Autor Wątek: Szczęśliwe 9 miesięcy...  (Przeczytany 92195 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Odp: Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #1590 dnia: 27 Czerwca 2007, 15:09 »
Zobaczymy jak to rozwiaze :)
Mnie przeziebienie nadal meczy :( A do tego te skurcze łydek - oszalec mozna ;( Od wczoraj pije magnez - moze pomoze :)
Byłam na małych zakupkach i trafiłam chyba na niezłą promocje :) Kupiłam zasypke z Bell Baby Delfi za 2 zł i paklanki w cenie 2.79 za opakowanie :) Na Allegro woreczki te kosztuja 4,5 zł za opakowanie plus 6 zł przesyłka i to najtansza oferta :) Za najdrozsza razem z przesyłka trzeba zapłacic 16.5 zł :)

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #1591 dnia: 27 Czerwca 2007, 15:52 »
Antalis jeżeli ubranka sa dobre gatunkowo- nie zafarbują :D mi ostatnio zdarzyło się wyprac różne ciuszki z czerwona spódniczką Małej i NIC nie zafarbowało...temperatura prania 30 stopni, a jeżeli chodzi o bakterie to zgina gdy przeprasujesz ubranka :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1592 dnia: 27 Czerwca 2007, 15:56 »
Ciuszki mam bawełniane, welurkowe i wiekszosc firmowych :)
Jednak bede prac w 30 stopniach a bakterie tak jak piszesz zgina przy prasowaniu :)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1593 dnia: 27 Czerwca 2007, 19:38 »
Antalis powiem Ci że straszna jest ta lista rzeczy do szpitala....Przecież na to potrzebujesz jakiejś MEGA walizy! Po co tyle????

Co do prania - ja prałam w 40 stopniach. Teraz też tak piore, razem z naszymi rzeczami.

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #1594 dnia: 27 Czerwca 2007, 19:52 »
My segregowaliśmy ciuszki kolorami i popraliśmy w temperaturze 40 stopni i wszystko jest OK!!Oczywiscie koniecznie dodatkowo poprasowaliśmy bo to najlepsza metoda na bakterie.
Ale teraz zazwyczaj ciuszki dla dzieciątek są dobrej jakości i nie koloryzują!Więc myslę, że z praniem nie będzie większych problemow.  ;)
Pozdrawiam!!

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1595 dnia: 27 Czerwca 2007, 21:12 »
ja poweim z wasnego doswiadczenia
pierwsze pranie zrobiłam osobno białe i osobno kolory
prałam na szybkim praniu 30 min w temp 40st ale koniecznie z dodatkowym plukaniem
teraz piore tak samo
ale dzisiaj nwet nie oddzieliłam koloru od białego i nic sie nie stało
mam tylko jeden dresik z ZARY który farbuje wiec jego piore recznie

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #1596 dnia: 27 Czerwca 2007, 21:24 »
Antalis jak nie masz pewnosci co do kolorków to przed praniem zamocz ciuszki w roztworze wody z octem. potem zrob delikatne pranie jedne kolor i jedne białe. na pewno nic sie nie stanie. nastepne pranie to juz luzz 40 stopni

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1597 dnia: 27 Czerwca 2007, 21:27 »
Rybko nie ma tego az tyle :) W sumei najwiecej miejsca zajmuja podkłady poporodowe i na łozko, pampersy i rozek. To tylko tak groznie wyglada :) Jak bed miala wszystko poprane to zrobie fotke by to udowodnic :)

W koncu skonczylismy malowac balkon :) Jeszcze tylko pomalowac cokoliki i zrobic barierke :) Jutro zaczynam wielkie sprzatanie mieszkania - o ile starczy mi sił :)

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #1598 dnia: 27 Czerwca 2007, 22:54 »
good luck :ok:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #1599 dnia: 27 Czerwca 2007, 22:58 »
 Duzo potrzebnych rzeczy czlowiek sie dowiaduje w waszych watka  :D co zabrac do szpitala , co najlepiej kupic malenstwu itp.

Jestescie jak starsze siostry  ;D

Antalis a Ty jestes mistrzynia w zakupach internetowych wiec wiadomo do kogo mozna zwrocic sie o porade  ;D

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1600 dnia: 29 Czerwca 2007, 08:10 »
ja pierwsze pranie tez porobiłam w 30 stopniach :) ale posegregowałam kolorami :) bakterie giną przy prasowaniu :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1601 dnia: 29 Czerwca 2007, 10:38 »
Witamy :)
Kurcze przez ten balkon mało tu bywam ostatnio ale jestemy juz na finiszu :) Jeszcze niewielkie prace wykonczeniowe i koniec pracy :) Teraz trzeba cały dom doprowadzic do porzadku :P  Ten bałagan jest najgorszy w tych remontach :) Wczoraj sie sprezylismy i zrobilismy cała barierke :) Jest teraz wyzsza i o wiele bezpieczniejsza - wczeniej byla taka metalowa z połkolem w srodku a od niego odchodziły takie "promienie".
Nową barierke zrobilismy z myślą o małym - nasz brzdac juz w przyszłym roku  w lecie mogłby zacząc kombinowac i wspinac sie na nia - nowa nie daje mu tylu mozliwosci co ta stara , w prety ktorej moglby włozyc nozke i normalnie sie wspiac. TERAZ JEST BEPIECZNIE a barierka jest na tyle wysoka ze Kacper zanim tam dosiegnie bedzie juz "duzym chłopcem" :)
Oczywiscie wczoraj musial zaczac padac deszcze gdy pracowalismy przy balkonie i oto co "dostalismy w prezencie " :
Jesli sie przypatrzycie widac ze to "mama tecza z mała córeczką " :)

Tecza okryła cały blok naprzeciw :)  ale dosc szybko znikła :(
Szkoda ze moj katar nie chce zniknąć :(

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1602 dnia: 29 Czerwca 2007, 12:48 »
piekna ta tęcza :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
« Odpowiedź #1603 dnia: 29 Czerwca 2007, 16:24 »
A ja znowu nic nie widziałam :( Piękna tęcza :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1604 dnia: 30 Czerwca 2007, 13:24 »
Witam dziewczynki i z radoscią ogłaszam wszem i wobec ze balkon skonczony :)
Od poniedziałku zaczynam wielkie dzidziusiowe pranie :) o ile pogoda oczywiscie dopisze :)
Powolutku zaczne przepierke i potem prasowanko tak by do konca miesiaca skonczyc :) Choc znajac siebie zrobie to w tydzien :P . Własnie sie zorientowałam ze mały nie ma bodziaków z krotkim rekawkiem na rozmiar 56 ( albo ja ich znalezc nie umiem ). Dokupie 2-3 bo mam termin na 16 wrzesnia i pogoda moze byc rozna - rok temu 16 wrzesnia w dniu naszego slubu swiecilo cudne słonce by było 24 stopnie ;) A jeszcze jakby małemu zachcialo sie urodzic wczesniej to juz  sie przydadza takie bodziaki :)
Mały znowu ma czkawke . Ostatnio szaleje nieziemsko, ale to pewnie normalne bo ma coraz mniej miejsca :)
Dzis mi taka Pani w busie nawet miejsca ustąpiła :D - oczywiscie skorzystałam bo plecy mi nawalają :(
Jutro o ile nie bedzie lało ide z mezem, siostra i znajomymi na koncercik - pierw Universe (stare dobrze czasy) a potem Wilki . 15 lipca Stachursky :)

Ide piec chałki z sezamem i makiem "faszerowane" czekolada lub kakao oraz zrobie chyba ciacho takie bez pieczenia na biszkoptach z galaretka i jabłkami :) Proste , szybkie a jakie pyszne :)
« Ostatnia zmiana: 30 Czerwca 2007, 13:29 wysłana przez Antalis »

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1605 dnia: 30 Czerwca 2007, 13:36 »
NO TO MIłEGO KONCERCIKU :jupi:

i równie miłego prania ciuszków :ok:

a moze fotka balkoniku??
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1606 dnia: 30 Czerwca 2007, 14:06 »
Cóz zrobienie fotki balkonu do prostych nie należy bo balkon ma tylko 3 metry i ciezko uchwycic go całego. Pokaze Wam tylko kolorek i barierke :) W poniedziałek jak zdarze to zrobie skrzynki i bedzie cacy :) Moze jeszcze jakiegos kfiatka na sciane powiesze  :drapanie:

A oto co kupiłam wczoraj naszemu synusiowi - album na 200 zdjęc za całe 2.99zł  :) Trafiłam na promocje bo był ostatni egzemplarz . Dodatkowym atutem jest specjalna strona na negatywy oraz takie karteczki ktore pozwola na wpisanei daty zrobienia zdjęcia, miejscowosci itp :)

A oto wanienka wypełniona rzeczami do szpitala :) Same widzicie ze nie ma tak źle :) Brakuje tylko kapci i szlafroka :)

Chciałam zrobic jeszcze fotki brzuszka ale w sumie w poniedziałek zaczynamy 30 tydzień więc bedzie okazja by wkleic cosik nowego :)
P.S. Własnie dzwonił mąz i jutro pracuje na rano czyli zdązymy na koncert :)
« Ostatnia zmiana: 30 Czerwca 2007, 14:08 wysłana przez Antalis »

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
« Odpowiedź #1607 dnia: 30 Czerwca 2007, 14:24 »
Jutro o ile nie bedzie lało ide z mezem, siostra i znajomymi na koncercik - pierw Universe (stare dobrze czasy) a potem Wilki

O my też się wybieramy :) Będziemy was wypatrywać :P

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1608 dnia: 30 Czerwca 2007, 14:33 »
O my też się wybieramy :) Będziemy was wypatrywać :P
To szukajcie turlajacej sie beczki :P to bede ja :) Ostatnio taka wielka sie czuje a do tego te bolące plecy :(

Zapomniałam sie Wam pochwalic - moj brat dostał sie do swojego wymarzonego liceum :) 10 osob na jedno miejsce  a ta łajza sie dostała :) Ale co sie dziwic z jego wynikami z egzaminu oraz ze swiadectwem z wyroznieniem nie bylo to chyba trudne. Poszedł na profil humanistyczny z rozszezronym polskim, historia i angielskim.
Wczoraj tez oblewalismy zdana mature jednego z braci Rafała :) bo drugiemu niestety nie poszło. Oj dali sobie chłopcy popalic :) Dobrze ze maz mial dzis na 14:00 do pracy bo by chyba szedł na czworakach :P Meczyl Go kacorek :P ale zonka i Alibi pomogły :P

Skleroza nie boli :( Zapomniałam wyjąc drozdzy z lodówki i teraz musze czekac az osiagna temp. pokojową.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1609 dnia: 30 Czerwca 2007, 14:45 »
Antalis kochana Ty nas tu katujesz poprostu ciągle czytam o jakimś pysznym gotowaniu i ślina mi leci z buzi poprostu :)  podzil się czymś :) hihihi no to w sumie macie już wszystko gotowe teraz tylko czekać na kACPERKA :) ja tez dziś piore szlafroczek do szpitala i już mam w sumie torbę spakowaną...

Co do prania ciuszków to ja też myślałam że tak mi zejdzie a uporałam sie ze wszytskim w tydzień a naprawde sporo mam tych wszystkich ciuszków dla Kubusia :)

aha mam prośbę czy bedziesz moim powiernikiem w razie gdybym wylądowała w szpitalu mogłabym do Ciebie pisać? przekazałabyś na forum?   ;D jeśli nie możesz to oczywiście nic się nie stanie ...a wolę wcześniej się spytać :)

pozdrowionka
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1610 dnia: 30 Czerwca 2007, 14:52 »
Madziulku alez oczywiscie ze moge :) Bedzie mi bardzo miło :) Bede w stanie gotowosci o kazdej porze dnia i nocy :) Z checia bede powiadamiac dziewczynki o wszystkim pod jednym warunkiem - ze to bedą same dobre wiesci  ;)

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1611 dnia: 30 Czerwca 2007, 14:58 »
Madziulku alez oczywiscie ze moge :) Bedzie mi bardzo miło :) Bede w stanie gotowosci o kazdej porze dnia i nocy :) Z checia bede powiadamiac dziewczynki o wszystkim pod jednym warunkiem - ze to bedą same dobre wiesci  ;)

dziękuje Ci bardzo super :) a co do tych dobrych wieści to oczywiście innych być nie może :) będa same dobre :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1612 dnia: 30 Czerwca 2007, 17:53 »
Madziulku cała przyjemność po mojej stronie :)

No i po robocie - jedno ciasto stoi w lodówce i tezeje czekajac na kolejna porcje galaretki - jejku jakie to ciacho banalne :) A co najwazniejsze bez pieczenia :)

To co miało byc chałka sie piecze - w trakcie robienia stwierdziłam ze zrobie z tego słodkie bułeczki nadziewane kremem czekoladowym i dzemerem :)

No dobra co teraz mam robic  ???

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1613 dnia: 30 Czerwca 2007, 23:09 »
Antalis ja wszystkie rzeczy Wiktorka od początku piorę razem w 40 stopniach i jeszcze nigdy mi sie nie zdarzyło, żeby coś się pofarbowało.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1614 dnia: 1 Lipca 2007, 12:43 »
U nas kolejny taki sam dzien.
Plecy bolą, mąż w pracy, obiadek sie gotuje, plecy bolą, chałka sie piecze a mały znow ma czkawke :P

Siedze i tak sobie mysle czego mi jeszcze brakuje by godnie przyjac maluszka na swiat.
Nie mam jeszcze :
* mleka ( w razie gdybym karmic nie mogła, zachorowała albo po prostu musiala małego dokarmiac )
* herbatki tylko nie wiem jaka - dla karmiacych ? Koperkowa dla mnie czy dla małego ? Dla mełago tylko cos antykolkowego ?
* kremu na zime
* rumianku do przemywania oczek i do picia -  słyszałam ze procz stos. przy kolkach i bolach brzuszka (ma działanie rozkurczowe, wiatropędne i przeciwzapalne, reguluje pracę przewodu pokarmowego) czasem tez kapią w rumianku
* czopki na gorączke
* czopki glicerynowe jesli rumianek zawiedzie
* maści majerankowej - którą w razie kataru jako można smarować pod nosem bez ograniczeń. Jej działanie polega na tym, że uwalniające się olejki eteryczne powodują naturalne przeczyszczanie nosa.
* zakraplacz
* Lakcid ??

Potrzebuje tego wszystkiego czy przesadzam ? A moze na tej liscie jest cos co mi sie przyda a tego nie uwzgledniłam ?

W internecie znalazłam ze potrzebuje z leków :
Leki:
- Lakcid na kłopty z brzuszkiem
- Paracetamol w czopkach 50mg
- Esputicon - kropelki na kolki
- Olbas oil - do inhalacji na wypadek kataru
- Czopki glicerynowe przeciwko zaparciom
- Alantan lub Tormentiol - gdy zawiodą kremy pielęgnacyjne i na skórze dziecka pojawią się i odparzenia
- Maść rozgrzewająca stosowana przy przeziębieniach
- masc na wyrzynające sie ząbki
« Ostatnia zmiana: 1 Lipca 2007, 12:45 wysłana przez Antalis »

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #1615 dnia: 1 Lipca 2007, 13:01 »
Antalisiu!
To ja jestem już na finiszu i nie robie aż tak wielkich zakupów.  :roll:
Przecież zdążysz to wszystko kupić. Poza tym będziesz miała lekarza pediatrę dla swojego dzieciątka, więc zanim zaczniesz stosowac jakiekolwiek leki dla maluszka to wydaje mi się że rozsądnie byłoby to z nim skonsultować i nie podawać na własna rękę. To może być niebezpieczne, bo przecież każde dzieciątko jest inne. ...maść na wyrzynające się ząbki??? ... o rany!!! na wszystko przyjdzie czas!
Nie daj się zwariować szaleństwu zakupów!...   :Olaboga:
Przepraszam, ale takie jest moje zdanie! :drapanie:
... i poleż troszkę jak plecki bolą! :wink:
Pozdrawiam!

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1616 dnia: 1 Lipca 2007, 13:06 »
Z ta mascia na zabki to znalazłam w necie i całe wkleiłam :)

Niestety juz taka jestem ze wole miec wszystko juz by potem nie prosic nikogo o kupienie tego czy tamtego - choc w sumie nawet to nie bedzie ciezkie bo w koncu siostra połozna  a mąż farmaceuta :P Boje sie ze jak maluszek sie urodzi bede panikowac  :Olaboga: i zapomne o tym wszystkim.
Kurcze nie wiem jak z tymi herbatkami  :drapanie:
Czopki na goraczke i glicerynowe, cos na kolki oraz rumianek chyba moge kupic bez wiedzy lekarza co nie ?

A plecki bola czy leze czy siedze ... chyba zaczne w powietrzu latac :(
« Ostatnia zmiana: 1 Lipca 2007, 13:09 wysłana przez Antalis »

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1617 dnia: 1 Lipca 2007, 14:50 »
No właśnie nie jestem pewna czy te wszystkie medykamenty :D możesz podawać sama bez konsultacji z lekarzem  ??? o czopkach to słyszałam ze podaje się w ekstremalnych wypadkach, a z KAŻDĄ gorączką powinno się pójść do lekarza więc on Ci zaleci czy dawać paracetamol czy nie...
bo ja sama zaczniesz podawać te wszystkie specyfiki to na późniejszej wizycie lekarz może mieć zafałszowany obraz

i o rumianku słyszałam że też ostrożnie stosować bo może uczulać

a na kolki to ze spokojem, trzeba najpierw wybadać sprawę, bo zbyt wiele kropelek i herbatek moze tylko zaszkodzić :(

poza tym Twój mąż napewno przyniesie Ci wszystko czego akurat będziesz potzrebować

:D

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1618 dnia: 1 Lipca 2007, 16:03 »
Macie racje - jak teraz nie kupie to moze mi potzrebne nie beda :)
Kupie tylko krem na zime, zakraplacz, mleczko i jakas herbatke dla karmiących. A dl amaluszka cosik koperkowego kupic ?
Własnei wygrałam an Allegro 3 bodziaki :) za 5 zł szt. teraz tylko zdecydowac sie na kolor :P

A oto moje dzisiejesze chałki :) Powiem nieskromnie - całkiem całkiem :)
« Ostatnia zmiana: 1 Lipca 2007, 16:11 wysłana przez Antalis »

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #1619 dnia: 2 Lipca 2007, 08:44 »
Aga
nie kupuj tych wszystkich leków bo może się nie przydadzą ( ja nie mam nic) a jak będzie coś potrzebne to mąż ci kupi:)

kup sobie herbatkę hippa dla matek karmiących
a czy koperek dla Kacperka hm- ja małemu daję tylko cycka sama piję koperek i rumianek

aaa i ja przemywam oczka małemu tylko wodą przegotowaną
lactacid- polecam płyn do higieny intymnej bardzo fajny

a co do bodziakow
ja bym wybrala czerwony, niebieski i żółty