Autor Wątek: Ktoś do kochania, do całowania...Ktoś taki jak Ty :-*  (Przeczytany 136073 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Ktoś do kochania, do całowania...Ktoś taki jak Ty :-*
« Odpowiedź #420 dnia: 11 Lipca 2015, 08:45 »
Ja bym poszła z dzieckiem do dermatologa. Gdyby on zalecił maść to ok ale na pediatrę brałabym poprawkę

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #421 dnia: 11 Lipca 2015, 10:28 »
Tak właśnie zrobię Maju, poczekam jeszcze przez weekend jak nie będzie znaczącej poprawy to pojdziemy do dermatologa, Zobaczymy co on powie.Nie chce tego sterydu bo mogą się zrobić nawet jakieś przebarwienia a to na twarzy, jak dermatolog przepisze to wtedy oki, ale na razie się wstrzymam.
W ogóle znowu popełniłam dla Małej zamówienie na arosie, normalnie bibliotekę będziemy mogły otworzyć  ;D i się wciągnęłam w mamoko, to  jedna z tych książek gdzie są same obrazki i się samemu wymyśla historię.Tzn. Luśka jest jeszcze trochę za Mała ale fajne to jest :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #422 dnia: 11 Lipca 2015, 10:35 »
Ja kiedys po krople do oczu poszlam do rodzinnego lekarza, a pozniej u okulisty dowiedzialam sie, ze one sa za silne dla dziecka ::)
Teraz znowu Antek mial cos z okiem i od razu poszlam do okulisty, jednak on wie najlepiej co dac.
Oby plamki zniknely.  :-*

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #423 dnia: 13 Lipca 2015, 20:47 »
Byliśmy dziś u dermatologa, dostała robioną maść, mediderm i fenistil w kroplach, w piątek kontrola. Mam też odstawić nabiał a z owoców tylko jabłko i banan.Mam nadz, że będzie lepiej, dr bardzo fajna, polecały ją dwie różne osoby więc mam nadz, że będzie dobrze.
Kupiłam też nowy filtr, polecała mineralny pharmaceris a ponieważ czytałam dziś o nim na blogu sroki to wzięła m.
Szkoda mi jej, choć nie przeszkadza to jej raczej, to moje matczyne serducho cierpi. Mam nadz, że nie okaże się to nic poważnego.
W ogóle to u góry po lewej stronie też ma już czworke, szybko jej te ząbki wychodzą. Fajna jest ostatnio, widzę, że dużo się ostatnio uczy i podpatruje.I tak słodko przytula i gada mama :-) cudowne uczucie  :D
Acha, mamy dziewczynek jakby której lezakowaly białe albo ostatecznie granatowe sandalki, rozm.20-21 to chętnie odkupie.Chodzi mi o takie wyjściowe bo potrzebuje na to wesele a na 1 raz nie opłaca mi się kupować  :P muszę jej teraz kupić takie do ścigania bo już wyrasta,Szok.A w smyku wczoraj kupilam jej sukienusie na to wesele.

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #424 dnia: 13 Lipca 2015, 20:53 »
Ale że co alergie na białko podejrzewa że nabiał odstawiacie?

Mala Panna pewnie będzie sie ślicznie prezentować na tym weselu.. koniecznie jakieś zdjęcia daj później...

A z tym rozwojem to zobaczysz jak w zlobku do przodu ruszy.. kolejny szok będzie..

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #425 dnia: 13 Lipca 2015, 21:07 »
Madzia Zobaczymy co w piątek będzie. Ja uważam, że to nie z jedzenia. Pierwszy jogurt naturalny Luśka dostała jak miała chyba 8 miesięcy, nie wydaje mi się, żeby po paru miesiącach dopiero coś wyszło, ale to tak na chłopski rozum, może jest inaczej. Z reszta jak KP to też nie miałam z tym problemów, normalnie jadlam nabiał.Truskawki wcina od dawna, maliny jej dałam jak to już się zaczynało.No Zobaczymy, oby pomogło :-p

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #426 dnia: 23 Lipca 2015, 22:32 »
Hej!
U nas znowu pod górkę :-/ połamało mnie strasznie, a jutro w nocy jedziemy do babci. Teraz wieczorem jest trochę lepiej, bo oprócz zastrzyków dziś wzielam jeszcze leki także trochę puściło,choć na myśl o 600 km podróży trochę mi niedobrze :-( także dobrze, że mam dobrych Teściów, bez nich byłoby słabo. Ale to takie paskudne uczucie nie moc dziecka wziąć na ręce :-(
Jeśli chodzi o to uczulenie to na buzi zeszło, ale na szyi i brzuszku dalej są takie kropki, dziś były dość mocne :-/ wydawało mi się, że to potówki bo na szyi raz mniej, raz więcej.Ale ona biega w samym bodziaku a dziś u nas był nawet fajny wiatr, więc nie wiem z czego to mogło się tak zaognić. Zobaczymy co dalej z tym będzie.No ale przez to przesuwa nam się to mmr, a jeszcze chciałam pneumokoki i ospę przed tym żłobkiem i nie wiem jak to rozwiązać.
Ogólnie z Łucji jest niezłą agentka :-) jest już taka kumata, że Teściową chce ją zgłaszać do Guinessa :-) kocham ją nad zycie :-) ...choć momentami wystawiłabym ją za drzwi albo sama uciekła :-P
Trzymajcie kciuki za nas ;-)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #427 dnia: 23 Lipca 2015, 23:13 »
Bedzie dobrze. Udanego pobytu u babci  :-*

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
« Odpowiedź #428 dnia: 24 Lipca 2015, 00:09 »
A wy nie jedziecie czasem w moje strony?  :-)  odległość by się prawie zgadzała ;-) 
Co do kropek...to my też z tym walczymy...
Raz więcej...raz mniej... Teraz jak jest tak chłodniej to jest ich niewiele..ale jak było tak ciepło to było ich sporo i juz się przestraszyłam ,że to ospa...

Powodzenia! :-*

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #429 dnia: 24 Lipca 2015, 07:23 »
Martus zdrówka dla Ciebie.
Miłego wypoczynku u babci i szczęśliwej Podróży

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #430 dnia: 24 Lipca 2015, 08:05 »
Udanego pobytu dla Ciebie i Lusi.. odpocznij... i zdrowia dla was..

Hmmm  a na kontroli co powiedzieli?

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #431 dnia: 24 Lipca 2015, 09:18 »
Udanego odpoczynku!
Marta ponoć dzieciaki żłobkowe mają pneumokoki i ospę za darmo :)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #432 dnia: 24 Lipca 2015, 09:32 »
Ospę tak.. pneumokoki raczej nie.. przynajmniej tak mi się wydaje..

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #433 dnia: 24 Lipca 2015, 18:02 »
A Ty do mnie się przypadkiem nie wybierasz :P Czy u mnie już byłaś, a ja gdzieś to ominęłam :P

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #434 dnia: 24 Lipca 2015, 18:03 »
Za szybko ;)

Przykro mi z powodu uczulenia, mam nadzieję, że szybko zejdzie.

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #435 dnia: 24 Lipca 2015, 18:43 »
Dopiero się wybieram ;-) odezwę się jak będę wiedziała kiedy będę w białym  :-*

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #436 dnia: 24 Lipca 2015, 18:54 »
Spoko ja znowu bezrobotna, także czasu mam sporo :) Odzywaj się, bo chętnie się znowu z Tobą spotkam :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #437 dnia: 15 Sierpnia 2015, 14:23 »
Hej Kochane :-*
Znowu mnie trochę wcieło :P
Co u nas? Pobyt u babci udany. Podróż nie najgorsza. Plecy trochę odpuściły, Luśka spala, dojechalismy przed 4. Pogoda nam średnio dopisała, ale było oki.
Spotkałam się z Karolinką  ;D fajnie było  ;D
Byliśmy też na weselu. Luśka akurat postanowiła się przestawiać na jedną drzemke więc Rafał nie był w kościele bo zasnęła w aucie jak jechalismy na msze.Rodzina oczywiście zachwycona, ale nie może być inaczej. Miło mi się zrobiło bo usłyszałam od cioci, która pracuje w przedszkolu o profilu montessori, że fajnie sobie z nią radzimy.Taaa, ciekawe co będzie dalej bo im głębiej w las tym ciemniej  :P
Po powrocie coś Luśka zaczęła kasłać i byłam z nią w poniedziałek u lekarki.Naszej niestety nie było.No ale o słuchała ją inną, i niby wszystko oki.Wczoraj znowu poszłam znowu do innej i ta nam przywaliła antybiotyk  ::) no ale na razie nie pofałam bo gorączki nie MŚ, osluchowo czysto tylko gardło trochę czerwone.Kurcze, bije się z myślami, ale ona nie wygląda jakby specjalnie jej coś dolegało.A kasxle chwilę po przebudzeniu, potem nie. Mi się wydaje, że to z nosa jej coś spływa, bo ciągle coś jej się tam gotuje, mimo, że psikam mucofluidem to nic nie wylatuje. Już nie mam pomysłu na ten nos :-( a czuje, że to główny sprawca tego pokaslywania . Jeśli macie jakieś pomysły na odetkanie nosa to chętnie poczytam.

U mnie niestety znowu plecy szwankuja, w środę byłam na prześwietleniu. Jak ja  w pracy wysiedze?
A poza tym jakoś leci ;-)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #438 dnia: 16 Sierpnia 2015, 01:11 »
Mi również było miło Cię spotkać ;) za rok jak się spotkamy, na pewno rewelacje z mojego życia nie będą Cię już szokować ;)

A ja jeszcze powiem, że Lusia jest przeuroczą, słodką i  energiczną dziewczynką ;)

Resztę napiszę Ci jutro na prv ;)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #439 dnia: 16 Sierpnia 2015, 08:11 »
Super ze wakacje się udały i ze spotkałas się z Karolina. Fajnie. Na nosek pomysłu nie mam

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #440 dnia: 27 Sierpnia 2015, 13:10 »
Jak przygotowania do żłobka?

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #441 dnia: 27 Sierpnia 2015, 13:33 »
A jak nosek, lepiej?

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #442 dnia: 27 Sierpnia 2015, 23:01 »
przyszłam się wyżalić :-\ od paru dni dopadł mnie jakiś kryzys macierzyński :-\ mam poczucie, że nie ogarniam własnego dziecka :-\ nie nadążam, nie wiem jak się zachować, żeby było dobrze ::) staram się, czytam książki, portale ale ciągle nie wiem czy to jest właściwa droga :-\ też tak macie czasami  ??? mam poczucie, że jestem okropną matką, brakuje mi czasami cierpliwości, podniosę głos...a potem mam takie okropne wyrzuty sumienia :'( strasznie to wszystko skomplikowane ::)
Łucja jest niesamowita, wiem, że wszystkie matki mówią to o swoich dzieciach ;D w sumie nie mam jakiegoś porównania dużego, ale jest bardzo bystra, spostrzegawcza, szybko łapie różne rzeczy, czynności. Pokazuje w książeczkach co tam oglądamy, powtarza słowa. Wiadomo, że po swojemu, ale i tak jestem w szoku. Wiem, że ta moja mała dziewczynka zaczyna odkrywać, że może powiedzieć nie, że to teraz taki etap, ale mam emocjonalny problem z jej nie ::) wkurzam się jak nie chce jeść, to mój słaby punkt. martwię się, żeby głodna nie była, ale przecież na siłę jej nie wsadzę do gardła ::) albo ta nieszczęsna pielucha, to jakaś psychoza ::) i się wkurzam bo wydaje mi się, że jak inne rzeczy rozumie to to też powinna, żeby chwilę postać w spokoju. Ale nie, jej się ciągle gdzieś spieszy. Jaś wędrowniczek. Na placu zabaw jak jesteśmy to te inne dzieci siedzą w tej piaskownicy, pobawią się a ta zaraz gdzieś lezie. Błagam, napiszcie, że Wasze dzieci też tak mają :P
i tak z jednej strony obawiam się tego żłobka, tego rozstania a z drugiej czasami myślę, że może dobrze, nam to zrobi. Ech, nie wiem w sumie po co to piszę  ::)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #443 dnia: 28 Sierpnia 2015, 07:27 »
Martuś to chyba taki etap w życiu dziecka, mój Igor też uwielbia mówić nie przy wszystkich, czy ma zjeść, czy ma się napić, czy idziemy się kąpać itd....zmiana pieluchy koszmar, płacze, krzyczy, no ale trzeba. Piaskownica?
A co to takiego?
Chodzę z koleżanką i jej synkiem (1 rok i 2 miesiące) na plac zabaw tamten na pupci w piaskownicy bawi się a Igor co?
Chodzi, a raczej biega....masakra...chyba sobie wrotki ubiorę bo czasami nie nadążam

Offline beta80
  • maniak
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #444 dnia: 28 Sierpnia 2015, 07:59 »
Marta spokojnie :) mój dwulatek dopiero od jakiegoś czasu potrafi się dłużej skupić na jakiejś czynności. tak jak to moja mama powtarza "pali się za nim" :) zwłaszcza jak na dwór nie możemy wyjść. Roznosi nam mieszkanie dosłownie :) to normalny etap u dzieci. a co do cierpliwości - każdy z nas ma słabsze chwile.

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #445 dnia: 28 Sierpnia 2015, 08:35 »
Ja bardzo często ma wyrzuty sumienia ::) staram się poświęcać dziecku każdą wolną chwilę, a i tak uważam, że to za mało ::) jak się przewróci, spadnie skądś to mam wyrzuty, że nie potrafię jej upilnować itp. itd...
Chyba nam nie minie :P ;)
Natalka 4.11.2012

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #446 dnia: 28 Sierpnia 2015, 09:13 »
Martus piszesz pewnie tego posta bo masz metlik w glowie przed duuuzymi zmianami..
To normalne ;) ;*

Mysle ze naszym dziecia dobrze zrobi ta rozlaka choc poczatki beda bolesne..

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #447 dnia: 28 Sierpnia 2015, 09:22 »
Dobrze wam to zrobi bo nabierzesz chwilę wytchnienia od Małej.. i się stesknicie za sobą...

Marta każde dziecko inne i przez to cudowne.. Grzegorz też z tych wszedobylskich..

A faza na nie... cóż wszystko dopiero przed tobą.. cierpliwości życzę.. i wiesz każdemu jej czasem brakuje..

Ale wiesz jesteś najlepszą mama pod słońcem dla Lusi :)

Offline lebara

• maniak
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #448 dnia: 28 Sierpnia 2015, 09:31 »
Marta jakbym czytała o Nas, Lena to typ buntowniczki, jak nie postawi na swoim jest płacz i lament, z jedzeniem tez u nas ostatnio średnio jadłaby tylko owoce szczególnie arbuzy, jogurty, mleko i same ziemniaki.....miesa w ogóle nie chce jeść, mam bzika na tym punkcie, wiec odpuszczam  mam tylko nadzieje że to taki okres i zacznie znowu wszystko jeść.
Wstyd się przyznać, ale i ja czasami tracę już to niej cierpliwość i też podnoszę głos......ale znalazłam na to sposób, kiedy zaczyna mnie zalewać krew, mowię sobie ,, kobieto to Twoja upragniona, długo wyczekana córeczka, ile sie o ńia staraliście ...to tylko dziecko"  2glebokie wdechy i przechodzi.
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #449 dnia: 29 Sierpnia 2015, 15:29 »
Mały roztrzepaniec ci rośnie :)
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy