emm-a Mialam na mysli przepisy dot. aborcji. Z in vitro faktycznie bylo to bardziej oczywiste :/
Ja niestety podziękuje za obywatelstwo tego chorego kraju jeśli ta ustawa rzeczywiscie wejdzie w życie 
Tak, no i jak to zrobisz? Zeby zrezygnowac z obywatelstwa trzeba okazac sie obywatelstwem innego kraju lub przyrzeczeniem (oficjalnym) otrzymania takowego.
Zreszta, jak juz pisalam, ja bylabym bardzo zdziwiona, gdyby ta ustawa faktycznie weszla w zycie. PiS nie jest glupi, to nie polityczny samobojca, nie zrobi niczego, co mogloby sprawic, ze przegra z kretesem nastepne wybory. Obstawiam, ze teraz beda tak pokazywac, ze niby sie zajmuja ta ustawa, zeby zwolennicy zaostrzenia byli zadowoleni, a potem ,,nagle" cos rypnie i bedzie, ze o, staralismy sie, ale niestety nie wyszlo - i przeciwnicy zaostrzenia beda zadowoleni. Tak to juz jest w polityce.
Swoja droga sprawa wbrew pozorom wcale nie jest taka oczywista, ze ,,co sie panstwo bedzie wtracalo do mojego ciala", bo nie zapominajmy, ze tu chodzi o zycie drugiej osoby, jaka jest nienarodzone dziecko i to dlatego wielu ludzi jest za zaostrzeniem ustawy, wcale nie zawsze ze wzgledu na religie (znam wielu ateistow, ktorzy sa za). No a, ze w demokracji panstwo musi sie liczyc ze zdaniem wszystkich obywateli, to wladza, nawet gdyby nie chciala, musi sie zajmowac tym projektem.
Rany, jak ja mam juz dosyc tej ciazy...Jak Wam sie udalo przetrwac dziewiaty miesiac? Dla mnie to jakas istna katorga. Ani sie zbytnio ruszac nie moge, ani odpoczac, caly czas ten bol brzucha i plecow