Autor Wątek: ZUZIA - blond ślicznotka Gosiaczka80!  (Przeczytany 66295 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Odp: ZUZIA - blond ślicznotka Gosiaczka80!
« Odpowiedź #1050 dnia: 1 Września 2008, 15:54 »
Aga ale Tosia za miesiac dwa to nadrobi. ja widzę jaka jest różnica Zuzi teraz , a dwa trzy miesiace temu ! Dosłownie przepaść.

Kasiu chciałambym jej dawać modyfikowane bo jest lepsze niż krowie (?). Może tylko się naczytałam naszych polskich gazet i podręczników. wiem ze tylko w Polsce i chyba jeszcze w Rosji daje się dziecią powyżej roku mieszankę. w innych krajach dzieci w jej wieku piją mleko z kartonu...i żyją :D  ale jakos tak trochę boję jej się dać mleko z pładkami. chyba musze przeskoczyc nastepna psychologiczna barire żywieniowa.

Dziś kupiłam Zuzi buciki Z Bartka. cena przerażająca jak na but na dwa miesiace. Ale cóż,  :-\  za czerwone   ;D  i zdrowe  buty się płaci. Potem byłyśmy u brababci Zuzi. I tu nam prababcia pomogła finansowo, bo sfinansowała jej buciki.  Teraz zuzinka odsypia dzisiejsze wrażenia Zakupowo-odwiedzinowe.
A zakupów trochę Zuzi narobiłam. tylko czekam aż się obudzi aby przymierzyć jej "nowe" spodnie. czy dobre czy też trzeba szukać i tym samym kupowac dalej.  Do tego wczoraj kupiłam jej piżamki i ogrodniczki na zime.

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #1051 dnia: 1 Września 2008, 18:00 »
Gosia ja nie chcę dawać Mieszkowi modyfikowanego jeżeli nie ma alergii na zwykłe... każdy robi po swojemu ;)
A buty z Bartka my również zakupiliśmy Miesiowi i dodatkowo ciapki do chodzenia po domu i koszt ich był prawie taki jak tych z Bartka :-\ ale stwierdziliśmy że na butach dla Mieszka nie będziemy oszczędzać....
Gosia zrób Zuzince zdjęcia w nowych zakupach i wklej na forum ;D

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1052 dnia: 4 Września 2008, 22:13 »
no i Zuzia mi sie rozchorowała.

w poniedzialek dostała goraczki. ciezkiej do zbicia i bardzo wysokiej. modle sie aby jutro ja wysypało, bo to świadczyłoby o 3-dniówce. a tak do dupa blada i bede drżeć  przed nastepna infekcjią.

jak narazie ta infekcie przechodzimy najgorzej. pisze przechodzimy, bo wszystcy to odczuwamy. wczoraj pierwszy posiłek jadłam o godz. 18. dzis juz było lepiej. zjadlam sniadanie.  a potem w ratach rosół i o 17.30 pyzy sklepowe. nawet mlodej nie mam jak ugotowac obiadu a słoika nie chce.

werciu zrobię, tylko musz o tym pamietac. a czesc zakupuw nie jest jeszcze uprana. a to co prane jest jest za cieple jak na dziesiejsza pogode.

ale stwierdziliśmy że na butach dla Mieszka nie będziemy oszczędzać....
wiesz jak moj maz zareagował na cene butów zuziowych ? cytuje " k...wa a droższych nie było ?" zaznacze ze wiedział gdzie i po co jedziemy i jakie sa ceny. a i tak podobno ceny butow z bartka sa u nas duuzo tansze  ;)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1053 dnia: 5 Września 2008, 08:05 »
Gosiu zdrówka dla Zuzinki....

Co do butów to ja odpadam, za ostatnie sandałki daliśmy 150 pln...

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1054 dnia: 5 Września 2008, 10:50 »
Gosia szybkiego powrotu do zdrówka życzymy Zuzince :-* :-* :-*

Co do butów to ja odpadam, za ostatnie sandałki daliśmy 150 pln...

U nas wszystkie buty z Bartka są po 149.99 zł... nie ma różnicy czy dla dziewczynki czy dla chłopczyka....
W sumie za 4 pary butów (kapcie, traperki, kalosze i sandałki) zapłaciliśmy prawie 500 zł... decyzję w tej sprawie podjął mąż bez chwili wachania... ceny mnie powalają... :-\

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1055 dnia: 5 Września 2008, 12:42 »
Zuzia ma trzydniówke. właśnie dzis dostała wysypki. już byłysmy na kontroli. Ma dużo pić bo jest jeszcze odwodniona (tylko nie bardzo ma na picie ochote) i przez tydz. ma pbrac allertek w kropelkach. i dalsza obserwacjia.

a mnie sie ciagle wydaje ze ona jest osłaboona i nie do końca taka jak zwykle. dziwne. do tego w nocy źle spała. Spała tylko bardzo mocno wtulona we mnie i jeszcze musiała mnie trzymac za rękę. inaczej był płacz. nie wiem co o tym sądzić. I jakoś nie dokońca ma apetyt. widac ze głodna ale jakos tak wybrzydza.  jedyne wyjasnienie tego to trójki....

Ja za zuziowe sandałki zapłaciłam 80 zł. Za te trzewiki 105 zł ale dostałam 10 zł rabatu (panie sie nade mną zlitowały ?) . Zimowe beda kosztować od 125-130 zł w góre.
wiec w porównaniu do tego co piszecie znacznie taniej ale...i tak jak na nasza kieszeń drogo.

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1056 dnia: 5 Września 2008, 13:26 »
Gosia moim zdaniem ceny dobrych bucików dla dzieci są na KAŻDĄ kieszeń za drogie :-\ masakra...
My mamy tylko jeden sklep z obuwiem z Bartka dlatego ceny są takie kosmiczne :-\

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1057 dnia: 6 Września 2008, 10:09 »
Dziś już Zuzia zachowuje się prawie normalnie. to prawie oznacza wybuchy złości i niezadowolenia. ale to raczej nie wina choroby lecz następnego etapu rozwoju.
Jedyny wynik choroby (oprócz mega wysypki) to wrzask i uciekanie mi z kąkcika do przewijania. wrzeszczy jak bym ją ze skóry obdzierali a ja tylko chcę zmienić ukupczoną pieluchę. Chyba jeszcze za bardzo kojarzy tę pozycję z czopkami, woreczkami do moczu itp.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1058 dnia: 6 Września 2008, 11:31 »
Jak widać każda mama ma "swoje"...u mnie też od rana dziwactwo.
Bóg wie o co mojemu dziecku chodzi....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1059 dnia: 8 Września 2008, 11:03 »
spiesze donieść z moja Żaba miewa się lepiej. Wczoraj wieczorem wysypka sobie poszła papa. I wrócił jej apettyt (nie chce zapeszać) ale po wczorajszym spacerko-bieganiu zjadła ślicznie kolacje i dziesiejsze śniadanko. Czyli wychodzimy chyba na prostę. A tantum verde kpione było niepotrzebnie. histerii też jakby mniej. 
Bóg wie o co mojemu dziecku chodzi....
chyba  nasze dzieci nie zaczną mówić zdaniami to pozostają nam tylko domysły....

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1060 dnia: 10 Września 2008, 12:03 »
Cieszę się że Zuzinka lepiej się czuje :-* :-* :-*

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #1061 dnia: 10 Września 2008, 14:39 »
Witamy i pozdrawiamy  :) Caluski dla Zuzi  :-*

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1062 dnia: 10 Września 2008, 21:47 »
jak bedzie dalej nie wiem al i tak sie pochwale  ;D

wczoraj po raz pierwszy a dziś po raz drugi Zuzia zasneła bez cysia. tylko i wyłącznie z paluszkami w buzi leżąc obok mamy !

Czyli od wczoraj nie dostaje już cysia.

Z zjednej strony sie cieszę, a z drugiej troche smutno ze ten (dla mnie) pięky okres się skończył.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1063 dnia: 10 Września 2008, 22:00 »
Gosiu, będzie ci smutno jeszcze przez jakiś czas ale minie
wypij drinka na pocieszenia  ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1064 dnia: 10 Września 2008, 22:01 »
prawda, że to smutne...
po ostatnim szczepieniu Ewa nie chciała cysia nawet ciamknąć...myślałam, że morze łez wyleję...
Pomyślałam, że to przez tą butlę, kótrą musiałam włączyć...bo wiadomo...mało mleczna jestem; że sie skubnęła i nie chce cysiać...
Dzięki Bogu to był tylko jej gorszy dzień...następnego wszystko wróciło do normy, ale tego wewętrznego bólu nie zapomnę...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1065 dnia: 10 Września 2008, 22:06 »
Gosia doskonale Cię rozumię....... ja jakoś nie mogę się zmusić do skończenia karmienia.... żal mi tego i mamy jeszcze 2 razy w ciągu dnia cyca.....

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1066 dnia: 10 Września 2008, 22:17 »
ano smutne lili.

Zuzu jak była młodsza , miała ok. 4-5 miesiecy to odrzucała sobie niektóre kamiernia. nawert po dłużeszj przerwie nie chciała. cyrki były zanim się dostawiła. ale jednak jak nie teraz to potem doiła. po kąpieli zawsze. a teraz nic. i dziewne, ale z jednej strony sie ciesze ze ten etap przechodzi tak spokojnie a z drugiej strony się zastanawiam czy cysiwanie jej sie znudziło ?!?! Ze nie protestuje ? dziwne myle krążą w głowie. Ale juz o tym nie myślę. Nie mam czasu na głupie mysli. ide sie wykapać i spać. papa wszystkim.

ja też tak miałam Werciu. Ale w pewnym czasei zaczełam uczyć Zzie usypiania rano  bez cysia. tylko paluszki, rączki, jej leżenie na mojej klatce piersiowej i lulanie na kolanie.

a wczoiraj jakoś tak bez entuzjazmu spróbowałąm. i wyszło. dziś powtórka z rozrywki.

może to głupie ale żal mi cyca m.in. przez to ze teraz juz nie dostanie nawet kapka przeciwciał. choć wiem ze w cysiu juz od jakiegos czasu było tylko toszenienke. malusio po prostu. wiem, bo czuje to w glowie.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1067 dnia: 14 Września 2008, 13:45 »
Gosiu dobrze ze to była tylko 3 dniówka bo masz ją juz za sobą :)

no rozpaczy nad cycem ja nie rozumiem ale skoro piszesz ze Ci ciezko to tylko utulić wirtualnie moge  :-*

A lista umiejet nosci Zuzi jest bardzo długa chociaz jestem PEWNA ze połowa z tego co Ci przyszło do głowy  :D
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline _anula_
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2006-09-29
« Odpowiedź #1068 dnia: 16 Września 2008, 09:02 »
Gosiu. Gratuluję nareszcie. Ja bardzo Cie wspieram duchowo. Ja skończyłam gdy mały miał 13 miesięcy przed urlopem i dzięki temu że byliśmy na wczasach to nie myślałam o tym że nie karmię ale stwierdziłam że muszę przestać gdy zobaczyłam że Synek mnie ciągnie za bluzkę żeby mu dać mleczka. Na to nie mogłam pozwolić.
Jeszcze raz trzymam za Ciebie kciuki bo dla dziecka to nie problem tylko dla Matek.
Trzymaj sie, przytul misia i taj jak mówi Anusia-szczecin wypij drinka.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1069 dnia: 16 Września 2008, 10:31 »
bardzo dziękuje za te miłe słowa wsparcia.  Jak narazie Zuzia usypia z paluszkami leżąc na łóżku obok mnie. A ja ją potem śpiącą przenoszę do łóżeczka. I ogolnie nie jest źle gdyby nie fakt ze ostatnio zaczeła budzić się w nocy z płaczem. nie wiem czy to dziąsła nad trojkami czy też jakieś koszmary jej się śnią. W każdym razie ląduje u nas w łóżku i śpi z nami do rana. Dziś ja przełozyłam do łóżeczka ale po drugiej pobudce już z nami spała do rana.

W niedzileę Zuzia zaczeła mówwić "kokoko" w odpowiedzi naa pytanie "jak robi kurka"  ;D

A wczoraj miała dzień huśtawki. Nawet nie myslałam ze prawie godzinami moze siedziec na hustawce i sie hustać. My mielismy juz dosyc a ona nie....
wlasnie mi sasiad dziecko obudził  :nerwus: :nerwus: :nerwus:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1070 dnia: 16 Września 2008, 10:59 »
zabić gada...!!!!!!!!!

tez mu czymś trzaśnij, albo co....
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1071 dnia: 16 Września 2008, 16:28 »
ni da razy Lila. za te stuki i puki młotkiem.
Ale jak weszłam do małej to Zuzu przestrasznona pokazywała palcem na sufit....skubana chyba obczaila skad sa te dziwne odgłosy.

ja wymiekam przy tej pogodzie....

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1072 dnia: 16 Września 2008, 17:40 »
no tak jak gość jest z góry, to nawet nie ma go jak zalać...
Ja mam tylko trzech sąsiadów i Bogu za to dziękuję...wszyscy nad wyraz cisi. Najgłośniejsza to jest właśnie moja córka  ;D ;D ;D
A jedna z siądek stwierdziła, że w końcu jest jakieś życie w tym domu
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1073 dnia: 16 Września 2008, 22:52 »
wiesz Lila ze Zuzia jest jedynym małym dzieckiem w klatce ? I jak idzie po schodach do domu ze spaceru lub schodzi w dół na spacer to ją cała klatka słyszy.  I przy okazji mnie.....jak ją trochę poganiam z ogladaniem każdej wycieraczki.

Dziesiejsze stuki i puki nie były takie straszne jak swego czasu rozpoczynanie wiercenia w ścianie nośniej o godz. 18.30 - 20. 00 nie bylo tak źl ale i tak wole jak żaden hałas, listonosz lub inny ktos nie bydzi mojego dziecka , bo to jedyny czas jaki mam na ogarniecie domu, ugotowanie i chwila dla siebie.

Swoja droga szlag mnie trafia z zakupami. nie dosc ze kupilam dziecu za duze portcieta to na alllegro kupiłam 3 sztuki za małych pajacyków. i teraz nie dosc ze mala nie ma w czym spac to i na koncie krucho z kasa. 

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1074 dnia: 16 Września 2008, 23:09 »
Kochana to nie zazdroszcze nieudanych zakupów...

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1075 dnia: 19 Września 2008, 11:06 »
wlasnie napisałam maila do pana czy moge mu je zwrocic. jesli nie to albo sama wystawie je do sprzedarzy albo zostana dla drugiego dzieciaczka.

nawet nie wyobrazałam sobie ze hustawka moze byc hitem. Zuzia prawie godzinami w niej przesiaduje. Dzis prawie w niej usneła (tylko jak sie ja wyjełam to sie rozbudziłam).  Zastanawiam się w co, mniej lub bardziej, twórczego moge sie z nia bawic. Bo za oknem znowu leje i nici ze spaceru i tym samym ganiania wron. Do tego z domu ciagle zimnica i tak ma pozostac do poniedziałku.

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1076 dnia: 19 Września 2008, 14:18 »
Gosia, Mieszko bardzo lubi jak pokazuję mu różne rzeczy lub zwierzątka w książce i mówię jak się nazywa, a potem Go pytam...
Może tak się bawić godzinami... dzieki temu rozpoznaje bardzo dużo zwierząt i pojazdów.... :D
Oglądamy bajki, słuchamy muzyki i tańczymy, bawimy się samochodzikami i garażem (ja za tym nie przepadam :P tatuś lepiej się tutaj sprawdza) opowiadam mu bajki... i tak leci na dzień... ;D może cosik z tego będzie Wam odpowiadało ;)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1077 dnia: 25 Września 2008, 11:00 »
na szczęście dzis zawitało słońce i przede wszystkim NIE PADA DESZCZ !  wreszcie nareszcie bo juz dobrre 1,5 tyg. nigdzie nie wychodziłam na spacer.

Wiecie, moje dziecko jest nieszczęśliwie zakochane. Przezywa swoja pierwsza miłość i tylko sie zastanawiam czy jest ona świadoma czy nie.  Ciągle powtarza imie synka mojej spacerkowej koleżanki. CZesto na spacerach się widujemy i dzieci razem łazikują zbierają ślimaki ale najczęściej to jezdza obok siebiw w swoich wózkach. Zuzia jakoś nauczya się jego imienia i ciągle, nawet w nocy jak się obudzi woła Ada(ś).  A jak ciagle mówie ze Adaś śpi, je, juest u siebie w domu. Raz jak kończyła posiłek i powiedziałam ze zadzwonimy do adasia zapytac sie czy idzie na spacer to od razu wyszła z krzesełka i o dalszym jedzeniu nie było mowy.

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1078 dnia: 25 Września 2008, 11:19 »
hehehehehe pierwsza miłość Zuzinki ;D ;D ;D my tak mamy z Amelką 8)
Mam nadzieję Gosiu że ładna pogoda utrzyma się długo :-*

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1079 dnia: 26 Września 2008, 11:29 »
ja też mam taką nadzieję. Przynajmniej humor człowiekowi dopisuje a dziecko może po dworzu pobiegać. 
A pranie wyschnąć na balkonie na powietrzu.  ;D