Autor Wątek: Rozmowy dniem i nocą :-)  (Przeczytany 1633239 razy)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Odp: Rozmowy dniem i nocą :-)
« Odpowiedź #9330 dnia: 11 Lipca 2016, 09:26 »
No może wiecie co lubi, ja mężowi kupiłam 2h bilarda z mistrzem polski, nie wiem czy to traktujesz jako coś osobistego w sumie...ale tam są różne rzeczy
http://www.wyjatkowyprezent.pl/

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9331 dnia: 11 Lipca 2016, 09:32 »
Proponuje, cos praktycznego, moze jakies akcesoria skorzane? Elegancki krawat w pudelku? Spinki do mankietow?

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #9332 dnia: 11 Lipca 2016, 09:45 »
Jednak cos w deseń tego co Mysia zaproponowała bym szła.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9333 dnia: 11 Lipca 2016, 09:46 »
Jeny, Laski, co ja zrobilam... wstawilam pranie na 90st....  wczesniej pralam reczniki i zapomnialam pozmieniac ustawienia. Obcielam sie po godzinie. Brawo ja.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #9334 dnia: 11 Lipca 2016, 09:52 »
i co szlag trafił???
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #9335 dnia: 11 Lipca 2016, 10:34 »
Może jakiś gadżet który przydałby się w życiu zawodowym?

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9336 dnia: 11 Lipca 2016, 10:40 »
Konia czy naczepę?  ;D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9337 dnia: 11 Lipca 2016, 10:42 »
Lila, wszystko sie okaze jak pranie wyschnie... ale dzinsy pewnie dwa rozmiary za male  ::)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #9338 dnia: 11 Lipca 2016, 12:53 »
Dżinsami się nie martw, rozejdą się na 100%. Pierwsze założenie będzie tylko problemowe ale na pewno nic im nie będzie :)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9339 dnia: 12 Lipca 2016, 11:16 »
U mnie taki temat: Liwia ma w piątek pierwszy raz w życiu spac u dziadków ...  im bliżej piątku to Ja, matka kwoka kombinuję co by tu zrobić aby jednak nie spała bo jakos sobie tego nie wyobrażam  ::) ::) ::)

Czy to się już nadaje do leczenia ???  ;D choć wcale to nie jest śmieszne bo nigdy bym się takiej nadopiekuńczości po sobie nie spodziewała ... ::) :-[
« Ostatnia zmiana: 12 Lipca 2016, 11:20 wysłana przez loona »

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9340 dnia: 12 Lipca 2016, 11:21 »
Ja bym sobie też nie wyobrażała... ;) Także rozumiem Cię w 100%. Młoda zostaje z dziadkami, ale tylko pod warunkiem, że śpimy u nich wszyscy i my z mężem idziemy w tango i wracamy w nocy... Nina budzi się to już mama i tata jest ;)

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #9341 dnia: 12 Lipca 2016, 11:22 »
Lonna mam tak samo...Z tego się nie wyrasta :/
Natalka 4.11.2012

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9342 dnia: 12 Lipca 2016, 11:36 »
U nas od 2 lat o żadnym całonocnym tangu mowy nie ma! Tak się przestawiliśmy, że kino czy kolacja owszem, ale do 21.00 max. powrót aby Liwię do snu położyć ... W ogóle to teraz juz jest coraz większa i  prawie wszedzie z nami jedzi wiec non stop razem jesteśmy. Ja mam dodatkowo wyrzuty, że w tygodniu mało nas ma bo praca, wiec weekendy całe dla Niej i teraz ma spac beze mnie ??? :(

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #9343 dnia: 12 Lipca 2016, 11:43 »
Loona  to już się nadaje do leczenia  ;D
A tak serio.. pierwszy raz najgorszy;)
Nasz pierwszy był straszny.. i ja nie miałam wtedy problemu żeby młody był np cały dzień u dziadków sam ale w nocy mamy być wszyscy.
Najczęściej wylazilismy z k. I spała u nas moja mama więc zasypiam z babcią ale budził się już z rodzicami.
Wtedy pierwszy raz został z tescia mi na jedną noc nad morzem bo szliśmy nacwesele, oni się wczasowali  a moja mama też wyjechała.
115km łzy mi ciekły jak grochu.
Karol już chciał wracać  po sebe bo to była masakra  ;D
Ale po tym razie było już z górki;)
Jedna noc to luzik..
Ostatnio był 3 dni nad morzem z dziadkami i owszem było nam smutno i nudno bez n8ego, on się świetnie bawił nie chciał wracać itp ale odchorowal  te kilka dni bo budził się w nocy i nie chciał mnie wypuścić z rak

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #9344 dnia: 12 Lipca 2016, 11:44 »
a ona chce spać u dziadków?

Sposób jest jeden... musisz się przełamać ;)

Pewnie Ty przeżywasz bardziej niż ona będzie przeżywać ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9345 dnia: 12 Lipca 2016, 11:45 »
Monika, nie strasz. Ja sobie tak marzę, że za kilka lat to Nina na weekend do dziadków pójdzie, ale jak będzie mi tak ciężko jak teraz to szans nie ma.

loona, my wychodzimy na dłużej, ale to się w sumie bardzo rzadko zdarza, ale fakt jest taki, że problemu nie mam z tym. Raz nawet było tak, że Ninkę spać kładła moja mama. My ją wykąpaliśmy, przebraliśmy w piżamkę, ale jak zasypiała to nas nie było. Poszło gładko. No, ale ja byłam z 10km dalej więc jakby co to raz dwa i jestem u nich i to pewnie mi pomogło ;)

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9346 dnia: 12 Lipca 2016, 12:00 »
Liwia ma teraz taki okres "poczucia domu i rodziców" - często mowi, ze "jest w swoim domku, w swoim pokoiku z mamusią i tatusiem" dlatego myśle, że w dzien ok, ale jak przyjdzie czas kąpieli i noc to bedzie płakać  :-\ problem żaden bo dzieli nas ok 2 km. wiec w 3 minuty się po Nią pojedzie, ale jednak mnie ten pierwszy raz mocno uwiera bo boję się czy Liwia nie bedzie się stresować :(

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #9347 dnia: 12 Lipca 2016, 12:02 »
To ja jestem wyrodna matka  ::)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9348 dnia: 12 Lipca 2016, 12:10 »
Zoya ja też :D
Każda matka podchodzi inaczej to wielu spraw.
Ja już odliczam do weekendu, bo moja mama obiecała, że weźmie Antka do siebie na noc, a my z mężem śmigniemy sobie gdzieś na kolacyjkę :D
My byliśmy bardzo rozrywkowi i ciężko Nam z tego zrezygnować.
Ale jeżeli któraś ma się zmuszać i na siłę iść gdzieś to bez sensu. Niech zrobi tak jak jej serce podpowiada.

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #9349 dnia: 12 Lipca 2016, 12:13 »
Loona ale nie możesz oszczędzać jej wszystkich stresów w życiu.

A taki stres to nie stres. Nie zostanie przecież z obcymy ludźmi w obcym miejscu ;)

Ja dopiero raz spędziłam noc bez Julki, stresowałam się ale zupełnie niepotrzebnie. Ona świetnie to zniosła ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #9350 dnia: 12 Lipca 2016, 12:17 »
Teściowie właśnie zabrali dziewczynki do zoo i do siebie - wieczorem je odbieramy. Jakoś dziwnie mi  :-\

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9351 dnia: 12 Lipca 2016, 12:19 »
Ja od samego początku do macierzyństwa podchodzę w ten sposób, ze czas na szaleństwa i imprezy już mieliśmy. Teraz w 100% oddajemy się dziecku, a jak trochę podrośnie to i do imprez znowu powrócimy. Nie mam poczucia, że dziecko mi coś zabrało czy w czymś ograniczyło.

Uwazam też, że ten pierwszy raz bedzie najgorszy. Potem, o ile nie bedzie szopek i Liwia wytrwa całą noc, to bedzie łatwiej. I wiek dziecka też tu chyba ma znaczenie. Starsze chętniej do dziadków idą bo nie maja już takiej potrzeby bliskości rodziców.

Przed stresami nie uchronię, ale takie, na które mam wpływ chce ograniczyć do minimum. 
« Ostatnia zmiana: 12 Lipca 2016, 12:22 wysłana przez loona »

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9352 dnia: 12 Lipca 2016, 12:25 »
Mi też przy Gabi ciężko było się przełamać, przy Gutku raz się zdarzylo, ale obecnie jestem tak przemeczona,że chciałabym, by moja mama powiedziała, ze wezmie go na noc, a my się mamy wyspać . Gutek wstaje 5-5.30 i padam na pysk.
A z tym wiekiem to różnie bywa. Gabi mimo iz ma 8.5 lat czasem dzwoni po 1 nocy u babci,ze juz chce wracac.

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9353 dnia: 12 Lipca 2016, 12:29 »
Moja chrześnica ma 7, a od dobrych 2 lat śpi u moich rodziców czasem całe weekendy i połowy wakacji i nie ma z tym żadnych problemów ;) każde dziecko jest inne.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9354 dnia: 12 Lipca 2016, 12:35 »
I rodzic.
Ja bym chciała jeszcze na tyle się wyluzowac,zeby polecieć na urlop bez dzieciarni. Ale umiem no i nie mam z kim zostawic.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #9355 dnia: 12 Lipca 2016, 12:44 »
Hanka pierwszy raz nocowała za domem jak miała dokładnie 1 rok i 3 miesiące u naszych znajomych. U swojej ulubionej "cioci" i dodatkowo jest tam dziewczynka w jej wieku. Musieliśmy wyjść tak żeby nas nie zauważyła, nie było mowy o normalnym pożegnaniu bo nigdzie byśmy nie wyszli. Wszystko było ok, ładnie się bawiła, jadła, spała. Ale kiedy ją odebraliśmy obraziła się na mnie na 2 dni.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline beta80
  • maniak
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #9356 dnia: 12 Lipca 2016, 12:50 »
ja szczerze powiem, że gdybym tylko miała taką możliwość to chętnie choć raz wyszłabym gdzieś z mężem " na spokojnie", spędziła miło czas i odebrała dzieci jak tylko się zbudzimy. mimo, że kocham dzieci najbardziej na świecie, to chciałabym raz na jakiś czas wyjść na kolacje i pospać dłużej niż do 5.30 :)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #9357 dnia: 12 Lipca 2016, 13:58 »
Wiktor bardzo często zostaje na noc u dziadków jak do nich jeździmy - zasypia z babcią a my do znajomych :) Od dawna tak jest, nie mamy oporów. Pierwszy raz został z teściową jak miał 6tyg - nakarmilam go, poszliśmy do kina i coś przekąsic i po 3h byłam znów na karmieniu.
Gdy miał 3 lata to został z dziadkami całe 2 tygodnie - tydzień u jednych i tydzień u drugich. Miał sporo atrakcji i tylko 3 razy zapytał o nas.
Teraz znów się szykujemy, ale widzę że będzie ciężko, za bardzo mamusiowy się zrobił i mówi, że mnie nie puści i będzie płakał 8)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9358 dnia: 12 Lipca 2016, 14:01 »
a ja po kilkudniowym pobycie w szpitalu i konieczności pozostawienia Klarki z mężem i dziadkiem bylabym sklonna zostawic ja z dziadkami na noc; uważam że o wiele gorzej przeszlam naszą rozląkę niż ona.... wlasciwie to Lalka chyba w ogole jej źle nie zniosla, kiedy wrocilam stęskniona na maxa, ledwo zwrócila na mnie uwagę - zabawa z dziadkiem byla ciekawsza... Mimo ze odkąd się urodzila nie rozstalyśmy sie dlużej niż na 3 godz. i cale dnie jest ze mną, i spi ze mną ... chyba niezbyt tęsknila.... A dziadkowie na pewno nieba by jej przychylili,żeby tylko byla zadowolona. Niestety mieszkają 250km od nas i szanse na zostawienie u nich Lalki marne poki co....;-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #9359 dnia: 12 Lipca 2016, 14:20 »
Ilona, dasz radę. Liwia na pewno :-)
Ważne by uświadomić sobie, że to nie kara dla dziecka, a przyjemność i rodzaj przygody. Także dla dziadków. Do tego powrót do rodziców jest przemiły :-)

Pojedynczych noce nie liczę, bo Tosia spała już u większości bliskiej rodziny i znajomych. W sierpniu trzeci rok z rzędu pojedzie do moich rodziców na 5dni, a dziś wraca z pierwszych wakacji u chrzestnej. Jeden telefon dziennie jej wystarcza, choć oczywiście nie można wszystkich dzieci równać.