Autor Wątek: Wyzywająco-przeciętne odliczanie oosty do 30.06.2007  (Przeczytany 82023 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
Wyzywająco-przeciętne odliczanie oosty do 30.06.2007
« Odpowiedź #600 dnia: 22 Kwietnia 2007, 12:51 »
Super :brawo_2:

Mój M. chciał na początku bardzo podobne, ale nie mieliśmy fajnego zdjęcia swojego, a musieliśmy się szybko decydowac, bo późno zamawialiśmy zaproszenia

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #601 dnia: 22 Kwietnia 2007, 12:58 »
zaproszenia są śliczne :brawo_2: świetny pomysł na nie miałaś, gratuluje

Offline jumi_1979

• uzależniony
  • samodzielna mama
« Odpowiedź #602 dnia: 22 Kwietnia 2007, 13:48 »
Śliczne zaproszenia, pomysł ze zdjęciem na kalce rewelacyjny :brawo_2: A te zdobienia na brzegach może łatwiej będzie wykonać za pomocą zwykłego kleju, złotego brokatu i tekturowego szablonu? Odrobinkę mniejszy kartonik przyłożyć na środku kalki, żeby z każdej strony wystawało tyle samo, przeciągnąć po brzegach klejem w sztyfcie i po ściągnięciu kartonika obsypać brokatem. A jeśli lakierem, to "kartonik" musi być plastikowy, np. z pokrywki z jakiegoś smarowidła do chlebka :skacza: Patent sprawdziłam osobiście, bo parę lat zajmowałam się reklamą.

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #603 dnia: 22 Kwietnia 2007, 13:51 »
jumi_1979, jesteś nieoceniona :) dziękuję za super pomysł  :brawo_2:  wykorzystam na pewno :)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #604 dnia: 22 Kwietnia 2007, 14:00 »
prezent dla przyszłego małżonka

wiem, że niektóre z was takie prezenty praktykują..

mam pewien pomysł na prezent przedślubny dla Radka..chciałabym dla niego zrobic taką nasza prywatną fotoksiążkę w formie pamiętnika..skopiowałam te nasze historie, które Wam opisywałam, wybiore kilka zdjec i dam introligatorowi do wykonania..dorzuce jeszcze hostorie z naszego wspolnego pierwszego "nartowania", bo to byl moment z kolei ważny dla Radka :) myślicie, ze to dobry pomysł :?:

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #605 dnia: 22 Kwietnia 2007, 14:47 »
Dla mnie pomysł prezenty dla Twojego R. rewelacyjny :brawo_2:
My fotoksiązke robimy dla rodziców, super pamiątka :taktak:

A jesli chodzi o zdobienia na brzegach zaproszeń, to są specjalne brokaty w tubkach ( przeróżne kolory)k tóre nie wymagaja juz wcześniejszego nakładania kleju, są super, dzieciaki na świetlicy uwielbiaja tym sie bawić i wychodza im niesamowite prace :taktak: łatwo i przyjemnie polecam

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #606 dnia: 22 Kwietnia 2007, 14:50 »
Cytat: "oosta"
pamiętnika..skopiowałam te nasze historie, które Wam opisywałam, wybiore kilka zdjec i dam introligatorowi do wykonania..dorzuce jeszcze hostorie z naszego wspolnego pierwszego "nartowania", bo to byl moment z kolei ważny dla Radka  myślicie, ze to dobry pomysł  
Gosiu!!!!piekny pomysł cudo dlamnie :brawo_2:  oczywiscie bedziemy mogły zobaczyc final efecto :taktak: ?
zaproszenia-powiem tak wg mojej skromnej opinii *cenzura* stylowe gustowne lux klasa :brawo_2: -ale w to ze takie bedą wogóle nie wątpiłam :skacza:
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline belonka
  • zapaleniec
« Odpowiedź #607 dnia: 22 Kwietnia 2007, 16:41 »
helo! ale macie zaproszenia takie oryginalne nasze byly oryginalnie nudne .Mialas super pomysl, nasi goscie nie chcieli zaproszen bo jak mowili zebysmy sie niewygupiali bo i tak przyjda nawet bez zaproszenia ale jakies tam zwykle zamowilam na alegro i tak kazy byl zadowolony, a twoi gosci beda miec extra pamiatkie czyli wasze zdjiecia.

bedzie fajna niespodzianka dla twojego narzeczonego!!! :skacza:  
i nie zapomnianej podrozy majowej!!!czekam na zdjiecia

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #608 dnia: 22 Kwietnia 2007, 18:05 »

mam pewien pomysł na prezent przedślubny dla Radka..chciałabym dla niego zrobic taką nasza prywatną fotoksiążkę w formie pamiętnika..skopiowałam te nasze historie, które Wam opisywałam, wybiore kilka zdjec i dam introligatorowi do wykonania..dorzuce jeszcze hostorie z naszego wspolnego pierwszego "nartowania", bo to byl moment z kolei ważny dla Radka :) myślicie, ze to dobry pomysł

Goska twoje pomysla sa rewelacyjne...gdzie ty je wszystke miescisz :drapanie:  :brewki:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #609 dnia: 22 Kwietnia 2007, 19:35 »
dam introligatorowi do wykonania..dorzuce jeszcze hostorie z naszego wspolnego pierwszego "nartowania", bo to byl moment z kolei ważny dla Radka  myślicie, ze to dobry pomysł

Pewnie, że dobry! Albumy są zawsze miłą pamiątką.U mnie nie przejdzie, bo wszystkie zdjęcia i pamiątki mamy w pięknych albumach, opisane itd. Nawet dla rodziców nie mogę czegoś takiego przygotować:(

Chciałam Danielowi kupić specjalną gitarę, ale 4000 dolarów mnie powstrzymały  :mdleje:

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #610 dnia: 22 Kwietnia 2007, 20:24 »
Gosia - ty masz niesamowite pomysły - ten prezent dla radka - bomba!  :brawo_2: :skacza:

Zaporszonka - pierwsza klasa - zdjątko na kalce :brawo_2:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #611 dnia: 22 Kwietnia 2007, 22:11 »
Cytat: "Vall"
Zaporszonka - pierwsza klasa

Oj tak  :brawo_2: Ale mam nadzieję, że ostateczną wersję także dostaniemy tu do wglądu  :brewki:

Pomysł na prezent dla mężusia super, może sama z niego skorzystam jeśli mogę :?:  :brewki:

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #612 dnia: 22 Kwietnia 2007, 22:19 »
Plan z prezentem dla męża super  :brawo_2:  :skacza:

Offline froogunia

• uzależniony
  • data ślubu: 16 września 2006r.
« Odpowiedź #613 dnia: 22 Kwietnia 2007, 22:20 »
Witaj Gosiu...melduję się u Ciebie i musze napisać, że zostałam wciągnięta w Twoje odliczanko...napewno będę Ciebie podczytywać...masz bardzo przyjemny sposób pisania :ekxpert:

Zaprosznia bardzo mi się podobają :brawo_2: :brawo_2:  :brawo_2: ....teraz sama żałuję, że poszłam na łatwiznę i zamówiłam na allegro :drapanie:  

A te babsztyle.... :boks_4:  :boks_4:  :boks_4: szkoda słów :przytul: cosik czuję, że jeszcze tego mocno pożałują :taktak:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #614 dnia: 22 Kwietnia 2007, 23:56 »
Gosiu - zaproszenia sa super  :skacza: pomysl ze zdjeciem na kalce - rewelka  :brawo_2:  :brawo_2:
pomysl na prezent dla Radka - bomba  :skacza:

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #615 dnia: 23 Kwietnia 2007, 00:01 »
Gosiu, świetny prezent wymyśliłaś...  napewno będzie to wspaniała pamiatka  :brawo_2:

Offline ewak
  • bywalec
« Odpowiedź #616 dnia: 23 Kwietnia 2007, 07:24 »
Zaproszenia made in Oosta bombowe! Naprawde szacuneczek. Bardzo mi sie podoba wykonanie.

Tak samo zachwycam sie pomyslem na prezent dla meza. Na pewno bardzo sie ucieszy z takiego osobistego albumu.
Siumao - rocznik 2006, mala, ekonomiczna, naped na 4 lapy, awangardowa laciata tapicerka, serwisowana u autoryzowanego weta, pieknie sie prowadzi na smyczy.

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #617 dnia: 23 Kwietnia 2007, 09:54 »
Gosiulka zaproszonka wyszły  :szczeka:  :szczeka:  :szczeka:  PIĘKNIE !!!!!!  :brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2:

A i pomysł na prezent jest super !!!!! Naprawdę jestes niesamowita :)

Offline asia12

• forumowicz
« Odpowiedź #618 dnia: 23 Kwietnia 2007, 10:16 »
śliczne zaproszenia, bardzo pomysłowe :skacza:
url=http://www.przewodnikmp.pl] [/url]

Offline anelle82

• uzależniony
  • data ślubu: 13.10.2007r, godz.16
« Odpowiedź #619 dnia: 23 Kwietnia 2007, 11:37 »
Gosiu, strasznie fajne wyszły Ci zaproszenia,masz talent kobietko :przytul:
Pomysł na prezent dla męża też superaśny :los:
Zaispirowałaś mnie i zaczynam się zastanawiać nad jakimś drobiazgiem dla Tomka :drapanie:

Offline asiaItomek

• zapaleniec
  • data ślubu: 21.07.2007
« Odpowiedź #620 dnia: 23 Kwietnia 2007, 11:47 »
skoro próbki zaproszeń sa takie ładniutkie, to zastanawiam się jak ładniutkie będą te właściwe..... Bardzo ładne są.
Prezent dla Radka.... fajna sprawa.
Ja nic nie robię dla T, nie mam pomysłu, a u nas nie ma introligatora więc zerżnięcie pomysłu od Ciebie odpada:(
Poza tym mało zdjęć mamy razem, większość zawsze ja robię i nie mamy wspólnych nie wiadomo ile :(
Chyba czas to nadrobić, w górach to zrobimy :)  :hahahaha:  (nadrobimy zdjęcia oczywiście)
Asia i Tomek

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #621 dnia: 23 Kwietnia 2007, 11:48 »
Niektóre dziewczyny na forum powinny zajmować się zawodowo robieniem takich zaproszonek.... zdolne dziewczyny z tych naszych forumek  :brawo_2:  :brawo_2:

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #622 dnia: 24 Kwietnia 2007, 17:55 »
Gosiu, no co tu dużo pisać - zaproszonka pierwsza klasa, właśnie kombinuję jak wykorzystać Twój pomysł. Mam nadzieję, że nie masz za złe...
Ten pomysł z brokatowymi mazakami na pewno ułatwi Ci sprawę
Pomysł na prezent też powinnaś opatentować, bo niejedna skopiuje...  :los:
Nasze życie będzie jak poemat...

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #623 dnia: 25 Kwietnia 2007, 08:37 »
Cytat: "ewak"
Zaproszenia made in Oosta bombowe!

Cytat: "AndziaK"
Gosiulka zaproszonka wyszły    PIĘKNIE !!!!!!
Cytat: "asia12"
śliczne zaproszenia, bardzo pomysłowe

Cytat: "anelle82"
Gosiu, strasznie fajne wyszły Ci zaproszenia,masz talent kobietko

Cytat: "asiaItomek"
Bardzo ładne są.
Cytat: "busia"
Gosiu, no co tu dużo pisać - zaproszonka pierwsza klasa,

dziękować :)

Cytat: "busia"
Pomysł na prezent też powinnaś opatentować, bo niejedna skopiuje...

no problemo :)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #624 dnia: 25 Kwietnia 2007, 08:45 »
sprawy ślubne

Na ten tydzień zrobliśmy sobie z Radziem dość ambitny plan, jak na nas ;) Postanowiliśmy niezwłocznie załatwić:

Po pierwsze, zaświadcznie stwierdzające brak okoliczności wyłączających zawarcie małżeństwa w USC (załatwione)

Po drugie, licencje na ślub w innej parafii (załatwione)

Po trzecie, świadectwo mego bierzmowania (z nieznanych nikomu przyczyn nie dotarło do parafii, w której byłam chrzczona i drogi wielbny, który wypisywał mi odpis z aktu chrztu nie mógł nanieść takiej adnotacji)

Po trzecie, załatwić poradnię rodzinną (umówieni jesteśmy na piątek na 17:30)

Po czwarte, spisać protokół (umówieni jesteśmy na piątek na 19:00)

Po piąte, ustalić końcowe sprawy z hotelem i jechać na degustację (umówieni jesteśmy na sobotę na 13:00)

Po szóste, ustalić końcowe sprawy z parafią szczyrkowską (umówieni jesteśmy na sobotę na 18:00)

Offline asia12

• forumowicz
« Odpowiedź #625 dnia: 25 Kwietnia 2007, 08:57 »
bardzo dobry plan - życzę aby wszystko udało Wam sie załawtić :taktak:
url=http://www.przewodnikmp.pl] [/url]

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #626 dnia: 25 Kwietnia 2007, 09:11 »
sprawy nie-ślubne

Nigdy w życiu

Wczoraj był jeden z luźniejszych dni, kiedy to niczego z powyższych punktów nie mogliśmy zrealizować, a że Radek zorganizował dla dzieciaków ze szkoły popołudniowy wyjazd na basen, postanowiłam wybrać się z nimi. Nie ma nic bardziej relaksującego po pracy, jak wizyta na krytej pływalni z dwudziestoosobową grupką  jedenastolatków :)

Już na samym początku zaliczyłam bliskie spotkanie z drewnianą ławką, bo akurat pani - jak to jest teraz trendy ją nazywać- wizażystka wnętrz zapomniała zetrzeć mokrą posadzkę. Na szczęście obyło się bez guza wielkości śliwki, a jedynie pozostało małe zadrapanie na nadgarstku. Na basenie opiekę nad dzieciakami  przejął ratownik, pomimo tego nie mogłam przestać wodzić za nimi oczami i prawie poczułam, co to znaczy mieć zeza rozbieżnego, bo dzieciaki porozbiegły się każde w swoją stronę. Prawe oko obserwowało, jak Tomeczek próbował utopić Michałka, całe szczęście bezskutecznie, bo ratownik im przeszkodził, lewe z kolei skupiło się na grubiutkiej Aldonce, która moczyła nogi w brodziku trzymając w jednej ręce orzeszki a w drugiej gumy mamby. Po chwili obserwacja mnie trochę zmęczyła, więc wskoczyłam do basenu. Pełna chęci chciałam przepłynąć kilka długości, ale na chęciach niestety się skończyło, bo szybko się poddałam, kiedy to dwie dziesięciolatki zgrabnie mnie wyprzedziły już w połowie basenu.

Po niecałych dwóch godzinkach zaczęliśmy się zbierać. Przed wyjściem obowiązkowo trzeba było zaliczyć bar. Ujarzmienie dzieciaków graniczyło z cudem, które zamiast, zdawać by się mogło, okrutnego zmęczenia, które powinno je ogarnąć po takim fizycznym wysiłku, wręcz przeciwnie jakby nabrały nowej energii, niczym króliczki Energizera. Przekrzykiwanie się, szarpanie, przepychanie jest u jedenastolatków na porządku dziennym, więc też niż zdziwiło mnie wcale, gdy jeden z króliczków o imieniu Tomeczek wcisnął się do kolejki przede mną, depcząc mnie niemiłosiernie i waląc łokciem po moim brzuchu. Kara obowiązkowa - lekko skruszony poszedł na koniec kolejki, jakby bateryjki zaczęly się po mału wyczerpywać.

Po szybkim fastfoodowym posiłku poszliśmy na przystanek, z którego miał odjeżdżać autobus pod szkołe. Jedna z dziewczynek przypomniała sobie, że nie wzięła z szatni klapek. Pobiegłam. Przeszukałam szatnie, widownie, a nawet toaletę - po klapkach ani śladu. Szybko w pocie czoła wróciłam z powrotem i już z daleka słyszałam krzyk dzieci:

-Proszę Pani, klapki się znalazły! Były w plecaku!

:mdleje:

Radek przeliczył jeszcze raz dzieci. Brakowało jednego. :mdleje: Szybko doszedł kogo. Grubiutkiej Aldonki. Pobiegłam drugi raz na basen. Nie musiałam długo się zastanawiać, gdzie jej szukać, od razu wparowałam do baru. Z wielkim żalem musiałam Aldonce przerwać tę celebrowaną przez nią chwilę, kiedy to oczka jej zabłysły i zrobiły się ogromne jak piątki przy pierwszym kęsie chrupiącej pachnącej zapiekanki. Poprosiłam o zapakowanie tego, co zostało i pędem pobiegłyśmy na przystanek.

Przykazałam dzieciom, żeby zajrzały do plecaków jeszcz raz, czy wszystko mają. Zignorowały mnie. Więc trochę podniesionym głosem kazałam im spojrzeć na mnie i posłuchać, co mam do powiedzenia. Z lekko otwartymi buźkami ze zdziwienia zaczęły otwierać plecaki. Wsztstko miały. Uff. Wreszcie mogłiśmy je bezpiecznie odstawić pod szkołe. I kiedy się żegnaliśmy, Tomeczek do mnie zagadał miłym, zaczepnym głosem:
- Ale Pani jest surowa.
A ja na to:
- I proszę o tym pamiętać, bo jeszcze nie raz z wami będę na basenie.

Co w dosłownym tłumaczeniu miało znaczyć: Nigdy w życiu :D

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #627 dnia: 25 Kwietnia 2007, 09:25 »
hehe ostatnio czytalam Mikolajka i tak mi sie skojarzylo..  :los:

to sie zrelaksowalas co?  :los:  :skacza:

plan ambitny - rozplanowane widac wszystko - podejscie widac podobne do mojego  :los: Gosienko daj znac jak tam uda Ci sie z ta poradnia bo juz kombinuje z nia dzie sie da  :los:

w ogole kiedy wyjezdzacie?

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #628 dnia: 25 Kwietnia 2007, 09:30 »
Gosia ale Ty masz przygody!!!!
Ale Pani jest surowa.
Ty i surowość?nigdy w życiu! przekochana nasza Gosia jest :skacza:
nie powaznie macie cierpliwosc-moja sis pracuje w przedszkolu-nieraz jedziłam z dziecmi do teatru czy ogrodu botanicznego ..zawsze potem chiało mi sie zabijac i płakac na przemian.... :los:  :los:  :los:

w sprawach ślubno-weselnych na bank wszystko sie Wam uda :uscisk:
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #629 dnia: 25 Kwietnia 2007, 09:31 »
Gosiulko no no nadajesz się na belferka jak nic !!!!! Jakbym siebie z boku widziała :)  :skacza:

Życzę, by plan bardzo ambitny udało się zrealizować :)  :przytul:

Karolcia ja w piątek idę w Twojej sprawie :) Trzymaj kciuki :)