Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)  (Przeczytany 286559 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)
« Odpowiedź #2100 dnia: 8 Lipca 2015, 10:42 »
Co do postu, który skomentowała Vivka, też się zastanawiałam co oznacza "łasi na pieniądze". W sumie byłam na ich stronie i wygląda na to, że nie mają ukrytych kosztów, wszystko jest w cenniku, a czy ktoś się zgadza na te warunki czy nie to indywidualna sprawa. Chyba, że kogoś w jakiś sposób oszukali, to trzeba napisać wprost, bo nie lubię postów "nie polecam, ale niech to zostanie tajemnicą dlaczego" ::) Sieją tylko zamęt, a nic merytorycznie nie wnoszą.
Ja nie korzystałam ani z ich usług, ani z Bailamosa, więc nie mam porównania.

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #2101 dnia: 8 Lipca 2015, 10:52 »
Dokładnie.

Bailamos też dobrą szkołą może być ;) Ale nie wiem bo nie korzystałam z usług.

Ala tam chodziła i była zadowolona.

Chodzi mi o to, że polecać lub nie- można coś co się samemu sprawdziło ;)

Offline magna

• uzależniony
  • data ślubu: 27 czerwiec 2015
« Odpowiedź #2102 dnia: 8 Lipca 2015, 10:59 »
Ja też nie wiem, co to znaczy łaski na pieniądze. Moim zdaniem stawki mają ok, no ale to każdy indywidualnie ocenia. Wronafoto nie wiem co miałaś na myśli. Nie wiem, też z kim miałaś zajęcia.  Z nami czasem Asia zostawała dłużej. Nie liczyła nam czasu, który przegadaliśmy i za niego nie płaciliśmy. Gdy się spóźnialiśmy,  jak tylko mogła przedłużała nam zajęcia (gdzie ja np. mam zasadę, że jak do mnie klient się spóźnia, to traci swój czas i swoje pieniądze, więc byłam bardzo zaskoczona). Co prawda podczas nauki zaprzyjaźniliśmy się z Asią, ale tak było od początku..

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #2103 dnia: 8 Lipca 2015, 11:05 »
Ach... doczytałam,  że nie miałaś zajęć... No to zgadzam się z Vivka.. Raczej trudno Ci ocenić. ..
No i ja też bardzo ich polecam!! My juz chcemy (po slubie) się u nich uczyć  nowych tańców.

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #2104 dnia: 8 Lipca 2015, 12:11 »
Magna

załóż relację ślubną! :)

wiem, że na koniec nie uczestniczyłam aktywnie w Twoim wątku odliczankowym ale jestem bardzo ciekawa jak wszystkie Twoje pomysły wyglądały w rzeczywistości :)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #2105 dnia: 8 Lipca 2015, 12:27 »
ja też się mega zdziwiłam opinią gdzie jeszcze jest napisane że się nie korzystało z usług....
POPIERAM VIVKE! Bo to był na pewno wypasiony ślub!:)
Ja się zastanawiam nad SIWKA szkołą tańca, ja zupełnie nie tańcze... czy te 5 lekcji indywidualnych dla narzeczonych coś dadzą choć troszkę? Dla pierwszego tańca?
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline iwonaaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.06.2015
« Odpowiedź #2106 dnia: 8 Lipca 2015, 12:56 »
Violiza my z narzeczonym kompletnie nic nie umieliśmy tańczyć, dlatego nie wyobrażaliśmy sobie nie iść na jakieś lekcje. Wzieliśmy ten pakiet 5ciu lekcji u Karoliny Siwka i przetańczyliśmy całe wesele :) tak jak kiedyś nie wychodziliśmy na parkiet tak na weselu tylko czekałam aż przyjdzie kolej tanczenia z mężem tak nam się dobrze razem tańczy :) poza tym dałam rade tańczyć z wujkami, dziadkami i kuzynami a mąż porywał do tańca ciotki, babcie i kuzynki :D nie wahaj się, nie będziesz żałować :) my dokupiliśmy jeszcze pózniej dodatkowe lekcje, bo marzył się nam ambitny układ na pierwszy taniec i to trochę pochłonęło, zanim zapamiętalismy wszystkie kroki, ale jeśli chcecie się nauczyć tańczyć to te 5 lekcji indywidualnych Wam wystarczy :)

Offline iwonaaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2107 dnia: 8 Lipca 2015, 12:58 »
A i wiem, że wielu uważa kurs tańca za niepotrzebny wydatek, ale ja uważam, że to czego się tam nauczyłam zostanie mi na całe życie :) teraz na jakimkolwiek weselu będziemy, bez wahania i bez skrępowania będziemy wychodzić na parkiet :) więc ten koszt naprawdę jest małym wydatkiem w porównaniu z tym, że już nigdy nie będziesz się wstydziła tańczyć :P

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #2108 dnia: 8 Lipca 2015, 14:26 »
a w jakim czasie realizowane są te lekcje? 5 lekcji, ile to u Was trwało?:) to jest zdaje się 350zł od pary?
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)

Offline iwonaaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2109 dnia: 8 Lipca 2015, 16:01 »
45minut trwa lekcja, jest ich 5 za 350zł. My się umawialismy wieczorami na 19-20 raz w tygodniu. Na pierwszej lekcji Karolina uczyła nas w ogóle tańczyć na 3 bo nie umieliśmy kompletnie nic a potem co lekcje fragmentu pierwszego tańca no i powtarzalismy taniec na 3 i na 2.  Tak nam się podobało że nie mogliśmy się kolejnych lekcji doczekać :-)

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #2110 dnia: 8 Lipca 2015, 20:45 »
Pisałam już w wątku o nauce tańca, ale powtórzę tutaj. Naprawdę warto zapisać się chociaż na jakiś kurs podstawowy. My co prawda chodziliśmy gdzie indziej niż szkoła tańca Siwka, ale bardzo dużo nam dały te zajęcia. Poznaliśmy podstawowe kroki tzw. tańca użytkowego, wiemy już co i jak i nie boimy się tańczyć, sprawia nam to prawdziwą przyjemność. Z rozpędu zrobiliśmy dodatkowy kurs i już nie możemy się doczekać września, kiedy ruszą po przerwie wakacyjnej dalsze poziomy. Wywijamy jak w tańcu z gwiazdami ;D

A tak poza konkursem, czytam wypowiedź weronafoto i z tego co widzę, to napisała, że uczyła się tańczyć w szkole tańca Siwka. Czemu wywnioskowałyście, że jest inaczej? Chyba że coś ominęłam?

Offline roxi291290

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2015
« Odpowiedź #2111 dnia: 8 Lipca 2015, 21:17 »
Jeny dziewczyny został już tylko miesiąc!
Aaaaa.... A tyyyyle jeszcze do zrobienia.

Korzystając z okazji mam do was pytanie o dzieci na imprezie.
Mamy zorganizowany dla nich kącik z kredkami i kolorowankami, tak w razie czego.
Co myślicie o przygotowaniu  przez DJ'a jednego konkursu typowo dla dzieci.
Jestem nauczycielką przedszkola stąd tak się tymi dziecmi przejmuję :)

No i pochwalę się naszymi zaproszeniami:
fotka za duża

« Ostatnia zmiana: 13 Sierpnia 2015, 13:24 wysłana przez Maja »
Zapraszam do relacji z mojego ślubu:
http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=50698.0

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #2112 dnia: 8 Lipca 2015, 22:12 »
Warto, warto iść na taki kurs. Pomijając to czego się nauczyliśmy, dla nas to były wspaniałe chwile... Mnóstwo bliskości i zabawy :) Mój mąż to pierwszy mężczyzna, z którym lubię tańczyć, co ja piszę... Uwielbiam!!

Dziewczyny, jakoś nie bardzo miałam ochotę otwierać nowy wątek. Choć może się skuszę, bo chciałabym Wam opowiedzieć, jak było... Tylko niestety fotek jeszcze nie ma, jeszcze pleneru nawet nie mieliśmy, więc na fotki pewnie trochę poczekamy... Ja mam właściwie tylko jakieś 3 zdjęcia od kogoś.. Michał ma załatwić w weekend jeszcze od swojego kolegi.. Więc jeśli założę wątek, to będziecie musiały póki co zadowolić się moim pisaniem.

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #2113 dnia: 9 Lipca 2015, 15:10 »
Dziewczyny,
jednak otworzyłam wątek z relacją ze ślubu: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=50633.0
Chętne niech wpadają :)

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #2114 dnia: 9 Lipca 2015, 16:35 »
Ja mam porównanie tych dwóch szkół tańca, bo chodziliśmy do obu.

Najpierw byliśmy w Bailamos na kursie takim ogólnym dla narzeczonych, 6 spotkań bodajże w grupie, uczyliśmy się podstawowych tańców.
Po 3 spotkaniach zrezygnowaliśmy, zajęcia były prowadzone szybko, na odpieprz, prowadzący miał dziwne poczucie humoru i kiepskie podejście.

Przed samym ślubem zdecydowaliśmy się na kurs indywidualny w szkole Siwka, chcieliśmy prosty układ/kroki do pierwszego tańca. Uczyła nas pani Asia - podejście genialne, w 1,5 godziny nauczyła nas układu, super się przy tym bawiliśmy i bardzo miło to wspominam.

Offline weronafoto

• forumowicz
  • data ślubu: czerwiec 2015
« Odpowiedź #2115 dnia: 9 Lipca 2015, 19:10 »
Weronafoto
Bukiety na stoły robi nam florystka,  która współpracuje z naszą salą weselną. Idę za tydzień w poniedziałek ustalić co i jak ma wyglądać.
Jeśli chodzi o układ taneczny to nie mamy takowego że względu na moją ciążę nie mogę zbytnio fikać. Więc standardowy taniec przytulaniec ;)

Owoce kupujemy właśnie ze względu głównie na dzieci więc muszą to być takie owoce które zostaną przez nie zjedzone . Myślałam o winogronie, czeresniach, truskawkach i bananach.  Musimy wybrać takie owoce które obsługa ułoży na platerach.  Nie będą ich kroić.

Prezenty dla biorących udział w konkursach . No my nie chcemy by to była wódka.  Co to za prezent skoro i tak go wypiją na weselu. Sama wygrałam wódkę będąc na weselu, a że miałam 16 lat to skorzystali dorośli ;-) DJ poradził nam jakieś śmieszne gadżety i myślę że na tym się skupimy.

Fryzura?  Hmmm mam fryzjera na 23 lipca. I myślę że tak.już zostanie. Herisson mnie chyba nie zawiedzie i Pani Asia. ;)

Co do podziękowań dla gości to... Rafaello nie da się spersonalizować, a poza tym wszystko byśmy z dzidzią zjadły zanim byłoby spakowane ;) Mamy klimatyzację na sali więc nie powinno się nic stać z tymi czekoladkami.

Na bramę chciałam czekolady, ale masz rację!  One się rozpuszczą. Więc też postawię na mamby i cukierki. Popakuje w celofan i będą gotowe paczuszki.

Ten Recman jest na długiej?

Tak, Recman jest na ul. Długiej, na odcinku gdzie jest tramwaj.

Z tymi czekoladami to właśnie wpadłam na to jak mój mąż przywiózł rozpuszczony batonik, który leżał w aucie godzinę czy dwie - masakra  ;D

Dzieciom kupiliśmy takie malutkie bańki. Dziewczynki były zadowolone, chłopcy raczej słabo  :P

Co do Herrisona, to Pani Asia mnie nie zawiodła. Naprawdę jest utalentowaną fryzjerką i ma wyczucie co do czego pasuje a do tego fajną i miłą  :)

Myślałam że to raffaelo ma być jako wypełnienie pudełeczek z podziękowaniami :) mój błąd

Offline roxi291290

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2015
« Odpowiedź #2116 dnia: 9 Lipca 2015, 21:11 »
Czekoladki mają być wypełnieniem pudełeczek, ale chciałam by były spersonalizowane. A rafaello super pomysł ale je pożre wszystkie i sie nie zmieszczę w suknię ;)
np.:

Dzieciom też zamierzam wrzucić bańki mydlane i lizaka.
Ale na bramę muszę przygotować paczuszki dla dzieci bo zapewne przyjdą moi podopieczni skoro dałam im zawiadomienia.
Zapraszam do relacji z mojego ślubu:
http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=50698.0

Offline Tusia_23
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: lato 2015
« Odpowiedź #2117 dnia: 9 Lipca 2015, 22:55 »
Czesc Dziewczyny!

Ja juz po   ;D powiem wam, ze dzien naprawde niesamowity, ale caly czas w biegu, nie mialam czasu nic zjesc czy wypic, od piatku do poniedzialku spalam po 3 godziny i doslownie nie wiem gdzie mi ten czas uciekl! Co do rekomendacji:
Sala Hulanka- super, pelen profesjonalizm, duzo jedzenia i dobre - chociaz ja nie jadlam, bo nie mialam kiedy  ;) goscie sie domagaja teraz chrzcin w tym samym miejscu tak im sie podobalo!
Makijaz Pani Karolina Szczuka- bardzo zadowolona, na zdjeciach naprawde ladnie wychodzilam, makijaz dlugo wytrzymal
Fryzura- Pani Hanna Czerwinska- zdecydowanie polecam, przyszlam ze zdjeciem fryzury i bardzo podobna mialam zrobiona,  wiele osob komplementowalo moje uczesanie
Bukiet i dekoracje slubne- kwiaciarnia Bloomi- tutaj takze ze zdjeciami przyszlam i bylam super szczesliwa, piekny bukiet i sliczne dekoracje na stole, takie jak sobie wymarzylam
Suknia slubna z salonu Mori Lee na Dworcowej- polecam, Panie przemile, pomogly i doradzily, suknie dopasowaly do mnie znakomicie,
Muzyka w kosciele- Kwartet ArtON- pieknie grali :)
Dj Czarny- pelen profesjonalizmy, z zabaw do teraz sie smieje
Fotograf Swietliste- bardzo sympatyczni, fajnie nam sie razem pracowalo ale na zdjecia niestety musz poczekac wiec ciezko rekomedowac ale wierze ze beda super ;)
Samochod Bentley S1 z Torunia- samochod przepiekny, bardzo symatyczny kierowca, jego opowiesci w drodze do kosciola pozwolily mi sie troche zrelaksowac.
Uff to chyba wszystko :)

Odnosnie porad:
Nie zabralam wody do samochodu i bardzo pic mi sie chcialo w drodze do koscila, chyba ze stresu ;)
Zdecydowanie za szybko szlam do oltarza, wnet bieglam, ale to chyba dlatego ze sie spoznilam chwile, jednak na filmie smiesznie to wyglada  ::)
Poproscie jakas bliska kolezanke aby wam makijaz sprawdzala, 
Nie porobialam sobie zdjec z moja najblisza rodzina i rodzina Pana Mlodego, zdjecia mam tylko grupowe i z poszczegolnymi osobami
Nie poprosilam nikogo aby porobil mi pare zdjec moim telefonem i nawet nie bylo czego w pracy pokazac a za zdjeciami od fotografa jeszcze troche poczekam, dopiero pozniej dostalam zdjecia od znajomych ale na niektorych nawet nie patrze sie w strone obiektywu i nie sa dobrej jakosci.

Gdybym mogla to jeszcze raz chcialabym ten dzien przezyc ale przygotowan do niego nigdy w zyciu!  ;D

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #2118 dnia: 9 Lipca 2015, 23:19 »
Super, gratuluje!:)
czekamy na zdjęcia oczywiście :))
a powiedz jaki bukiet miałaś? może jakieś zdjęcie przykładowe masz i ile tam zapłaciłaś za niego?

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #2119 dnia: 10 Lipca 2015, 08:56 »
Tusia_23 A ślub w jakim kościele? Napisz jak bedziesz miala coś więcej o Hulance, ja tam mam w przyszłym roku wesele i jestem bardzo ciekawa :)
 No i oczywiście gratulacje, wszystkiego naj naj naj na nowej drodze życia.

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #2120 dnia: 10 Lipca 2015, 09:41 »
chyba mnie namówiłyście na tą Siwkę , lekcje są indywidualne ??

Nic mi nawet nie mówcie ile jest jeszcze rzeczy do ogarnięcia, bo ja sama jestem daleko w polu xD

Offline joaszo
  • forumowicz
  • data ślubu: 30.04.2016
« Odpowiedź #2121 dnia: 10 Lipca 2015, 11:28 »
em_ka89 są lekcje indywidualne :)
też się dziś zapisaliśmy ;)
mam nadzieję że te 5 lekcji rozbudzi w moim chłopie tancerza ;) 
ustawiłam lekcje tak że zaczniemy 31.07, kończymy 28.08    a 29.08 i 12.09 idziemy na weseliska to sprawdzimy czego się nauczyliśmy ;) 
na te lekcje grupowe nie poszliśmy bo mój stwierdził że nie da rady się nic nauczyć z grupą  ;)

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #2122 dnia: 10 Lipca 2015, 11:56 »
xD ja mam to samo :D jakoś tak dziwnie wśród obcych :D też jakoś tak w sierpniu zaczniemy chodzić i 22.08 mamy wesele to mam nadzieję, że wytestujemy to czego sie nauczyliśmy :D

Offline iwonaaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2123 dnia: 10 Lipca 2015, 16:55 »
na indywidualnych się dużo szybciej nauczycie niż w grupowych :) bądźcie spokojne, Wasi przyszli mężowie powinni chętnie chodzić na zajęcia i spodoba im się taniec :D mój wywijał całe wesele a na zajęcia tańca chodził z radoscią :D

Offline kasobo
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2015
« Odpowiedź #2124 dnia: 10 Lipca 2015, 19:21 »
teraz mi przypomniałyście jeszcze o tych prezentach za konkursy i czymś na bramę.... masakra... tyle rzeczy do zrobienia, czasu mało, a rachunek ciągle rośnie....

rafaello super! my mamy suknie z rafaello i fraki z ferrero. wstążki w sukienkach zmieniłam z białych na kolor przewodni i wygląda ekstra:)

nie mam kiedy się umówić na próbną fryzurę i make-up... w sobotę idziemy kombinować z ustawieniem stołów. mamy nie lada wyzwanie.

do ślubu zjedzą mnie nerwy. to pewne.

ps. dobra rada dot. wody!!

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #2125 dnia: 10 Lipca 2015, 19:45 »
My też mieliśmy Rafaello.
Z tą wodą, to faktycznie dobry pomysł. Nas częstował wodą kierowca ;)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #2126 dnia: 10 Lipca 2015, 20:14 »
Dziś na ślubie młody powiedział "i nie DOPUSZCZĘ Cię aż..." haha:P często się zdarzają takie wpadki, aż mam stresa....
a młody w garniturze grafitowym.

ja mam wrażenie że my NIC nie załatwiamy.... masakra... dziś kupiłam 2x pary butów... wydałam............. a jedne co zamówiłam przez internet białebuty nie podobają mi się...

Offline Ann86
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 26.09.2015r.
« Odpowiedź #2127 dnia: 10 Lipca 2015, 20:22 »
Dziewczyny ja też jestem jeszcze daleko w polu, ale przed nami urlop i mam nadzieję, ze wtedy ruszymy do przodu  ;D Ale najgorsze jest to że nie mogę dostać na siebie stanika. Byłam w BraMiracle i w Bardotce i w jeszcze jednym sklepie na Śniadeckich ale nigdzie nie mają dla mnie rozmiaru  :( i tu moje pytanko dla dziewczyn z większym biustem, gdzie kupowałyście swoją bieliznę bo moją ostatnią deską ratunku jest jutro Focus.
Na kurs tańca też idziemy, i to obowiązkowo bo mamy dwie lewe nogi  ;) Ja też bym chciała iść do Siwki, ale mój PM upiera się na szkołę tańca Joanny Ossowskiej. Może któraś z Was słyszała jakieś opinie?

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #2128 dnia: 10 Lipca 2015, 20:40 »
Ann 86 moja przyszła szwagierka nosi 65 h i kupuje firmy Ava na Długiej, ale ostatnio jak byłam z przyjaciółką po bardotkę ślubną to po całym rajdzie (już nie pamiętam chyba z 8-10 sklepów zaliczyłyśmy) trafiłyśmy do Scarlet w Focusie (obok Esotiq) i tam mają też tej firmy, pani wymierzyła moją przyjaciółkę i w końcu dobrała jej odpowieni biustonosz z 75 C zrobił się 65 E.

Offline Ann86
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 26.09.2015r.
« Odpowiedź #2129 dnia: 10 Lipca 2015, 21:07 »

Dziękuję Kara-90  :) w takim razie jutro ruszam do Focusa :) U mnie z 75 D zrobiło się 65 F/G :P
« Ostatnia zmiana: 10 Lipca 2015, 21:24 wysłana przez Maja »