Sarmaxarica - poród rodzinny wedle nowych standardów jest z założenia bezpłatny
w Policach również. Ze znieczuleniem chyba nie powinno być problemów. Z lewatywą nie wiem - mnie nikt nie pytał, nie kazał a i ja też jakoś ten temat ominęłam. A tatuś ubranie do porodu dostaje. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania odnośnie porodu w Policach, polecam się
W ostatnich dniach wpadałam tu w biegu i dopiero dziś na spokojnie wszystko poczytałam.
Agairish,skoro się polecasz to ja chętnie skorzystam

zatem spodziewaj się w każdej chwili priva.Muszę tylko jeszcze pomyśleć dokładniej nad listą pytań.

Co do przepisów,że porody rodzinne są darmowe to słyszałam,ale słyszałam też o "dobrowolnych cegiełkach na szpital"

lub ubraniu dla tatusiów po dość zawyżonych cenach.

Ps.A skoro już o privach mowa to czekam od 24 listopada na odpowiedź od Ciebie.
Mam znów kilka pytań.
* jak przemywacie dupkę pod kranem to używacie jakiegoś mydełka (nie wiem,jakieś "specjalne" dzieciowe czy może "Białego jelenia") czy myjecie tym,co używacie do wieczornej kąpieli?
* sól fizjologiczną używacie tylko do przemywania oczek czy do czegoś się jeszcze przydaje?I jak to robić?Polać odrobinkę na wacik?
* roztwór wody morskiej do noska przydaje się już w pierwszych dniach?
* i nadal mam kłopot z wyborem dobrego kremu przeciwsłonecznego.....możecie coś sprawdzonego polecić?
* (pewnie to niewłaściwy wątek,ale nie wiedziałam,gdzie o to zapytać) czy jest określony czas w jakim należy po narodzinach zameldować dziecko?I czy nadal obowiązuje ten stary przepis/zwyczaj,że dziecko melduje się tam,gdzie zameldowana jest matka?