Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3542233 razy)

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #18240 dnia: 7 Grudnia 2010, 11:54 »
Kasiu z całego serca życzę ci, żeby wszystko odbyło się szybko. A będziesz rodzić naturalnie?
Julcia jest małą chimerką ale przekochaną :D a tydzień temu kupiliśmy jej bujaczek i się super sprawdza. Przynajmniej mogę coś zrobić w domu ;)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #18241 dnia: 7 Grudnia 2010, 12:00 »
Dzisiaj chyba ogólnie beznadziejny biomet, bo ja tez od rana zakręcona...
Trzymam kciuki za bezproblemowy poród i szybki przede wszystkim!

Dziewczyny powiedzcie co jest najlepsze na bóle podbrzusza (takie ciągniecie) i pachwin, bo np. dzisiaj strasznie mnie ciągnie... Jakieś dozwolone leki? Wiem, że chyba No-Spa, ale jest coś jeszcze czy to tylko to? A może macie jakieś metody na rozluźnienie?

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #18242 dnia: 7 Grudnia 2010, 12:17 »
madziulka 1021 kciuki zaciśnięte :)

katarzyna_84 też Ci życzę aby wszystko się potoczyło bezproblemowo.
Ja od jakiegoś momentu też biorę leki ze względu na ciśnienie, ale lekarz nic mi nie mówił o możliwości cc z kuli ciśnienia, a ja też nie pytałam bo w sumie to jakoś mi nie przyszło na myśl. Dopiero po Twoim poście zaczełam szukać w necie w jakich okolicznościach wykonuje sie cc przy nadciśnieniu. I zastanawia mnie jeszcze jedno czy można wziąść zzo jak ma się problemy z ciśnieniem jeśli one często powoduje skoki ciśnienia. Chyba na następną wizytę będę musiałą sobie wypisać wszystkie pytania na karteczce :)

ziomaleczka na rozluźnienie mi ostatnio pomaga oddychanie, co na szkole rodzenia jest :) oddychanie przeponą, spokojne wdechy nosem i wydechy usatmi. Jak czuję jak mi się napina brzuch i mnie boli to się kładę i spokojnie sobie oddcyham i przechodzi :)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18243 dnia: 7 Grudnia 2010, 12:20 »
martusia83 Na szkole jeszcze nie byłam, ale jak się wybiorę to na pewno położne pokażą co i jak.

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18244 dnia: 7 Grudnia 2010, 12:33 »
U nas po wczorajszym KTG nadal cisza.. takie bóle o których piszecie, jak na @ u mnie są już od jakiś 2 tyg.. od tygodnia są coraz mocniejsze, kilka razy obudziły mnie ostrzejsze bóle w nocy, trwały ok. 30 sekund ale po jakiś pół godziny przeszło..
Lekarz już mi powiedział, że są to skurcze przepowiadające tylko teraz kwestia tego jak często i jak długie występują :)

Ziomaleczko, niektórzy biora no-spę, ja nie doradzę bo nie brałam w ciąży..

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #18245 dnia: 7 Grudnia 2010, 12:44 »
ziomaleczka wiesz już samo to, że sie położysz spokojnie poodchasz nie ważne jak poprostu samo głębokie oddychanie powinno Cię uspokoić i rozlużnić. A codo no-spy to możesz sobie ją spokojnie  brać, ja biorę z przepisu lekarza trzy razy dziennie po jednej tabletce i mi pomaga. Wcześniej brałam jak mi się brzuch stawiał jedną tabletkę i przechodziło, teraz żeby sytuacja się nie powtarzała biorę ją systematycznie.

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #18246 dnia: 7 Grudnia 2010, 13:14 »
mi wlasnie lekarz doradzal znieczulenie podczas porodu na obnizenie cisnienia, bo mialam za wysokie, i rzeczywiscie obnizylo sie, a przy tym ulga niesamowita.  ;)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #18247 dnia: 7 Grudnia 2010, 13:30 »
No właśnie nie wiadomo jeszcze do końca jak będziemy rodzić.. właśnie przez te moje skoki ciśnienia  :-\ Niby leki biorę, ale to chyba już za późno, żeby pomogły na wyregulowanie tego. Zobaczymy co będzie. Ostatnio był temat położenia się wcześniejszego do szpitala, ale już nie dopytałam z jakim planem dalej, bo ponoć na święta mamy nie leżeć w szpitalu...

Wszystkim ciężarówkom i sobie też  ;) życzyłabym szybciutkiego i bezproblemowego porodu, ale jak będzie u nas.. może coś po tej wizycie się wyjaśni.

Nospy w ciąży nie brałam, więc też niestety nie pomogę.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18248 dnia: 7 Grudnia 2010, 13:37 »
Kasiu nieważne jak tylko, żeby dzidzia była zdrowa.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18249 dnia: 7 Grudnia 2010, 14:00 »
Czyli położyć się, a jak to nie pomoże to dopiero wziąć No-Spę :)
Dzięki dziewczyny :)

Offline khadija

• zapaleniec
  • data ślubu: 22.V.2010
« Odpowiedź #18250 dnia: 7 Grudnia 2010, 14:09 »
mi no-spe dawali w szpitalu jak trafiłam tam z bólami podbrzusza i pomogło-na pewno jest zalecana w razie co.

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18251 dnia: 7 Grudnia 2010, 14:15 »
ja tez mam no-spe, czytalam tez ze magnez pomoga, a w ciaży na pewno dozwolony :) Mi dziś młody szaleje od rana non - stop... także nawet ruchów liczyć nie muszę :P

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #18252 dnia: 7 Grudnia 2010, 16:41 »
Dzisiaj w programie Między Kuchnią a Salonem na TVN była mowa o diecie karmiącej mamy. Tam kazali jeść wszystko - dosłownie. Smażone, pieczone, gotowane itp. Czosnek, nabiał. A dopiero jak wystąpią jakieś reakcje niepożądane - brzydka kupa, wysypka, bolący brzuszek - to spróbować dojść, jaki składnik diety może uczulać - i Pani kazała najpierw spojrzeć na to, co dostaje dziecko osobiście - tzn. witaminki, bo też mogą powodować jakieś reakcje.

Przy drugim dziecku na pewno nie będę stosować tak rygorystycznej diety jak przy Pauli - czyli nic smażonego itp.
Zresztą jeszcze nie wiem, czy chcę karmić piersią.

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18253 dnia: 7 Grudnia 2010, 16:44 »
Tez to ogladalam i przy kolejnym dziecku tez nie bede tak rygorystyczna jak byłam przy Zuzi  ;)

Offline madziulka1021

• entuzjasta
  • data ślubu: 17.10.2009r.
« Odpowiedź #18254 dnia: 7 Grudnia 2010, 16:54 »
My zapakowani cały czas  ;D na ktg mały tak szalał , że leżałam tam godzinkę. Po zdjęciu pessarium szyjka oceniona nadal na 1-1,5cm. Doktor powiedziała , że powinna jeszcze trochę potrzymać...ale także może się zacząć w każdej chwili...
Widzę katarzyna_84 , że masz problemy z ciśnieniem , mi też kazali mierzyć 2x dziennie i ostatnio coś dr. się nie podobały niektóre ,ale proszków żadnych nie biorę tylko mam kontrolować cały czas. Ewentualnie jakby coś było nie tak z nimi i jak wytrzymam to przez Świętami położy mnie na oddział ale o cesarce nic nie wspominała...trochę się boję o ja zazwyczaj jak sama mierzę to ok ale jak pielęgniarka to od kiedy pamiętam było baardzooo wysoko...
Ziomaleczka jak już nie możesz wytrzymać no No-spę można brać w ciąży...

A o tych bólach co pisałyście to ja też takie mam już z 2 tygodnie...ale ja nie wiem czy to skurcze - bynajmniej u mnie - bo jak zacznie mnie boleć to bez żadnej przerwy np. z 10-15 minut... ::) mi bardziej napinania dokuczają nie są bolesne , ale od powrotu dziś są jakieś częstsze...Uffff ale się rozpisałam  ;D wybaczcie ;D

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #18255 dnia: 7 Grudnia 2010, 17:01 »
madziulka, to moze za chwilke sie rozkreci  i malenstwo bedzie chcialo juz was przywitac :D

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18256 dnia: 7 Grudnia 2010, 19:06 »
bóle jak na okres sa jak najbardziej si
oznaczają rozwieranie się szyjki
a jeśli chodzi o bóle pachwin i dołu brzucha to często jest to poprostu rozciąganie się naszego ciała
a to też boli

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #18257 dnia: 7 Grudnia 2010, 19:20 »
ziomaleczka jak najbardziej no spa i leżenie i to na lewym boku :)
Ja no spę bralam i w pierwszej i drugiej ciąży . W pierwszej z zalecen lekarza 3 razy dziennie a w drugiej ciazy łykałam raz dziennie a czasem raz na tydzien , to zależało od tego jak się czułam po pracy
(do konca pracowałam)

Musisz też pamiętać ze w macica się rozciąga , więzadełka i wiso inne więc ciągnąc moze
« Ostatnia zmiana: 7 Grudnia 2010, 19:22 wysłana przez ela »
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18258 dnia: 7 Grudnia 2010, 20:17 »
ziomaleczka nospe i aspargin mozesz brac :)

jesli chodzi o diete karmiacej mamy to przy Kubie straszie sie ograniczałam w zasadzie jadłam w kółko to samo teraz przy Szymku na poczatku delikatnie ale po około dwóch tyg zaczełam jeśc w sumie wszystko prócz typowo wzdymajacych ale i to powoli jem ... tak to prócz kapustu i fasoli jem dosłownie wszytsko i Szymkowi nic nie jest tylko jablek jeść nie moge jak tylko zjem jabłko to nastepny dzień jest do d.... z bolącym brzuchem :/

Kuba 2007
Szymon 2010

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18259 dnia: 7 Grudnia 2010, 21:28 »
Poleżałam, ale na razie No-Spy nie brałam. Uspokoiło się, więc lek zostawiam na później jakby leżenie nie pomagało :)

Dzięki dziewczyny :)

Jeśli chodzi o karmienie to moja siostra strasznie uważała i przestrzegała jakiejś drakońskiej diety... To nieludzkie tak się ograniczać, bo tak naprawdę powinno się jeść normalnie i już.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #18260 dnia: 7 Grudnia 2010, 21:32 »
Ja wcinałam mcdonaldsy  :Mcdonalds: i wsio na co miałam ochotę . Jednak u nas nic się nie działo tj ani koleczek ani problemów więc wcinałam wsio :D Przy drugim dzieciu podawałam jednak na zapas sab simplex :)

Ja rodziłam i jednego i drugiego półtora miesiąca przed Bożym Narodzeniem więc nie wyobrażałam sobie świąt bez ryby, pierogów czy ciast :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #18261 dnia: 7 Grudnia 2010, 22:09 »
Jeśli chodzi o karmienie to nie mogę nic powiedzieć z doświadczenia :) ale i na szkole rodzenia i w książce, którą czytam były informacje właśnie o tym, żeby jeść normalnie i nie ograniczać się. Dopiero w razie wystąpienia jakiejś wysypki czy kolek u dziecka zwrócić uwagę na co dziecko reaguje i wtedy to odstawić.
Nie wiem jak będzie ale na razie zamierzam właśnie tak robić jeść w miarę normalnie i zobaczyć jak to będzie. 

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #18262 dnia: 7 Grudnia 2010, 23:08 »
Też to oglądałam i też uważam, że to mit z tą specjalną dietą przy karmieniu. Na pewno bedę jeść wszystko bo za bardzo kocham jeść, żeby się ograniczać  :P.. Na dietę przejdę dopiero wtedy jak będę chciala schudnąć  ;D.

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #18263 dnia: 7 Grudnia 2010, 23:19 »
Też to oglądałam i też uważam, że to mit z tą specjalną dietą przy karmieniu. Na pewno bedę jeść wszystko bo za bardzo kocham jeść, żeby się ograniczać  :P..
Czego niniejszym Ci życzę! ;D
Ja długo miałam ograniczoną dietę ze względu na zielone kupy i bolący brzuszek Łucji, także nie można z góry założyć, że każda karmiąca matka będzie mogła jeść wszystko. Z drugiej strony na takiej diecie wyglądałam znacznie lepiej niż teraz :P
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18264 dnia: 8 Grudnia 2010, 08:47 »
A ja na początku uważałam, ale nie jakoś szczególnie Teraz jem prawie wszystko, ale probuje  stopniowo, żeby ewentualnie wiedzieć co zaszkodziło Julci.

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #18265 dnia: 8 Grudnia 2010, 09:01 »
ziomaleczka jak najbardziej no spa i leżenie i to na lewym boku :)

czemu na lewym boku?
pytam się bo u mnie najgorszy jest właśnie lewy bok - nie ma opcji poleżenia ie mówiąc już o spaniu

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #18266 dnia: 8 Grudnia 2010, 09:39 »
Widzę katarzyna_84 , że masz problemy z ciśnieniem , mi też kazali mierzyć 2x dziennie i ostatnio coś dr. się nie podobały niektóre ,ale proszków żadnych nie biorę tylko mam kontrolować cały czas. Ewentualnie jakby coś było nie tak z nimi i jak wytrzymam to przez Świętami położy mnie na oddział ale o cesarce nic nie wspominała...trochę się boję o ja zazwyczaj jak sama mierzę to ok ale jak pielęgniarka to od kiedy pamiętam było baardzooo wysoko...

Madziulka no widzisz, a ja już wcześniej miałam tachykardię - potrafiłam mieć puls 160, kołatanie serducha, kręciło mi się we łbie przez to. Na początku ciąży miałam strasznie niskie ciśnienie, a potem zaczeło skakać i to w sumie na okrągło, czasem mierzę nawet w nocy. Wydaje mi się, że za późno dostałam leki na ustabilizowanie, bo mimo, ze biorę je 2 razy dziennie to mi nadal ciśnienie skacze.  :-\ Wczoraj strasznie mnie głowa bolała i dopiero dziś się wybierzemy na kontrolę.W nocy brzuch mi się stawiał kilka razy... od czasu do czasu pobolewania podbrzusza... ale tydzień temu szyjka była dłuuuuuuuuga i mocno trzymała - ciekawe jak dziś....

A o tych bólach co pisałyście to ja też takie mam już z 2 tygodnie...ale ja nie wiem czy to skurcze - bynajmniej u mnie - bo jak zacznie mnie boleć to bez żadnej przerwy np. z 10-15 minut... ::) mi bardziej napinania dokuczają nie są bolesne , ale od powrotu dziś są jakieś częstsze...Uffff ale się rozpisałam  ;D wybaczcie ;D

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18267 dnia: 8 Grudnia 2010, 10:55 »
Chcę podzielić się z Wami wspaniałą wiadomością, otóż wczoraj po kolacji i kąpieli leżąc na plecach w swoim łóżeczku poczułam solidne kopniaki maleństwa!

:skacza:

To najwspanialsze uczucie na świecie!!!!

:skacza:

Offline khadija

• zapaleniec
  • data ślubu: 22.V.2010
« Odpowiedź #18268 dnia: 8 Grudnia 2010, 11:07 »
Gratuluję :D To prawda,ze to wspaniałe uczucie!!!

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #18269 dnia: 8 Grudnia 2010, 11:11 »
Oj wspaniałe uczucie. Mi tęskno do tych kopniaczków. Później bedzie jeszcze fajniej bo Maleństwo bedzie się prężyło na wszystkie strony ;)