Autor Wątek: Rozmowy dniem i nocą :-)  (Przeczytany 1633397 razy)

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
Odp: Rozmowy dniem i nocą :-)
« Odpowiedź #9690 dnia: 23 Września 2016, 22:46 »
Ja czytam po 5 razy dziennie co oni mącą w tej ustawie i tez mnie krew zalewa  >:(

przecież nie jesteśmy Państwem wyznaniowym i nikt nikogo nie zmusza do usuwania ciąży ale czemu zabierać taka możliwość to nie rozumiem !!!! Co ich obchodzi za przeproszeniem moja d....
a zakaz w przypadku zagrożenia życia matki to  fikcja jakas !!!!! niestety ale cofamy sie do średniowiecza

Ja niestety podziękuje za obywatelstwo tego chorego kraju jeśli ta ustawa rzeczywiscie wejdzie w życie  >:(

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #9691 dnia: 24 Września 2016, 07:22 »
Zmienię temat... Zepsuł mi się kubek termiczny z Tchibo. Muszę kupić nowy. Porządny, żeby nie przeciekał w torebce. Polećcie coś :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #9692 dnia: 24 Września 2016, 08:28 »
Magda podobno te z firmy contigo  są drogie ale mega porządne i nie do zajechania  ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9693 dnia: 24 Września 2016, 08:50 »
Dzięki, Sylwia :)
Jeszcze coś znacie i polecacie?

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #9694 dnia: 24 Września 2016, 09:06 »
Jeszcze jakaś firma norweska fjord  chyba  :P

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #9695 dnia: 24 Września 2016, 10:07 »
e tam fjord najlepszy jaki miałam to bodum :)

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #9696 dnia: 24 Września 2016, 10:54 »
Ja te contigo kupiłam na zakończenie roku do przedszkola. Drogie ale mega porządnie wykonane. Sama bym taki chciała

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9697 dnia: 24 Września 2016, 13:30 »
Zdecydowałam się na contigo - dzięki za pomoc :)

Akurat w Empiku jest promocja :) Wzięłam ten http://www.empik.com/contigo-kubek-termiczny-west-loop-2-0-470-ml,p1122973388,sport-p  Ma bardzo dobre opinie w necie.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #9698 dnia: 24 Września 2016, 14:08 »
Jak by ktoś jeszcze szukał to bardzo dobre opinie ma też Kubek Wild Bean Cafe z BP
Ten z ikea tez podobno jest całkiem do rzeczy

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9699 dnia: 24 Września 2016, 14:22 »
Zdecydowałam się na contigo - dzięki za pomoc :)

Akurat w Empiku jest promocja :) Wzięłam ten http://www.empik.com/contigo-kubek-termiczny-west-loop-2-0-470-ml,p1122973388,sport-p  Ma bardzo dobre opinie w necie.

Kupilam ten staremu na BN. Jest ok. Ten z BP zaczal mi sie psuc. Potrafila puscic nakrętka. Akurat zawsze nad zlewem, na szczescie.

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #9700 dnia: 25 Września 2016, 17:18 »
Ja polecam ten
http://www.mediaexpert.pl/termosy/termos-smile-stt-1-1,id-338415

Utrzymuje temperaturę nawet 10 godzin. Najlepszy jaki do tej pory miałam  :)
Gabriela
Zofia

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9701 dnia: 26 Września 2016, 08:44 »
e tam fjord najlepszy jaki miałam to bodum :)

Kiedys o to pytałam i Justyna polecila Bodum.
Kupiłam i....albo miałam felerny, albo nie wiem co ale lało sie z niego....mój sprytny mąż naprawił go (nie moglismy reklamowac bo kupilismy od osoby prywanytnej i możliwie ze był zesputy dlatego go opchneła, ale był nowy). Trzyma mega dlugo ciepło.

Mam ten http://www.rossi.pl/37321_bodum_bodum_kubek_termiczny_11043565_.rossi?gclid=CISmq664rM8CFaXPcgod7oEK1Q
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #9702 dnia: 26 Września 2016, 16:35 »
no to  anusiaa musiało być z nim coś nie tak jak się lało, . ja mam już swój 2rok i dobrze trzyma ciepło, i nic się nie leje ,tyle ,że w NO często są na nie promocje i wychdzą po 50zl więc za tą cene są extra :)

Offline Radosna
  • bywalec
  • data ślubu: 07.07.2017
« Odpowiedź #9703 dnia: 26 Września 2016, 17:10 »
emm-a Mialam na mysli przepisy dot. aborcji. Z in vitro faktycznie bylo to bardziej oczywiste :/

Ja niestety podziękuje za obywatelstwo tego chorego kraju jeśli ta ustawa rzeczywiscie wejdzie w życie  >:(

Tak, no i jak to zrobisz? Zeby zrezygnowac z obywatelstwa trzeba okazac sie obywatelstwem innego kraju lub przyrzeczeniem (oficjalnym) otrzymania takowego.
Zreszta, jak juz pisalam, ja bylabym bardzo zdziwiona, gdyby ta ustawa faktycznie weszla w zycie. PiS nie jest glupi, to nie polityczny samobojca, nie zrobi niczego, co mogloby sprawic, ze przegra z kretesem nastepne wybory. Obstawiam, ze teraz beda tak pokazywac, ze niby sie zajmuja ta ustawa, zeby zwolennicy zaostrzenia byli zadowoleni, a potem ,,nagle" cos rypnie i bedzie, ze o, staralismy sie, ale niestety nie wyszlo - i przeciwnicy zaostrzenia beda zadowoleni. Tak to juz jest w polityce.
Swoja droga sprawa wbrew pozorom wcale nie jest taka oczywista, ze ,,co sie panstwo bedzie wtracalo do mojego ciala", bo nie zapominajmy, ze tu chodzi o zycie drugiej osoby, jaka jest nienarodzone dziecko i to dlatego wielu ludzi jest za zaostrzeniem ustawy, wcale nie zawsze ze wzgledu na religie (znam wielu ateistow, ktorzy sa za). No a, ze w demokracji panstwo musi sie liczyc ze zdaniem wszystkich obywateli, to wladza, nawet gdyby nie chciala, musi sie zajmowac tym projektem.

Rany, jak ja mam juz dosyc tej ciazy...Jak Wam sie udalo przetrwac dziewiaty miesiac? Dla mnie to jakas istna katorga. Ani sie zbytnio ruszac nie moge, ani odpoczac, caly czas ten bol brzucha i plecow :'(

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9704 dnia: 26 Września 2016, 18:15 »
A ja się obawiam, że to jest zasłona dymna na coś innego co chcą po cichu przepchnąć...

Offline Radosna
  • bywalec
« Odpowiedź #9705 dnia: 26 Września 2016, 18:22 »
To to prawie na pewno, jak zawsze :/ Podobno chodzi o CETA.

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #9706 dnia: 27 Września 2016, 13:29 »
Wybieracie się na strajk 3.10?
Sądząc po tym ci się dzieje na fb zapowiada się spora akcja.
Powstają wydarzenia w większych miastach w centrum, tworzone są ulotki, plakaty nawołujące do uczestnictwa.
Niektórzy rektorzy uczelni i pracodawcy deklarują, że nie będą wyciągać konsekwencji jeśli ktoś weźmie urlop, nie pojawi się, pójdzie oddać krew biorąc jednocześnie zwolnienie...
Mam nadzieję, że sporo osób wyjdzie na ulice, że rząd w końcu zrozumie, że planowana ustawa mocno bije w zdrowie i życie polskich kobiet.
Tu oficjalny fp

https://facebook.com/profile.php?id=1659773451018196

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #9707 dnia: 27 Września 2016, 13:37 »
Ja się "zapisałam" ale jeszcze nie wiem czy pójdę.

Offline Radosna
  • bywalec
« Odpowiedź #9708 dnia: 27 Września 2016, 15:06 »
ustawa mocno bije w zdrowie i życie polskich kobiet.

W jaki niby sposob ,,mocno bije w zdrowie i zycie polskich kobiet"? o.O Ktos je bedzie trul? Jestem polska kobieta. W jaki sposob ta ustawa wplynie na moje zycie i zdrowie? Jakies 99,9999% kobiet w zyciu nie bedzie potrzebowalo skorzystac z aborcji w przypadkach wymienionych w obecnej ustawie. Tez nie jestem za zaostrzeniem, wlasnie dlatego, ze jakies nieliczne przypadki beda potrzebowaly i powinny miec do tego prawo, ale pisanie, ze nowa ustawa ,,mocno bije w zdrowie i zycie polskich kobiet" to czysty populizm, mogacy przyniesc skutek wrecz odwrotny do zamierzonego, bo osoby, ktore jeszcze nie maja zdania moga uznac, ze strona bedaca przeciw zaostrzeniu nie ma zadnych argumentow, oprocz histerii.

Swoja droga nazywanie tego strajku ,,strajkiem kobiet" tez jest mocno populistyczne, bo mnostwo mezczyzn rowniez jest przeciw zaostrzeniu, ale patrzac po nazwie chyba nie sa mile widziani, podczas gdy jest tez mnostwo kobiet bedacych za zaostrzeniem, ktore nie chca byc wrzucane do jednego worka z tymi bedacymi przeciw i, co smutne, zdaniem organizatorek nie sa ,,prawdziwymi kobietami" tylko dlatego, ze maja odmienne poglady.
« Ostatnia zmiana: 27 Września 2016, 15:16 wysłana przez Radosna »

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9709 dnia: 27 Września 2016, 15:31 »
Oczywiście, że bije w zdrowie i życie polskich kobiet.

Ja np. jeśli miałam gdzieś myśli o drugim dziecku tak teraz jeśli wejdzie nowa ustawa bardzo mocno się nad tym zastanowię. Jeśli kolejna ciąża będzie zagrożeniem dla mojego życia to duża szansa, że nikt nie będzie chciał mnie ratować ---> a nie chcę, żeby moja córka była półsierotą. Serio, to nic fajnego.
Po drugie, jeśli dziecko nr 2 będzie miało np. wadę serca albo jakąś inną ale taką którą można operować w łonie matki to nawet jeśli się o tym dowiem ( zakładając, ze takie wady wykrywa się podczas USG) lekarze podejmą się takiej ryzykownej operacji? Może w ogóle nie będą chcieli bojąc się, że poronię...
Po trzecie, nie chciałabym musieć rodzić bardzo chorego, zdeformowanego dziecka które po porodzie musiałoby cierpieć i w bólu umierać...

Poza tym Radosna czy czepiania się słówek czy sformułowań ma sens? Myślę, że ludzie mający trochę oleju w głowie są ponadto jak zostało coś sformułowane w nawoływaniu do tego protestu...

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #9710 dnia: 27 Września 2016, 15:58 »
Radosna, czy będzie można usunąć ciążę jeśli zagraża życiu matki?

Pisząc o zdrowiu mam też na myśli zdrowie psychiczne kobiet, które rodząc chore dziecko może przejść sporą traumę... Kto zajmie się tym dzieckiem, kto zajmie się dziećmi starszymi jeśli matka sobie z tym zupełnie nie poradzi? Państwo zadba o leczenie, wesprze finansowo, psychicznie? A może Kościół?

Tak, zdaję sobie sprawę że decydując się na dziecko, te może urodzić się chore...

Radosna, jesteś polską kobietą w wieku rozrodczym?

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #9711 dnia: 27 Września 2016, 16:29 »
Tez bym mogla napisac, ze mnie problem nie dotyczy, bo nie mieszkam w Polsce. Ale nie jest mi obojetny los kolezanek, kuzynek czy tez Wasz, dziewczyn z forum. Niedlugo watek staraczek albo ciezarowek trzeba bedzie utajnic, bo jeszcze ktos Was bedzie sledzil i do sadu poda za to ze plamicie w czasie ciazy, czy to aby nie aborcja ::)

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #9712 dnia: 27 Września 2016, 17:53 »
Ja bym się właśnie czepiała słownictwa, ogólnopolski strajk kobiet, z marszu wykluczający mężczyzn, dlaczego nie strajk dla kobiet, w obronie praw kobiet. A dwa, ja widzę hasła 'nie gotuj', 'nie pierz', 'nie sprzątaj w tym dniu', to się zastanawiam jakim cudem w XXI wieku to nadal jest obraz kobiety - gospodyni domowej? I kogo w ten sposób mamy ukarać, mężczyzn, którzy będąc z nami w związku powinni być tego samego zdania co my, wspierając nas?

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #9713 dnia: 27 Września 2016, 17:56 »
Radosna, jesteś polską kobietą w wieku rozrodczym?
Bardzo dobre pytanie...
Dziewczyny przecież to jakaś troll jest.
Do tego (jeżeli to prawda) mieszka gdzieś tam w Szwecji, więc jak by przyszło co do czego miała by inne możliwości w porównaniu do kobiet mieszkających w PL więc może sobie pocwaniakować próbując nam wszystkim wmówić jaka to ona niby empatyczna
To tyle.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #9714 dnia: 27 Września 2016, 19:57 »
Radosna jest akurat na końcówce ciąży.
czy istnieje jakaś oficjalna definicja trolla na tym forum? Albo oficjalna linia poglądów forum? Bo każdy kto pisze inaczej jest nazywany trollem albo Doksikiem ::)

Po drugie nie zgadzam się z tym co piszesz Radosna. Wbrew pozorom to dytyczy wiele polskich kobiet.a moim otoczeniu jest co najmniej parę dziewczyn które poronilo, które nie może zajść w ciążę i takie którym badania prenatalne przynosiło odpowiedz na jedno z najważniejszych pytan: czy moje dziecko jest zdrowe.
Co do aborcji to i takie są
ajakbys porozmawiala ze starszymi kobietami w wieku naszych rodziców to byś się zdziwiła.
Wkurza mnie ze ktoś pakuje mi się do łóżka i chce decydować o moim ciele i życiu.
Jeszcze dużo można by pisać. ..

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9715 dnia: 27 Września 2016, 20:13 »
Ja bym się właśnie czepiała słownictwa, ogólnopolski strajk kobiet, z marszu wykluczający mężczyzn, dlaczego nie strajk dla kobiet, w obronie praw kobiet.

Selena ale ten strajk wcale nie wyklucza mężczyzn. Na grupach FB mężczyźni są zaproszeni do strajku :) Myślę, że słowo "kobiet" ma uzmysłowić kobietom, że to właśnie my musimy coś z tym zrobić, my musimy wyjść na ulicę i walczyć o nasze prawa bo ustawa antyaborcyjna dotyczy przede wszystkim ( ale nie tylko) nas kobiet.

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #9716 dnia: 27 Września 2016, 20:54 »
Dotyczy ciała kobiet, ale dotyczy także mężczyzn przecież.

Anulla, tez mi się nie spodobala Twoja odpowiedź, każdy ma prawo mieć swoje poglądy, a Ty jako osoba mająca bardzo często odmienne (żart  ;)) powinnaś to zrozumieć i nie obrażać nikogo...  ::)

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9717 dnia: 27 Września 2016, 21:09 »
PRZECIEŻ napisałam, że nie tylko kobiet ;)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9718 dnia: 27 Września 2016, 23:21 »
A mi tez sie troll-radar zaswiecil i to juz jakis czas temu

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #9719 dnia: 28 Września 2016, 23:26 »
Dziewczyny nie wdawajcie się w jałowe dyskusje...

ta która chce iść strajkować to idzie...

Osobiście nie widzę potrzeby zaostrzania obecnej ustawy. I tak jest duży problem z legalną aborcją.
Komisje -srysje....psycholodzy...przeciąganie wszystkiego w czasie...
Jedna z moich pacjentek skracając sobie całą traumatyczną procedurę wykonała zabieg w Niemczech...

Z drugiej strony podkolorowywane są też argumenty przeciwników aktualnie wałkowanej w komisji ustawy...
Kobieta ma nie być karana za aborcję, więc nikt jej raczej nie do prokuratury targać nie będzie, chyba, że celem wykluczenia udziału osób trzecich...bo Ci karani będą.
Nie sądzę również by zablokowane były badania prenatalne i operacje w łonie matki, bo na to też był odpowiedni wpis w ww. ustawie...

Ale niedopuszczalne jest to aby zgwałcona kobieta była zmuszana do rodzenia... albo nosząca pod sercem śmiertelnie chore dziecko...

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos