Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)  (Przeczytany 285874 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)
« Odpowiedź #1680 dnia: 16 Kwietnia 2015, 12:02 »
ja zapraszałam moich chrzestnych ale nazywałam ich po imieniu i nazwisku na zaproszeniu i winietce

Z moją chrzestna widuje się kilka razy w roku ale za to z chrzestnym nie mam żadnego kontaktu, "widziałam" go na chrzcie, potem na komunii i potem na ślubie
ale zaprosiłam bo to w sumie bliski kuzyn mojej mamy i miło spędzili czas gawędząc przy stole  :) :)

Offline domi90
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.2015
« Odpowiedź #1681 dnia: 16 Kwietnia 2015, 12:06 »
dziewczyny a jak interpretować moją prośbę o potwierdzenie przybycia? Skoro miałam do wczoraj potwierdzenie przybycia, a nie od wszystkich miałam telefoniczną informację, to czy mam do nich dzwonić czy uznać że nie przyjdą? Jak było u Was?

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1682 dnia: 16 Kwietnia 2015, 12:09 »
Jak mi ktoś nie odpowiedział to dzwoniłam do ludzi

Często po prostu zapominają  ;)

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #1683 dnia: 16 Kwietnia 2015, 12:14 »
Ja mojej chrzestnej nie zapraszam,już nie wiem który rok nie mam z nią kontaktu , jak widuje ją na mieście to udaje, że mnie nie zna , nawet życzeń na 18 urodziny mi nie złożyła.
Na zaproszeniu pisałam z imienia i nazwiska bez zwrotu  "ojciec chrzestny " wydaje mi się to zbędne,

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #1684 dnia: 16 Kwietnia 2015, 12:53 »
domi90 powiem szczerze, że z 6 ślubów na których byłam przy żadnym nie potwierdzaliśmy, że będziemy, tyle, że u nas nie było problemu  tym, bo mielismy zawsze z młodymi częsty kontakt i wiedzieli, że będziemy bo rozmawialiśmy z młodymi o ich slubie i np. koleżanka u której byłam pół roku wcześniej rezerwowała nam pokój przy restauracji albo kuzynka mojego M. (panna młoda) pytała się czy mam już sukienkę na ślub. U nas jest tak przyjęte, że ten termin jest dla osób które wiedzą, że nie przyjdą i one do tego dnia informują, że nie przyjdą a reszta która tego nie zrobi wiadomo, że będzie.
Choć ja gdybym nie miała pewności dzwoniłabym, np. do jakiejś ciotki czy kuzynki z która nie ma się kontaktu na co dzień.

Co do zapraszania chrzestnych to mój chrzestny nie żyje, ale nawet za życia mieliśmy kontakt może z 4 razy w roku - mimo, że to brat mojej mamy, i gdyby żył zaprosiłabym go.
Z moją chrzestną mam kontakt może ze 2 razy w roku głównie dlatego, że pracuje w mojej przychodni i po prostu zajdę wtedy do niej, ale i tak zaproszę ja na ślub, nawet nie dlatego, że wypada, ale ja będę się lepiej czuć, że ją zaprosiłam poza tym mam malutką rodzinę i przynajmniej będzie trochę więcej moich bliskich.
Nie pisałabym OJCA CHRZESTNEGO, my na zaproszeniu na pewno nie będziemy tak wypisywać tylko np. Sz. P. Olgę i Olafa Iksińskich. A dziadków też wypisujecie Sz.P babcie Jadzię z dziadkiem Zbyszkiem? Chyba pisze się normalnie oficjalnie, prawda?  :?: :?: :?: ???

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1685 dnia: 16 Kwietnia 2015, 12:58 »
My piszemy
Kochaną babcie Genowefę Kowalską.
ja mam tak samo, mimo że kontaktu brak, lepiej się będę czuła jak ją zaproszę... choć i tak pewnie nie przyjdzie.
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #1686 dnia: 16 Kwietnia 2015, 15:16 »
hi hi ja nie :D chociaż słyszałam, że niektórzy piszą babcię Jadzię
ja napisałam oficjalnie że Sz. P. Mariannę... 

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #1687 dnia: 16 Kwietnia 2015, 15:33 »
Jak dla mnie to termin potwierdzenia jest po to, żeby każdy dał znać czy będzie czy nie. Wiadomo, że jak ma się z kimś częsty kontakt to telefon wyłącznie w tej sprawie nie jest konieczny, samo wychodzi przy zapraszaniu czy w rozmowie. My niestety musieliśmy upomnieć się o potwierdzenie od niektórych.

Na zaproszeniach wszystkich tak samo wymienialiśmy z imienia i nazwiska, nie podkreślaliśmy babć, dziadków czy chrzestnych.
Jedynie dla rodziców mieliśmy specjalne "zaproszenia" - bez danych gdzie co i jak, ani kogo zapraszamy tylko tekst ułożony specjalnie dla nich, coś w stylu "Kochani rodzice chcemy żebyście byli z nami w tym dniu itp...itd " ;)

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 1 sierpień 2015
« Odpowiedź #1688 dnia: 16 Kwietnia 2015, 15:43 »
My również pisaliśmy dla wszystkich oficjalnie...oprócz dla rodziców- dla nich były inaczej sformułowane ;)

Co do potwierdzeń...jeśli dane osoby się nie odezwą to będziemy próbowali sami się dowiedzieć kontaktując się z nimi....co prawda mają jeszcze na to półtora miesiąca, ale jestem pewna, że część w ogóle się nie odezwie ::)

Offline Anka88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #1689 dnia: 16 Kwietnia 2015, 16:52 »
Hej, czy ma ktoś numer do jakiejkolwiek Poradni Rodzinnej z Bydgoszczy. Potrzebuje dla kogoś. Sprawa jest pilna.
Pozdrawiam:)
" border="0

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 1 sierpień 2015
« Odpowiedź #1690 dnia: 17 Kwietnia 2015, 19:26 »
Weronika! Dziękuję bardzo za polecenie salonu fryzjerskiego Herisson. Jestem zachwycona  :) Dzisiaj byłam na próbnej i to jest to czego szukałam :) P. Justyna bardzo delikatna ( muszę to zaznaczyć, bo przy poprzedniej próbnej w innym salonie, myślałam, że stracę połowę moich delikatnych włosów :-\ ) dużo doradza, dopytywała w czym dobrze się czuję itp...Przyniosłam wydrukowane kilka różnych upięć i nie byłam zdecydowana, co będzie pasowało najlepiej, jednak dzięki p. Justynie wybór okazał się strzałem w dziesiątkę  ;D A co najlepsze...mamy godz 19:30, z salonu wyszłam o 12.... fryzura przeżyła już kilka spacerów z psiakami w niezbyt ciekawą pogodę (wiatr) i kilkugodzinne sprzątanie domu  ;D a upięcie nadal trzyma się bez zarzutu!!!

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #1691 dnia: 17 Kwietnia 2015, 20:35 »
a ile płaciłaś i gdzie tez salon?

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1692 dnia: 17 Kwietnia 2015, 20:48 »
salon na Długiej chyba? Ja do nich wstępnie pisałam maila ale nie odpowiedzieli. ;/ chyba zatem zadzwonię. A to nie miała być Pani ASIA?!
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #1693 dnia: 17 Kwietnia 2015, 23:19 »
Właśnie, czy wiadomo jaki jest koszt fryzury próbnej i tej właściwej w polecanym salonie? Mają na stronie jakiś cennik, ale w praniu to i tak wychodzi z reguły inaczej.

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1694 dnia: 18 Kwietnia 2015, 08:25 »
też się zastanawiam, bo niby fryzura próbna z właściwą 150zł (w tym salonie piszą KOK)  a co kiedy pójdę na próbną i mi nie podejdzie? Jak sobie zażyczę jakieś warkoczyki czy coś...?

Offline Liwka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 6.06.15
« Odpowiedź #1695 dnia: 18 Kwietnia 2015, 22:22 »
Dziewczyny! Chciałam, żeby mój narzeżony do garnituru miał przyczepioną butonierke, a teściowa się stawia i mówi, że to jest wieśniackie i lepiej samą chusteczke. Co sądzicie? Serio wygląda to wieśniacko? :P

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #1696 dnia: 18 Kwietnia 2015, 22:46 »
Gdy moja teściowa kwestionowala ubiór mojego męża to powiedziałam ze swojego  męża ubrała do ślubu wiec niech mi da zrobić to samo ; )

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #1697 dnia: 19 Kwietnia 2015, 00:50 »
Ja jestem jednak zdania, że niech każdy ubiera się sam, druga strona może doradzić, ale nie narzucać ;)
Co do pytania popieram Twoją przyszłą teściową - butonierki są w ogóle nie w moim guście takie ni pięć ni w dziesięć. Moim zdaniem (i zdaniem mojego męża) bardziej elegancko wygląda sama chusteczka i u nas mąż i świadek mieli właśnie białe chustki. Szyliśmy garnitur w Der Redzie i poparli nasz pomysł, kobietka stwierdziła, że się od tego odchodzi. A kwiaty w przy kieszonce to już w ogóle kosmos. Ale najważniejsze, żeby każdy robił jak mu pasuje, jak Tobie i mężowi podobają się kwiaty w butonierce to zróbcie tak, żeby to Wam się podobało.

Offline Liwka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 6.06.15
« Odpowiedź #1698 dnia: 19 Kwietnia 2015, 01:57 »
No właśnie nie chce wchodzić na wojenną ścieżke z teściową. Zwłaszcza na samym początku :) My przyjeliśmy, że będą butonierki "z góry". Nawet nie zastanawialiśmy się, że można z nich zrezygnować. Ale po rozmowie z moją mamą doszłam do wniosku, że może faktycznie same chusteczki wystarczą ... :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1699 dnia: 19 Kwietnia 2015, 08:04 »
A Twój narzeczony co na to ? Chyba ma facet wizje jak chciałby wyglądać i swoje zdanie 8)

Tylko nie wsadzajcie przypadkiem tego kwiatka do kieszonki marynarki bo to jest dopiero wiesniacke  ::) miejsce kwiatka jest na klapie a chusteczki w kieszonce  :) można mieć obie rzeczy na raz bo się nie gryzą

Mój mąż sam wybierał swój garnitur , teściowa była z nami popatrzeć  :P

Offline roxi291290

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2015
« Odpowiedź #1700 dnia: 19 Kwietnia 2015, 11:22 »
Moja teściowa poszła na "garniturów" zakupy że swoim ukochanym synkiem, po czym stwierdziła, że to Ja będę jego żoną i JA mam pomagać w wyborze ;)

Ostatnio jest taaaka kochana dla mnie jak jeszcze nigdy.  ;) Wybór garnituru był przed naszą ciążą, ale i tak zaczynam się zastanawiać...Co ta ciąża robi z ludźmi ;)
Zapraszam do relacji z mojego ślubu:
http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=50698.0

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #1701 dnia: 19 Kwietnia 2015, 11:24 »
Dziewczyny poruszyłyście doskonały temat z tymi butonierkami i husteczkami. Ciekawa jestem na co zdecyduje się mój wybranek

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #1702 dnia: 19 Kwietnia 2015, 11:25 »
Abstrahując, że nie podobają mi się żadne kwiaty w okolicy garnituru - kwiatek powinno się wtykać bezpośrednio do butonierki i szczerze - jeszcze nie byłam na ślubie, żeby pan młody miał to zrobione prawidłowo. Wszyscy mieli przypięty bukiecik (bo to są jakieś małe wiązanki :-\) do klapy. Zobaczcie zdjęcia ze ślubu Kwaśniewskiej - jej mąż i ojciec mają źle przypięte kwiaty i w ogóle za duże, za co zresztą zostali skrytykowani (tym bardziej, że jej matka to "ikona stylu" ::))

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1703 dnia: 20 Kwietnia 2015, 15:47 »
Byłam w Herissonie. bardzo sympatyczna Pani brunetka do mnie podeszła i mi wytłumaczyła wszystko.
 Koszt upięcia 100zł- fryzura ślubna i próbna również 100zł (więc nie 150zł to i to)
była to Pani Asia- tak usłyszałam wychodząc.
Od razu wzięła mnie na fotel i patrzyła na włosy i proponowała fryzury wcześniej pytając jaki miesiąc, jaka suknia i o czym myślałam.
Podejście profesjonalne, jak nie wszędzie. Zapisałam się tam, ale jeszcze czekam na welon i wtedy pójdę na próbną.
Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne.
uwaga salon na ul. Długiej ale nie pod nr 62, chwilę wcześniej po drugiej stronie (numeru nie pamiętam)

Offline domi90
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1704 dnia: 22 Kwietnia 2015, 21:01 »
Podzwoniliśmy z narzeczonym po gościach i oczywiście Ci wszyscy na których potwierdzenia czekaliśmy po naszym telefonie określili się, ze niestety nie przyjdą. Jak widać takie formułki z prośbą o potwierdzenie przybycia są mało przydatne :)

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #1705 dnia: 23 Kwietnia 2015, 06:36 »
dobrze, że podzwoniłaś. Kude mi się zawsze wydawało, że właśnie jak się nie przyjdzie to pierwsze co trzeba młodych powiadomić bo każdy ma przecież świadomość, że wesele nie kosztuje 5 zł.

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1706 dnia: 23 Kwietnia 2015, 07:57 »
o matko, ale odpowiedzialność i szacunek do młodych widzę..... szkoda gadać.

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #1707 dnia: 23 Kwietnia 2015, 08:12 »
My mamy jeszcze dwa tygodnie czasu na zgłaszanie swojej obecności czy też nie. No i jak na razie z 10 osób do których zaproszenia musieliśmy wysłać potwierdziły nam 2. Ale mają jeszcze czas.

Dziewczyny macie jakąś sprawdzoną, poleconą krawcową?

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #1708 dnia: 23 Kwietnia 2015, 08:59 »
U nas  było jeszcze gorzej... najpierw nie przyjdą, bo coś tam. potem za 2 tyg jednak będą - spoko. potem znowu, że będzie dana osoba ale jednak nie sama a z osobą towarzyszącą. wściekłam sie strasznie, bo już tej osobie zapłaciłam za jedynkę do spania. ;/

z kolei inna ciotka, najpierw miała być, potem nie- bo miesiąc przed miała operacje stopy - spoko, bywa i tak. przed weselem z nią rozmawiałam, że zapraszamy tak czy inaczej, ona że jednak nie. potwierdziliśmy na sali wszystko, dzień wesela patrze ciocia na sali :drapanie:

całe szczęście, że mieliśmy jedno miejsce puste, tak w razie czego... ale oczywiście nie zapytała gdzie ma usiąść i mimo winietek zajęła komuś miejsce i nam sie cały plan posypał;/

a o noclegach to już nie chce mi sie pisać.... na 15 osób opłaconych , które spało było może ...5 ;/ a sami głośno krzyczeli że mam im spanie opłacić.

zero kultury naprawdę.

Offline domi90
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1709 dnia: 23 Kwietnia 2015, 09:56 »
AlicjaEwa to juz przegięcie co było u Ciebie faktycznie brak słów.. My robimy listę zamkniętą Ci którzy powiedzieli, że nie będą to nie ma opcji że nagle się namyślą że  jednak przyjdą :)