Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3545369 razy)

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #18540 dnia: 21 Grudnia 2010, 12:27 »
Moja koleżanka w pracy też jest w ciąży, w 15 tyg i cały dekolt ma w kropki - zajada się cytrusami, najczęściej pomelo... wiec teoria wysypki się potwierdza  :dno:
ziomaleczka, radzę ograniczyć mandarynki, żeby pożniej wapna nie pić litrami tak jak ja ;)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #18541 dnia: 21 Grudnia 2010, 12:30 »
jolanga tak tez uczynię, chociaż z niezbyt wielką radością... Bardzo je lubię... Ale czego się nie robi :)

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #18542 dnia: 21 Grudnia 2010, 12:36 »
Ja też uwielbiam, a muszę zrezygnować. Już mnie denerwują te wyrzeczenia - coraz więcej ich mi się zbiera  >:( a mój mężulek bacznie obserwuje czy abym przypadkiem nie zgrzeszyła coca colą czy mcdonaldem  :P Chociaż wiem, ze wiele dziewczyn pozwala sobie na takie rzeczy i uważam, ze od czasu do czasu nie zaszkodzi... ale wole potem nie słuchać wykładów małżonka  ::)
Tak jak mówisz... czego się nie robi :)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #18543 dnia: 21 Grudnia 2010, 13:08 »
Powiadacie, że wysypka od cytrusów? Hmm... na policzkach ostatnio mnie wysypało i lekko na dekolcie. Myślałam, że te na policzkach to od mrozu... Ale jeśli to cytrusy to muszę ograniczyć.
Ja mam już 8kg na plusie. Fakt, w 1 trymestrze miałam spory apetyt (no i zero wymiotów a mdłości tylko przez krótki okres). Teraz jem już normalnie, wręcz nie chce mi się jeść ;) W ogóle fajnie się czuję teraz. I co najważniejsze zaczynam się sobie podobać :) Dziś usg połówkowe, ciekawe czy bąbel okaże się chłopcem (takie były przypuszczenia ginki w 12tc).

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18544 dnia: 21 Grudnia 2010, 13:44 »
malgosiask tak sobie myślę, że u każdej te kilogramy pewnie inaczej wyglądają :) Także moje 5,5 czy Twoje 8 to tak naprawdę niewielka różnica, a nie ma sensu się teraz zastanawiać czy aby na pewno nie ważę za dużo :)
Ja też dobrze się czuję i w I trymestrze też nie miałam wymiotów, tym bardziej teraz jest super :)

Daj znać jak tam na USG poszło :) Czy maluszek pokaże pipkę czy siusiaka  ??? ;D

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #18545 dnia: 21 Grudnia 2010, 14:52 »
Ja już mam 13kg na plusie, fajnie jak by tak zostało ale nie liczę na to zbytnio  ::) a w dodatku ostatnio mi się wydaje, że zjadam większe porcje, a ruchu coraz mniej więc może przybyć jeszcze tych kg  :-\ Chociaż patrząc na miarę brzuszka to nie rośnie i tu w sumie też nigdzie nie widać dodatkowych kg więc mam nadzieję, że to mały tylko przybiera na wadze :P

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18546 dnia: 21 Grudnia 2010, 15:27 »
dajcie spokój z tymi kilogramami ... zawsze ile bysmy nie przytyły to bedzie źle dla nas ... no wkońcu jestesmy kobietami i zawsze każdy kilogram nam nie jest na rękę ... ale pomyślcie że to teraz naprawde nie jest najważniejsze ważne jest zdrowie dzidzi ... a jak ktoś ma apetyt to co ma nie jeść??
ja w pierwszej ciąży przytyłam 13 kg ale tylko dlatego ze byłam ciagle na diecie bo cukrzyca ciążowa... zrzuciłam to i to szybko ... teraz druga ciąża - 22 kilo ns plusie ... masakra jak słoń sie czułam a przyrzekam ze wcale sie nie opychałam i dużo ruszałam ... jestem trzy i poł miesiaca po porodze i waże juz mniej niż przed ciążą... a codziennie Bogu dziekuje ze mam zdrowe wspaniałe dzieci :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18547 dnia: 21 Grudnia 2010, 15:38 »
dajcie spokój z tymi kilogramami ... zawsze ile bysmy nie przytyły to bedzie źle dla nas ...

Madziulek, ale czy ja narzekam, marudzę? Albo któraś z powyższych forumek? Jedna przytyje w ciąży mniej, druga więcej - zależy od organizmu, apetytu i innych uwarunkowań. Mam tendencje do tycia, wiem o tym. Ale broń Boże nigdy nie będę narzekać na tycie w ciąży! O nie! :) Ja pokochałam swoje ciągle zmieniające się ciałko.
A pogadać przecież można na te tematy, nie? ;)

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #18548 dnia: 21 Grudnia 2010, 15:41 »
Madziulek
A pogadać przecież można na te tematy, nie? ;)
[/quote]
no chyba po to jest ten wątek
On 2011
Ona 2013

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18549 dnia: 21 Grudnia 2010, 15:51 »
No właśnie :) Przecież płakać nie będziemy ;D I tak jesteśmy super extra laski, co nie? ;D ;D ;D I tak ma być :)

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #18550 dnia: 21 Grudnia 2010, 17:20 »
Ja mam już 20kg na plusie i dobrze mi z tym  ;D ;D ;D. Nie ograniczałam się nic a nic i nadal nie zamierzam. Poza tym wydaje mi się, że jak na taki przyrost wagi wyglądam całkiem nieźle  :P :P. Poza tym mój mąż ciągle powtarza, że jestem piękna i tego się trzymam  ;D ;D ;D.

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18551 dnia: 21 Grudnia 2010, 18:52 »
My po dzisiejszej wizycie jesteśmy 1 kg do przodu, czyli 4,7 od początku nie jest źle  ;) Mój kochany Małżonek z obawy, że za mało tyję kupił mi Kinder surprise  ;)
Po Świętach czuję, że przybędzie mnie duuuużo więcej, bo już czuję te pyszne pieroszki, grzybową, mniam pycha. A co tam Święta Bożego Narodzenia są tylko raz w roku, a w ciąży też się nie jest cały czas więc można sobie pozwolić, a co  ;)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #18552 dnia: 21 Grudnia 2010, 20:45 »
U nas na razie 5 kg na plusie ;) a przed ciążą i tak miałam już dużo za dużo na plusie ;)

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18553 dnia: 21 Grudnia 2010, 20:59 »
Z innej beczki- dziewczyny, właśnie gdzieś przeczytałam w necie, że od stycznia 2011 becikowe ma być zlikwidowane... :-\ prawda to? Ktoś coś słyszał  ???

Offline khadija

• zapaleniec
  • data ślubu: 22.V.2010
« Odpowiedź #18554 dnia: 21 Grudnia 2010, 21:30 »
Hmmm...nie słyszalam o becikowym,ale nawet jakby to te,które zaszły w 2010 i urodzą w nowym roku dostaną becikowe-prawo nie działa wstecz

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #18555 dnia: 21 Grudnia 2010, 21:34 »
Khadija, jesteś pewna? mnie się wydaje, że to dotyczy urodzonych dzieci... czyli ostatni berbeć, który załapie się na becikowe urodzi się 31 grudnia... tak mi się wydaje, ale głowy za to nie dam ;)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18556 dnia: 21 Grudnia 2010, 21:56 »
Heh, wróciłam z połówkowego. Bąbel nie współpracował. Wyłożył bok i tyle :) Jutro powtórka.
No ale pokazał siusiaka, więc ogłaszam - będziemy mieć syna! Intuicja mnie nie zawiodła! ;D
Żeby tylko jutro przybrał ładną pozę pokazową i żeby dał się bez problemu zmierzyć. Trzymajcie kciuki!

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18557 dnia: 21 Grudnia 2010, 22:07 »
gratulacje :)) istny sysyp synków :)) ja też miałam przeczucie i się sprawdziło :)

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18558 dnia: 21 Grudnia 2010, 22:20 »
No same chłopy się rodzą! U nas w zespole ludowym 2 dziewczyny urodziły synków niedawno, a 3 są w ciąży (ze mną włącznie) i też wszystkie spodziewają się chłopców  :P.
Gratulacje malgosiask . Ja też miałam od początku przeczucie na synka i się sprawdziło  ;D.

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #18559 dnia: 21 Grudnia 2010, 22:51 »
dziewczyny julenka urodzila dzis Czarusia!!!

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18560 dnia: 21 Grudnia 2010, 23:08 »
GRATULACJE !!!! :)

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #18561 dnia: 21 Grudnia 2010, 23:13 »
julenka gratulacje :)

małgosiak gratulacje chłopczyka  :D
I faktycznie ostatnio dużo więcej chłopców, z moich znajomych (razem ze ma jest nas czwórka) troje będzie miało chłopca.

Co do becikowego to też słyszałam pogłoski, że ma być zlikwidowane. Poprosiłam koleżanke, która pracuje w Mops-ie żeby się dowiedziała czegoś dokładniej to jak będę coś wiedzieć to napisze, bo z tego co mi mówiła to na razie też tylko słyszała pogłoski ale żadnych konkretów. A co do ich wypłaty to raczej bym się zgodziła z dziubaskiem, że jeśli od 2011 by miało być zlikwidowane to tylko dzieci, które urodzą się do końca tego roku. No ale z drugiej strony jeśli przepisy miały by być zmienione to trzeba to zrobić odpowiednio wcześniej a tu już koniec roku tuż tuż.

Offline b@by

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #18562 dnia: 22 Grudnia 2010, 00:10 »
madziulek i julenka gratuluje zdrowych dzieciaczkow!
Ja poki co +16kg, zobaczymy co waga pokaze po swietach ;)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #18563 dnia: 22 Grudnia 2010, 06:49 »
małgosiak, gratuluję synka.
juleńko, również gratuluję!

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #18564 dnia: 22 Grudnia 2010, 09:09 »
malgosiask gratuluję synka :)
julenko raz jeszcze gratuluję!

co do becikowego to też słyszałam pogłoski, ale konkretów nie znam
a my już przelew dostaliśmy becikowego

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18565 dnia: 22 Grudnia 2010, 10:18 »
JUleńka gratulacje :)))

Pogłoski o becikowym już też dawno słyszałam, ale zobaczymy. Mam nadzieję że jednak się załapiemy...Ulge prorodzinną też chcą zabrać....
Jak pracowałam w nauce jazdy jako sekretarka jakiś czas to gazety już robiły cełe artykuły o "nowych przepisach" ze 4 razy chyba i wydzwaniali do mnie ludzie jakie zmiany, a żadna zmiana w życie nie weszła, tylko media szum robiły.

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #18566 dnia: 22 Grudnia 2010, 11:01 »
Cały czas straszą, że zabiorą, a gdyby już na przyszły rok mieli zabrać, to by już ta ustawa musiała zostać zatwierdzona a nie jest. Troszkę mało im czasu w tym roku już na to zostało ;) a w przyszłym to już będę musieli na 2012 ustalać.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #18567 dnia: 22 Grudnia 2010, 11:03 »
No same chłopy się rodzą!

O przepraszam, nie same  :P  ;)

Ulcia tu także pogratulujemy serdecznie i witamy Czarusia!!!

My po wczorajszej wizycie. Mała ma się dobrze - waży sobie 3 300, a bałam się, bo słabo czułam ruchy, no ale już się zniżyła i stąd te bóle krzyżowe. Szyjke mamy 1 cm i już "bardzo ładną do porodu". Pani dr zafundowała mi pierwszy masaż szyjki.... nie byłam na to przygotowana brrrrrrrrrr...  ::) Dostaliśmy też skierowanie do szpitala, ale sama miałam zdecydować, czy do dziś, czy od poniedziałku - ale skoro wskazań nie ma, to położymy się zaraz po świętach. Choć zdaniem pani dr mogę urodzić jeszcze przed świętami, ale ja mam coś inne przeczucia  ;) Stracha mam trochę przed kroplówą, ale usłyszałam, że szybko pójdzie ... zobaczymy.

Wiecie.. jakoś tak sobie uświadomić nie mogę, że to już tak blisko... i że za niedługo już nie będzie brzusia, tylko córcię będę tulić...

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18568 dnia: 22 Grudnia 2010, 11:06 »
No kochana, to teraz tylko przetrzymać Święta i na porodówkę odrazu :D:D

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #18569 dnia: 22 Grudnia 2010, 11:32 »
julenka gratuluję.
katarzyna84 trzymam kciuki z całych sił.