Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)  (Przeczytany 286262 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline domi90
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.2015
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)
« Odpowiedź #1920 dnia: 5 Czerwca 2015, 07:54 »
Opowiem Wam swoją wczorajszą przygodę  ;)  jeśli macie wyćwiczony układ na pierwszy taniec - nie radzę wierzyć w przesądy tylko przećwiczyć taniec z narzeczonym w ubranej przez Was sukni. Gdybym tego nie zrobiła to byśmy w dniu ślubu płakali. Nie dość, że potykałam się o suknię, chociaż w salonie było ok, narzeczony ją deptał, to w dodatku ja niektórych ruchów nie mogłam wykonać lub tez wykonywałam je dużo wolniej :) W efekcie końcowym suknię mi mama obcięła, na taką długość, że mogę normalnie w niej wykonywać wszystkie ruchy ( nawet biegać :P) i się w niej nie przewrócę ( a butow i tak nie widać) a taniec został wyćwiczony i wiemy jakich figur nie zdążymy lub co wychodzi nam wolniej niż na lekcjach tańca :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #1921 dnia: 5 Czerwca 2015, 09:37 »
pani Angelika super maluje

Offline ulanowski

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1922 dnia: 5 Czerwca 2015, 10:37 »
Opowiem Wam swoją wczorajszą przygodę  ;)  jeśli macie wyćwiczony układ na pierwszy taniec - nie radzę wierzyć w przesądy tylko przećwiczyć taniec z narzeczonym w ubranej przez Was sukni. Gdybym tego nie zrobiła to byśmy w dniu ślubu płakali. Nie dość, że potykałam się o suknię, chociaż w salonie było ok, narzeczony ją deptał, to w dodatku ja niektórych ruchów nie mogłam wykonać lub tez wykonywałam je dużo wolniej :) W efekcie końcowym suknię mi mama obcięła, na taką długość, że mogę normalnie w niej wykonywać wszystkie ruchy ( nawet biegać :P) i się w niej nie przewrócę ( a butow i tak nie widać) a taniec został wyćwiczony i wiemy jakich figur nie zdążymy lub co wychodzi nam wolniej niż na lekcjach tańca :)

+1

Byłem świadkiem, jak moja PM w 5 sekundzie 1. tańca tak nieszczęśliwie przydepnęła suknię, że po tych 5 sekundach suknia była rozdarta. A ja nawet nie zdążyłem zrobić jednego zdjęcia.

Pozdrawiam.

Piotr Ulanowski

Offline domi90
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.2015
« Odpowiedź #1923 dnia: 5 Czerwca 2015, 11:00 »
My z narzeczonym jesteśmy już spokojni :) Suknię obcięłam na tyle, że nie czuję jej pod nogami, a narzeczony tańcząc ze mną wchodzi butami "pod" suknię, a nie "na" suknię :) W salonach jak przycinają to tak 1-2cm nad ziemią a w praktyce to jest zbyt ryzykowne jeśli chcemy by suknia wytrzymała nam całą noc i jeśli chcemy czuć się komfortowo bez obaw że zaraz się podrze.. Poza tym przy pierwszym tańcu jeśli jest wyćwiczony układ to w momencie nadepnięcia na suknię robi się sekunda przerwy i ciężko nam było potem nadrobić z układem. Całe szczęście te nerwy były w domu, nie w dniu ślubu  :)
Proponuję dziewczyny pochodzić Wam dosyć długo w sukni wykonując najróżniejsze kroki i wolne i szybkie i w momencie przydeptania sukni od razu sprawdzić o jaką jej część zahaczyłyście. U mnie była to pierwsza warstwa od wewnątrz i ona została obcięta najbardziej, a tiul był deptany przez narzeczonego i on tez został podcięty troszkę :) Aha i dokładnie patrzcie jak Wam w salonie założą suknię, co na jakiej wysokości, gdyż potem w domu to nie wychodzi tak samo idealnie :)

Offline Milka89
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.07.2015
« Odpowiedź #1924 dnia: 9 Czerwca 2015, 09:58 »
Hej dziewczyny (i chłopaki :P) Czy któraś z Was bierze może ślub 25 lipca w kościele garnizonowym. Mam załatwione ozdabianie kościoła i po prostu chętnie bym się z kimś dogadała :D

Offline anna84
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26-09-2015
« Odpowiedź #1925 dnia: 9 Czerwca 2015, 11:41 »
Witam wszystkich.  Mam ślub 26 września, ze względu na pewne papierkowe komplikacje (mój narzeczony jest obcokrajowcem) dopiero teraz mogliśmy wyznaczyć datę ślubu.  Wiem, że mamy bardzo mało czasu i trochę to wszystko mnie przeraża.  Znaleźliśmy DJ, zastanawiamy się nad salą.  Czy słyszeliście opinie o Hotelu "Brda" lub Restauracji "Pod Dębem"? Mam nadzieje, że się wyrobimy :D

Offline Pudelek_29
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: Jesień
« Odpowiedź #1926 dnia: 9 Czerwca 2015, 20:19 »
Witam wszystkich.  Mam ślub 26 września, ze względu na pewne papierkowe komplikacje (mój narzeczony jest obcokrajowcem) dopiero teraz mogliśmy wyznaczyć datę ślubu.  Wiem, że mamy bardzo mało czasu i trochę to wszystko mnie przeraża.  Znaleźliśmy DJ, zastanawiamy się nad salą.  Czy słyszeliście opinie o Hotelu "Brda" lub Restauracji "Pod Dębem"? Mam nadzieje, że się wyrobimy :D

Słyszałam opinie o "Pod Dębem" od koleżanki. Co prawda nie było to wesele, a jubileusz, ale impreza również na sporo osób z muzyką i przez kilka dobrych godzin, więc można się sugerować. Wystrój podobno ładny, sala po remoncie (nie wiem, kiedy był, ale koleżanka wspominała, że jest ładnie i świeżo), bardzo dobre jedzenie. Tylko tyle wiem, ale może się przyda :)

My wybraliśmy "Telimenę", niemal po sąsiedzku z "Pod Dębem". Jeśli masz czas i ochotę, może zajrzyj i tam - nas przekonała ładna, jasna sala na dole, jakiś czas temu był tam remont i wszystko wygląda świeżo. Widzieliśmy też tę salę przygotowaną na wesele - ze stołami, dekoracjami i kwiatami wygląda przyjemnie, elegancko, ale bez przesadnego nadęcia.

Życzę owocnych poszukiwań :)

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #1927 dnia: 9 Czerwca 2015, 20:46 »
Telimena i Pod Dębem to jedna spółdzielnia, ja byłam Pod Dębem na 18tce i jedzenie było bardzo dobre, obsługa tez ok, ciekawa jestem jak wygląda po remoncie z zewnątrz widać, że jest bardziej nowocześnie i chyba powiększyli Kuzynka mojego narzeczonego zastanawiala się między Pod Dębem a Kresowianką wprawdzie wybrali to drugie 9wesele było 2 lata temu jeszcze przed remontem) ale z tego co mówiła przed slubem słyszała o obu restauracjach dobre opinie.

Offline roxi291290

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2015
« Odpowiedź #1928 dnia: 9 Czerwca 2015, 23:34 »
Dziewczyny!! Ja chyba zwariuję!
Byłam dzisiaj w kościele, czyi dwa miesiące przed terminem ślubu i... tamta para jeszcze się nie zgłosiła do kościoła. Uzyskałam od proboszcza nazwiska tych osób (ale nie mógł się doczytać swojego pisma) i takim sposobem wyszło że to Kulawik/Kalewik i Lisowski. Napisałam wiadomość do wszystkich o takich nazwiskach z bydgoszczy na facebooku, ale jak na razie brak odzewu lub też, nie znają takiej pary... Bardzo się przez to denerwuję. Dzwoniłam do Pani Ani z Anigra Dekor i powiedziała, że będzie czekała na wiadomość ode mnie i zrobi tak, by tą drugą parę zachęcić w razie czego do tej dekoracji. A jak nie... to ja już nie wiem. Jeszcze się okaże, że tydzień przed terminem będę szukała nowej firmy. Do tego małe problemy z tortem bo wybrany przez nas wzór podwoił koszt tortu i... narzeczony , niczym SUPERMAN, wybrał nowy wzór i wziął konsekwencje na klatę. Już żałuję, że nie będę mogła w ten dzień pić alkoholu...
No i przez to wszystko coraz bardziej boję się przymiarki sukni za miesiąc. Tragedia....

Do tego wszystkiego wróciłam na chwilkę w wir pracy i... tęskniłam za tym. ;)
Więc nie mam czasu by zająć się czymś innym niż ślub i wesele oraz zakończenie roku szkolnego w "mojej" zerówce. 
Zapraszam do relacji z mojego ślubu:
http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=50698.0

Offline weronafoto

• forumowicz
  • data ślubu: czerwiec 2015
« Odpowiedź #1929 dnia: 11 Czerwca 2015, 12:03 »
Cześć dziewczyny! U mnie już po tym dniu! ;D ;D :D :D :D Było cudownie, chcę jeszcze raz!

Co do makijażu polecam Justynę Horyd a fryzjera salon Herrison (też Pani Justyna) na ul. Długiej - fryzura wytrzymała na następny dzień  :o
Tort był przepyszny! Tortoland wymiata!  ;D ;D ;D
Suknia w idealnym stanie (trochę brudna od spodu), nigdzie nie uszkodzona, a deptałam po niej bo za lekko mi związała świadkowa  ;D (na szczęście tylko do pierwszego tańca) - stwierdzam więc że w salonie Laura można spokojnie kupić towar pierwszej klasy  :D
Nie oszczędzajcie na fotografie i kamerzyście! Ja już się nie mogę doczekać naszego filmiku  :P :P :P

Jeśli macie jakieś pytania, chętnie odpowiem :)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1930 dnia: 11 Czerwca 2015, 13:15 »
Gratulacje! I najlepsze życzenia na nowej drodze życia:)
ja też planuje czesać się w Herrisonie;) pochwal się fryzurą makijażem i w ogóle prosimy o zdjęcia :brawo_2:
a jak się bawiliście? dj/ zespół dał radę?:)
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #1931 dnia: 11 Czerwca 2015, 14:51 »
Gratulacje! I najlepsze życzenia na nowej drodze życia:)
ja też planuje czesać się w Herrisonie;) pochwal się fryzurą makijażem i w ogóle prosimy o zdjęcia :brawo_2:
a jak się bawiliście? dj/ zespół dał radę?:)

Dziękujemy bardzo! Jako świeżo upieczona żonka mówię - suuuuuper być żoną ;D ;D ;D ;D

Mieliśmy zespół Bella Notte i wybawiliśmy się za wszystkie czasy :P Mam starte całe podeszwy w butach, zakwasy na plecach i nadal pełno energii  ;D :D

Z moich włosów dużo nie dało się zrobić ale fryzura wyszła tak jak sobie wyobrażałam :)

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/s526x395/11390419_760696004029228_7763960156693613853_n.jpg?oh=0bfd3d11255d3d3fc557502babed8c08&oe=562F22BB

Dużo by opowiadać o całym dniu, ale był piękny i magiczny  :D

Offline anna84
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26-09-2015
« Odpowiedź #1932 dnia: 11 Czerwca 2015, 14:56 »
Pudelek_29 i Kara-90  dziękuję za odpowiedź :)
Chyba wybierzemy Pod Dębem  :)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1933 dnia: 11 Czerwca 2015, 21:15 »
Jacy piękni i szczęśliwi!!!!!!!!!!!!!! :)))
 :Tuptup: :Tuptup: czekamy na więcej :D
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #1934 dnia: 12 Czerwca 2015, 08:31 »
Jacy piękni i szczęśliwi!!!!!!!!!!!!!! :)))
 :Tuptup: :Tuptup: czekamy na więcej :D

Dziękujemy  :D :D :D My też czekamy  ;D

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #1935 dnia: 12 Czerwca 2015, 09:23 »
Super ! Gratulację ! Piękna suknia i fryzura ! Już się swojego doczekać nie mogę  :skacza:

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1936 dnia: 12 Czerwca 2015, 10:46 »
em_ka89 ile czekałaś na buty z Witt?:D

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #1937 dnia: 12 Czerwca 2015, 10:55 »
Super ! Gratulację ! Piękna suknia i fryzura ! Już się swojego doczekać nie mogę  :skacza:

Suknia naprawdę była piękna - przeszła moje oczekiwania :)

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #1938 dnia: 12 Czerwca 2015, 11:09 »
ojej  ???
ok 3 tygodni chyba
nie pamiętam  ???

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #1939 dnia: 12 Czerwca 2015, 11:14 »
ale czekaj chyba to były 2 tygodnie ale poprawiałam obcas wiec trochę dłużej zeszło

Offline kasobo
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2015
« Odpowiedź #1940 dnia: 12 Czerwca 2015, 18:09 »
ja tez mam problem z tym nieszczęsnym strojeniem. anigra opłacona a tu dwie pari przed nami.

Może tu znajdę dwie pary, które ślubują 21 sierpnia w kościele na placu wolności?

no i nadal nie mam fryzjera:( fryzjer z wyżyn pilnie poszukiwany !! ;)

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #1941 dnia: 12 Czerwca 2015, 18:58 »
em_ka89 możesz mi powiedzieć jakie są orientacyjne ceny tych butów Witt? Wiem, że to zależy od tego jakie konkretnie buty chcę, ale jakaś cena wyjściowa chyba jest? Nie mogę się niestety od nich niczego dowiedzieć.

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #1942 dnia: 12 Czerwca 2015, 19:02 »
weronafoto gratulacje, dużo dużo szczęścia

PS Tak się złożyło, że (nieswiadomie, że to Ty) widziałam już to zdjęcie na facebooku - chodziłam z Twoim świadkiem do klasy do gimnazjum i został oznaczony :p :p

Offline Izala
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 1.08.2015
« Odpowiedź #1943 dnia: 13 Czerwca 2015, 08:12 »
Dziewczyny suknia została już wstępnie zmieniona(choć jeszcze tam parę poprawek muszą zrobić), gorset jest teraz lekko wyżej i w lekkim łuku. Wydaje mi się że teraz jest ok, zastanawiam się teraz czy zostawić suknię na małym kole tak jak na zdjęciu, czy założyc do niej większe koło, żeby była taka bardziej efektowna. Co myślicie? Zastanawiam się też nad zdobieniami gorsetu, coś by się przydało w miejscu łączenia gorsetu i dołu sukni. Tylko nie mam pomysłu, co tam dodać, tak aby mnie też nie porzeszyło znowu w biodrach.. Z góry dziękuję za jakieś prpopozycje, nie ukrywam, że jestem już w mega stresie, bo ślub za miesiąc.... Pozdrawiam :)

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #1944 dnia: 13 Czerwca 2015, 09:30 »
Dziewczyny suknia została już wstępnie zmieniona(choć jeszcze tam parę poprawek muszą zrobić), gorset jest teraz lekko wyżej i w lekkim łuku. Wydaje mi się że teraz jest ok, zastanawiam się teraz czy zostawić suknię na małym kole tak jak na zdjęciu, czy założyc do niej większe koło, żeby była taka bardziej efektowna. Co myślicie? Zastanawiam się też nad zdobieniami gorsetu, coś by się przydało w miejscu łączenia gorsetu i dołu sukni. Tylko nie mam pomysłu, co tam dodać, tak aby mnie też nie porzeszyło znowu w biodrach.. Z góry dziękuję za jakieś prpopozycje, nie ukrywam, że jestem już w mega stresie, bo ślub za miesiąc.... Pozdrawiam :)
Nie wiem coś jest nie tak. Suknia wygląda na niewykonczoną. Brakuje czegoś w miejscu tego pasa. Ale to tylko moje zdanie.

weronafoto gratulacje, dużo dużo szczęścia

PS Tak się złożyło, że (nieswiadomie, że to Ty) widziałam już to zdjęcie na facebooku - chodziłam z Twoim świadkiem do klasy do gimnazjum i został oznaczony :p :p
Mam to samo też widziałam zdjęcie na Facebooku ;)
Weronafoto. Wygladaliscie pięknie ;)

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #1945 dnia: 13 Czerwca 2015, 09:49 »
ja tez mam problem z tym nieszczęsnym strojeniem. anigra opłacona a tu dwie pari przed nami.

Może tu znajdę dwie pary, które ślubują 21 sierpnia w kościele na placu wolności?

no i nadal nie mam fryzjera:( fryzjer z wyżyn pilnie poszukiwany !! ;)

Z Panią Anią z Anigra-dekor można się dogadać . Mi na prawdę bardzo pomogła i co najważniejsze w mojej sytuacji... Uspokoiła mnie. A też już wariuje z tą niepewnoscią.

Dzisiaj idę na fryzurę próbną do Salonu zyjzklasą w fordonie. Wybrałam chyba z 20 fryzur i sama nie wiem jaką w końcu chcę mieć. Ogólnie są one bardzo do siebie podobne. Zobaczymy co mi Pani doradzi .

Jeny za trzy tygodnie zdjęcie miar z mojego dwupaku ;) a za osiem tygodni już będzie ten dzień. Z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej ten stres...

Offline Izala
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1946 dnia: 13 Czerwca 2015, 10:36 »
Roxi suknia jest jeszcze niewykończona, zgadza się , ale pisałam o tym, narazie został zrobiony zarys , zamiast pasa prosto został zrobiony w lekki łuk. Natomiast zdobień jeszcze tam nie ma.. Cos muszę tam wymyślić , co nie jest łatwe niestety..

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #1947 dnia: 13 Czerwca 2015, 14:33 »
Roxi suknia jest jeszcze niewykończona, zgadza się , ale pisałam o tym, narazie został zrobiony zarys , zamiast pasa prosto został zrobiony w lekki łuk. Natomiast zdobień jeszcze tam nie ma.. Cos muszę tam wymyślić , co nie jest łatwe niestety..
No trudna decyzja, ale może Panie w salonie coś doradzą?

Ps. Probna fryzura 💇 już za mną ale... Jest tragedia tragedia. Dopada mnie depresja ślubno - przygotowawcza. Postanowiłam zaufać Pani Asi z salonu Herisson. Coś trudno ostatnio spełnić moje oczekiwania a po ostatniej wizycie tam byłam zadowolona. Sama nie wiem co się ze mną dzieje. Czy to ja mam za duże wymagania czy trafiam źle.

Offline Izala
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1948 dnia: 13 Czerwca 2015, 15:07 »
Niestety nie najlepiej trafiłam z salonem bo sama musze mówić o poprawkach bo panią się wszystko podoba. . Mnie już też dopadła depresja chyba bo ani suknia ani fryzura mnie nie zadowala. .

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #1949 dnia: 13 Czerwca 2015, 15:14 »
Izala czyli mamy podobne humory.
Co to za salon?
Ja moją kupiłam w Dominice i już się obawiam pierwszej przymiarki przez te wszystkie przeboje.