Dzieki dziewczyny

My juz w domu od jakiejs godziny
Apropos imienia, to u nas bedzie Nicodem jako pelne imie (zarejestrowane) a Nico bedziemy na niego wolac. Nicodem to w UK zadko spotykane imie zatem i oryginalne

Porod...hmm co tu duzo pisac, tak jak z Amelia czyli ekspresowo. Mialam kolo 2.30 rano skurcze co 10 min i zadzwonilam na szpital, bo pojawil sie jakby znowu czop ale taki fest z krwia. Babka kazala przyjechac jak bede miala co 6-5 minut. No to mowie ok. I w bolu zapomnialam powiedziec, ze pierwszy porod od 10 do 3 minut zajal 30 minut. Obudzilam meza, i pojechalismy kolo 3 rano chyba. Dotarlismy na oddzial i przyjeli mnie do takiego pokoju "przyjec" gdzie jest tylko w sumie lozko i maszyna do ktg. Stoje oparta na mezu i nagle mnie na parcie wzielo. godz 4.06 odeszly mi wody, 2 skurcze troche krzyku i Nikodem sie urodzil

godz.4.07
Przyznam sie, ze tak krzyczalam, ze az mnie gardlo bolalo, ale zadnego znieczulenia (nawet gazu, bo nie zdazyly). No i obylo sie bez szwow

Nikodem 2710 g, nie mierzyli go w szpitalu, ale jakies 50cm ma...zmierze go przy kapaniu.
No i 6 godzin trza bylo odsiedziec i do domu.