Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3534613 razy)

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #41880 dnia: 15 Kwietnia 2014, 09:45 »
juz sie dopisalam na fb :)

Offline kasia.g

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #41881 dnia: 15 Kwietnia 2014, 10:16 »

Dziewczyny, które miały rwe kulszowa,gdzie ona jest umiejscowiona? Boli mnie kość ogonowa (tak mi się wydaje), ledwo się ruszam. Fakt faktem,że dzisiaj się przeciazylam, ale czuje ze jutro się nie podniose.

Martyna, taki ból towarzyszył mi w każdej ciąży. Lekarz stwierdził, że taku mój urok ;/ Mam nadzieję, że szybko Ci minie.
Julia II 2010
Ksawery VIII-IX 2011
Tymon III 2013

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #41882 dnia: 15 Kwietnia 2014, 15:18 »
Elemelko daj znac co i jak po wizycie. My mamy jutro :)

Gdzie była informacja o forumowym spocie ???

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #41883 dnia: 15 Kwietnia 2014, 15:45 »
Hmmm...mnie od jakiegoś czasu łapią bóle w nocy, albo jak za długo jestem w jednej pozycji, od prawego biodra wzdłuż nogi, takie mrowienia nieprzyjemne, muszę wtedy się przerzucić na drugi bok,
Czy to właśnie ta rwa kulszowa?

Jak tam sypiacie dziewczynki? Ja myślałam,że to po ciąży są nieprzespane noce:) a tutaj klops:)
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
« Odpowiedź #41884 dnia: 15 Kwietnia 2014, 16:12 »
Ja sypiam,o dziwo,bardzo dobrze...JESZCZE! :-D
Mogłabym spać cały dzień ,gdyby nie to,że mojemu kotu się nudzi,więc mnie budzi... :-P

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41885 dnia: 15 Kwietnia 2014, 17:30 »
Mnie też dopadła jednodniowa rwa i to był taki ból jak dziewczyny opisują.
Ciągnęło mnie od pleców przez całą prawą nogę...ból jak ból...ale dyskomfort okropny.

O nie, mój ból to nie był sobie taki ból.
Dla mnie to był gorszy ból niż porodowe bóle.

Wylądowalam w szpitalu bo nie mogłam się ruszać, a w szpitalu nie mogli mi nic podac więc polozyli mnie na patologii, dali glupiego jasia i spałam przez 3 dni póki nie przestało bolec ::)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #41886 dnia: 15 Kwietnia 2014, 18:03 »
Ja w pierwszej ciąży spałam pięknie, a teraz to nie pamiętam kiedy ostatnio się wyspałam, chodzę spać o 23 i już o 3 w nocy jestem wyspana, masakra jakaś.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #41887 dnia: 15 Kwietnia 2014, 18:06 »
W pierwszej ciąży spałam bez najmniejszego problemu do samego końca.. Teraz mam problemy.. ale na szczęście nie co noc.. No i mała raz - dwa razy  w nocy przychodzi do nas do łóżka i ja z 4 razy wstaje na siku :) Więc jestem już przyzwyczajona do wstawania :)

Ja nie wiem co to jest ta rwa.. za to dziś złapał mnie skurcz w nodze i do tej pory nogę czuję..

Anusiaaa to współczuję takich "przyjemności" w ciąży...

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #41888 dnia: 15 Kwietnia 2014, 18:35 »
Loona nie mam siły, więc przeklejam wynurzenia z wątku ;)
na wizycie był w ogóle jakiś młody doktor, który się uczył Tongue Pani Doktor pytała czy może zostać więc się zgodziłam Tongue jeśli chodzi o spojenie to wyszło mniejsze niż ostatnio bo 12 mm. Dziś stwierdziła, że to nie jest wcale tak dużo, że mogę próbować naturalnie, no ale zobaczymy jeszcze na następnej wizycie. Mam mętlik w głowie bo już zaczęłam się nastawiać na tą cesarkę i boję się, że do mnie będzie należeć decyzja Roll Eyes bez sensu, no, ale dalej czekam Roll Eyes Mała ma normalnie głowę w moich kościach, strasznie nisko jest ułożona, zresztą widać po brzuchu. Na szczęście szyjka zamknięta i trzyma ładnie Wink pobrała mi też wymaz na ten gbs, czy jakoś tak. Mała teoretycznie przybrała 30 gr, ogólnie wychodzi coś 2300, ale na każdej wizycie ładnie z pomiarów przybierała, a teraz taka kiszka. Doktorka kazała się nie martwić, bo niby bład pomiaru może być, ale czułam, że tak będzie bo prawie nic nie przytyłam i jem jakoś mniej Roll Eyes Staram się tym nie martwić, ale muszę zacząć więcej jeść Roll Eyes aa, no i dostałam coś na drogi moczowe, mam pobrać urosept i coś na receptę, jedną saszetkę. Wizyta znowu za 2 tygodnie.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #41889 dnia: 15 Kwietnia 2014, 18:58 »
Ostatnio była tu dyskusja o wcześniakach. Polecam obejrzeć to http://faithtap.com/922/ward-miles-first-year/
Chłopiec urodzony 3,5 miesiąca przed terminem..... Przygotujcie chusteczki ;)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #41890 dnia: 15 Kwietnia 2014, 19:16 »
Elemelka :*

Japcio.. no way.. nie oglądam tego :) Nie w ciąży...

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #41891 dnia: 15 Kwietnia 2014, 20:49 »
Elemelka. U Małej wszystko ok więc to najważniejsze i się nie martw  :-* A z cc to się jeszcze wszystko może zmienić więc też się nie zadręczaj :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #41892 dnia: 15 Kwietnia 2014, 21:01 »
Japcio też ostatnio trafiłam na ten filmik :)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #41893 dnia: 15 Kwietnia 2014, 21:02 »
elemelka - proponuję się nie nastawiać na konkretny rodzaj porodu. Ja w pierwszej ciąży byłam nastawiona na SN, gdy się nie udało i skończyło cc byłam bardzo rozczarowana/zawiedziona/załamana - odebrałam to jako własną porażkę.
Do drugiego porodu nastawiłam się inaczej - ponieważ mogłam podjąć decyzję - chciałam zacząć SN, ale nie nastawiałam się na to jak się poród skończy. Liczyłam się z tym, że może być cc. I decyzja o cesarce nie zrobiła na mnie takiego wrażenia jak za pierwszym razem. Owszem byłam znów rozczarowana, ale tym razem nie byłam ani załamana ani nie odebrałam tego jako porażki  ::)

Cały czas powtarzałam sobie, byle szybko, bezboleśnie i bez komplikacji dla zdrowia dziecka i mojego.

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #41894 dnia: 16 Kwietnia 2014, 09:09 »
Elemelka, suma sumarum wieści nienajgorsze. Masz jeszcze chwilke na wyregulowanie, np jedzenia i moczu. Ja teraz musze zakwaszac bo mi ph jakies lewe wyszło:) polecam sok żurawinowy na wszelkie dolegliwości moczowo-pęcherzowe:)
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41895 dnia: 17 Kwietnia 2014, 08:55 »
Ja wczoraj miałam USG na NFZ ostatnie (a właściwie to 2, bo pierwsze było na początku, drugie to to które sobie zapłaciłam 4d całkiem gdzie indziej, a 3 wczoraj) no i wyobraźcie sobie że lekarz zrobił USG nie odezwał się do mnie słowem, ja przerażona że coś nie tak. Później zaczął wypisywać kartkę, na koniec mówi no to dziękuje to wszystko  :mdleje:

Wyszłam  stamtąd z niedowierzaniem, przeczytałam kartkę "jeden płód żywy, nie widać nieprawidłowości w budowie płodu."

Nie wiem ile waży maluszek, nie wiem ile jest wód ( w pierwszej ciąży miałam za mało), normalnie w szoku jestem do dzis. Tak żałuje że zrezygnowałam z prywatnych wizyt.
I chyba muszę się zapisać gdzieś prywatnie...

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #41896 dnia: 17 Kwietnia 2014, 09:00 »
Nikola,dlaczego nie zapytałas?

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #41897 dnia: 17 Kwietnia 2014, 09:10 »
Nikola. Trzeba było pytać. Nie wychodzić z gabinetu zanim lekarz nie wyjaśni Ci wątpliwości!

My wczoraj mieliśmy wizytę. Wszystko ok. Rodzimy pomiędzy 6 a 9 maja  :o Aczkolwiek dostałam już skierowanie do szpitala w razie "W".

Jeśli będę mogła, wybiorę 6. Moja mama ma wtedy urodziny. Nie będę już musiała kupować prezentu ;), a babka posika się ze szczęścia ;)

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41898 dnia: 17 Kwietnia 2014, 09:12 »
Nikola co za lekarz ::) uwielbiam takich >:(

ja już trochę wyluzowałam, macie rację, nie ma co się nastawiać. Ale chyba w razie czego chciałabym spróbować naturalnie :) nic tam, zobaczymy ;) dziś ostatnia szkołą rodzenia i zaczynamy 36 tydzień, muszę spakować w końcu torbę :P

a Tobie Loona zostało mniej niż 30 dni :D jak wczoraj po wizycie? ustalony termin cc? może jakieś obstawianko zrobimy ;)

no i po obstawianku :P

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #41899 dnia: 17 Kwietnia 2014, 09:13 »
Ilonka ja też mam 6 maja :)

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #41900 dnia: 17 Kwietnia 2014, 09:16 »
Ilonka ja też mam 6 maja :)

Pamiętam  ;D I zobacz jaka fajna jesteś? Nic tylko 6 rodzić  :D

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #41901 dnia: 17 Kwietnia 2014, 09:26 »
loona ja urodzona 5 maja, więc na pewno to dobry znak :D

Widzę jednak, że kolejka narodzin się pozmienia ;) Ja na bank do 6 maja nie urodzę :P Czuję to "w kościach" ;)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41902 dnia: 17 Kwietnia 2014, 09:28 »
No właśnie do tego lekarza chodzę od początku i chyba wczoraj miał zły dzień, pytałam go czy wszystko w porządku, powiedział, "yhy"  a raczej burknął pod nosem. Sama sobie się dziwiłam że aż tak mnie zatkało...

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #41903 dnia: 17 Kwietnia 2014, 09:38 »
5 maja też fajny :) Na 15 mamy termin, ja jestem z 15.10 to i tak by nam ta 5 w dacie urodzin została, a babcia i tak już jest szczęśliwa bo już wie jaki prezent w tym roku na urodziny Jej "załatwiliśmy" ;)

Widzę jednak, że kolejka narodzin się pozmienia ;) Ja na bank do 6 maja nie urodzę :P Czuję to "w kościach" ;)

Czyli, że co ??? Że niby pierwsza jestem ???  :o

Ja w sumie to mogłabym już rodzić. Boję się, ale wolę to już mieć za sobą i zmierzyć się z tą nową rzeczywistością. Nie lubię czekać ...

Ale 8,5 miesiąca czekaliśmy to i te ostatnie 2,5 tygodnia szybko minie no i ... będę mamą (chyba, że Liwka zechce wcześniej nas poznać)  ;D Ale się narobiło ;)

Podpytaliśmy także o szczepienia i dostaliśmy receptę na jakąś lepszą szczepionkę (której nazwy nie pamiętam) mamy ją wykupić i stawić się z nią do szpitala.

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41904 dnia: 17 Kwietnia 2014, 09:42 »
pewnie engerix ;)
torba spakowana ;D?

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #41905 dnia: 17 Kwietnia 2014, 09:44 »
Podpytaliśmy także o szczepienia i dostaliśmy receptę na jakąś lepszą szczepionkę (której nazwy nie pamiętam) mamy ją wykupić i stawić się z nią do szpitala.

Poinstruowano cię jak ją przetransportować do szpitala???

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #41906 dnia: 17 Kwietnia 2014, 09:55 »
Elemelka - potem sprawdzę nazwę. Wszystko dla mnie i Liwki czeka już wyprane i wyprasowane w łóżeczku, torba stoi obok. Myślę, że za ok. tydzień ją spakuję. No i tak sobie myślę czy jej nie wozić ze sobą jak będziemy gdzieś jechać. Bo gdyby mnie wzięło gdzieś poza domem (a dużo jeździmy) to nie zdążymy jechać do domu po torbę i wracać do szpitala.

Marta - właśnie nie, ponieważ dr powiedział, że szczepionka dostępna jest praktycznie w każdej aptece więc ewentualnie jak będziemy czekać na IP to P. podejdzie do szpitalnej apteki i wykupi.

A jak powinno się szczepionki przewozić?

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #41907 dnia: 17 Kwietnia 2014, 10:06 »
chyba w jakiś termotorbach. No ale jeśli kupicie w aptece na dole to chyba nie ma problemu z transportem  ::)
Pytam bo w szpitalu miałam "wykład" o szczepionkach i sama nie wiedziałam, że szczepionki trzeba jakoś specjalnie przechowywać/przenosić

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41908 dnia: 17 Kwietnia 2014, 10:11 »
Ja szczepionkę dla Zuzy przewoziłam w lodówce - takiej na piknik  ;D To nic, że na dworze było -10  8) 8) 8)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #41909 dnia: 17 Kwietnia 2014, 10:12 »
A ja wiedziałam, bo szczepię się na grypę ;D, najlepiej w lodówce przenośnej jak macie, ale jeśli apteka blisko wystarczy termotorba, tak ja transportuje, choć niby mówią, że jak 5 min będzie bez niczego to się nic nie stanie. W aptece też mi wkładają do takiej torebki jakby na mrożonki :)