Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)  (Przeczytany 285996 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)
« Odpowiedź #1320 dnia: 2 Marca 2015, 21:15 »
Mi się tez nie podoba dobieranie koszuli pod suknie  :-\ a czemu nie odwrotnie ?

Jak dla mnie Pan młody ma pasować do okazji czyli do okazji pasuje biała koszula a nie jakaś pstrokata
A co jak Panna młoda bedzie chciała wystąpić w różowej sukni  ::)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1321 dnia: 2 Marca 2015, 21:37 »
Niektóre rzeczy do siebie nie pasują i tyle - po prostu
Do rôżowej sukni biała koszula jest jak najbardziej ok ale do ecru biel nie pasuje.
Polecam wątek Modny Pan Młody  ;)

Modny mąż - pomyliłam się

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #1322 dnia: 2 Marca 2015, 22:02 »
a mi się wydaje że tego nie widać czy biała czy ecru, koszuli tak bardzo nie widać a panna młoda nie przykłada skrawka materiału do kołnierzyka, ja przynajmniej nigdy nie zwróciła na to uwagi wydawało mi się, że to zawsze podobny kolor, ale w sumei nie widze gołym okiem różnicy miedzy białym śmietankowym, białym czystym czy ivory dopiero jak bylam z koleżka w salonie i przyłożyłam do jej sukni inna zauwazyłam delikatną różnice.
Przejrzałam sobie zdjęcia ze ślubów na których bylismy i podobno jedna sukienka była ivory (tak mówiła panna młoda a dla mnie do dzis to po prostu biały).
W zasadzie niech każdy robi jak mu się podoba ja tam po prostu nie słyszałam i nie pomyślalam o tym zeby koszule kupowac pod suknie. Mój przyszły mąż nie bedzie wiedział nawet jaki kolor sukni bede miała (zreszta i tak nie wiedziałby o co chodzi), wiec ciężko byłoby kupowac pod kolor.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #1323 dnia: 3 Marca 2015, 10:02 »
My koszule tez kupowalismy  pod kolor sukni . Welon także .

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #1324 dnia: 3 Marca 2015, 10:05 »
a mi się wydaje że tego nie widać czy biała czy ecru, koszuli tak bardzo nie widać a panna młoda nie przykłada skrawka materiału do kołnierzyka, ja przynajmniej nigdy nie zwróciła na to uwagi wydawało mi się, że to zawsze podobny kolor, ale w sumei nie widze gołym okiem różnicy miedzy białym śmietankowym, białym czystym czy ivory dopiero jak bylam z koleżka w salonie i przyłożyłam do jej sukni inna zauwazyłam delikatną różnice.
Przejrzałam sobie zdjęcia ze ślubów na których bylismy i podobno jedna sukienka była ivory (tak mówiła panna młoda a dla mnie do dzis to po prostu biały).
W zasadzie niech każdy robi jak mu się podoba ja tam po prostu nie słyszałam i nie pomyślalam o tym zeby koszule kupowac pod suknie. Mój przyszły mąż nie bedzie wiedział nawet jaki kolor sukni bede miała (zreszta i tak nie wiedziałby o co chodzi), wiec ciężko byłoby kupowac pod kolor.

Ja miałam ivory tak jasne, że też większość myślała, że to biały :-) póki bym nie stanęła przy snieznobialej ;-)
Ale z tego.co ja wiem to pod suknie (szczególnie ivory, ecru i inne) dobiera się krawat, natomiast koszula klasyczna biała lub ecru ewentualnie (ale nie przy sukni ivory).

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #1325 dnia: 3 Marca 2015, 11:07 »
ogólnie wydaje mi się, że co producent to inne kolory ma trochę, bo np. w salonie Amber babka wymieniła kilka śnieżnobiała biel, ivory, ecru, szampański i coś jeszcze, a w Gratii mówiła, że jest śmietankowa biel i czysta biel, ewentualnie kremowy.
Welon i suknia to wiadomo, że powinno być w tym samym kolorze, a co do koszuli i krawatu to jak to chce, jest przyjęte, że suknia i krawat powinny być w tym samym kolorze gdy idziemy np. na wesele czy bal jako para ale coraz mniej osób to stosuje (sama już dawno od tego odeszłam bo nigdy się idealnie nie dopasowaliśmy), a z koszulą może być problem żeby idealny odcień dobrać, tym bardziej jak nie ma się ze sobą skrawka materiału, więc niech każdy robi wg własnego uznania. Mi się podobają suknie ecru ale jeszcze nie wiem jaka będę miała, natomiast mój M. chce białą koszule, więc nie narzucę mu, że ma być ecru, poza tym krawat będzie w kolorze dodatków, a nie sukni, więc jeszcze inaczej jak Wy piszecie

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1326 dnia: 3 Marca 2015, 11:14 »
Dobór krawatu do sukienki partnerki to nieporozumienie.
Krawat powinien pasować do koszuli i garnituru/marynarki. Dotyczy to nie tylko koloru ale faktury i rodzaju tkaniny.
Oczywiste jest też to, że w grę wchodzi wyłącznei koszula z długim rękawem. Wg mnie powinna mieć mieć mankiety na spinki.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #1327 dnia: 3 Marca 2015, 11:34 »
Kara-90  Dlatego ja miałam skrawek swojego koloru sukni bo też nie była to biel śnieżnobiała , a w salonie pani znalazła odpowiedni odcień koszuli. Każdy ma swoje zdanie, ale jeżeli odcień koszuli różni sie od koloru sukni to jedna z tych dwóch kreacji będzie wyglądała na szarą, przybrudzoną. Nawet jeżeli goście nie zwrócą na to uwagi , to już na zdjęciach / filmie może być to widoczne. Ja na to patrzę zawsze i mnie to gryzie.
Tak samo nie mogę zdzierżyć młodego w krótkim rękawku na ślubie. Nie ważne czy jest upał. U nas było 40 stopni i mąż dał radę, z emocji nawet sie nie zgrzał. a na sali była klima. wiadomo oczywiście każdy ma swój gust , nikogo nie chcę obrazić, wyrażam swoje zdanie tylko :)

aaaa... a co do poprawin to już wg mnie bardziej 'swobodna' część imprezy i tu już krótki rękaw jak najbardziej.

I jesli mogę doradzić to przygotujcie dla PM-a dwie koszule, jeżeli impreza jest dwudniowa.
Może niby oczywiste, ale mój małż to sie w głowe pukał, po co mu druga koszula, a jak przyszło co do czego do dziękował mi ;)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1328 dnia: 3 Marca 2015, 11:51 »
Ja mimo że nie mam poprawin to od razu myślałam że trzeba te 2 koszule kupić.
Co do odcieni, każda zrobi co uważa.
Ja też uważam że lepiej gdy Młody ma koszule białą, chociaż nie wiem jak bym się zachowała gdybym ja kupiła suknie ecrue czy ivory.......

jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #1329 dnia: 3 Marca 2015, 11:58 »
Szczerze mówiąc mi nawet przez myśl nie przeszło, żeby PM kupować inną koszulę niż białą ;) i bynajmniej żadno z nas nie wygląda na zdjęciach na brudne :D

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #1330 dnia: 3 Marca 2015, 12:05 »
U nas też na zdjęciach moja suknia nie wygląda na brudną  ;D

Co do dwóch koszul to jest dobry pomysł, mój mąż też miał koszulę na zmianę, chociaż nie mieliśmy poprawin. Nie została jednak użyta, ta "główna" świetnie się sprawdziła.

Offline magna

• uzależniony
  • data ślubu: 27 czerwiec 2015
« Odpowiedź #1331 dnia: 3 Marca 2015, 12:12 »
Uważam,  że stroje pary powinny się ze sobą ładnie komponować. Ale na to są różne pomysły i rozwiązania.  Można uzyskać bardzo dobrze skomponowane zestawy wcale nie używając takich samych barw. Z drugiej strony zgodność kolorystyczna w dwóch strojach wcale nie gwarantuje zgrane go zestawu.

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #1332 dnia: 3 Marca 2015, 12:13 »
Ja również jestem za białą koszulą u pana młodego. I koniecznie długi rękaw i mankiet ze spinką.
Co do koloru sukni ślubnej - blondynki lepiej wyglądają w przełamanych bielach, a brunetki w śnieżnej bieli.
My szyliśmy w DerRedzie na Wojska Polskiego - polecamy. Płaciliśmy za uszycie garnituru  1800 zł, ale mąż wybrał 100% włoskiej wełny. Za 2 koszule (biała z czarnymi wstawkami w dzień ślubu i kolorowa na poprawiny) płaciliśmy niecałe 400 zł (jedna w włoskiej bawełny, poprawinowa z polskiej). Do tego dostaliśmy w gratisie muszkę i rabat. Mąż miał dwie przymiarki, więc trochę to trwa. Najlepiej zadzwonić i się dopytać.

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #1333 dnia: 3 Marca 2015, 12:47 »
Kara-90  Dlatego ja miałam skrawek swojego koloru sukni bo też nie była to biel śnieżnobiała , a w salonie pani znalazła odpowiedni odcień koszuli. Każdy ma swoje zdanie, ale jeżeli odcień koszuli różni sie od koloru sukni to jedna z tych dwóch kreacji będzie wyglądała na szarą, przybrudzoną. Nawet jeżeli goście nie zwrócą na to uwagi , to już na zdjęciach / filmie może być to widoczne. Ja na to patrzę zawsze i mnie to gryzie.
Tak samo nie mogę zdzierżyć młodego w krótkim rękawku na ślubie. Nie ważne czy jest upał. U nas było 40 stopni i mąż dał radę, z emocji nawet sie nie zgrzał. a na sali była klima. wiadomo oczywiście każdy ma swój gust , nikogo nie chcę obrazić, wyrażam swoje zdanie tylko :)

aaaa... a co do poprawin to już wg mnie bardziej 'swobodna' część imprezy i tu już krótki rękaw jak najbardziej.

I jesli mogę doradzić to przygotujcie dla PM-a dwie koszule, jeżeli impreza jest dwudniowa.
Może niby oczywiste, ale mój małż to sie w głowe pukał, po co mu druga koszula, a jak przyszło co do czego do dziękował mi ;)

Mój to na każdym weselu po północy zmienia koszule na taką z krótkim rękawkiem, tyle, że jako gość już dawno wywija bez marynarki i krawatu, raz jak było wesele zimą miał na zmianę koszulę z długim ale i tak się przebierał po północy (w przeciwieństwo do mnie a podobno kobiety się bardziej stroją :P)

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #1334 dnia: 3 Marca 2015, 15:37 »
Nie czemu na brudną ?

Bardziej mnie zastanawia czemu suknia w kolorze ivory itp ma wyglądać na białą skoro jest w kolorze jakimś ivory a nie białym
Skoro taki ma kolor to tak ma wyglądać , a nie udawać inna

Zadałam nawet to pytanie w dwóch sklepach w których chcieli nam wcisnąć jakaś inna koszule niż biała i nikt mi nie potrafił odpowiedzieć  ::)

Offline kasobo
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2015
« Odpowiedź #1335 dnia: 3 Marca 2015, 17:00 »
Widzę, ze tym razem to ja wzbudzilam sporo emocji na forum ☺ mnie się podoba jak wszystkie kolory ze sobą współgrają, dlatego szukam snieznobialej koszuli. Moja zasada, która sprawdza się zawsze i wszędzie to max 3 kolory.

Offline roxi291290

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2015
« Odpowiedź #1336 dnia: 3 Marca 2015, 19:05 »
Nerwowe te Panny Młode 👰 z 2015 ;)
Zapraszam do relacji z mojego ślubu:
http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=50698.0

Offline Iza i Marcin

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #1337 dnia: 4 Marca 2015, 09:34 »
wrzucam info w spr wypożyczenia białego bolerka
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49697.0

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1338 dnia: 5 Marca 2015, 15:55 »
Myśleliście może o wynajęciu firmy pirotechnicznej?:)

może to Was zainspiruje :
:D

ja szczerze, przez chwilę myślałam o zrobieniu małego pokazu np. o 12 w nocy, tylko chyba koszta są dość wysokie.

https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #1339 dnia: 5 Marca 2015, 21:46 »
Jeeeeny. Straszne.  :D

Offline roxi291290

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2015
« Odpowiedź #1340 dnia: 5 Marca 2015, 22:40 »
 :o
Zapraszam do relacji z mojego ślubu:
http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=50698.0

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #1341 dnia: 5 Marca 2015, 23:39 »
Wesele koszmar- gość weselny z jeansach, ortalionowej kurtce i z papierosem za uchem; jakiś dziadek bawiący się petardą w pomieszczeniu, panna młoda z piersiami na wierzchu, świecąca niczym choinka. Kicz i tandeta. Swoją drogą czekałam na podpalenie się sukni panny młodej, a tu lipa, tylko dym :D

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #1342 dnia: 6 Marca 2015, 09:33 »
Hej dziewczyny mam pytanie
Szukam kursu przedmałżeńskiego albo najlepiej osoby, która wypisuje takie kwitki macie takie namiary ? Będę wdzięczna

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1343 dnia: 6 Marca 2015, 11:07 »
Masz jeszcze trochę czasu,
ponoć w Bazylice mają się znów pojawić weekendowe kursy, a teraz (od dziś) trwa kurs w Św. Trójcy ( w tym tygodniu w środę były zapisy, ale na pewno można się jeszcze DOPISAĆ)

Kurs przedmałżeński

Katecheza przedmałżeńska w Parafii Świętej Trójcy w Bydgoszczy
Wielki Post 2015 r.
(kaplica Świętego Krzyża)
kurs przedmałżeński
1. wtorek - 03 III godzina 18.30
2. piątek - 06 III godzina 18.30
3. wtorek - 10 III godzina 18.30
4. piątek - 13 III godzina 18.30
5. wtorek - 17 III godzina 18.30
6. piątek - 20 III godzina 18.30
7. wtorek - 24 III godzina 18.30
8. piątek - 27 III godzina 18.30
9. wtorek - 31 III godzina 18.30
10. piątek - 3 IV godzina 18.30

koszt 40zł od osoby.

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #1344 dnia: 6 Marca 2015, 11:22 »
dzięki widziałam ten kurs w Św. Trójcy
Trochę nam godzin nie pasują,
Podobno w Garnizonowym Ksiądz ma jakiś namiar na Panią Wiolettę u której można "załatwić " taki papierek bez chodzenia ale niestety nie mam na nią namiaru :(

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1345 dnia: 6 Marca 2015, 12:51 »
nie jesteście w stanie nigdzie chodzić?
czy NIE chcecie? ;)
ale czy kto księża nie wypisują czasem? Możliwe by jakaś Pani to wypisywała?
zatem powodzenia w znalezieniu kontaktu do tej Pani, może do księdza pójdzcie skoro on podobno ma do niej namiar.

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #1346 dnia: 6 Marca 2015, 13:44 »
kiepsko u nas z czasem niestety:( tak beznadziejnie mamy zmiany poukładane, dziś idziemy do Św. Trójcy na spotkanie , zobaczymy co da się zrobić :(

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #1347 dnia: 6 Marca 2015, 13:46 »
em_ka89 na tych zajęciach w św. Trójcy wystarczy być bodajże na 51% zajęć. A jak Wam nie pasuje to zróbcie weekendowe.

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1348 dnia: 6 Marca 2015, 14:08 »
W ŚW. Trójcy trzeba być na 80% spotkań ::)
choć jakiś pan powiedział że na 50% MOŻE będzie mógł.... więc chyba i  tak obecności aż tak nie będą egzekwowane,
 ja uważam że jak ktoś już się zapisuje to po to by chodzić a nie się z tego wymigiwać.... a jak wie że i tak nie będzie chodzić to poco się zapisuje skoro są kursy weekendowe ???
 są nie tylko w Bydgoszczy, ale pełno terminów jest chociażby w Toruniu...... a to nie koniec świata....jakiś weekend na pewno dopasuje, jeśli komuś zależy.
polecam zatem kurs weekendowy.:)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1349 dnia: 6 Marca 2015, 14:22 »
http://torun.jezuici.pl/kursy-przedmalzenskie/

Najbliższe terminy kursu:

07-08.03.2015
21-22.03.2015
18-19.04.2015
16-17.05.2015
06-07.06.2015
25-26.07.2015
22-23.08.2015

Koszt całego kursu to 100 PLN od osoby.