Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)  (Przeczytany 285980 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline iwonaaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.06.2015
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)
« Odpowiedź #2010 dnia: 20 Czerwca 2015, 22:45 »
Mój mąż też miał granatowy ale u nas akurat się wyróżniał, bo reszta gości czerń i szarość:-)

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #2011 dnia: 21 Czerwca 2015, 00:25 »
Byłam dziś z przyjaciółką (która niedługo ma ślub) na poszukiwaniach bielizny ślubnej i biżuterii. Przeszłyśmy chyba 10 sklepów (Gdańska, Długa,Focus)  i z czystym sumieniem polecam sklep w Focusie chyba nazywa się Gorseciarnia Scarlett zaraz obok Esotiq Pani profesjonalnie wymierzyła przyjaciółkę i dobrala bardzo dobrze bardotke. Suknia ślubna jest u góry z koronką a z tyłu idzie w V na plecach i stanik z tyłu będzie musiał być lekko poniżej "normalnego biegu" i to był jedyny który daje dobrze zbierał biust i trzymał go do tego moja przyjaciółka mówiła ze żaden wcześnie przymierzany nie był taki stabilny oraz żaden nie trzymał się tak dobrze. Stanik kosztował 120 zł do tego dobralysmy pas, stringi i pończochy wszystko 230zl. Ale myślę że warto, bielizna była firmy Ava,  moja przyszła szwagierka ma bardzo duży biust a mały obwód i przez to problem z doborem stanika i właśnie wiem ze często tej firmy kupuje.
Violiza moja przyjaciółka będzie miała podobna fryzurę tylko na bok robiona. Aa pytałam ja też o garnitur narzeczonego i mówiła ze kupowali czarny smoking z koszula, muszka, pas i buty i za wszystko dali kolo 1200 zł w Malibu.

I jak już w temacie ślubu mojej przyjaciółki to poradzę się... Mam być swiadkowa wiec drogie panny młode czego oczekujecie od swoich świadkowych,  panny młode które są już po ślubie jakie są najważniejsze i mniej ważne zadania świadkowiej i czy wasza Was w czymś zawiodła?

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #2012 dnia: 21 Czerwca 2015, 11:12 »
em_ka czekamy na relację z Skórcza! ;)

Kara-90 ja natomiast byłam bardzo zadowolona z Bardotki na Solskiego (chyba?:P)
 od świadkowej ja oczekuję tylko pilnowania na weselu czy goście się dobrze bawią, pomocy w ubiorze i przy sukni w kościele i z ewentualnymi prezentami  oraz takie rzeczy jak zapłata organiście itp.....
pewnie większość też oczekuje organizacji wieczorku panieńskiego ale mi nie zależy ;)
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline Ann86
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 26.09.2015r.
« Odpowiedź #2013 dnia: 21 Czerwca 2015, 12:35 »
Dziewczyny gdzie zamawiacie swoje bukiety ślubne? Ja cały czas zastanawiam się nad kwiatami. Wybrałam piękne róże, ale okazało się że trzeba je sprowadzić z Holandii i boję się że po sprowadzeniu okaże się że nie o taki kolor mi chodziło.

Offline iwonaaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2014 dnia: 21 Czerwca 2015, 13:50 »
ja polecam kwiaciarnię na Nakielskiej, Zalewscy :) za swój bukiet dałam 120zł a był taki jak przyniosłam na zdjęciu,że bym chciała mieć. Do tego butonierki dla męża i świadków, wszystko tak jak prosiłam :)

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #2015 dnia: 21 Czerwca 2015, 14:00 »
To jest ta kwiaciarnia w okolicach Pijarów?

Wieczór panieński jest ustalony, pomaganie w trakcie ślubu i wesela typu dopilnowanie, żeby wszystko było w porządku, no przy ubieraniu też, jakieś sprzątanie po weselu czy ogarnianie, nie wiem coś jeszcze? Stresuje się tym... najgorzej, że okazało się, że bedą normalne poprawiny w restauracji a my mieliśmy jechać w niedziele wieczorem (dzien po ślubie) na wakacje i teraz nie wiem jak to zaplanować, jako świadkowa powinnam być do końca poprawin i tez pewnie coś pomóc.

Offline Ann86
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2016 dnia: 21 Czerwca 2015, 14:05 »
iwonaaa a z jakich kwiatów miałaś bukiet?

Offline iwonaaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2017 dnia: 21 Czerwca 2015, 14:41 »
róże AQUA i frezje :) wrzucam link do mojego zdjęcia sprzed kościoła, przepraszam że takie pomazane, ale dopiero zbieram zdjęcia od gości i z tego udało mi się znaleźć ten bukiet tak w miarę wyraźnie:)

http://zapodaj.net/dc3e224d8e5f9.jpg.html

Offline Ann86
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2018 dnia: 21 Czerwca 2015, 14:50 »
ładny bukiecik :) ja sobie upatrzyłam róże w takim kolorze jak na zdjęciu i chciałabym ze na niektórych były cyrkonie

Offline iwonaaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2019 dnia: 21 Czerwca 2015, 14:59 »
w tamtej kwiaciarni mają własne szklarnie i mnóstwo kwiatów, myślę że taki Ci zrobią :) a przekonałam się sama, że bukiet jest pięknym i bardzo ważnym elementem na zdjęciach panny młodej :)

co do zadań świadkowej - ja miałam dwóch chłopaków, więc siostra pełniła rolę świadkowej. Jej zadaniem było przede wszystkim pilnowanie mojego makijażu i fryzury w razie gdyby coś się działo ( całe szczęście, wytrzymało wszystko bez poprawiania do samego końca), jej dałam również do torebki swój perfum i inne ważne rzeczy, żeby miała je pod ręką gdy będę ich potrzebowała ;)

Offline weronafoto

• forumowicz
  • data ślubu: czerwiec 2015
« Odpowiedź #2020 dnia: 21 Czerwca 2015, 21:35 »
Dziewczyny, wrzucam zdjęcia naszego tortu. Zamówiony został u Pani Justyny w Tortolandzie  ;D

Offline joaszo
  • forumowicz
  • data ślubu: 30.04.2016
« Odpowiedź #2021 dnia: 21 Czerwca 2015, 21:47 »
świetny  ;D   mogę spytać ile kosztował? :) i na ile gości był?

Offline roxi291290

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2015
« Odpowiedź #2022 dnia: 21 Czerwca 2015, 22:16 »
Dziewczyny poratujcie pomysłami na podziękowania dla rodziców.  ???
Totalnie nie mam pomysłu  :glowa_w_mur:
Zapraszam do relacji z mojego ślubu:
http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=50698.0

Offline Ann86
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2023 dnia: 21 Czerwca 2015, 22:23 »
Też czekam na Wasze pomysły dotyczące podziękowań dla rodziców. To jest kolejny temat który nadal nie jest załatwiony :urwanie_glowy:

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #2024 dnia: 21 Czerwca 2015, 22:30 »
roxi291290 my zrobiliśmy takie zestawy: whisky Jack Daniel's Single Barrel , szkatułki "ChocoMassimo - Dziękujemy" z Chocolissimo i kwiaty :)

Offline iwonaaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2025 dnia: 21 Czerwca 2015, 23:03 »
My nakrecilismy film z podziękowaniem przez naszego Kamerzystę i włączyliśmy przez rzutnik na ścianie :-) dodatkowo daliśmy rodzicom statuetki ślubne z wygrawerowanymi podziękowaniami, ale nie jakieś Oscarytylko takie ślubne, które rodzice postawili przy łóżku:-)
Teraz jako żona wreszcie mogę co nieco tu napisać i doradzić :-P wcześniej tylko czytałam i zadawałam pytania, ale Wasze wskazówki naprawdę wiele mi pomogły:-) pierwsza wśród znajomych robiłam wesele i dzięki Waszym radom, z których często korzystałam jestem bardzo szczęśliwa, że wszystko mi się udało!  Dziękuję dziewczyny! Teraz ja będę służyć radami przyszłym Pannom Młodym;-)

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #2026 dnia: 22 Czerwca 2015, 07:00 »
świetny  ;D   mogę spytać ile kosztował? :) i na ile gości był?

Był na 85 gości a mieliśmy 91 osób i zostały cztery kawałki. Tort był pyszny i można wymyślać swoje smaki (mój wymyślony był czekolada z kawą). Cena 700zł z dowozem, w ogóle nie musieliśmy się przejmować tortem przed ślubem, Pani o wszystko zadbała i w dniu ślubu z rana wysłała nam nawet zdjęcie jak wygląda tort! Super współpraca. Polecam :)
Dziewczyny poratujcie pomysłami na podziękowania dla rodziców.  ???
Totalnie nie mam pomysłu  :glowa_w_mur:

My także robiliśmy filmik, spontanicznie, tydzień przed ślubem i wyszedł genialnie. Reakcja gości była bezcenna a rodziców .... oh tata płakał jak oglądał  ;D ;D ;D

Offline iwonaaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2027 dnia: 22 Czerwca 2015, 07:47 »
My tez tydzień przed ślubem i u nas identycznie - goście pod wrażeniem, do tego nastrój jak w kinie a mój ojciec płakał cały film, mimo iż zrobiliśmy w miarę na wesoło  :D

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #2028 dnia: 22 Czerwca 2015, 10:41 »
My na podziękowanie dla rodziców daliśmy rodzicom vouchery do restauracji, do tego dla tatów po jacku daniel's, a dla mojej mamy było wino a dla teściowej kwiaty bo ona niepijąca  :)

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #2029 dnia: 22 Czerwca 2015, 14:58 »
U nas był pomysł na wysłanie rodziców na dwa dni nad morze, ale za późno się zrodził i nie było czasu szukać miejsc...

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #2030 dnia: 22 Czerwca 2015, 17:08 »
W tortolandzie z dowozem ? Kurde... a mi się coś ubzdurało, że ona nie dowozi dlaczego ???  ???

Relacja ze Skórcza :
Droga do nich jest prosta jak drut, najpierw trzeba dojechać do autostrady, później śmigacie autostradą do zjazdu 231 ( koszt 6,30 zł)
i cały czas jedziecie drogą aż do placu zabaw po lewej i budynkiem z cegiel po prawej, wysiadasz, przechodzisz na druga stronę i już jesteś .

Jeśli chodzi o sam sklep to jest spoooory , najpierw przechodzisz przez dział "mieszany" damski, dziecięcy i różne jakieś inne rzeczy , następnie wchodzisz na ten dział męski, który jest ogromny . Bardzo dużo osób było w samym sklepie ( klientów ) obsługi też dużo, nie pamiętam ile dokładnie osób a dodam, że byliśmy w niedzielę...
Przymierzalni 6 lub więcej , masa garniaków, frakór i smokingów ceny faktycznie tak jak na stroni a i na rabat można liczyć ;)
Chłopak, który nas obsługiwał mega wyluzowany gość podejście do klientów ZAJEI**Te , sama pracuję w sprzedaży więc coś o tym wiem  ;)
Koszul, spinek do mankietów, pasków krawatów much i tym podobnych rzeczy od groma .

Pojechaliśmy tam w składnie:
mój PM i ja
koleżanka i jej PM
ojciec mojego Pm i jego brak świadek

Każdy kupił po garniaku / smokingu + dodatki
wyszliśmy obładowani po uszy :D

Smoking mojego PM + pas ślubny + mucha  + spinki do mankietów + koszula + buty + druga para spodni garniturowych ( do innego garniaka ) + mucha na inne wesele = 990 zł

Podziękowania
U mnie takie coś nie wyda, żaden z ojców nie pije whisky ...
Raczej zdecydujemy się na bukiety ewentualnie jakąś kompozycje z kwiatów doniczkowych tak jak radziła nam to nasza florystka
ale to jeszcze do ustalenia , totalnie nie mam pomysłu co wybrać a nawet jak wybiorę to o tym nie napiszę, bo moja mamusia podczytuje forum, którą pozdrawiam :* no i nici by były z niespodzianki  ;D

Offline magna

• uzależniony
  • data ślubu: 27 czerwiec 2015
« Odpowiedź #2031 dnia: 22 Czerwca 2015, 23:03 »
My na podziękowania dla rodziców wynajmujemy kwartet i wokalistkę, mają zaaranżować "cudownych rodziców mam" i dla nich zagrać. No i oczywiście  kwiaty.

Offline zuzia91
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.09.2015
« Odpowiedź #2032 dnia: 23 Czerwca 2015, 22:17 »
hej dziewczyny pomocy, nie wiem co robić dalej  ::) ślub we wrześniu, data zaklepana, na kursie przedmałżeńskim byliśmy, zaświadczenie mamy i co dalej  ??? o co chodzi z poradnią rodzinną? to konieczne i kiedy to się załatwia, gdzie i jak? kiedy się spisuje protokół? i z USC trzeba załatwić jakieś zaświadczenie tak? coś jeszcze trzeba załatwić?  pogubiłam się już w tym wszystkim ;)

a i co sądzicie o krótkiej (trochę za kolana) sukience ślubnej do kościoła?

Offline iwonaaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2033 dnia: 24 Czerwca 2015, 07:42 »
Zuzia już możecie iśc do kościoła spisać protokół. Załatwia się to 3 miesiące przed ślubem. Wcześniej jednak odbierz takie pismo z urzedu miasta stwierdzajace brak przeciwwskazań do zawarcia małżeństwa ( 84zł koszt). I z tym zaświadczeniem i z dokumentami o kursie przedmałżeńskim idź do kościoła, w którym chcecie brać ślub. Tam spiszecie protokół i ksiądz Wam powie co i jak z poradnią :)

Co do krótkiej sukienki na ślub ja nie jestem zwolennikiem. Długa suknia to elegancja i masz pewność, że będziesz się wyróżniać wśród gości. Teraz w modzie są tiulowe spódnice i tiulowe sukienki i jeśli któraś z dziewczyn na Twoim ślubie ubrałaby coś takiego to może być podobnie do Twojej sukienki :)

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #2034 dnia: 24 Czerwca 2015, 10:25 »
W tortolandzie z dowozem ? Kurde... a mi się coś ubzdurało, że ona nie dowozi dlaczego ???  ???

Z dowozem kochana  :D

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #2035 dnia: 24 Czerwca 2015, 10:28 »
Zuzia już możecie iśc do kościoła spisać protokół. Załatwia się to 3 miesiące przed ślubem. Wcześniej jednak odbierz takie pismo z urzedu miasta stwierdzajace brak przeciwwskazań do zawarcia małżeństwa ( 84zł koszt). I z tym zaświadczeniem i z dokumentami o kursie przedmałżeńskim idź do kościoła, w którym chcecie brać ślub. Tam spiszecie protokół i ksiądz Wam powie co i jak z poradnią :)

Co do krótkiej sukienki na ślub ja nie jestem zwolennikiem. Długa suknia to elegancja i masz pewność, że będziesz się wyróżniać wśród gości. Teraz w modzie są tiulowe spódnice i tiulowe sukienki i jeśli któraś z dziewczyn na Twoim ślubie ubrałaby coś takiego to może być podobnie do Twojej sukienki :)

Zgadzam się. Krótka suknia ślubna może być fajna na sesję (mi się bardzo podobają) ale nie na ślub. Raz w życiu ubierasz taką suknię, zastanów się czy krótka do kolana będzie właśnie tą elegancką i wyróżniającą suknią? Moim zdaniem jest już trochę oklepana, bo jak pisała iwonaaa są teraz takie modne :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #2036 dnia: 24 Czerwca 2015, 12:17 »
moim zdaniem to albo długa albo krótka. zupełnie nie rozumiem sukien do kostki, jakoś nie moje klimaty... dziewczyny mają rację, jak któraś dziewczyna wystroi sie sie w tiulówkę i do tego bialą to może przyćmić młodą, ktora zdecyduje sie na krótką suknię ..
tfuuu to łydki miało być :P nie do kostki :D

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #2037 dnia: 24 Czerwca 2015, 13:02 »
w krótką suknię możesz się przebrać na przykład po północy :) wtedy najpierw ta klasyczna, elegancka dzięki której nikt nie pomyli Cię z gościem a później coś krótszego w czym będziesz czuła się swobodnie :)

Offline Milka89
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.07.2015
« Odpowiedź #2038 dnia: 25 Czerwca 2015, 10:17 »
Został mi równo miesiąc i jestem przerażona ile jeszcze rzeczy zostało do załatwienia. Chyba zaczynam się denerwować :/ A mój narzeczony podchodzi do wszystkiego na takim lajcie wiem, że próbuje mnie uspokoić, ale to wcale ni pomaga :P

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #2039 dnia: 25 Czerwca 2015, 10:22 »
Ostatnio widziałam w kościele ślub gdzie panna młoda miała suknie krótką - tiulową jak baletnica i stało sie dokładnie to o czym pisałyście wśród gości była dzziewczyna która miała bardzo podobny dół ale bladoróżowy - podejrzewam, że nikt ich nie pomylił bo raczej wie się do kogo idzie na ślub ale myśle, że obie panie czuły dyskomfort. Ja już prędzej ubrałabym właśnie do półłydki taka w stylu Audrey Hepburn do tego koniecznie jakieś przepiękne szpilki przy takiej sukni doskonale byłoby je widać.