Autor Wątek: Ktoś do kochania, do całowania...Ktoś taki jak Ty :-*  (Przeczytany 136200 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
Odp: Ktoś do kochania, do całowania...Ktoś taki jak Ty :-*
« Odpowiedź #330 dnia: 20 Kwietnia 2015, 14:22 »
a x-box? to teraz popularny prezent:)

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #331 dnia: 20 Kwietnia 2015, 14:56 »
Mąż by chciał ;) ech, sama już nie wiem co robić. Z jednej strony jak się udało z Luśką to mówiłam, że drugie od razu bo nie wiadomo ile nam znowu przyjdzie się starać a czas leci. Ale ten rok dał mi trochę w kość i boję się czy ogarnę dwójkę dzieci. No i odwieczny dylemat matki zakochanej w jedynym dziecku: czy drugie pokocham równie mocno ;) Z drugiej chciałabym mieć jeszcze jedną taką córunię no i żeby Łucja miała rodzeństwo. Bardzo to skomplikowane :P

Alicja najpierw idę wygooglać co to jest bo jestem zacofana technologicznie ::)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #332 dnia: 20 Kwietnia 2015, 15:22 »
czy drugie pokocham równie mocno ;)

Tak, tak, tak  ;D ;D ;D

Offline Fiolka*

• uzależniony
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #333 dnia: 20 Kwietnia 2015, 18:35 »
Tylko nie XBox! Jak już to PS4, a już najlepiej dla dziecka kupić konsolę Wii... takie jest moje zdanie, żony konsolowego maniaka ;)

A jeśli chodzi o zegarki, to Apart ma bardzo fajną kolekcję zegarków dla dzieci: www.apart.pl/pl/zegarki,c,2,AM:PM może coś ciekawego wpadnie Ci w oko?

Do roczku jeszcze chwila,zdążysz się przygotować. Ja kreację szukałam 10 min przed, bo tą zaplanowaną Zuzka mi poplamiła :D

Drugie dziecko? Też bym chciała, ale mam takie same obawy ::) U mnie jeszcze strach o pracę dochodzi, jakbym teraz zaszła to bym chyba nie miała do czego wracać... Czasem lepiej jak los za nas zadecyduje, bo od myślenia nic się nie "wykluje",;)

A może jakieś fotki Lusiaczka? :)

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #334 dnia: 20 Kwietnia 2015, 18:44 »
Marta pewnie że pokochałabys drugie.. jak własne ;)

Drugie dziecko to ciężka decyzja ale wg warto.. mimo że jest mega ciężko czasem (bo nie ma co ukrywać że jest trudno i czasem ma się dość, przynajmniej ja) to była to bardzo dobra decyzja.. gdy widzę jak chłopaki są razem to złość mija.. a poza tym nie chciałabym żeby moje dziecko pojedynkiem było. Jak później uloza się ich relacje to zobaczymy ale są we dwójkę..

Offline lebara

• maniak
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #335 dnia: 20 Kwietnia 2015, 19:42 »
My też chcemy drugie, póki jesteśmy w pieluchach i chcemy starać się już w czerwcu, ja już 28 a maż 32 wiec czas😃 No i nie wyobrażam sobie żeby Lena była jedynaczką, co rodzeństwo to rodzeństwo i nikt mi inaczej nie powie 😀 w ogóle to ja mam zapędy na 3 baa nawet na 4 :)
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #336 dnia: 20 Kwietnia 2015, 19:47 »
Kochana musicie usiąść i pogadać bo to trudna decyzja choć ja gdybym nie miała takiej ciąży jaka miałam.i nie wisialoby nade mną ze kolejne będą takie same to mówiłam ze jak Mały skończy rok będziemy spokojnie próbować. No ale plany się pokrzyzowaly i juz wiedziałam pod koniec ciąży ze to nierealne.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #337 dnia: 20 Kwietnia 2015, 23:32 »
Marta powiem Ci, że z perspektywy czasu żałuje, że od razu tzn powiedzmy po roku - dwóch nie zaczęliśmy się starać o drugie dziecko ....
Sczególnie, że Karol jest taki ogarnięty  8) niestety czasu już nie cofnę, ale może trzecie będzie szybko  :P

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #338 dnia: 21 Kwietnia 2015, 08:25 »
Ja natomiast zazdroszczę możliwości, obecnie bym się nawet nie zastanawiała Martusia, więc jak tak czujesz to nie szukaj ale zwłaszcza, że tak jak piszesz może to potrwać:)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #339 dnia: 22 Kwietnia 2015, 11:50 »
Dokładnie my mamy Wii super sprawa, choć ja maniaczką konsolową nie jestem  ;) ale ostatnio grałam w tenisa  ;) to jest fajne bo jest trochę ruchu a nie siedzisz w miejscu.

Jeżeli chodzi o pokochanie drugiego uwierz mi że da się choć jeszcze w zeszłym roku tak samo myślałam jak Ty.

Wiesz ja troszkę żałowalam że jest taka duża różnica wieku między moimi dzieciaczkami, bo jest aż 5 lat ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie przy moim starszym synu który do roczku był mega spokojnym dzieckiem a pozniej jak zaczął chodzić a raczej biegać to dał mi wycisk i tak naprawdę dopiero od roku wypoczywam (jeżeli to tak mozna nazwać) to nie wyobrażam sobie dwóch płaczących maluchów.
Moja szwagierka ma nie całe 2 lata różnicy i teraz kiedy młodsze ma juz ok 4 lat czuje że żyje  :D.
Ale wiesz rożnie jest każdy z nas wymaga od życia coś innego. Ja myślałam że po 2 dziecku może 3 by było od razu tak z nie wielką różnicą
ale jednak nie zdecyduje się.
Ta różnica co jest jest super jak dla mnie bo starszy mi bardzo pomaga, nie ma zazdrości, kocha braciszka najbardziej na świecie. Co dzień rano przylatuje go przytulić i wycałować a mały świata poza nim nie widzi. To jest dla mnie cudowne, nawet jak mu rozwala klocki to on pogłaska po głowie go, nie złości się. A jak jest zły na cały świat to tylko na młodszym bracie sie nie wyżywa  ;D

Musisz ocenić plusy i minusy ja w pierwszą ciązę zaszlam odrazu, a w druga niestety był problem i troche leczenia także nigdy nic nie wiadomo  :P

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #340 dnia: 23 Kwietnia 2015, 11:11 »
Lucja to piękny Einstein :P
Fajowe foto na fb wrzuciłas.
Próbuje chodzić?
Ja 1 buty dla Lili kupiłam Lasockiego takie za kostkę na rzepy.
Super sprawa z rzepami bo latwo sie sciaga i zaklada a Lili ma przy okazji zabawę z nimi.
Co do komunii to tez uważam ze powinnaś jechać.
A prezent ?
Zegarek fajny , konsola tez, czemu nie.
Moja koleżanka kupiła bilety na narodowy na jakiś tam ważny mecz dla chrzesniaka na komunie , bo ten kocha piłkę.

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #341 dnia: 23 Kwietnia 2015, 21:36 »
Marta? Jak przygotowania?

Ja dziś diametralnie zmieniłam plany, zamówiłam zaproszenia, zaklepałam i z głowy ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #342 dnia: 23 Kwietnia 2015, 21:45 »
Ja Was totalnie nie rozumiem ze juz myslicie o drugim dziecku :p
Ale podziwiam jednoczesnie za decyzje.
Jak przygotowania do roczku?
Ja chrzesniakowi tekefon kupuje na komunie. A jego bratu, bo dwoch ma jednego dnia, dam kase.
Niezla podroz Ci sie szykuje, daleko masz ta komunie!

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #343 dnia: 24 Kwietnia 2015, 09:56 »
Ja Was totalnie nie rozumiem ze juz myslicie o drugim dziecku :p
Ale podziwiam jednoczesnie za decyzje.

Mam dokładnie tak samo :D
Ja przy jednym dziecku nie mam czasu dla siebie ::) a co dopiero przy 2... ;)
Natalka 4.11.2012

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #344 dnia: 24 Kwietnia 2015, 11:41 »
Uwierzcie mi że ja jestem przy dwójce lepiej zorganizowana niz przy jednym i mam więcej czasu mimo wszystko  ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #345 dnia: 24 Kwietnia 2015, 11:47 »
ja sie bardzo ciesze, ze moje dziecko staje sie coraz bardziej samodzielne, bo mam wiecej czasu dla siebie ;)
podejrzewam, ze za pare lat mi sie zateskni za czasami, kiedy dziecko tak mnie potrzebowalo ;D

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #346 dnia: 24 Kwietnia 2015, 11:53 »
Taaa, moja jest teraz na takim etapie, że czasami mam wrażenie, że to ja jej się wpierdzielam jak przysłowiowa koszula w d  :P ale sa też chwile przytulaka i przysłowiowego Dnia Matki - kocham te chwile najbardziej na świecie  ;D

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #347 dnia: 28 Kwietnia 2015, 22:14 »
mam nadz, że drugie będzie kiedyś, w jakiejś bliższej przyszłości, niż dalszej ;) choć często myślę, że nie nadaję się na matkę, nie jestem w ogóle zorganizowana, często mi brakuje cierpliwości i chce mi się kląć na czym świat stoi :P np. dzisiaj, kiedy wyszłam z domu, akurat musiało się rozpadać ::) ja bez parasolki, przemokły mi buty, uciekł autobus a dziecko kwękało bo jej folia przeszkadzała, brrrr :pogrzeb: no ale zobaczymy ;)
co do czasu dla siebie, to co to takiego ??? ;) chociaż oczywiście jest lepiej niż 11 miesięcy temu ;) wtedy spokojnie nie dało się zjeść ani umyć bo dziecko się darło, że chce do cyca i nie było wyboru :P

przyparłam ostatnio mojego Męża do muru, ogłosiłam strajk obiadowy i w końcu mam zmywarkę :P teraz ruszyła sprawa z szafą w przedpokoju i malowaniem. Muszę przez miesiąc jakoś ten dom trochę doprowadzić do ładu, bo już mi się odechciewa wszystkiego. To będzie szalony miesiąc, mam nadz, że ze wszystkim zdązymy i jakoś ogarniemy :P

w kwestii prezentu to rodzic dał do zrozumienia, że wolą kasę, więc niech tak będzie ::)
lecę spać bo Mała zjadła mało mleka na noc więc pewnie się obudzi o 1 ;)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #348 dnia: 29 Kwietnia 2015, 10:03 »
Kochana to życzę Ci aby los zadecydował za Was jak piszesz w najbliższej przyszłości.

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #349 dnia: 29 Kwietnia 2015, 10:06 »
Myślę o przyszłym roku. Teraz muszę wrócić do pracy i pensję sobie trochę poprawić  ;)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #350 dnia: 29 Kwietnia 2015, 10:11 »
No proszę, ale plany. Super :) Powodzenia w realizacji w takim razie..

A właśnie jak nocki? Lusia przesypia już do rana? gdy sobie poje wieczorem :P

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #351 dnia: 29 Kwietnia 2015, 14:46 »
Myślę o przyszłym roku. Teraz muszę wrócić do pracy i pensję sobie trochę poprawić  ;)
To niech będzie w przyszłym roku :D i za wysoką pensje :D

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #352 dnia: 2 Maja 2015, 21:51 »
mnie też dwa lata szybko zlecialy nawet nie wiem kiedy
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #353 dnia: 4 Maja 2015, 21:51 »
Madziu, Łucja się budzi raz w nocy, dostaje butle i z reguły zasypia dalej, choć czasami trzeba ją trochę ponosić  ;) dziś coś nie mogła zasnąć, ponad godzinę to trwało, brrrr.A R na piłce, więc nie było komu jej oddać jak mi się cierpliwość kończyła  :P żeby nie było, to nie narzekam bo Luśka jest absolutnie cudowna i śmiem twierdzić, że to 8 cud świata  8)
Weekend upłynął pracowicie, ale kuchnia pomalowana i pół przedpokoju. Następne pół jak szafa stanie. Ciekawa jestem czy zdążymy przed urodzinami Małej  ::)
No i w końcu ruszyłam z becikowym  :P czekam też na 15 maja bo wtedy będą wyniki do żłobka. Już sama nie wiem czego chce. Na myśl, że miałabym ją tam zostawić to mam Ciary i nie wyobrażam sobie tego. A do pracy trzeba wrócić, choć na samą myśl o tym miejscu robi mi się niedobrze.
Kupilśmy dziś majteczki z pampersa w rosmanie, bo zmiana pieluchy to jest jakiś koszmar. Nie uleży w miejscu a ja nie umiem na stojąco jej założyć pieluchy, mam nadz, że to coś pomoże.
Jutro jadę do jakiegoś chińczyka, ciekawe co mi powie o moim zdrowiu. Na razie jest całkiem nieźle, pulmonolog 19 maja, oby było dobrze.
Nie wiem kompletnie w co się ubrać na ten roczek i komunie

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #354 dnia: 5 Maja 2015, 09:43 »
Kochana prawda cudowną masz córcie!
Oj łobuziarka z Łucyjki jest skoro nie polezy przy zmianie pieluchy :D
Zdrówka dla Ciebie.

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #355 dnia: 5 Maja 2015, 09:55 »
Martuś to może czas na zmiany w Twoim życiu? Nowa praca?

Z ubraniem to podzielam ból. Też nie mam pojęcia w co się ubrać na chrzciny.. Ale Ty zostaw dziecko komuś (mężu, teściowie) i na rajd po sklepach. Na pewno znajdziesz coś ładnego/odpowiedniego..

Trzymam kciuki za wizytę.. Dobrze będzie.. Odwiedzisz mnie 19 maja po drodze do zabrza? :)

Offline dmonik44

• Chuck Norris
« Odpowiedź #356 dnia: 5 Maja 2015, 10:28 »
Szkoda, że urlop macierzyński nie trwa chociaż 2 lata ::) a i tak masz dobrze, bo rok spędziłaś z dzieckiem. Ja tylko 7 miesięcy :'(
A nie myślisz o wychowawczym?
Ja już chrześnicy kupiłam zegarek :) dokupię kolczyki złote i mam z głowy :) sukienkę też już mam.
Popatrz na różne strony i może coś znajdziesz :) a co byś chciała założyć?
Natalka 4.11.2012

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #357 dnia: 5 Maja 2015, 11:47 »
My juz tych majteczek z pamoersa uzywamy od jakiegos czasu i dla mnie sa swietne, bardzo chłonne, no i super sie je zakłada. Kupowałam też z biedronki i niestety masakra jak dla mnie, za szerokie i dwa siki i po pampku a kosztuje 22 zł wolę 12 zł dołożyć i kupić pampersy.
Mój też sobie nie dał zakładać bo uciekał, a teraz biore go na kolana i szybciutko ubieram.

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #358 dnia: 15 Maja 2015, 11:35 »
Niunia dostała się do żłobka :o ;D to moje dziecko pod szczęśliwa gwiazdą urodzone 8) a ja się cieszę przez łzy :P w środę byliśmy na warsztatach mamo to ja i po parunastu minutach aklimatyzacji bardzo jej się spodobało. Z dzieci raczkujacych była jedynym które zasuwalo po całej sali, potem się już na mnie nie oglądając wiec może da radę.Muszę teraz szukać jakiś zorganizowanych spotkań żeby ja przyzwyczajsć do dzieci.
Zmiana pieluchy to dalej trudny temat aż dostała odparzenia bo przy tych majteczkach to nie zawsze jej wytarłam  dupke.Mąka ziemniaczana zaleczyła najgorsze ale jest jeszcze czerwone.Kupiec dziś może tormentiol  ???
Przygotowania ciągle zerowe, muszę się zebrać
W pracy mam już wnioski o urlop do 15 lipca, teraz muszę się zastanowić jak dalej to zrobić
Madzia to może w drodze powrotnej bo to na 9 rano

Offline dmonik44

• Chuck Norris
« Odpowiedź #359 dnia: 15 Maja 2015, 11:40 »
Gratuluję :) my mamy w poniedziałek wyniki rekrutacji do przedszkola - ale mamy marne szanse na dostanie się ::)
U nas idealnie się sprawdza sudocrem! wieczorem smaruje a rano nie ma śladu, ale wiem, że nie każdemu podchodzi. Musisz próbować.

Natalka 4.11.2012