Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3517322 razy)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #2700 dnia: 26 Sierpnia 2008, 09:26 »
przy CC Cie wyłyżeczkują i odchody poporodowe będziesz miała mimo wszystko mniejsze, a na pewno bedą sie utrzymywać krócej jak po SN, krocze nie bedzie Cie boleć...
Za to będzie ciagnąć brzuch - coś za coś...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #2701 dnia: 26 Sierpnia 2008, 10:16 »
Dziubasku sis miała CC i też musiała mieć podkłady....
Kochana ja w pracy nic konkretnego nie robię poza siedzeniem i wypadami na spacerek po pocztę więc mozna powiedzieć że w pracy odpoczywam :)

Zapomniałam Wam napisac co mnie spotkało w sobotę :)
Byłam z gośćmi i rodzicami w kopalni soli w Wiliczce (po raz 2) :) jak zobaczyliśmy kolejke do kasy to myślałam że sie osunę, 2 godziny czeknia jak nic..... ale dla upewnienia się podeszłam do takiego młodego chłopaczka-porządkowego i zapytałam czy ta kolejka to dla turystów indywidualnych... potwierdził niestety.... aleeeeee.... popatrzył na mój brzuś i powiedział: „Dziś wyjątkowo Panią wpuszczę” na co ja zszokowana pytam: „Czyli nie wolno w ciązy pod ziemię zjeżdżać?” a on że nie, że mnie wpuści poza kolejką….. ja oczy jak 5 zł  :o :o :o :o i mówię że nie jestem sama bo jest nas 9 osób. Powiedział żebym weszła kupiła bilety i wróciła po resztę, odpiął taśmę i zaprosił do kasy nr 4  :o :o :o :o Dziewczyny ja to w szoku jeszcze kilka dobrych minut byłam  ;D…. normalnie szokozja jakaś  ;D ;D ;D ;D

Kupiłam bilety, wróciłam po resztę i od ręki weszliśmy pod ziemię  ;D
Wychodząc podziękowałam panu za to co zrobił i wręczyłam małego Skarbnika z soli na szczęście ;D
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym swiecie…. choć żal mi było tych biedaków czekających w upale na swoja kolej…..

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2702 dnia: 26 Sierpnia 2008, 10:40 »
No, AndziaK nie ma co mieć wyrzutów :) Trzeba korzystac jeśli można.

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #2703 dnia: 26 Sierpnia 2008, 11:37 »
Zaległości nadrobione...
W kwestii kąpania maluszka: u nas również kąpie mąż, tylko czasami ja i nie wyobrażam sobie kłaść Bartka na czymkolwiek, najlepiej na własnej ręce (choć ciężko, nie powiem). To samo dotyczy mycia gąbką - nigdy w życiu! Przecież to sama przyjemność dotykanie delikatnego ciałka własnego dziecka. Przyjemność dla rodziców, ale przede wszystkim dla kąpanego dzieciątka.

Jeśli chodzi o gondolę i spacerówkę, to nasz Bartek od 5 miesiąca jeździ w spacerówce, bo z gondoli nam wyrósł... :) Poza tym, przekładana rączka doskonale psuje równowagę wózka. Miałam okazję prowadzić spacerówkę z przełożoną rączką i nie dało się nim podjechać pod żaden krawężnik. Musiałam użyć duużej siły, żeby podnieść przód wózka i najechać na chodnik.

Baldachim niepotrzebny zupełnie.

Majteczki siateczkowe są super, podkłady Belli również. Ja miałam CC i żadna miesiączka nie jest w stanie równać się z krwawieniem popołogowym... trwało równo 6 tygodni.

Jak mi się coś jeszcze przypomni, to napiszę :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #2704 dnia: 26 Sierpnia 2008, 13:23 »
Ja tez mialam CC i podklady potrzebne są koniecznie. Leci bardzo mocno.Ja mało co nosiłam te majtasy bo sie balam o ranę :-\ A jak juz sciagneli szwy (w szpitalu po 5-tej dobie) to nosilam juz swoje majtasy  :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2705 dnia: 26 Sierpnia 2008, 13:35 »
Z tym krawawieniem poporodowym bywa roznie, u jednych kobiet trwa dlugo i jest obfite, u innych ( jak w moim przypadku ) trwa krotko i jest dosc skape.
A tak na serio to nie ma co patrzec co miala kolezanka, siostra czy bratowa - Wasza wygoda najwazniejsza :)
Jak znajome uslyszaly ze mam do szpitala pizame to sie za glowe łapały, ze nie moge, ze tylko koszula bo musi byc przewiew itp. A gdzie moja wygoda i konfort psychiczny ?Mialam bawelniane pizamki i bawelniane majtki i wsio gralo - ja sie nie bałam ze bede "swiecic przykladem" a wszystko ladnei si egoilo i bylo przewiewne bo to w koncu czysta bawelna :)

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #2706 dnia: 26 Sierpnia 2008, 14:20 »
czy cc czy sn to odchody z pochwy sa takie same i podklady sa konieczne, zwykle podpaski sa zdecydowanie zbyt male, bo krwawienie jest dosc obfite, ja nie uzywalam  majtek i dalam rade, no ale ja mialam szczegolny przypadek ...a sie wytrzymac - serio

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2707 dnia: 26 Sierpnia 2008, 14:37 »
ja w szpitalu nie używałam majtek - jakoś łatwiej mi było chodzić z samym podkładem
w domu używałam te siateczkowe - jak dla mnie bomba.

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #2708 dnia: 26 Sierpnia 2008, 21:00 »
Własnie wróciłam z usg gent. i 4D poprostu niesamowite:)) Z dzidzią wszystko oki i bedziemy mieli DZIEWCZYNKĘ - Laurę:)

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #2709 dnia: 26 Sierpnia 2008, 21:04 »
Gratuluję córeczki  :D A Laura to tez był jeden z naszych typów  :D Ale stanęło w końcu na Oli.

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #2710 dnia: 26 Sierpnia 2008, 21:12 »
I ja gratuluje córeczki:)

Offline grecka

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #2711 dnia: 26 Sierpnia 2008, 21:20 »
Dziewczynka :) pieknie :) Gratuluje :) Ależ ja jestem ciekawa czy Morelka to dziewczyna czy chłopaczek...  ::)
ja wlasnie walcze z kiszonymi ogorkami na zime i czekam az Mężuś z pracy wroci... :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2712 dnia: 26 Sierpnia 2008, 22:10 »
Katrinka gartuluje dziewczynki :D

Ciekawe czy my jutro też się dowiemy  :tupot: Ja juz bym chciała wiedzieć kto tam siedzi :)

Andzia, fajnie, że ktos traktuje ciężarne z ulgą, w końcu nadźwigamy się trochę :)

Mój brzuch urósł :o :o :o Jakoś tak z dnia na dzień :o
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2713 dnia: 26 Sierpnia 2008, 22:40 »
Wyprawka dla niemowlaka wg Ani&Mateuszka
- body zapinane kopertowo, dla ciut starszego zapinane przy szyji
- śpiochy/pajace zapinane w kroku
- skarpetki
- czapka bawełniania - na początku ubieraliśmy matiemu czapkę po kąpieli (ściagaliśmy przy następnym karmieniu)
- pieluchy tetrowe/flanelowe (ja mam po 10 szt)
- kombinezon zimowy
- rożek - nasz maluch spał w nim bardzo długo/ teraz służy jako kocyk
- kocyki - nie używamy do tej pory kołdry - nawet w zimie
- nie miałam do gondolki śpiworka - mały był w kombinezonie i przykrywałam go kocem ( lub 2 w mega mrożne dni) ale za to do spaceróki mam śpiwór i nawet w lato (w te chłodniejsze dni) się spradza. mati od 4 miesiąca jeżdzi w spacerówce.
- butle, laktator (kupiłam juz po poordzie), mleko modyfikowane - mały był dokarmiany ale po kilku dniach nauczyłam sie kamić cyckiem i karmiłam go przez 6miesięcy (przez kapturki)
- karuzelka, mata edukacyjna - baaardzo przydatne - do tej pory właściwie. ale warto poczekac z zakupem albo dać cynka rodzinie, ze potrzebujecie.
- napewno nie kupiłabym kaftaników i pajacyków nierozpinanych w kroku.
- nie mam dla malucha leżaczka - mały siedział czasem w foteliku samochodym; teraz ma wysokie krzesłko i jest nim zachwycony
- do kąpieli kupiłabym coś z serii oilatum - my myjemy małego mydłem w kostce; jakoś nie mam zaufania do samego płynu
- szczotka do włosów, nożyczki do paznokci - już od dawna używamy takich zwykłych dorosłych.
- łapki niedrapki - pratyczne ale ja ubrłam małemu moze ze dwa razy...czasem był porapany na buźce...

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2714 dnia: 27 Sierpnia 2008, 08:18 »
Katrinka GRATULUJE córci :)

Mój brzuch urósł :o :o :o Jakoś tak z dnia na dzień :o
A nie mówiłam ;)  ;D

U nas spokój jak narazie..... śniło mi sie że gin oświadczył mi że mam małą Robaczke w brzusiu ;) hahahaha zobaczymy czy to był proroczy sen :)
W piatek biorę urlop i może w poniedziałek..... muszę sie wyspać.... poza tym musimy zrobić ostatnie zakupki łazienkowe :)

Jejuś normalnie mój bracioch mnie zaskakuje..... własnie przywiózł mi do pracy tosy własnymi ręcami  ;D zrobione ;) norrrmalnie szok :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #2715 dnia: 27 Sierpnia 2008, 09:14 »
Katrinka gratuluje córeczki!! ;D
Anusia trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę i aby dzidziuś nie był wstydliwy i pokazał co tam ma między nogami ;)
Andzia zachowanie Pana w kopalni soli było super!! Ja tez uważam, że ciężarówką należą się pewne przywileje...
i bynajmniej nie dlatego, ze sama zaliczam się do tego szacownego grona! Zawsze tak miałam... Panie z brzuszkiem przepuszczałam w kolejce... i broniłam jak jakieś stare berety próbowały z tym dyskutować :]
Mnie też spotkała radość... dostaliśmy spontaniczne gratulacje od znajomej osoby, która nic nie wiedziała tylko spojrzała na brzuszek i po prostu pogratulowała!! hihi czyli już widać :D A skoro coś tam się zaokrągla... to ja z dumą wypinam! A co ;)

aaaaaaaaaaaaaaaaaa i dzidzia do 5 okienka wskoczyła!!!! szoooook!!!

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2716 dnia: 27 Sierpnia 2008, 12:41 »
dziubasku, czas zasuwa...nie ma bata. Ja codziennie rano po przebudzeniu pierwsze co to dotykam brzucha - tak jakbym się musiała każdego dnia upewnić czy rzeczywiście w ciąży jestem  ;)

Laski, mam pytanie. w ciąży jacuzzi to chyba nie jest najlepszy pomysł? wybieramy się na weekend do SPA i coś czuję że z tej przyjemności to akurat nie skorzystam  :(
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2717 dnia: 27 Sierpnia 2008, 12:49 »
Eeeee tam Ela czemu nie?
Bąbelki odprężą :) Wiem że w czasie porodu (przynajmniej w tym szpitalu gdzie chcę rodzić) można wejść sobie do wanny właśnie z bąbelkami :D
Nie słyszałam o jakiś zakazach jeśli chodzi o jacuzzi.... sauna owszem ale toto...  ;)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #2718 dnia: 27 Sierpnia 2008, 12:54 »
Bąbelki owszem nie zaszkodzą ale sama tempertaura wody w jacuzzi jest zwykle pow.40 stopni a to już je dyskwalifikuje, a kąpiel w takiej wodzie powoduje napięcia i skurcze macicy :-\ niekorzytne są też bicze wodne.

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2719 dnia: 27 Sierpnia 2008, 12:57 »
to Ela poprosi o ochłodzenie wody :)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2720 dnia: 27 Sierpnia 2008, 13:23 »
Elu potwierdzam to co dziewczyny napisaly,jakuzzi jest zabronione w ciazy wiec lepiej nie ryzykowac

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2721 dnia: 27 Sierpnia 2008, 13:40 »
No to byłam niedoinformowana....  :-\ ale dobrze wiedzieć ;)

HA !!! już wiem co nasza Anusiaaa nosi pod serduszkiem  ;D, ale ciiiii sama napisze :D
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #2722 dnia: 27 Sierpnia 2008, 14:15 »
ooooooooooooo to czekamy na wieści!!!!

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #2723 dnia: 27 Sierpnia 2008, 15:36 »
Dzięki za gratulacje:) Anusiaaa wracaj i pisz szybko bo ja też ciekawa jestem ;D

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #2724 dnia: 27 Sierpnia 2008, 16:39 »
Katrinka gratuluje córci  :brawo_2:

to czekamy  :Tuptup:anusiaaa zdradzi nam, kto u niej siedzi w brzuszku  :Tuptup:

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2725 dnia: 27 Sierpnia 2008, 17:02 »
Ja bylam w ciazy w jaccuzi, ale jak powiedzialam o tym mojemu gin to nie byl zadowolony. Ponoc te "wibracje" wodne powodują lub wzmagają skurcze.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #2726 dnia: 27 Sierpnia 2008, 17:52 »
ja też wiem co u Anusiii ;D ,ale nie powiem  :D

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #2727 dnia: 27 Sierpnia 2008, 19:14 »
no ładnie to tak pastwić się nad ciężarówkami  :p

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2728 dnia: 27 Sierpnia 2008, 20:21 »
Oj Andzia bedzie musiala klapsy dostac ze nam tu relacji nie zdaje z wizyty,...niu niu:)

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #2729 dnia: 27 Sierpnia 2008, 20:25 »
mam głupie pytanie  ???
niby się mówi że na przyspieszenie porodu pije sie cośtam z liści malin :) a jak jest z samymi malinami  ??? one tez mają jakieś tam działanie.
az wstyd o takie coś pytać, ale ja uwielbiam malinki :) i nie wiem co o tym myśleć, bo w jedzeniu nie widze umiaru