Autor Wątek: Ktoś do kochania, do całowania...Ktoś taki jak Ty :-*  (Przeczytany 136074 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Odp: Ktoś do kochania, do całowania...Ktoś taki jak Ty :-*
« Odpowiedź #90 dnia: 4 Stycznia 2015, 22:51 »
no spora pannica  ;)
fajne są te przeceny w tesco, poza tym lubiłam ich pajace i śpiochy  ;)

ja kupowałam mleko w biedronce i na półce była cena 14,65 zł, a na paragonie 15,89 zł
poszłam do kobiety, a ta do mnie że pewnie źle patrzę, że wzięłam nie to co tam jest napisane
kazałam jej iść ze mną sprawdzić, po moim monologu do niej, bo zabardzo nie chciała iść
masakra, nawet do błeu się przyznac nie umieją tylko ida w zaparte
jak u nas jest coś źle, a zdarza się to idę i wyjaśniam, a nie fochy strzelam  ::)

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
« Odpowiedź #91 dnia: 5 Stycznia 2015, 00:03 »
My mamy szczepienie w piątek i też zobaczymy jak tam wyglądamy z wagą i ze wzrostem. :-D my już spokojnie na 68,c spodnie to 74... Chyba długie nogi ma ;-)
Moją powinna ważyć coś koło 6,5kilo...ale boję się,że będzie mniej :-/

Wy macie spokój...a my wręcz przeciwnie... Ja wiecznie w pracy,mąż w Niemczech w delegacji...a nawet jak wroci,to ciężko będzie ze wspólnym czasem dla nas dwojga.. :-/

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #92 dnia: 5 Stycznia 2015, 07:46 »
Kochana to pięknie waży i mierzy, choć te pajace z tesco są duże naprawdę duże na Igora jeszcze za duże na 80 wiec tam rozmiarowka duża jest ja chyba jutro tam wpadnę i zobaczę.na promocje.

Offline elka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.08.2008
« Odpowiedź #93 dnia: 5 Stycznia 2015, 07:46 »
Marta, mogę przyłaczyć się do Twojego wątku? Podczytuje Cię chętnie, bo mam synka mniej więcej w wieku Twojej córci - lubię czytać, co piszesz o Małej i porównuję, czy mój Maks nie odbiega od rówieśników.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #94 dnia: 12 Stycznia 2015, 14:50 »
Ela witaj :-*
ja właśnie się zaczynam trochę spinać bo Mała jeszcze w ogóle nie siedzi ::) tzn. próbuje sama już siadać z boku, już wysoko się podnosi, ale jeszcze leci na boki albo do przodu. Powiedziałam lekarce to mi kazała ją sadzać i podpierać poduszkami, żeby wzmacniała sobie mięśnie grzbietu, no ale nie wiem, wszyscy trąbią, żeby nie sadzać tylko czekać aż samo usiądzie ::) tzn. ja i tak ją sadzam albo sobie na kolanach, albo przy przebieraniu, ale wtedy jest oparta o mnie. A Wasze dzieciaczki kiedy zaczęły siedzieć? trochę się martwię bo tu na forum młodsze od niej dzieci już siedzą. No, zobaczymy, mam nadz, że już niebawem to nastąpi ;) na razie Łucja z zapałem ćwiczy czołganie, jak to stwierdził chrzestny, karabin i do wojska bo pełna profeska ;D buszuje teraz właśnie po pokoju. Uczę ją, żeby nie dotykała kontaktów i kabelków i powiem Wam, że jakby działa, normalnie duma mnie rozpiera ;D zobaczymy jak długo ;)
właśnie musiałam interweniować bo dorwała jakiś papierek do jedzenia :P
fajnie już reaguje na swoje imię ;D
w czwartek mieliśmy szczepienie na żółtaczkę. No i lekarka stwierdziła, że jednak trochę mało przybiera ::) na wadze wyszło 7750, ale nie wiem czy ta piguła nie odejmuje za dużo, bo ważyliśmy ją w domu i wyszło nam równe 8 kg ::) zresztą ja czuję, że ona ostatnio przybrała bo zaczyna mi ciążyć ::) pytała czy może nie urosła ostatnio, ja nie zauważyłam, Rafał twierdzi, że tak. No nie wiem, w sumie mi nic nie powiedziała czy mam zacząć dokarmiać mm? bo już ostatnio pisałam, że mam wrażenie, że mam mniej mleka ::) a ostatnio w ogóle mniej je. Kaszki nie chce za bardzo, zjada może z 50-80, no to co to jest ??? obiadki raczej chętnie, choć wczoraj otworzyłam po 7 miesiącu i miał już sporo grudek i nie chciała za bardzo. Dziś spróbuję jeszcze, trochę jej pogniotę może da radę.
Nie wiem czemu, ale boję się tego mleka jak jakiejś zarazy ::) powiedzcie mi jak wprowadzić takie mm? od razu pełną porcję czy jak? najpierw na dzień, żeby zobaczyć czy nic nie dolega? nie ukrywam, że chciałabym może na noc jedną butelkę jej dawać, może przespałaby chociaż ze 4-5 godzin :P
zrobiłam ostatnio zakupy dla Małej. Zamówiłam sobie nową torbę do wózka bo tą co miałam to jakaś tragedia. Znalazłam taką http://www.fabrykawafelkow.pl/torby-do-wozka-/137-torba-duo-deluxe-cherry-bloom--879674001480.html w promocji za 140 zł ;D stwierdziłam, że i tak mi będzie jeszcze służyć przez długi czas, więc raz się żyje :P do tego zamówiliśmy w końcu nosidło takie http://www.gomama.pl/pl/p/Hot-Air-Baloon-Nosidelko-Ergonomiczne-Tula/840 . Mam nadz, że to moje dziecko je polubi bo inaczej się załamię. Czekam na nie już jak na zbawienie bo ostatnio nic tylko by się nosiła ::) i ostatni zakup to śpiworek do wózka http://allegro.pl/spiwor-spiworek-do-wozka-polar-116cm-36-kolorow-i4917854543.html, bo przecież ten nasz rzęch nie ma nawet osłonki na nóżki i przykrywam ją kocykiem, ale to mi się widzi mało. W ogóle to już zaczynam myśleć nad nową spacerówką bo już mam dość tego wózka. No, ale jeszcze muszę się trochę przemęczyć ::) a powiedzcie mi do tych spacerówek np. typu britax to roczne dzieci można przesadzać?
wczoraj byłam w plejadzie, myślałam, że kupię jej coś na wyprzedaży, ale w hm już mocno wszystko przebrane. Widziałam za to fajne ogrodniczki dla niej na wiosnę :D
w piątek robiliśmy urodziny Mężydła i cały dzień był ze mną Teściu do zajmowania się Małą i wyobraźcie sobie, że popołudniu nawet dała mu się uśpić ;D a poniedziałków nie cierpię bo jest tak rozbita po weekendzie, że nie mogę dojść z nią ładu.
Kończę bo już mi tu zaczyna mędzić, idziemy coś zjeść :P
buźki  :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #95 dnia: 12 Stycznia 2015, 15:12 »
Widzisz tesciu daje radę.. super ze taka pomoc masz..

Co do mm to ja dałam w dzień kiedyś po prostu i Patrzylam co i jak. Po pierwszym miał problemy z brzuszkiem to odstawilam i na drugie przeszliśmy rzn inna firme dokładnie Hipp...

Martus daj jej chwilę jeszcze z tym siedzeniem.. nic na siłę..

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #96 dnia: 12 Stycznia 2015, 15:19 »
Marta spokojnie
Karol usiadł sam jak miał 9 miesięcy  8)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #97 dnia: 12 Stycznia 2015, 15:49 »
Mój zaczął siadać bardzo wcześnie, ale drugie dziecko chyba tak ma  :P, nawet głowke sztywno trzymał mi juz w 2 miesiącu a Alex w 3 jeszcze kiwał.

Fajna ta torba napisz mi czy jesteś zadowolona bo się nad czarną od dawna zastanawiam  ;)

Nosidło też mi sie podobało to z balonem, ale w końcu wzięłam z gwiazdka.

Ja spacerówkę lekką będę wymieniała gdzieś w kwietniu, Alexa przesadzałam jak miał 9 miesięcy, tylko musisz popatrzeć na to jak się rozkłada tzn czy całkiem na płasko oraz co dla mnie najważniejsze było podnóżek aby był długi i się podnosił bo nózki dziecku nie wisiały.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #98 dnia: 12 Stycznia 2015, 16:26 »
Miło, że teściu się wczuwa :)

A cena tego nosiła wbiła mnie w kanapę... wow  :o

Offline Fiolka*

• uzależniony
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #99 dnia: 12 Stycznia 2015, 17:17 »
Kochana, jakbym czytała siebie z tymi Twoimi żywieniowymi obawami :) Zamiast Ci radzić opowiem jak to wygląda u mojej prawie dziesięciomiesięcznej córy. Wyobraź sobie że u nas nadal króluje cyc. MM nie chce za nic w świecie, jak zje czasem kilkadziesiąt ml to wielkie święto. Kaszki żadnej niet. Obiadków po 6 mc potrafi czasem kilka łyżeczek zjeść, ale generalnie kawałki jej nie pasują, za to deserki wsuwa jak szalona. Dlatego nie martwiłabym się na Twoim miejscu, jeżeli Łucja jest zdrowa, silna i wesoła, znaczy że wszystko gra :)

Z siedzeniem u nas jest nieźle, młoda już dawno umie sama usiąść i prosto się utrzymać. Ale za to nie pełza, nie raczkuje ani nie stoi, jedynie turla się na boki. Ale też nie panikuję, dam jej czas. Myślę że możesz spokojnie Lusię sadzać, już ma na tyle silne plecki że nic jej nie będzie. Tym bardziej że lekarz tak Ci radzi.

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #100 dnia: 12 Stycznia 2015, 19:58 »
Mój Igor tez szybko siedział ale za to nie chciał długo przewracac się z boku na bok.
To ile przybrała Łucja od poprzedniego ważenia?
U nas ważą.dzieci na.golaska i nawet resetuja wagę z pielucha.
Ja tez tak.miałam.kilka.razy ze miałam wrażenie ze mleka mam tyle co nic ale przystawialam Igoraska się rozkrecilo.
Może je mniej bo ząbki Dokuczają?

Offline elka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.08.2008
« Odpowiedź #101 dnia: 12 Stycznia 2015, 21:24 »
Marta, mój Maks jest praktycznie "rówieśnikiem" Twojej Łucji i on siedzi, ale sam jeszcze z pozycji leżącej nie da rady, trzeba mu pomóc. Myślę, że nie masz się czym martwić, każde dziecko rozwija się w indywidualnym tempie, jedno będzie robić coś w wieku 6 miesięcy, inne w wieku 5 miesięcy, a jeszcze inne w wieku 9 miesięcy - nie ma reguły. Jak byliśmy z Maksem u neurologa - jak miał 4 miesiące - to lekarka własnie tak nam tłumaczyła. Także spokojnie, przyjdzie czas i na nią. Co do przechodzenia na mm, to u nas odbyło się tak, że najpierw zastąpiłam jedno karmienie w trakcie dnia mlekiem modyfikowanym. Troszkę czasu minęło, zanim zaczął pić z butli, ale konsekwencja i zmiana butelki na butelkę Avent Natural sprawiła, że jakoś to poszło. A propos wagi, mój też tydzień temu ważył 8kg

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #102 dnia: 12 Stycznia 2015, 22:09 »
Lili usiadła pod koniec 7 miesiąca i zaraz potem stanęła na nogi.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #103 dnia: 12 Stycznia 2015, 22:42 »
Oj dawno nie pisałam u Ciebie za co przepraszam :)
Jak Twoja mała zaczyna próbować siadać z leżącego to możesz tylko być z niej dumna.. Jest ogromna różnica między siedzeniem a tym, że dziecko samo usiadło.. czego ja niestety nie wiedziałam przy Zuzi.. Ona siedziała już jak miała 6 msc.. I powiedziałam o tym panu od rehabilitacji.. I on się mnie właśnie spytał czy ona siedziała jak się ją posadziło, czy sama usiadła.. Mi zabronił w każdym bądź razie Adasia sadzać. A już na pewno nie na poduszkach itp bo będzie leciał na jedną ze stron i przez to będzie miał później krzywy kręgosłup. Tak mi tłumaczył.
Jak dla mnie to Twoja mała idzie jak burza.. Jak już macha papa, pełza, próbuje siadać.. no super.
Te nosidło jest strasznie drogie no ale jest faktycznie super.. Kasia takie ma i dała raz założyć.. No rewelka..
Do spacerówki typu britax roczne dziecko możesz spokojnie przełożyć..
A nie myślałaś żeby sama gotować? Mój tak zjada królika z marchwią, warzywami i pietruszką że szok.. Ugotowałam dziś mały garnek i mam na 5 obiadków :) Zjada na raz takiej zupki od 160 do 190 ml :) Mam już tez zamówionego takiego małego kurczaczka i łososia z dobrej hodowli :)
A i mój Adaś dziś ważony waży niecałe 8 kg i pani dr powiedziała, że najważniejsze, że idzie swoim tempem i waży ok. Za to ma 77 cm wzrostu...

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #104 dnia: 13 Stycznia 2015, 22:52 »
Moja Julia jak miala 7miesiecy siedziala, ale kiwala sie na prawo i lewo.Caly czas mialam ja pid kontrola aby nie walnela sie glowa o podloge ;).Jak miala 7.5m juz ladnie siedziala.Za to Julii kuzynka zaczela siedziec wlasnie kiwala sie na lewo i pracwo jak miala 8m.Kazde dziecko jest inne.Trzeba dac im czas i nie ma co sie martwic.Przyjdzie zas na siedzenie, raczkowanie, chodzenie.A wtedy bedziesz myslec "dziecko skad masz tyle energii ","motorek w tyl.ku masz " ; P.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #105 dnia: 14 Stycznia 2015, 11:16 »
Dokładnie tak, to że jedno dziecko siada wcześnie to nie jest powiedziane że również wcześnie będzie chodziło. Każde dziecko rozwija się w swoim tempie.
Starszy syn niby wszystko zaczął szybko robić bo zaraz po siedzeniu, wstawał a poszedł sam dopiero jak miał 14 miesięcy, za rękę owszem ale całkiem sam to trochę trwało.

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #106 dnia: 14 Stycznia 2015, 21:28 »
hej :)
Marcelina Ty mnie nie przepraszaj, bo to ja powinnam Ciebie, bo mi się oczywiście poniewczasie przypomniało, że Ci nie odpisałam na prv :-*
Madziu ja mam próbki enafimla więc może to dam jej na spróbowanie czy w ogóle będzie to chciała pić, a jakby co to też chciałabym jej kupić hippa.
Justyś trochę mnie uspokoiłyście z tym siadaniem  ;D
Nikola torba na razie jest oki, choć gdybym mogła wybierać to wolałabym ten model z klapką albo w ogóle ten signature bo on jest zapinany na zamek, no ale ceny są zabójcze ::) tutaj ta główna duża kieszeń jest zapinana na magnes i jak się mega napcha to jest otwarta. Ale ogólnie spoko, no i się cieszę, że się udało w promocji :D oglądałam jeszcze te pink lining, super wzory, ale te za 150 wydawały mi się za małe, a te większe prawie 300 zł ::) jeszcze fajne znalazłam kalencom ale z tych tańszych na allegro były kiepskie wzory.
Mysiu, no cena zabójcza. Jak już zamówiliśmy to mówię do R, że chyba oddamy bo tak sobie pomyślałam, że tyle kasy za kawałek materiału to przesada :P a ogólnie to zaczynam się denerwować bo zamawiałam ze strony babki tutaj w śląskim. W grudniu byliśmy oglądać u niej te nosidła na tym klubie kangura. No w każdym razie na stronie wybraliśmy w końcu model, który figurował jako dostępny i wysyłka miała być w 24 godz. Zamawiałam we wtorek 6.01. W piątek 9.01 dzwoniłam, żeby się upewnić, czy jest oki bo żadnej wiadomości o wysyłce czy coś. To się zaczęła tłumaczyć przerwą świąteczną i brakiem dostawy i w ogóle. No oki, miało być w tym tygodniu. Na razie cisza :( jak nie przyjdzie do piątku to dzwonię, żeby nawet nie wysyłała tylko oddała kasę a ja sobie zamówię gdzie indziej ::)
Fiolka no u nas też zaczęło się robić słabo z tym jedzeniem. Kaszki dziś zjadła jakieś 35 ml. Obiadek nawet wsunęła bo jej smakował. Owoce jej daje ostatnio w siateczce i sama sobie glima, jabłko albo banana. A picie to w ogóle nie istnieje :P
Kurczaczku ona ma w ogóle teraz gorszy apetyt. Ale idą górne 1, prawa tak opuchnięta, że masakra ::) biedne te dzieci z tymi ząbkami ::)
Ela no ta moja bździągwa nie chce za bardzo butli, niekapka zresztą też nie bardzo ::)
Lola, Łucja też zaczyna się pomalutku wspinać po nas ;)
Marcelinka, myślę nad tym gotowaniem, ale tak z początkiem marca. No ale muszę skombinować jakieś mięso sprawdzone ::)
Agatko jak zacznie chodzić to dopiero będzie wesoło ;)

przyszedł śpiworek i bardzo jestem zadowolona ;D cieplutki i dobrze wykonany, teraz przynajmniej nie będę się martwić, że Małej gdzieś coś podwiewa i marznie ;) a powiedzcie mi, czy któraś używa tych poduszek http://allegro.pl/motylek-poduszka-zaglowek-minky-poolimooli-i4981273569.html, one się nadają dla takiego maluszka czy nie bardzo?chyba Ty mi Marcelka kiedyś pisałaś o tej podusi? może na wiosnę jej zamówię do nowego wózka ;)
udało mi się wczoraj zamówić kalendarze dla dziadków. Chciałam z empiku bo były w promocji, ale jak siadłam w poniedziałek to było już po promocji :P no i wzięłam coś na allegro, na pewno nie będą na tak fajnym papierze, no ale trudno :P w przyszłym roku będę już wiedziała ;)
dziś znowu przyjechał teściu. Kurcze dla mnie to taka pomoc. Bo Luśka ostatnio mega marudna, jak się ją zostawi to od razu wchodzi w wysoki tony co mnie doprowadza pod koniec dnia do czarnej rozpaczy :P a tak dziadek zabawi, ponosi, zabierze na spacer ;) w ogóle ona już jest niezła. Dziś wrócili ze spaceru i teściu dzwoni spod windy, czy nie potrzebuję jeszcze do sklepu, bo ona sobie grzecznie leży :D no, ale jak mnie zobaczyła to się zaczęło od razu jojczenie ::) cwaniara Mała ::) no, ale zwalam to na zęby ;)
tak jak sobie na nią patrzę to jest różna :) tzn. czasami bardzo niecierpliwa, zwłaszcza jak jojoczy jak szykuję jej jedzenie, którego potem i tak dużo nie zje. Nie lubi gdy zostawiam ją samą w łóżeczku, czy na chwilę w pokoju na podłodze. Ale jednocześnie słucha jak jej mówię, że nie może do gniazdek, podchodzi i patrzy na mnie. Czasami wyciągnie rękę, a czasami tylko popatrzy i pójdzie dalej. Dla mnie to niesamowite, bo widzę, że ona już zaczyna kumać co się do niej mówi, a przynajmniej ton głosu, albo gest. Ech, jestem ciekawa jaka będzie dalej ;)

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #107 dnia: 14 Stycznia 2015, 21:39 »
Ja próbowałam Nana, ale Młody miał problemu z brzuszkiem.. Hipp podszedł Grześkowi od razu i przy Ryśku też chcę to mleko, jeśli będzie je tylko tolerował..

Wiesz co maluchy nas zadziwiają z dnia na dzień i mam wrażenie, że rozumieją więcej niż nam dorosłym się wydaje.. Myślą w tych swoich malutkich główkach i kombinować też potrafią nieźle.

A jak kociaki do Luśki odkąd zrobiła się bardziej mobilna?

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #108 dnia: 15 Stycznia 2015, 13:38 »
Te podusie sa juz dla najmlodszych.Tam gdzie dziecko ma glowke (na srodku) jest ciensza niz po bokach.Sama chce taka kupic dla niuni bo Julia juz za duza ;).

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #109 dnia: 16 Stycznia 2015, 21:57 »
Skasowałam sobie posta na sam koniec :nerwus:

Offline lebara

• maniak
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #110 dnia: 17 Stycznia 2015, 23:36 »
Elemelka pozwól że się rozgoszczę :)

Na początku Lena Piła bebilon ale strasznie po nim ulewała, zmieniłam jej na nań niestety okazało sie nie wypałem, bo brzuszek bolał, w końcu spróbowaliśmy hippa i to był strzał w 10 :) już tak mocno nie ulewała jak przy bebilonie i mleczko przysmakowało, cały czas je pije a teraz to już wprowadzam jej 2 tez hippa.

Co do spacerówki ja mam chicco multiway evo i jestem mega zadowolona, a najbardziej podoba mi sie w nim pokrowiec na nóżki w środku zrobiony jest z polaru i przeciwieństwie do pokrowca od joggera ładnie naciąga sie i przylega do wózka.
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #111 dnia: 21 Stycznia 2015, 21:33 »
dotarłam ;) tyle rzeczy chciałam napisać i pewnie znowu pozapominam :P
po pierwsze: mamy górne jedynki ;D w sobotę wyczułam prawą a dziś lewą :D dziecko zaczyna zgrzytać zębami co przyprawia mnie o ciarki totalne, mam nadz, że to chwilowe dopóki się nie przyzwyczai do nowego nabytku w buzi :P zmieniłam też trochę jej sposób karmienia i nocki się znacznie poprawiły. Choć teraz nie wiem czy to nie wynik przebitych zębów. W każdym razie zaczęła jeść więcej i to mnie cieszy. Kupiłam kaszki z hippa, bo ta poprzednia z nestle jej po prostu nie smakowała :P fakt, nawet mi nie podchodziła :P
po tym ostatnim poście zaczęłam też ją trochę sadzać i okazało się, że zaczyna trzymać pion ;) aaa, w ogóle wczoraj w łóżeczku tak się podciągnęła, że stanęła :o i już próbuje na podłodze raczkować, ale jeszcze się ślizga i brakuje jej siły, ale już pierwsze próby z nami 8) nie wiem jak ja ją ogarnę jak zacznie na tych kolankach śmigać 8)
przyszła też w piątek nasza tula i jest całkiem nieźle, zaliczyłyśmy już parę drzemek. Nie zawsze chce siedzieć, czasami się wygina, ale to zwykle ma jakiś powód ;) generalnie jestem zadowolona. Jestem ciekawa jak wiosna przyjdzie i wyjdziemy trochę w świat to jak to będzie. Generalnie żałuję teraz, że się nie zdecydowałam jednak na chustę wcześniej, mocno ułatwiłoby to mi życie :P
dziś dzień babci więc pojechaliśmy w odwiedziny. Pierwszy raz Łucja jechała autobusem. Ale prawie całą jazdę przespała. Dziadkowie z kalendarza bardzo zadowoleni. Dziadek zaczął jej pokazywać zdjęcia a ona się tak zaczęła śmiać na ich widok, jakby wiedziała, że to ona, ale to chyba jeszcze niemożliwe ???
ogólnie to mam znowu parę pytań, pomożecie ;)
- jak jest z tymi skarpetkami, rajstopkami i paputkami? bo do tej pory pod rajstopy zakładałam jej skarpetki bo jej marzną stopy, ale nie wiem czy to dobre rozwiązanie jak już próbuje stawać. teraz zima więc boso jej nie puszczę a na buty to chyba za wcześnie? czy takie skarpety z podeszwami są oki, czy nie bardzo?
- któraś z was używała takiego kubka? http://allegro.pl/doidy-cup-niezwykly-kubek-do-nauki-picia-hit-3m-i4989272420.html bo z tym nie kapkiem to nam nie idzie. Próbuje jej dawać łyżeczką, raz nawet z kieliszka jej próbowałam dać ale boję się, że się zakrztusi. Czy po prostu spróbować już http://www.nuk.pl/#path=products/drink_training/productdetail&p=created_1329134490_unique&lty=m&lid=39&m=1 lub nawet dla tych starszych http://www.nuk.pl/#path=products/drink_training/productdetail&p=created_1329134498_unique&lty=m&lid=39&m=1. Podobno poleca się picie ze słomki, ale czy takie małe dziecko zajarzy? jak to było u Was?
- aaa, jak myłyście zęby? tzn. tą silikonową szczoteczką czy są jakieś malusie takie bardziej normalne?

Madziu zapisana jesteś do hippa? jak nie to się zapisz bo przysyłają m.in. rabaty na produkty :)
jeśli chodzi o koty to jest szał jak je widzi :D stara się je ganiać, ale nie nadąża. Jak jesteśmy na łóżku a jakiś kot tam śpi to od razu do niego wędruje. Czasami głaszczemy, czasami mówię, że kotek śpi i nie ma ochoty, różnie. Rysia nie głaszczemy i staram się, żeby Rysiek uciekał po prostu jak się do niego zbliża/ Kubuś i Walle się dadzą pogłaskać, ale jak mają dość to dają znak. Pacną ją łapą, ale delikatnie złapią także muszę ich pilnować. Ale przynajmniej jakoś spokojnie to znosi jak uciekają albo odwracam jej uwagę. W ogóle jest nawet twarda, wczoraj się uderzyła główką o podłogę aż wstrzymałam oddech na ryk, a tu nic nie było. To bardziej jest wrażliwa na obce twarze, kiedy jest za dużo ludzi których nie zna to się potrafi rozpłakać. Dziś u dziadków przyjechała ta druga synowa z córką to nawet spoko było, choć prawie cały czas dziadek się nią zajmował, a potem nawet dała się wziąć na ręce, także potrzebuje trochę czasu ;)
Agatko, no właśnie na tych zdjęciach to takie sporo to dzieciątko mi się wydawało. Na razie się wstrzymam, ale na wiosnę chciałabym jakiś ładny zestaw jej kupić, już nawet mam wstępny wzór http://pokoik-dziecka.art-madam.pl/poduszka-do-karmienia-fasolka-makaszka,96464,566  ;D
Lebarko witaj  :-*

hm, na pewno o czymś zapomniałam :P

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #112 dnia: 21 Stycznia 2015, 22:05 »
Ja mojej ubieram rajstopki plus skarpetki z abs, w tych paputkach z podeszwa, to sie ślizga,więc zostawiam je do dziadków na dywany ;) zęby najpierw myłam sylikonową, a teraz mala szczoteczką z rossmanna :) piękne postępy robi Łucyjka :) a kubek teraz używamy lovi 360 ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #113 dnia: 21 Stycznia 2015, 22:48 »
Martuś, właśnie z innego wątku się dowiedziałam, że jeśli chcesz coś od makaszki to lepiej z allegro, bo taniej  ;)

http://allegro.pl/poduszka-do-karmienia-fasolka-rogal-minky-50x65cm-i4959747498.html

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #114 dnia: 22 Stycznia 2015, 08:23 »
Mysiu, dzięki, widziałam  :D tu tylko wzór chciałam pokazać  ;)
Brr, właśnie kot mi się wpakował do łóżeczka >:(

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #115 dnia: 22 Stycznia 2015, 09:14 »
Martus my mamy rajstopki i tez skarpetki z abs dopóki nie ściągnie :p

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #116 dnia: 22 Stycznia 2015, 09:22 »
Mój śmiga w rajstopkach dostał od mojej siostry takie z abs na kolankach i na nózkach, świetne są  ;)

A szczoteczkę przy starszym miałam tą na paluszek + takie 3 szczoteczki z Rossmanna

http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydream-zestaw-do-nauki-mycia-zebow-3-czesciowy-1-op,107678,6403,6050,rossne14

pomagają przy ząbkowaniu, poza tym mają takie kółeczko że dziecko sobie głębiej nie wsadzi do buzki.

Teraz jeszcze ząbków młodszy nie ma ale na razie przemywam pielusią z ciepłą wodą  ;)

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #117 dnia: 22 Stycznia 2015, 15:45 »
My miałyśmy ten kubek pochyly i u nas się sprawdził :) szybko nauczyla się z niego pic i było bezpieczniej niz ze szklanki.  Do tej pory go używamy czyli ok 1.5 roku :o o matko uswiadomilam sobie jaki to kawal czasu ;)
Natalka 4.11.2012

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #118 dnia: 22 Stycznia 2015, 21:20 »
My mamy taki kubeczek :).
I w sumie wiesz do czego go teraz mam ; p? Nie zgadniesz :).

Do splukiwania wody z wloskow :p.
Fajnie sie spisuje :).

Julii pare razy dawalam piciu z tego kubeczka, ale ona i tak woli z mojego czy kogos innego jak zobaczy ze cos pijemy to az piszczy aby jej dac.

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
« Odpowiedź #119 dnia: 25 Stycznia 2015, 23:00 »
Martus czy przyjmiesz mnie??
nadrobie w najblizszym czasie :-* :-* :-*

super Łucyjka sie rozwija :D
ja kupialam Dawidowi rajstopy do raczkowania i juz macha pupa zeby sie poruszac, ciagle na czterech stoi tylko nie moze skminic ze jak poruszy wszystkimi konczynami naraz to pojdzie, ale mysle ze to lada chwila nastapi :)
hehe chyba wszystkie maluchy uwielbiaja koty  u nas mlody az piszczy z radosci jak szarego widzi :)

jezeli chodzi o picie to jezeli Łucja nie akceptuje zadnego niekapka to moze narazie sie wstrzymaj i podawaj w zwyklej butelce wode, uwierz dzieci do konca zycia nie pija ze zwyklej butli ze smokiem, moja Laurka na poczatku pila tylko z butelek ze smoczkow, ok roku przeszlismy na slomki i w sumie nawet nie wiem od kiedy  pije tylko z kubeczka, nie musiala sie niczego uczyc, samo przyszlo ;)
:*:*:*