Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3529782 razy)

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #40590 dnia: 12 Lutego 2014, 13:52 »
Ja też chyba 7 dni krwawiłam, nie pamiętam dokładnie...ale podkłady poporodowe to jakaś pomyłka  ;) na szczęście nie krwawiłam mocno wiec podpaski dawały radę  ;)

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #40591 dnia: 12 Lutego 2014, 13:56 »
Podkłady tylko w szpitalu przez 2 doby - bo były szpitalne ;D W domu używałam podpaski bella maxi. Krwawiłam przez 14 dni, a plamiłam kolejne 30...

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #40592 dnia: 12 Lutego 2014, 16:55 »
te koszulki italian fashion są niedrogie i dobre gatunkowo, bo mam jedną (no i polskie),
moda szpitalna modą szpitalną....ale dziewczyny w czym najlepiej rodzić?:):):) w sensie zaawansowana akcja:)
ponoć najlepsze rozpinane napowe koszulki lub na ramiączkach-co by po porodzie od razu skóra do skóry przy piersi z dziecięciem być,
jakie macie doświadczenia?

ps. dzisiaj to mnie też głowa boli:) to chyba jednak gwałtowana zmiana pogody:) a ciąża to swoją drogą:)

nikola-ale żeś trafiła z tym lekarzem :-\
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #40593 dnia: 12 Lutego 2014, 17:00 »
Teraz właśnie wróciłam od lekarza tego z NFZ i mowie mu ze bardzo krótkie to badanie było itp a on do mnie ze teraz to już pomyłek nie ma  ;D, nie odezwałam się bo nie chce zeby wiedział ze chodzę prywatnie, także uśmiałam się dziś znowu i już na końcu języka miałam mu powiedzieć ze jednak są bo któryś z tych lekarzy się myli tylko jeszcze nie wiem który.  ;D

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #40594 dnia: 12 Lutego 2014, 18:06 »
Nikola, co to jest za test płci?

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40595 dnia: 12 Lutego 2014, 18:12 »
Wygląda jak test ciążowy.

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #40596 dnia: 12 Lutego 2014, 18:14 »
Hmm to ciekawe. Nigdy o takim nie słyszałam, nie wiedziałam, że takie cuda są ;-)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #40597 dnia: 12 Lutego 2014, 18:34 »
Też pierwsze słyszę :))
A ja wróciłam od Neurologa........ Nikola Ty chyba miałaś więcej szczęścia.. Śmiech na sali.. Wizyta nie trwała nawet pięciu minut w tym dwie minuty wpisywała w kartę... Powiedziała, "że w ciąży głowa może boleć i musi Pani ponosić męczarnie.. i mieć nadzieję, że po ciąży minie.. bo na szczęście ciąża to stan przejściowy".   Dosłownie.. Jak próbowałam dociekać czy ty od ciśnienia czy cokolwiek to się denerwowała i ucinała, że nic więcej nie powie.. i że nie da mi leków ani nie zrobi diagnostyki właśnie dlatego, że jestem w ciąży...
Zmarnowany tylko mój czas i kasa na dojazd do poradni.. bo na szczęście wizyta na NFZ....
Tylko czemu nie jestem zdziwiona...

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #40598 dnia: 12 Lutego 2014, 18:38 »
Hahaha, to tak jak z moim dermatologiem " musi pani jakoś dać sobie rade". Cudownych lekarzy mamy. A później tacy najglosniej krzyczą ze Malo zarabiają  ::)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40599 dnia: 12 Lutego 2014, 18:48 »
Cóż, większość lekarzy na kontrakcie NFZ ma takie a nie inne podejście.
Nie w temacie ciążowym, ale podobne zaskoczenie doznałam ostatnio, gdy moja babcia się przewróciła i popękała jej kość w ręku. Lekarze wsadzili rękę w temblak i tak kazali jej nieruchomo siedzieć póki nie przestanie boleć. A gdy poszła do prywatnego ortopedy okazało się, że już na drugi dzień po popękaniu powinna była zacząć ćwiczyć a temblak nie wchodzi nawet w grę bo babcia zostanie kaleką przez niego.

Więc nie ma to jak lekarze  ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40600 dnia: 12 Lutego 2014, 18:53 »
Tak ja też uwielbiam chodzić na NFZ  ::) ale muszę przyznać że moja neurolog jest świetna, młoda lekarka a jaka ładna, ja sie nie dziwie ze takie kolejki do niej są  ;D, pogada, wypytuje co i jak, chociaż na początku mnie trochę nastraszyła puchnięciem moich nóg.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40601 dnia: 12 Lutego 2014, 18:55 »
Tak ja też uwielbiam chodzić na NFZ  ::) ale muszę przyznać że moja neurolog jest świetna, młoda lekarka a jaka ładna, ja sie nie dziwie ze takie kolejki do niej są  ;D, pogada, wypytuje co i jak, chociaż na początku mnie trochę nastraszyła puchnięciem moich nóg.
Bo to wszystko zależy od człowieka. Nasza prywatna pediatra, która wg mnie jest genialnym lekarzem, też przyjmuje na NFZ. Więc kontrakt z NFZ nie jest regułą

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40602 dnia: 12 Lutego 2014, 19:00 »
Ale coś Ci Nikola doradziła?? Możesz coś z tym robić? TZn z tym bólem? Coś Ci doradziła? Dziś cały dzień czuję ból.. Nie wiem czy jest sens iść gdzieś teraz prywatnie.. zapłacić z 200zł i powie mi to samo.. Tylko, że milszym głosem...
Chociaż osobiście nie uważam, że wszyscy lekarze z NFZ są źli.. chociażby nasza endokrynolog - ginekolog.. wspaniała doktor.. dlatego poszłam dziś do tego neurologa bo miałam nadzieję, że powie coś z sensem.. a nie "musi Pni teraz ponosić męczarnie..." 

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40603 dnia: 12 Lutego 2014, 19:01 »
"musi Pni teraz ponosić męczarnie..." 
coś na zasadzie "chciałaś dziecka to teraz się męcz" :mdleje:

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40604 dnia: 12 Lutego 2014, 19:07 »
Mi mój gin. kazał mierzyć ciśnienie w trakcie bólu głowy zeby się zorientować czy to to wywołuje czy nie i faktycznie gdy nasila się ból głowy spada mi ciśnienie, kazał wypić kawę parzoną i pomaga. Ja miałam takie bolę ze zwijałam się z bólu, wyłam , normalnie nie do życia.

Ja mam świetną lekarkę pediatrie która przyjmuje na NFZ jak się coś dzieje zawsze jadę prywatnie bo wole. Ale np byłam ostatnio u okulisty to tam masówka  ;)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40605 dnia: 12 Lutego 2014, 19:11 »
No kawa mi nie pomaga niestety.. Szczerze mówiąc to najbardziej mi pomaga bardzo silne zdenerwowanie się...ale takie wiecie na maksa..
Już widzę jakie zaraz pójdą komentarze hehehehe :)
Mój gin polecił mi kawę i sex.. ale to drugie też nie pomaga... :(

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40606 dnia: 12 Lutego 2014, 19:14 »
Mi mój gin. kazał mierzyć ciśnienie w trakcie bólu głowy zeby się zorientować czy to to wywołuje czy nie i faktycznie gdy nasila się ból głowy spada mi ciśnienie, kazał wypić kawę parzoną i pomaga. Ja miałam takie bolę ze zwijałam się z bólu, wyłam , normalnie nie do życia.

Ja mam świetną lekarkę pediatrie która przyjmuje na NFZ jak się coś dzieje zawsze jadę prywatnie bo wole. Ale np byłam ostatnio u okulisty to tam masówka  ;)

A dziś w jakimś programie wypowiadał się ktoś, że lepiej ciśnienie podniesie ogórek czy pomidor posypany solą niż kawa  ::)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40607 dnia: 12 Lutego 2014, 19:14 »
Marcella, bo to musi być z orgazmem  :P orgazm dobry na wszystko.

Jak musisz się wkurzyć, żeby Ci przeszło, znaczy masz za niskie ciśnienie ;)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40608 dnia: 12 Lutego 2014, 19:16 »
Ja soli nie mogę bo mi się woda zatrzymuje w organizmie, mam zakaz.

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #40609 dnia: 12 Lutego 2014, 19:18 »
No co sie śmiejecie z mody ;) nigdy nie byłam w szpitalu dlatego pytam o tendencje aby sie potem nie "Wystroić" jak stróż w Boże ciało ;)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40610 dnia: 12 Lutego 2014, 19:21 »
No co sie śmiejecie z mody ;) nigdy nie byłam w szpitalu dlatego pytam o tendencje aby sie potem nie "Wystroić" jak stróż w Boże ciało ;)
Myślę, że podstawą jest wygoda i posiadanie koszuli/pidżamy na zmianę i stanika do karmienia z wkładkami laktacyjnymi.

Ja przy Nikoli o staniku do szpitala nie pomyślałam, podobnie jak o zapasowej koszuli i wyglądałam jak 7 nieszczęść, bo miałam taki nawał mleka że ciekło po mnie cały czas, więc koszula wyglądała jak brudna. Dopiero mąż coś tam kupił i dowiózł

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40611 dnia: 12 Lutego 2014, 19:22 »
Martyna oj orgazm to ja mam nie jeden..  ;D ;D zwłaszcza w ciąży bez problemu to wychodzi :)))))) bo pęcherz pełen non stop :)  ;D ;D

No wiem, że niskie cisnienie mam.. zazwyczaj 90/50 - 100/60

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40612 dnia: 12 Lutego 2014, 19:26 »
Martyna oj orgazm to ja mam nie jeden..  ;D ;D zwłaszcza w ciąży bez problemu to wychodzi :)))))) bo pęcherz pełen non stop :)  ;D ;D

No wiem, że niskie cisnienie mam.. zazwyczaj 90/50 - 100/60

To wina pęcherza mówisz ??? dużo by to tłumaczyło  ::)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40613 dnia: 12 Lutego 2014, 19:29 »
Ja mam bardzo  podobne, tylko tętno 119

Mi dziś położna mierzyła ciśnienie i stwierdzial prawidłowe 98/49

Ja wiem dlaczego mam niskie ciśnienie, maż za granicą siedzi to mnie ma mi kto podnosić ciśnienia  ;D

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #40614 dnia: 12 Lutego 2014, 19:35 »
Ja mierze cisnienie codziennie a wychodzi mi miedzy 115/120 drugiej wartosci nie pamietam ::) poza ciaza jestem mega niskocisnieniowiec, teraz jakos ok, byle do gory nie szlo. A tych boli glowy strasznie wspolczuje...
Tetno standardowo 90 i zsapana caly czas. Ty Nikola powaznie masz 119????? Jak Ty funkcjonujesz? Masakra.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40615 dnia: 12 Lutego 2014, 19:42 »
Ja zawsze tętno miałam wysokie, pamietam jak rodziłam to się wystraszyli ze mi serce zaraz wyskoczy  ;)
Niestety rodzinne  :-\

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40616 dnia: 12 Lutego 2014, 19:59 »
Ja mam 100/60 i to jest normalne. Raz tylko jeden lekarz powiedział, że za niskie.

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #40617 dnia: 12 Lutego 2014, 20:30 »
te koszulki italian fashion są niedrogie i dobre gatunkowo, bo mam jedną (no i polskie),
moda szpitalna modą szpitalną....ale dziewczyny w czym najlepiej rodzić?:):):) w sensie zaawansowana akcja:)
ponoć najlepsze rozpinane napowe koszulki lub na ramiączkach-co by po porodzie od razu skóra do skóry przy piersi z dziecięciem być,
jakie macie doświadczenia?

ps. dzisiaj to mnie też głowa boli:) to chyba jednak gwałtowana zmiana pogody:) a ciąża to swoją drogą:)

nikola-ale żeś trafiła z tym lekarzem :-\

Ja mialam szpitalna, zwykla koszule na guziki od dolu do gory. Bylo mi wszystko jedno czy jestem nago czy cos mam na sobie :) i w sumie jak wytachalam sie z wanny i mi ta koszule ubraly to nawet jej nie zapielam. Malego od razu polozyli mi na brzuchu i przykryli reczniekiem, zeby nie marzl, wtedy to jeszcze bardziej mi bylo wszystko jedno ;)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #40618 dnia: 12 Lutego 2014, 20:36 »
marta,ależ świetny filmik masz pod suwakiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!super pomysł!!!!!

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #40619 dnia: 12 Lutego 2014, 23:30 »
Mi do porodu dali szpitalny wor ;D
takie cos zielone jak na operacje ;))
Podkladow zuzylam ok 10 paczek...

i polecam teraz ja to co polecaly mi kiedys forumki..
po kazdym siusiu polewac sie ciepla woda...
wybawienie po porodzie
i ta slynna butelka z dziubkiem tez super sprawa ;)))