Autor Wątek: Ktoś do kochania, do całowania...Ktoś taki jak Ty :-*  (Przeczytany 136105 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
Odp: Ktoś do kochania, do całowania...Ktoś taki jak Ty :-*
« Odpowiedź #120 dnia: 28 Stycznia 2015, 14:35 »
hej Słonka :-* znowu mnie trochę nie było :P na szybko parę zdjątek a potem postaram się coś napisać ;)

nasza tula ;)

poranny wypad po bułki ;)

jestem słodka do schrupania ;D

już stoję :o

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #121 dnia: 28 Stycznia 2015, 14:40 »
Śliczna jest Wasza córcia a mama widać kwitnie. Ale ma dużo włosków ;D

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #122 dnia: 28 Stycznia 2015, 15:32 »
To prawda, że jest słodka do schrupania :D

i jaki ma śliczny pokoik :)

do kogo bardziej podobna? bo jak na nią patrzę to ciężko mi się zdecydować, ma coś z Ciebie i coś z męża też :)

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #123 dnia: 28 Stycznia 2015, 16:07 »
Przecudna jest.. taka dorosła mała dziewczynka.. piękna panna wam rośnie

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #124 dnia: 28 Stycznia 2015, 19:05 »
Śliczna laleczka! :)

Miałam kupić ten sam wzór Tuli ale w końcu wzięłam tez szara ale z wzorem folk :)

Offline lebara

• maniak
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #125 dnia: 28 Stycznia 2015, 19:25 »
Ooooo kurczaki ale Ona rośnie :) oczy ma cudne.

No jeszcze troche i chyba będziecie musieli obniżyć poziom łóżeczka na najniższy skoro Panna zabiera sie do wstawania :) hmm podoba mi sie Wasz ochraniacz w łóżeczku, fajny nie jest taki wysoki.
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #126 dnia: 28 Stycznia 2015, 19:48 »
Łucja jest po po prostu czarująca  :D

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #127 dnia: 28 Stycznia 2015, 20:35 »
Miałaś napisać co u Was?

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #128 dnia: 28 Stycznia 2015, 20:41 »
Szybki bil :).Moja pierwszy raz stanela jak miala 9 miesiecy.

I jak zaklada sie tule??? Ja jednak kupilam mei tai :).Ale prosto sie zaklada ;) przynajmniej z Julka.Zobaczd jak bedzie z mniejsza;).

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #129 dnia: 28 Stycznia 2015, 21:06 »
Śliczniutka! A ten jęzor wywalony zupełnie jakbym na moją małą patrzyła ;)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #130 dnia: 28 Stycznia 2015, 21:45 »
Śliczne oby dwie dziewczyny  ;D

Ja też miałam wybrać ten wzór bo mi się bardzo podobał ale wtedy jakoś nie było i wybrałam z gwiazdą  ;)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #131 dnia: 29 Stycznia 2015, 10:49 »
Fajnie malutka rośnie :)

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #132 dnia: 30 Stycznia 2015, 06:29 »
Łucja i jej uśmiechnięta buzka - cudna jest :)
Szczerze to ja czułam ze u Was będzie podobnie jak u nas, że 1 dnia lucja usiądzie ,2 wstanie itp.
Co do chusty mam identyczne odczucia, żałuję że tak późno się zdecydowałam.
Mimo zimy nie zakładam Lili żadnych kapci, po prostu biega w rajtuzach.

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #133 dnia: 30 Stycznia 2015, 19:27 »
Dziś 8 miesięcy Lusiaka, chciałam coś napisać, ale nie wiem czy się uda  ::)

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
« Odpowiedź #134 dnia: 30 Stycznia 2015, 19:51 »
Gratuluje 8 miesiąca  :)  ale ten czas zapiernicza, jeszcze niedawno dopiero co na początku ciąży byłaś
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #135 dnia: 30 Stycznia 2015, 20:16 »
No rośnie Wam cora :).... super.. i taka slicznota..

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #136 dnia: 30 Stycznia 2015, 22:13 »
Może się uda ;)
zacznijmy od tego: Łucja ma dziś 8 miesięcy i dziś też jest piątek :D dla mnie to wręcz niewiarygodne jak ten czas leci Kochane, po prostu nie wierzę. Pamiętam jakby to było wczoraj ;D bo już następne 3 miesiące jak przez mgłę :P Luśka się ostatnio bardzo szybko rozwija więc krótkie podsumowanie ;)
Mam: 4 zęby ;D te górne jedynki to normalnie małe łopaty ;D
Umiem: obracać się z pleców na brzuszek, z brzuszka na plecy, siedzieć, siadać, podciągać się przy meblach/w łóżeczku, pełzać i próbuję raczkować. A jeszcze 3 tygodnie temu martwiłam się, że nie siedzi ;)
Robię, jak mam dobry humor: papa, pierdzioszki i noski-eskimoski ;D
Uwielbiam się przytulać do mamy i taty oczywiście ;)

z zaległości: Paulinko witam :-*
dzięki Wam za wszystkie rady dot. szczoteczek, kubeczków i w ogóle :D Luśka trochę zaczęła w końcu pić, więc na razie zostaniemy przy tym niekapku.
Nosidło bardzo fajne. Ostatnio właśnie zapakowałam Małą do niego, założyłam jakąś big kurtkę Męża i poleciałam do sklepu, bo z tym wózkiem się tachać to bez sensu. A tak szybko się uwinęłyśmy ;) Lusia zadowolona, rozglądała się zaciekawiona ;) w domu tula nam służy głównie do usypiania bo niestety Panna w ciągu dnia nie chce za bardzo już pić z piersi, a tak zawsze usypiała ;) powiem Wam, że smutno mi z tego powodu :-\ nie myślałam, że to powiem bo miewałam serdecznie dość jej wiszenia na mnie, ale szkoda mi. Tzn. pije jeszcze w ciągu dnia, ale mało, za to nadrabia wieczorem, no i w nocy ;)
Zamówiliśmy jej krzesełko do karmienia ::) powiem Wam, że jakoś się nad nim nie rozwodziłam, krzesełko jak krzesełko ::) no, ale przyszło, o takie http://allegro.pl/markowe-krzeselko-do-karmienia-gratis-wkladka-i4996668276.html i nie jesteśmy zadowoleni, więc zaczęłam szukać czegoś innego i mam taki mętlik w głowie, że masakra ::) znalazłam takie drewniane, podoba mi się, ale nie wiem czy będzie wygodne  ::) http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-babystart-drewniane-nowe-i5025856452.html normalnie jakiś matrix z tym krzesełkiem. Albo jeszcze to z ikei? przynajmniej ma dobrą cenę ::) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29067293/
musimy się wybrać w końcu w ogóle do ikei bo chciałabym, żebyśmy kupili łóżko i materac i zaczęli jakoś ogarniać pomału ten dom, bo znowu następne 5 lat wszystko będzie tymczasowe i na walizkach, a ja mam już tego serdecznie dość ::)
miałam 1 lutego spać już z Rafałem, ale chyba dopóki nie kupimy tego łóżka to zostaję u Małej, może przynajmniej Mężydło się zmobilizuje do zakupu, bo u nas to normalnie wszystko trwa 3 razy dłużej niż u innych ::)
w każdym razie podjechaliśmy też do fido, żeby zobaczyć jak wyglądają te inne krzesełka no i zaczęliśmy oglądać wózki. Przez chwilę napaliłam się na tego britaxa b-agile bo mieli w promocji po 680 zł, ale na szczęście ochłonęłam :P w sumie to wybrałam już sobie spacerówkę ::) jednak chcę polski wózek na pompowanych kołach. Wiem, że nie będzie najlżejszy, ale nie chcę plastikowych kółek. Znalazłam coś takiego http://allegro.pl/solidne-wozki-camarelo-eos-folia-uchwyt-gratis-i5011692943.html tylko muszę to gdzieś obadać na żywo. Mam nadz, że będzie w porządku bo mi się podoba :P  
Strasznie dużo zakupów ostatnio przed nami ::) jeszcze niedługo nowy fotelik trzeba będzie kupić, chciałabym tyłem tylko nie wiem czy znajdę tu na Śląsku kogoś kto się zna narzeczy jak ten koleś z 8 gwiazdek ::) ale na szczęście do Wrocławia nie jest tak daleko, choć mój Mąż oczywiście kręci nosem ::)
jutro mam plan wyeksmitować Rafała z małą do rodziców co najmniej na pół dnia, bo muszę w końcu zrobić porządek w ciuchach, już tak go robię od 2 miesięcy ::) mam nadz, że dadzą radę bo Luśka ma ostatnio coraz bardziej fazę na mamę ::) ostatnie 2 dni usypiał ja Rafał i mu popłakiwała a zwykle jednak dawała mu się bez płaczu uspać. A jak się kokosili na łóżku to podobno zaraz zaczęła wędrować po łóżku w stronę drzwi bo widziała jak wychodzę, mała Mądrala ;) ogólnie np. jak się zbliża do drzwi pokoju to się ogląda i patrzy na mnie czy jestem ::) nie wyobrażam sobie, żeby było jeszcze gorzej bo i tak jest mama i mama, małe jęczydło ;)
dziękujemy za wszystkie zachwyty ;D :-*
aaa, materacyk oczywiście obniżony ;)
aaaa, przypomniało mi się jeszcze:
koty doprowadzają mnie do nerwicy ::) ostatnio myślałam, że wyjdę z siebie. Walle zrzucił elektroniczny termometr. Baterie wypadły, obudowa się trochę rozeszła na łączeniu, ale sklikałam ją z powrotem, wsadziłam baterię...nie działa. Co ja się upłakałam i uklęłam na tego kota ::) przeszedł Rafał, wsadził odpowiednio baterie i uffff, działa :) taka ze mnie blondynka :P
a w ogóle to mam ostatnio okropnego pecha i stała się rzecz straszna. Wczoraj zepsułam sobie zapięcie do mojej ukochanej torebki. Mam nadz, że znajdą się tutaj takie co rozumieją moją rozpacz :-\ torbeczka jest absolutnie cudowna, kupiona w listopadzie w tkmaxie. Najgorsze, że chyba wyrzuciłam paragon, chociaż nigdy tego nie robię. No, ale i tak by mi tego nie uwzględnili bo widać, że to siłą jest ułamane. Najgorsze, że chyba jedyna opcja naprawy do pisać do producenta o nowe zapięcie. Normalnie masakra. Nawet nie wiem czy w sosnowcu jest ktoś kto zajmuję się takim rzeczami. Przez to mam strasznie zrąbany nastrój :-\ bo kocham tą torebkę i nie chce innej :-\
buźki dobranocne :-* :-* :-* :-* :-*

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #137 dnia: 30 Stycznia 2015, 22:22 »
Gratuluję 8 miesięcy, pięknie się panna rozwija ;D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #138 dnia: 30 Stycznia 2015, 22:30 »
Ojej, czemu mnie tu jeszcze nie ma  ::) ???
Mogę?  ;D

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #139 dnia: 30 Stycznia 2015, 22:53 »
Pewnie Justyś ;) w ogóle to oglądam te Twoje zdjęcia i tak żałuję, że otworzyłaś je w dąbrowie :=( a orientujesz się w branży sosnowieckiej? mogłabyś któreś polecić?
znalazłam krzesełko, będzie takie http://www.meblobranie.pl/wysokie-krzeselko-do-karmienia-keter.html  :D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #140 dnia: 31 Stycznia 2015, 10:39 »
To co teraz wkleiłaś krzesełko długo było na mojej liście, bardzo fajne no i pózniej można je wykorzystać, sama je miałam kupować, ale szczerze polecam to z ikei bo też fajne i nawet bym go nie kupiła ale moja siostra wzieła nas kiedyś do MD's i tam mi się spodobało przymierzylam małego i nam spasowało  ;)

Co do torebki to rozumiem Cię bardzo dobrze bo sama szukam kaletnika ale u nas nigdzie nie ma, a mam jedną torebke ktorą sobie kupiłam w uk i mi sie zepsuła, nie mogę jej przeboleć.

Jeżeli chodzi o foteliki to fajny wybór maja w Katowicach tam gdzie jest Agata meble obok jest sklep dziecięcy. Bądz w Katowicach otworzyli Bobowózki i tam możesz zobaczyć  ;) ja tam pojade po wózek, z tym że ja ten zostawiam co mam a drugi chcę parasolkę lekką  ;D

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #141 dnia: 31 Stycznia 2015, 12:18 »
Julia na chrciny w prezencie doatala krzeselko cos w stylu te z ikea i jest ok.Leciutkie, a to plus bo przenosze je codziennie z kuchni do salonu;).

Ahh czas szybko zapindala.
Ja pare dni temu posegregowalam Julii ciuszki te 80rozm i teraz nie mam gdzie tego wsadzic.Co prawda to sa tylko bluzki, body (w spodniach dalej smiga i bluzach).Ale sporo tego co juz za male.

Offline Fiolka*

• uzależniony
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #142 dnia: 2 Lutego 2015, 01:14 »
Nadrobiłam :) Lusia jest po prostu słodziakiem! Piękne ma oczka i uśmiech :Serduszka: No i ruchowo lepiej rozwinięta od swojej starszej koleżanki Zuzi ::)

Co do krzesełka nie pomogę, bo Zuzka dostała od Mikołaja-dziadka huśtawkę ze stolikiem do karmienia, więc nie zdążyłam nawet przejrzeć różnych krzesełek. Spacerówkę też mamy zaklepaną u siostry, nawet nie wiem jaki model :P Ale fotelik niedawno kupiłam i też byłam nastawiona do montowanego tyłem. W końcu jednak kupiliśmy Romera przodem z dwóch powodów: po pierwsze różnica w cenie była ok 1000zł (!!!), a po drugie Zuza buntowała się jadąc tyłem, a odkąd wszystko widzi, jeździ o wiele spokojniej. Wiem, że komfort dziecka to nie jest wyznacznik i zdaję sobie sprawę, że foteliki tyłem są bezpieczniejsze, ale... no właśnie kupiliśmy taki i póki co jest ok. Ma 4 gwiazdki ADAC ;D

Nie gryzie Cię młoda po sutkach? Bo moja też ma cztery siekacze i potrafi nimi użreć aż gwiazdy zobaczę ::)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #143 dnia: 3 Lutego 2015, 08:43 »
Kochana nie szwankuje Ci suwaczek? 

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #144 dnia: 3 Lutego 2015, 10:06 »
Irminko suwaczek nie, trzeba odświeżyć stronę, już jakiś czas tak jest ::)
Jak już jestem: Kochane bardzo mnie ta historia poruszyła, więc wklejam, może któraś dorzucił grosik   :-*https://www.siepomaga.pl/f/kawalek-nieba/c/2107

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #145 dnia: 3 Lutego 2015, 21:10 »
Marta śliczna ta Twoja panna. Mnie się wydaje, że to cała ty :D
Krzesełko do karmienia super. A co do wózka to wydaje mi sie, że ma dość krótkie oparcie, ale jestem na tym punkcie przewrażliwiona bo mam duże dzieci i Julka ze swojej spacerówki bardzo szybko wyrosła. Teraz przy wyborze szukałam takiego gdzie oparcie będzie wysokie.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #146 dnia: 3 Lutego 2015, 21:25 »
Łucja śliczna oczywiście :)

Co do słowników ;) Mam takie same i chciałam je oddać, ale już do czego mi posłużą hahahaha :P

O kocie pamiętam wpis z fb, ale do głowy mi nie przyszło, że baterię źle włożyłaś ;D A tu już kotu eksmisję szykowałaś :P

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #147 dnia: 3 Lutego 2015, 21:32 »
Odnośnie fotelikow polecam pogadac z właścicielem Dziecięcych Marzeń z Będzina, ale konkretnie z nim, bo On ma największą wiedzę :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #148 dnia: 12 Lutego 2015, 20:43 »
hej Słonka :D
jak jeszcze nie wiecie to udało się z refundacją dla tej Amelki ;D odkąd mam Luśkę to jeszcze gorzej przeżywam takie historie, tyle dzieciaczków, tyle nieszczęścia :'( w takich chwilach żałuję, że nie mam worka z pieniędzmi :-\

co u nas? u mnie trochę kiepsko, 2 tygodnie temu w niedzielę upadłam na spacerze na kolano i się teraz odezwało, poczerwieniało, zaczęło boleć okropnie. Byłam wczoraj u lekarza i okazało się, że jakiś stan zapalny się wdał, biorę antybiotyk. Oby pomógł, bo na razie nie widzę poprawy :-\
co u Lusindy? ano dobrze ;D zaczęła mówić coś w stylu dziadzia i dada. Byłam w szoku jak w poniedziałek R wrócił z pracy a ona zaczęła powtarzać dada, potem jej mówię, że idziemy do taty a ona znowu dada :o za to o mamie chyba zupełnie zapomniała, raz powiedziała rano w poniedziałek i cisza :P ale poza tym faza na mamę trwa :P
no i mam nosa bo zamówiłam jej trochę książeczek na arosie, większość pochowałam, ale ona zaczęła się już nimi interesować, tzn. oglądać obrazki. Bo do tej pory tylko je gryzła ;) a teraz widzę, że ją to trochę zajmuję i widzę, że jest zainteresowana. Jestem w szoku :P
zaczynam myśleć, że ona nie będzie raczkować. Nie wiem czy to kwestia, że się ślizga na panelach bo próbuje, ale zaraz przechodzi do czołgania :D staje przy meblach, zaczyna trenować też siadanie, bo na początku to stała i zaczynała płakać jak chciała usiąść :D a dziś widzę, że pomalutku stara się klapnąć  :D w ogóle to ledwo dziś pomyślałam, że jest ostrożna to oczywiście ze 3 razy się dziś uderzyła w głowę. Ale dość dzielnie to znosi, aż się zaczynam zastanawiać czy nie ma zaburzenia czucia głębokiego ;D tak wiem, wariatka ze mnie :P
przyszło to krzesełko do karmienia i jest bardzo fajne. Z jedzeniem różnie bywa, raz lepiej, raz gorzej. Ciężko mi czasami trafić za nią bo jęczy i otwiera buzię i nie wiem chce, czy nie chce ::)
byli u nas ostatnio znajomi z bliźniaczkami starszymi o 9 miesięcy i fajnie sobie siedziały w kojcu, śmieję się, że dziewczynki jej pokazały jak można się bawić bo od tego momentu się trochę zajmuje, coś wkłada, przekłada, choć i tak potem wszystko ląduje w buzi :P dziś się już wkurzyłam bo długo nie chciała usnąć i odstawiłam ją do łóżeczka, tam trochę ciuchów było i bawiła się nimi z 30 minut, to wieczność jak na moje dziecko ;D

z Ryśkiem mamy urwanie głowy. 2 tyg temu Walle mu zadrapał oko więc wet, zastrzyki a w domu krople, brrr. We wtorek miał być ostatni dzień a w środę kontrola. To co się stało? okazało się, że teraz zaczęło mu ropieć 2 oko. Masakra. Więc znowu krople ze 2 tygodnie. A jeszcze czeka w kolejce dla Rysia jakiś preparat na wzmocnienie stawów, ale to mu chciałam dawać jak wyjdziemy z tego oko bo to za dużo wszystkiego. Coś nie ma ostatnio szczęścia chłopak ::)

tyle Wam jeszcze chciałam napisać, ale jak zwykle mi wyleciało z głowy przez ten czas :P
buźki :-* :-*

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #149 dnia: 12 Lutego 2015, 20:51 »
Zdrówka Kochana.
Może Łucja nie będzie raczkowac kto wie.wiesz mam tak samo jak tylko pomyślę ze Igor ostrożny jest to zaraz się gdzieś walnie.
Zdrowia dla kotka.