz zdjeice w liczniczku  ;D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #177 dnia: 11 Stycznia 2008, 12:42 »
Elu, to zdjęcie w liczniczku, to jedno z ulubionych  ;D

niestety nie udało mi sie jeszcze złapać jęzorka!
ale w zamian za to...

jak sie turlam, to zabieram ze sobą kocyk:

Nika, u nas też ostatnio ładna pogoda! :) a wczoraj, coś mnie podkusiło i wsadziłam Tymka do spacerówki. Oczywiście na leżąco! no i przodem do mnie :) Chyba już tak zostaniemy, bo gondolka robi się za krótka powoli! a i Tymek więcej widzi - jak nie śpi, bo zwykle na spacerkach zasypia.

no a gugugu to tez nie lada wyczyn!  ;D

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #178 dnia: 11 Stycznia 2008, 22:20 »
eeeeh, humor zepsuł mi się całkiem  :sad:
próbuję myśleć o pracy magisterskiej, ale coś mi się nie klei.
mam dość, a nawet nie zdążyłam się rozpędzić! czas nagli, a ja się stresuje tylko!

musiałam się wyżalić

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #179 dnia: 11 Stycznia 2008, 23:28 »
Napewno dasz radę :) Mały ci napewno pomoże :D