Autor Wątek: Rozmowy dniem i nocą :-)  (Przeczytany 1633269 razy)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Odp: Rozmowy dniem i nocą :-)
« Odpowiedź #9360 dnia: 12 Lipca 2016, 14:26 »
Ilona ale to chyba zależy od dziecka i w ogóle od tego jak od początku je wychowaliście. Dobrze Monia pisze o Klarce, myślę, że większość dzieci to w ogóle specjalnie nie odczuwa braku rodziców.
Moim Kubą dużo się babcie od początku zajmowały i on naprawdę się cieszy jak może na weekend z dziadkami zostać a już u mojej siostry to w ogóle jak jest z dziewczynkami to koniec świata. Wiadomo, że u nas zawsze z tyłu głowy jest tęsknota i pytania co u niego, ale on się zazwyczaj świetnie bawi i ma frajdę bo babcia więcej oko przymyka i w ogóle ;) A my jednak inaczej odpoczywamy sami, niż z nim.
A jak młoda z Wami śpi, z Wami wszystko, no to też może to inaczej znosić, zwłaszcza jak dziecko śpi z rodzicami to nieprzyzwyczajone, że ich obok w nocy nie ma. Ale mogłabyś się też zaskoczyć, bo jak np. dziadków lubi to by też miała frajdę, że tą jedną, dwie noce dziadkowie są obok :) Ty się po prostu nie możesz negatywnie nakręcać, może się zaskoczysz, że ta potrzebowałaś chwili oddechu?

Jola, Pati, Vivka, każdy z nas czego innego w życiu potrzebuje. Ilona mówi, że się już wyszalała i teraz 100% dziecko, ja jestem szczęśliwa jak to wszystko łączę ze sobą i nam z mężem mimo wszystko jest czasem potrzeba być tylko ze sobą - ja i on jak przez wiele lat tylko dla siebie. Nie ma co się porównywać :D
Grunt to być szczęśliwym w tym co się robi ;) Wtedy dzieciaki też są happy ;)

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #9361 dnia: 12 Lipca 2016, 14:37 »
My tam jakoś specjalnie nie wyszaleliśmy się przed ślubem więc mam wciąż niedosyt ;) Ale wierzę, że przyjdzie taki czas, że raz na ruski rok wyjdziemy na szaleństwa ;)
w końcu nasze dzieci nie będą w końcu cały czas małe ;)

Ja myślę, że to dobrze dla dziecka gdy czasem nocuje poza domem. Uczy się, że mama i tata to osobne organizmy i że bez nich też może być fajnie ;)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #9362 dnia: 12 Lipca 2016, 15:01 »
Dziadkowie są przeszęśliwi i tak jak ktos tu napisał, nieba by Liwii przychylili, ale tsk jak wspomniałam wyżej Liwia bardzo jest z nami zżyta i wiem, że z utęsknieniem czeka na godzinę kiedy po Nią przyjeżdżamy. Dziadkowie są super, ale o 15.30 idziemy do domku i boję sie, że Ona bedzie na nas wieczorem czekała ... Bo zawieziemy Ją dopiero wieczorem ...

Poza tym myślę, że u nas dochodzi jeszcze trauma szpitalna gdy dosłownie wyrwano mi Liwię w progu bloku operacyjnego i "oddano" dopiero po 24 godzinach ...  Budziłam się co 2 godziny i śpiewałam szeptem ulubioną kołysankę Liwii  :'( Liwia miała zaschniętą sól od łez na obu policzkach, leżała taka oszołomiona, patrząc w jeden punkt i tuląc swój kocyk :'( brrrrr ... Okropieństwo  !!!

« Ostatnia zmiana: 12 Lipca 2016, 15:04 wysłana przez loona »

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #9363 dnia: 12 Lipca 2016, 15:08 »
Na Wojciecha tak niestety jest. Ja syna musiałam zostawić tak samo i nie mogłam sie pozbierać a on juz przecież 9 lat ma. Co dopiero taki maluszek...

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9364 dnia: 12 Lipca 2016, 15:08 »
No ale zobacz Ilonka przetrwaliscie i to,a i tak pamiętasz to tylko ty, Liwia na pewno nie.
A musicie ja oddawać czy chcecie? Bo jak to dla wszystkich Was taki stres to może faktycznie nie ma sensu...A jak chcesz spróbować to daj sobie szansę ale miej plan awaryjny, będzie dobrze, trzymam kciuki!

Vivka dokładnie ja też mam wciąż niedosyt ;)

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9365 dnia: 12 Lipca 2016, 15:15 »
To jest tak - i chcę i boję się ... :) chcemy zrobić próbę przed 5.08 kiedy idziemy na imprezę. Pewnie, że damy radę, ale stres mam jak przed maturą;) 

A apropos tego wyrywania dzieci przed blokiem operacyjnym to można prosić o to aby w obecności rodziców dziecko dostało premedykację i wtedy na głupim jaśku idzie na blok i jest ok. Ja tak zrobiłam przy wyjmowaniu cewnika u Liwii i obyło sie to całkiem spokojnie. Pojechala z pielęgniarą windą, zrobiła papa i luz.

Tyle, że lekarze nie informują o tym niestety i potem serce matce krwawi ...

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9366 dnia: 12 Lipca 2016, 15:31 »
Mi też wyrwali Antka przed blokiem operacyjnym i słyszałam jak tam krzyczy to nawet nie mogłam sobie wyobrazić co on tam przeżywa...

Gosiu właśnie dlatego napisałam, że każda matka inaczej podchodzi do wielu spraw.

A dzisiaj jestem z nim cały dzień w domu, bo wczoraj miał gorączkę i jednak nie chciałabym tak znowu siedzieć w domu :P
Za bardzo lubię swoją pracę :D
Poza tym myślę, że Antkowi też by się w końcu nudziło w domu.

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9367 dnia: 12 Lipca 2016, 15:34 »
Pati ja mam tak samo,nie nadaje się do siedzenia w domu ;)

Ilonka a u nas wszystkie dzieciaczki szły na głupim Jasiu, mojego pielęgniarki zagadaly i coś tam się do nich śmiał bez problemu na salę pojechał. Natomiast trauma to wybudzenie po narkoze na sali operacyjnej bez rodziców, ale to chyba faktycznie sie musi tak odbywać ehhh

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9368 dnia: 12 Lipca 2016, 15:39 »
U Nas z wybudzeniem inaczej, bo ja już byłam przy nim.

Offline lebara

• maniak
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #9369 dnia: 12 Lipca 2016, 17:30 »
Na szczęście Lena nie miała operacji, bo nie wyobrażam sobie jakbym to przeżyła, wystarczyło mi jak byliśmy z nią  niedawno na jeden dzień w szpitalu. Myślałam że moj mąż wszystkich tam pozabija, szczególnie babkę która pobierała Lenie krew, wiadomo Młoda była zmęczona, przerażona tym co sie działo a pielęgniarka do M z hasłem zeby powiedział Lenie aby sie uspokoiła, M z ironia w głosie powiedział do Lenki ,, Lena uspokój sie " i wypalił do pielęgniarki czy naprawdę myśli ze prawie dwuletnie dziecko, które jest przerażone zrozumie i uspokoi  sie ? Po czym babka zawołała mnie, bo mąż nie radził sobie z córka.
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9370 dnia: 12 Lipca 2016, 17:44 »
My po 6 zabiegach. Za każdym razem żegnałam sie z Zuzą albo przed salą (raz nawet w takim przedsionku sali gdzie usypiają dzieci), albo dawali Głupiego Jaska i odpadała zanim odjechała. Oddawali dość szybko...bo darła im się :P:P:P za każdym razem ;)

Dziewczyny, potrzebuje 10 głosów zeby wziac udział w konku. Moge prosić, pliz pliz https://www.facebook.com/433763980012719/app/467939593270340

Pati ja mam tak samo,nie nadaje się do siedzenia w domu ;)

Ja też, po 9 miesiącach mam już psychozę, deprechę i ogarnia mnie szaleńwstwo. Jeszcze tylko pół miesiąca :)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #9371 dnia: 12 Lipca 2016, 18:12 »
Anusia, brakuje notek na blogu :-)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9372 dnia: 12 Lipca 2016, 18:13 »
Anusia, brakuje notek na blogu :-)

Brakuje niestety...Tymon mnie przerósł.....

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9373 dnia: 12 Lipca 2016, 18:27 »
Anusiaaa po otwarciu linka wyświetla mi sie to:

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #9374 dnia: 12 Lipca 2016, 18:30 »
Anusia wychodzi na to ze Ci się trafił high need baby  ;)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #9375 dnia: 12 Lipca 2016, 18:44 »
Dziewczyny, potrzebuje 10 głosów zeby wziac udział w konku. Moge prosić, pliz pliz https://www.facebook.com/433763980012719/app/467939593270340
ale ja nie czaję co zrobić i gdzie kliknąć, to na pewno dobry link?

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #9376 dnia: 12 Lipca 2016, 19:33 »
Leo tez na glupim jasku na blok szedl razem ze mna. Nawet jak mu juz narkoze dali to byl ze mna. Tylko jak juz go polozylam pielegniarka zakryla mi oczy zebym nie patrzyla na niego. W sumie uprzedzala ze to bedzie ciezki widok. Mimo wszystko chcialam byc przy nim do odplyniecia. Obudzil sie przy mnie. Takie rzeczy na Unii. Z Wojciecha ucieklam po rozmowie z lekarzem
-ale jak ja mam go zostaeic na dobe? On jest na piersi.
Lekarz spojrzal na niego spod okularow - a ile on ma?
-13 mcy
- aaaa to juz nie musi
Po vzym dal mi zlota rade " pani odciagnie sobie"
Po takiej akcji jak Ty Ilona to bylabym w prokuratorze i u rzecznika praw dziecka.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #9377 dnia: 12 Lipca 2016, 19:43 »
Kasiu, a jaką operację miał Leo?

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9378 dnia: 12 Lipca 2016, 19:45 »
Wyciecie wodniaka jąderka.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #9379 dnia: 12 Lipca 2016, 20:01 »
No bo wiesz, są różne operacje. Z tego co wiem, córa Ilony miała wodonercze (tak jak Wiktor).
No i Wiktor był ponad 2h w narkozie, miał cięcie na jakieś 8cm, szwy i przez tydzień dziura z wystającymi drenami, był zacewnikowany. Nie wyobrażam sobie, żebym miała go mieć przy sobie zaraz po operacji. Musiał być monitorowany czy mocz przepływa, czy wszystko ok, czy cewnik DJ na moczowodzie się trzyma. Musiał leżeć.
Wg mnie przy takich operacjach to konieczne, taka "rozłąka" z rodzicami. Znając siebie, pewnie chciałabym go od razu przytulać (a są znacznie "gorsze" matki ;))
U nas nie było"wyrywania" dziecka, syna zaniósł na salę mąż, po 3h wyszedł do nas ordynator, wszystko wyjaśnił itp. Syn wrócił do mnie po 24h.
Był półroczniakiem na piersi. Mleko donosiłam, ale i tak nie pił.
Nie ma co się sądzić i awanturować...

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9380 dnia: 12 Lipca 2016, 20:04 »
Po takiej akcji jak Ty Ilona to bylabym w prokuratorze i u rzecznika praw dziecka.

Myślę, że przesadzasz i zalecam wiecej pokory ...

Tak. Liwia miała wodonercze. Jeden z lepszych lekarzy w Polsce dziecko mi leczył, pracuje na takim akurat oddziale, takie tam mają przepisy ( bylysmy na chirurgii, nie na pediatrii i Liwia była jedną z najmłodszych pacjentek na oddziale)  i czasem trzeba przewartościować pewne kwestie. Dla mnie najważniejsza jest profesjonalna opieka nad moim dzieckiem i to komu je powierzam. Nie chce full wypasu w szpitalu w zamian za operującego pierwszego lepszego w grafiku.

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9381 dnia: 12 Lipca 2016, 20:13 »
Ilona to nie chodzi o pokore tylko o moje dziecko. W takiej sytuacji w d.. Mam pokore. Rozumiem procedury medyczne ktorych sie nie przeskoczy jak np bycie z dzieckiem przy wybudzaniu. No nie zawsze sie da jak u nas. Tu najwazniejsze jest zdrowie i bezpieczenstwo dziecka a nie nasze emocje. Ale wyrywanie dziecka matce bez glupiego jasia uwazam za karygodne i pokazuje tylko brak jakiejkolwiek empatii lekarza. Jak sie pracuje z dziecmi to sorry ale trzeba taka miec.
A nas operowal najlepszy specjalista w województwie- zloty czlowiek z sercem do dzieci i mega sprawna reka. Mozna to pogodzic. A wiem tez jak jest na wojciecha i wiem ze to nie miesci sie w zadnych standardach i w zaden sposob nie powinno byc akceptowane.
No ale ja stamtad ucieklam. Nie pozwole na takie traktowanie mnie i mojego dziecka. Nie tylko oni maja specjalistow.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9382 dnia: 12 Lipca 2016, 20:24 »
Dziecko wyrywała mi akurat pielęgniarka, nie lekarz ...

I jak juz pisałam można przekazać dziecko na oddział po głupim jaśku. Trzeba sie tylko o to upomnieć i tu rzeczywiście minus, że o tym nie informują.

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9383 dnia: 12 Lipca 2016, 20:42 »
Lakarz... Pielegniarka.... Dla mnie nie ma znaczenia.
Ilona, upomniec?! Ty jestes szary czlowoek "z ulicy". Nie Ty wiesz jak to wyglada a jak moze wygladac. Po fakcie i owszem zaczynamy dostrzegac wiele szczegolow. Ale pacjent na oddziale nie jest po to by sie upominac o cos. Pacjent powinien byc traktowany z szacunkiem. To oni sa dla nas. Niestety wiekszosc lekarzy zachowuje sie jakby łaske robili.
Zeby nie bylo nie jestem awanturujaca. Zawsze wszystko zalatwiam grzecznie ale stanowczo i z usmiechem na twarzy.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9384 dnia: 12 Lipca 2016, 21:02 »
Jeszcze raz link http://welcometabs.com/w/585483 moze teraz zadziała ;)
Dzieki.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9385 dnia: 12 Lipca 2016, 21:06 »
Anusiaaa i co mam kliknąć?

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009