Były wstępne plany w Św. Trójcy ale jednak Nie, mam ślub i wesele w Świekatowie.
Z księdzem jeszcze osobiście nie rozmawiałam, ale z doświadczenia (zawodowego, grałam już na setkach ślubów) wiem że bardzo często młodzi mają trochę papierków do podpisywania, z resztą nie tylko oni, bo świadkowie też, dlatego chciałam być wcześniej.
Raz nawet grałam na ślubie gdzie świadkowie i młodzi PODCZAS MSZY podpisywali się na papierkach każdy po kilka razy....... trwało to wieczność

ksiądz z tamtej parafii jest nieco hmmm inny..... organista mnie uprzedzał, dziwak po prostu, to przez niego.
z resztą różne jaja robił podczas tego ślubu
na początku mszy zawołał mnie do siebie, spojrzał- no dobrze, Pani wygląda ładnie, może Pani grać, spojrzał na buty- ładne, będzie pani grała pod ołtarzem (a organista na chórze....)
po czym poszedł przed ołtarz kazał WSZYSTKIM gościom wstać... wszyscy w szoku- po co przyszliście? Ślub się nie odbędzie, Proszę wstać i wyjść z ławek! Idę do konfesjonału, zapraszam do spowiedzi. Co ładniejsi proszę usiąść z przodu itd.... wszystkich ustawiał:D jednak nie robił tego ze smaczkiem tylko tak że było to po prostu niegrzeczne! Biedni...