Autor Wątek: 149 dni do Naszego Wielkiego Dnia - 30.06.2007  (Przeczytany 50188 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
149 dni do Naszego Wielkiego Dnia - 30.06.2007
« Odpowiedź #390 dnia: 11 Maja 2007, 13:36 »
Cytat: "Ewelina_Michał"
w tych podziemiach

tak pod dworcem (w tych podziemiach :brewki:)  są dwa jeden po prawej a drugi po lewej

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #391 dnia: 11 Maja 2007, 14:35 »
monia_01, dzięki, postaram się to sprawdzić :)

a u mnie... jestem juz praktycznie spakowana, czekam z obiadkiem na M., zjemy i jedziemy na solar a potem jeszcze raz spowrotem do domku po królika i do mnie lecimy :)

pogoda dziś bardzo sie zmienia i coś wstrętnie się czuję. głowa mnie boli a w sumie najbardziej przeszkadza mi ten silny wiatr. nie lubie takiego wiatru, jestem wtedy taka rozbita, poddenerwowana i wogóle taka jak nie ja. no ale cóż, trzeba dać  radę :)

hihi tak własnie spojrzałam że Tofik (królik) ma więcej bagażu niż ja. cała torba sianka, chyba 7 paczek rożnych suszonych ziół, do tego karma podstawowa, szczotka, nożyczki do pazurków i kuweta wraz z ręczniczkami i akcesoriami do klatki. hihi całe szczescie że klatki nie wozimy bo u mnie jest druga tego samego typu.

hmm lece się zdrzemnac na pół godzinki bo głowa mnie zaraz zameczy a nie chce łykać proszków.

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #392 dnia: 11 Maja 2007, 14:39 »
pogoda dziś bardzo sie zmienia i coś wstrętnie się czuję

je też tak mam  :mdleje:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #393 dnia: 11 Maja 2007, 19:34 »
W M1 w czeladzi też jest maluteńki sklepik z biżu i diademy też tam są, i w Dąbrowskim realu też jest stoisko, kiedyś tak były, ale czy teraz są  :drapanie: A w Sosnowcu jest gdzieś hurtwonia bużi i pewnie diademy tam też są, gdzieś niedaleko komunikacji podobno, ale nie wiem dokładnie.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #394 dnia: 13 Maja 2007, 21:07 »
:hello:

witajcie znów po małej przerwie.
wczoraj byliśmy u krawcowej.... kurcze troszke sie zawiodłam bo spodziewałam się już konkretnego efektu a tak na prade niewiele zobaczyłam i nie było czemu fotek cykać. szkoda bo aparat i cały osprzęt został zabrany.

suknia slubna - spodni materiał spódnicy podszyty ale był nieco za długi wiec został naciety i zostanie skrócony. to chyba wina butków bo na pierwsza miare miałam nieco wyższe. wierzchnia warstwa nie upięta. jedyne co to spodnica byla juz dobra w pasie.
gorset - dobra miseczka ale na razie totalnie zero koronek i obszyć. coś jeszczez było zbierane w pasie i cos upinane z tylu na plecach ale tego juz nie pamietam, poza tym nie bylo jeszcze ramiaczka i w dodatku mało co nie zpstało pomylone wzornictwo na dół sukni. ech... troche nie to gryzie ale mam nadzieje że bedzie ok.

suknia na poprawiny - długość ok, ale w pasie to moim zdaniem bylo zdecydowanie za malo. zmieściłam sie i mialm zapięta ale czułam ze szew opiera mi sie dosłownie o żebra a  nadmiar ciałka wyszedł nad niego  :mdleje:
gorset do tej suknie - miseczka ok ale okazało sie ze jest nieco za szeroki i jeszcze w sumie mialam zebrane okolo 2 cm w obwodzie i pod biustem. tu tez brak wykonczenia. za to zasugerowałam wykończenie przy szyii i wybralam fajna delikatna koronke.

jedyne co to kupilam buciki i ponczoszki. a takze dostalam juz kolo do domuby moc cwiczyc tance.

zaraz wam wkleje fotki

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #395 dnia: 13 Maja 2007, 21:31 »
zaczynam od bucików. widziałyscie je juz na obrazku ze strony internetowej a teraz pare fotek zrobionych juz w domku.

fotka nr 1 - bucik na laptopie :) - to chyba najlepsze ujecie, zrobione w swietle dziennym.

fotka nr 2 - hehe zasłonka w akcji pt. "tło do zdjęcia" :)

fotka nr 3 - detale bucika. to zdjecie makro wzornictwa. miedzy tymi kuleczkami czyli "kawiorem"  znajduja sie male lekko mieniace sie elementy ktorych niestety nie widac ;/

no i to tyle butków :) zaraz ciąg dalszy

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #396 dnia: 13 Maja 2007, 21:43 »
kupiłam tez pończoszki.

fotka kiepska - jak moze prezentowac sie ponczoszka na rece. powiem tylko ze jest to cosik w rodzaju kabaretki. a małe oczka, ale pani poleciła mi je ze względu na przewiewność i praktycznosc. taki materiał trudniej uszkodzić a faktycznie sa tak delikatne ze nie czuc cih na nodze.

i jeszczez zdjecie opakowania, to te same tylko w kolorze białym :)

i jeszczez staniczek czyli ciąg dalszy bielizny. ma odpinane ramiaczka i juz kupilam do niego silikonowe ramiaczka no szyję. milutki, delikany i nie za gruby :)

a tak juz całkiem na koniec fotka garnituru Michała. nie ma na razie kamizelki bo poszła do zwęzenia ale grajerek jest w tym stylu. M nie chciał stanac do zdjecia wiec ja stanęłam :) wybaczcie totalny brak makijazu i ułożenia włosków ale to było z samego rana.

mam prośbę -  doradźcie jaki krawat do tego by nie było zbyt szaro i smtno a był jakiś fajny kolorystyczny akcent :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #397 dnia: 13 Maja 2007, 21:48 »
haha tak teraz spojrzałam na mnie w gajerku :) usmiałam się. sorki za dziwną pozę ale spodnie mi z tyłka spadały i góra tez była zbyt obszerna :) ale weszłam specjalnie dla was do zdjęcia :)

za tydzien bedziemy kupowac butki do gajerka. prawda ze odpowiednie będa czarne?? mysle że innej wersji nie ma bo raczej inny kolorek nie spasuje.

zaponki do mankietów planujemy w kolorze srebrnym :)

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #398 dnia: 13 Maja 2007, 22:02 »
Butki Twoje przepiękne!

A garnitur też ładniusi - od razu Ci mówię żebyś nie liczyła na szczęście w poszukiwaniu butów w kolorze garnituru... Prawdopodobnie nie istnieją, przynajmniej my nie znaleźliśmy. Czarne powinny być ok - wiadomo że na fotkach nieco inaczej kolor wychodzi.

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #399 dnia: 13 Maja 2007, 23:03 »
Fajny sposob prezentacji garniturku  :los: a tak powaznie to gajerek  :brawo_2:

Buciki wygladaja superowo..  :skacza:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #400 dnia: 14 Maja 2007, 18:27 »
46 dni do slubu!!!!

zaglądam na licznik z coraz wiekszym zdziwieniem i przerażeniem. czas ucieka.

sporo mamy załatwione ale jeszczez duzo przed nami. duzo jak na tak krótki okres czasu. jutro jade do Konopiska czy jakos tak. moze znajdziemy garsonke dla mamy i moze beda tam tez jakies slubne diademy i stroiki. takze jak cos upatrze to fotki macie gawarantowane.

tak poza tym to od wczoraj nic sie nie wydarzylo. z rana oddałam sie koszeniu trawki połączonym z opalaniem w ruchu. potem lekarz i obiadek. a teaz zwyczajnie sie obijam. :)

zostało mi tylko jedno zaproszenie do rozdania ale ta osobka zachowuje sie dosc dziwnie i nie wiem czy w koncu nie skonczy sie tak ze nie dostanie go. nie odbiera tel ode mnie, nie odpisuje na gg...nie wiem co o tym myslec ? :drapanie:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #401 dnia: 15 Maja 2007, 21:49 »
chcecie fotki z dzisiejszych zakupów??  :brewki:  :brewki:  :brewki:  :brewki:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #402 dnia: 15 Maja 2007, 22:12 »
buuu nikt nie chce fot??  :drapanie:  jakas choroba?? dziwne :)  :mdleje:

poczekam moze jutro ktosik zechce :)

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #403 dnia: 15 Maja 2007, 22:20 »
Ja chce ja chce :skacza:  :skacza:  :skacza:

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #404 dnia: 16 Maja 2007, 09:01 »
No pewnie, że chcemy  :tupot:  :tupot:  :tupot:  :tupot:  :tupot:  :tupot:

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #405 dnia: 16 Maja 2007, 09:26 »
chcemy chcemy
a butki fajowe- ja je mierzyłsam tez bo mi sie strasznie podobały ale nie pasowały za nic do mojej kiecki
Ponczoszki fajne- przynajmniej bedzie przewiew

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #406 dnia: 16 Maja 2007, 10:43 »
hihih no jednak ktoś chce jeszczez fotek. fajnie bo wczoraj specjalnie dla Was je przygotowałam :)

zacznę od zakupów dla mnie bo tego jest najmniej. wiec wczoraj kupiłam wreszcie mały diademik. jest wysoki na około 2 cm, dośc delikatny i w miare dobrze trzyma sie na głowie. wymyśliłam że skoro całe upięcie włosów będzie raczej z tyłu to dobrze by było mieć jakąś ozdóbkę na głowie stojac przodem, a ni tylko gładko przyczesane włoski (z tą gładkością to jest po prostu tak że wyglądam jakbym włosów nie umyla, dlatego chce tego efektu troche uniknać)

zdjęcie poniżej jest juz z diademem na głowie. wygląda to mniej więcej tak :)

następne fotki to już zakupy dla M.
tam gdzie wczoraj byliśmy zapinki do mankitów były po dosłownie 25 złoty. bardzo tanio i też to mnie skusiło bo M. tak na prwade bedzie miał je tylko ten jeden dzien na sobie. on nie znosi koszul z długim rekawem więc zapinki kupuje tylko pod katem slubu.
zapinki są w miare małe, nie za duze i nie zbyt delikatne. oczko jest takie w sam raz i raczej nie bedzie go za wiele widac a doda blasku jego strojowi. jak pamietacie gajerek jest stalowy wic trzeba go czyms rozswietlić.

następnie krawaty :)

poniższy powinien pasować go stroju ślubnego. jest delikatnie szary ze srebrną nitką, długość standardowego krawatu czyli tak jak M. chciał. do tego w komplecie była ta wkładka do kieszonki marynarki :) całość 33 złoty - myśle że sie opłacało nie?

poniżej fotka prezentuje wzór z biska

no i na koniec krawat w kolorze wiśniowym na drugi dzień. jak go zobaczyłam to wiedziałam że muszę go kupić. kolor jest identyczny jak na mojej sukni poprawinowej. do tego bedzie idealnie pasował do kremowej koszuli :) w tym krawacie nie ma nic wyjatkowego poza tym kolorkiem. poza tym to krawat jak każdy inny :)

zbliżenie

no i to by było na tyle. stroje niebawem będą całkiem skompletowane. jeszcze w weekend jedziemy miśkowi po butki i ja sama muszę zastanowić sie czy kupować jeszcze coś do włosów czy może nie? a jeśli już to może jakieś wsuwki z cyrkoniami albo maleńkim kwiatuszkiem. tak sobie myśle że stroik we włosach to byłaby juz lekka przesada.

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #407 dnia: 16 Maja 2007, 10:58 »
Ewelinka co do diademu to Ci nie doradze bo ja po prostu tego nie lubie- no chyba ze jak juz diadem to ne welon i odwrotnie
Ale ten Twój przynajmniej jest delikatny i nie przesadzony
Sliczny krawat własnie mój W. tez chce krawat a dookoła tylko same muszniki NIESTETY!
Ale skoro Ty znalazłas to my tez znajdziemy

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #408 dnia: 16 Maja 2007, 11:25 »
Aniutek83, na pewno znajdziecie. jesli chcesz moge wam polecić miejsce w którym byłam wczoraj. na prawde warto sie przejechać.

pojechaliśmy wczoraj do miejscowosci o nazwie "konopiska" (to okolica częstochowy)
tam znajduje sie coś w rodzaju targowiska tyle że wszystkie sklepiki są w budkach, cosik w rodzaju pokoi. a tam normalnie setki wzorów garniturów, koszul, muszników i krawatów, zapinek do mankietów tez masa. moja mam kupila sobie kreacje na pierwszy dzien, tata dwa garnitury. jesli np twoja rodzinka jeszczez nie zrobila zakupkow ubraniowych pod katem slubu to polecam. do tego....cała tona sukienek na poprawiny lub inne okazje, w kolorach od wściekłego różu, zieleni, do granatu itp. gorsety, bluzki, bluzeczki itd a wszystko w cenach niższych niż u nas. nawet te dodatki slubne były tańsze. zreszta diadem który kupiłam kosztował 56 złoty a w Nysie całkiem nie tak dawno oglądałam podobny, tez taki mały i delikatny to ceny zaczynały sie od 120 złoty.
jedynie co to nie polecam tam buciów. było ich duzo i ładne i tez nie drogie ale miały strasznie twarde spody.
na pewno znajdziecie krawat dla Twojego W. mi sie ten też spodobał z tego względu że ma ładne wiązanie i bedzie to fajnie wyglądało już do kompletnego ubioru, a michał jest zadowolony przede wszystkim z długości.

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #409 dnia: 16 Maja 2007, 11:29 »
Ewelinka no tam własnie jedziemy w sobote ale chyba z rodzicami bo mój W. przychodzi o 3 w nocy z pracy
ALE KTO WIE MOŻE DA SIE NAMÓWIĆ

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #410 dnia: 16 Maja 2007, 13:09 »
super zakupy!!! gratuluję!

My chyba na podobne spinki do mankietów zwróciliśmy uwagę ostatnio :)   :skacza:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #411 dnia: 16 Maja 2007, 13:17 »
No to widzę, że zakupy bardzo udane, wszytsko to kupiliście w Konopisce :?:
Mnie najbardziej zainteresowały spinki do mankietów, super są i podobne chciałabym kupić Tomkowi, tylko na prezent dostanie 2 sierpnia w tym roku, tak przynajmniej planuję i cena jest zachwycająca dosłownie, bo jak przeglądałam na necie to :pogrzeb:  I też planuję stalowy garniak dla mojego, widziałam nawet taki właśnie w Konopisce jak tam ostatnio byłam.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #412 dnia: 16 Maja 2007, 17:32 »
hihih to widzę że Konopiska są bardziej popularne niż sądziłam. ja dowiedziałam sie o tym miejscu całkiem przypadkiem i wczoraj byłam tam po raz pierwszy. warto i jeszczez raz warto. gdybym wiedziała wczesniej że jest tam tak ogromny wybór sukien okazyjnych to bym nie szyła swojej na poprawiny.

katarzyna_84, tak, ceny spinek były rzeczywiście niskie. nie spotkałam nic powyżej 30 złoty, a były spinki ładne też po 22 złote. wybór ogromny tylko trzeba pochodzic po wielu sklepach.

Lemmy, jak to zrobiłaś że wyświetlasz się w "zapowiedziach" kolejnych ślubów na tym przewijającym się pasku od góry??? kurcze ja jakies 2 miesiace temu pisałam chyba do redakcji w tej sprawie ale niestety nadal tam nie widnieje a  odpowiedzi od nich tez brak. ktos wie dlaczego??? jakos bardzo mnie to nie smuci ale z drugiej strony czemu ma mnie tam nie byc :) :los:

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #413 dnia: 16 Maja 2007, 20:18 »
Lemmy, jak to zrobiłaś że wyświetlasz się w "zapowiedziach" kolejnych ślubów na tym przewijającym się pasku od góry??? kurcze ja jakies 2 miesiace temu pisałam chyba do redakcji w tej sprawie ale niestety nadal tam nie widnieje a odpowiedzi od nich tez brak. ktos wie dlaczego??? jakos bardzo mnie to nie smuci ale z drugiej strony czemu ma mnie tam nie byc :) :los:

Napisałam w formularzu kontatowym tylko datę, imiona i tyle. Odpowiedzi od nich nie miałam, ale zapowiedzi się ukazały. Może spróbuj jeszcze raz.

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #414 dnia: 16 Maja 2007, 20:36 »
No zakupy udane i bardzo ładnie ci w garniaku ;)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #415 dnia: 17 Maja 2007, 09:29 »
Lemmy, w takim razie napisze do nich jeszczez raz :) :gazeta:

sandrunia, hihi no w końcu miałam być chłopcem :) :skacza:  :skacza:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #416 dnia: 18 Maja 2007, 14:29 »
:hello:  :hello:  :hello:

dziś tak na szybko zaglądam zdać wam relację z kolejnego dnia.

wczoraj przyjechał M. dziś odebraliśmy kamizelkę od zwężenia i przy okazji zobaczyłam ten sam krawat co ostatnio kupiłam za 33 złote w konopiskach, to u nas w sklepie był za 59 złoty. hehe ależ mi sie zrobił uśmiech od ucha do ucha.

no a teraz powoli szykuję się bo dziś po poludniu mamy na uczelni uroczyste wręczenie dyplomów magistra :) mamy zakładać jakieś Togi i wogóle ma być to tak ładnie zrobione. jak bedzie napisze wieczorem :)

teraz uciekam zabrać sie za obiadek i wysuszyć włosi :)

do potem forumki!!!

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
Odp: 149 dni do Naszego Wielkiego Dnia - 30.06.2007
« Odpowiedź #417 dnia: 22 Maja 2007, 15:45 »
jak bedzie napisze wieczorem :)
No i jak było??

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #418 dnia: 22 Maja 2007, 15:53 »
Troszke mnie tu nie było a tu takie zakupki :)
Wszystko bardzo ładne - szkoda tylko ze Twoja przyszły nie pokaze nam sie w Twojej sukni skoro Ty pozowałas w jego gangu :P

Co do Konopisk to sama zrobilam tak przedslubne zakupki-gang dla meza, diademik ( ktorego nie ubralam ), buciki. Fakt jest w czym wybierac no i te ceny :)

Czekamy na relacje z rozdania :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #419 dnia: 22 Maja 2007, 21:39 »
Witajcie forumki!!!

zupełnie nie moge sie połapać w tym nowym wyglądzie forum. na laptopie netchodzi tak kiepsko ze dodatkowe otwieranie stron w celu napisania odpowiedzi zajmuje kolejne minuty i strasznie zniechęca. dlatego czytam czytam ale teraz rzadziej odpisuje.

ale ale :) na szczęscie od piatku bede znow u M i tam necik powinien chodzic fajniutko. wtedy bede bardziej aktywna na forum.
zgodnie z obietnica fotki. na razie wrzucam dwie :)

tak tak, bylismy ubrani w Togi. było dośc zabawnie ale też strasznie gorąco. hehe do tego w tych bufiastych ramionach wyglądałam jak wielka matrona ale co tam. fotki sa wiec luzik

tu nieco ładniejsza fotka. lubie fotki czarno białe :)

a tak poza tym wszystki. w sprawach slubnych spokój. powoli ludzie zaczynaja potwierdzac swoje przybycie. zamawiamy zawieszki na butelki i tez chcemy przypinki dla gosci. kolorystyka biało (zrebrno) złota - tak samo jak bedzie na sali, tazke zeby sie nie gryzłó nie chcielismy mieszac innych kolorków.

bukietu nadal nie wybrałam ech  :-\

strój pana młodego juz jest w zasadzie kompletny.
butki i dodatkowa biała koszula kupiona ostatnio w sobote.

Antalis - moze misiek pokaze wam sie w sukni hihi ale to juz po slubie bo przed zobaczyc jej nie moze  ;D ;D ;D