Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)  (Przeczytany 287936 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline violiza

• uzależniony
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)
« Odpowiedź #720 dnia: 16 Stycznia 2015, 13:32 »
w ogóle zastanawiam się czy jest coś takiego (tam gdzie nie można robić zdjęć) czy można spisać model sukienki która Ci się podoba by ją potem w necie gdzieś znaleźć???????? pewnie nie wszędzie?
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline weronafoto

• forumowicz
  • data ślubu: czerwiec 2015
« Odpowiedź #721 dnia: 16 Stycznia 2015, 14:42 »
świetna relacja, kiedy ja w końcu pójdę do tych salonów?? :0
i gdzie w końcu wybrałaś suknie?

Wybrałam suknię w Laurze - co prawda z pewnymi poprawkami, jak dekolt, gorset i inny, oddzielny pasek (standardowo był wszyty i moim zdaniem za wąski).
Jestem bardzo zadowolona a za półtora miesiąca idę na miarę kontrolną i zaczynają już szyć moją suknię! Jestem podekscytowana i nie mogę się doczekać kiedy ją obejrzę.

Dodam jeszcze, bo mi umknęło (!)
W Laurze suknie są produkcji polskiej (te firmowe AGNES), więc uszyją ją pod Ciebie - Twoje wymiary. W innych salonach wymiary podpasowują pod rozmiar np. 36 czy 38 i na miejscu poprawki robi krawcowa, po przesyłce sukni do Polski.
To ogromny plus! Każda ma inną długość brzucha, dłuższe lub krótsze nogi, albo talię w zupełnie innym miejscu a no i piersi, każda z nas ma inne proporcje. W tym salonie Panie Cię dokładnie mierzą i suknia jest dopasowana idealnie.
Jak dla mnie bomba.

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #722 dnia: 16 Stycznia 2015, 14:46 »
w ogóle zastanawiam się czy jest coś takiego (tam gdzie nie można robić zdjęć) czy można spisać model sukienki która Ci się podoba by ją potem w necie gdzieś znaleźć???????? pewnie nie wszędzie?

Tak, podają Ci model sukni na kartce (tak zrobiły Panie w każdym salonie). Można łatwo odszukać ją w internecie i na ich stronach. Jest jeden, mały problem - nie każda dziewczyna sprzedająca swoją suknię pisze wzór/model i ciężko odnaleźć (używaną).

Z własnego doświadczenia wiem że suknie wyglądają zupełnie inaczej na żywo a inaczej na modelce z zdjęcia. To chociażby fakt że do każdej pasuje inna suknia, inny typ, model, a przecież na zdjęciach jest jedna modelka do 30 modeli sukni.
Jak już wybierzesz suknię i powiesz wielkie wow, to oglądając ją później w internecie pomyślisz - wyglądam lepiej niż ta modelka!  ::) ;D ;D

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #723 dnia: 16 Stycznia 2015, 14:56 »
weronafoto niezła recenzja ;)

Trochę się do tego odniosę :P

W Gratii też byłam, nawet 2 razy, ale zawsze zapominam o tym salonie. Zgadzam się co do pani tam sprzedającej - zero zainteresowania klientką i zero pojęcia o sukniach. Z wielką łaską dawała suknie do przymiarki. Miałam wrażenie, że tylko czeka aż skończę mierzyć i w końcu wyjdę. Jak zapytałam o suknie z obniżonym stanem to totalnie nie wiedziała o co chodzi i pokazała princeskę  :mdleje:

W Romantice mnie panie poinformowały o tym, że do ich sukien stanik jest ściągany. Nie było to dla mnie problemem. Tym bardziej jak już miałaś suknie na sobie i pani Ci stanik odpięła, to przecież niczego nie zobaczyła ;)

Laura jest obok Lisy Ferrery - w której nie ma nic ciekawego i nie wygląda jak salon ślubny, wszystko pochowane w szafach - bez sensu.
W Laurze nie każdą suknię można przerobić pod siebie - zależy od firmy. Ale fakt wybór jest ogromny, mam wrażenie że każda PM znajdzie coś dla siebie. I super obsługa.

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #724 dnia: 16 Stycznia 2015, 15:12 »
mgielka86

O Gratii już swoje powiedziałam, Ty tylko to potwierdzasz  :o
W Romantice nie byłoby problemu z tym stanikiem, gdyby nie fakt że musiałam później przecież się rozebrać i przymierzyć kolejną. Pani nawet nie poczekała jak założę stanik, tylko myk i kolejna - ale mnie burak złapał jak sobie przypomnę  :-[ 

Tak, tak, masz rację. Można przerobić te z AGNES - chyba napisałam o tym w moim długim wywodzie, być może pominęłam  :D

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #725 dnia: 16 Stycznia 2015, 15:16 »
weronafoto rozumiem, każda kobieta inaczej reaguje - ja np. nie miałam z tym problemu w Romantice , nawet czasem ściągałam stanik przed przymierzeniem sukni. W końcu to babeczki nas obsługują ;)

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #726 dnia: 16 Stycznia 2015, 15:24 »
mgielka86 podziwiam. Ja tak nie potrafię, od razu zawstydzenie, buraczek na buzi i ..... ah lepiej nie gadać  ;D
Powiedz, gdzie kupiłaś swoją suknię?

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #727 dnia: 16 Stycznia 2015, 15:45 »
weronafoto w Romantice :) Ale nie było tego modelu w salonie, znalazłam ją w Poznaniu a tutaj zamówiłam, żeby tam na przymiarki nie jeździć.

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #728 dnia: 16 Stycznia 2015, 21:38 »
weronafoto a jaka cena sukni w  Laurze,jeśli można spytać;)
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #729 dnia: 16 Stycznia 2015, 21:52 »
weronafoto jak my z koleżanką byłyśmy w czwartek to pani w Gratii (taka blondynka z grzywką p długie upięte włosy) nie miała nic przeciwko robieniu zdjęć. Suknie tam mają ładne i dośc duży wybór choć pani tak jak pisałaś i ja już wcześniej też nie potrafiła doradzić i była taka po prostu obojętna, co mnie jeszcze tam zraziło to to, że kabina ma półprzezroczyste drzwi, a jeszcze pani wchodząc i wychodząc z kabiny nie zamykała ich.

Co do Amber to moją koleżankę obługiwała pani dośc wysoka ale blondynka w krótszych włosach, baardzo miła i potrafila doradzić.

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #730 dnia: 16 Stycznia 2015, 21:54 »
zagraniczne marki tez szyją na wymiar, moja koleżanka kupowała suknie rok temu ponad w warszawie chyba st. patrick czy pronovais i suknia była szyta na miare, była nawet troche przerabiana tzn część spódnicowa

Offline Ola9123
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.05.2015
« Odpowiedź #731 dnia: 16 Stycznia 2015, 22:09 »
Tyle właśnie słyszy się złego o Romantice, a ja jestem zadowolona.  Jak byłam pierwszy raz przymierzać, naprawdę było sympatycznie.  Obsługiwała mnie pani w rudych włosach, się pośmiałyśmy,a  co najważniejsze od razu wiedziała o co mi chodziło i pokazała idealną suknię.  Rzeczywiście suknie są przymierzane bez staników, bo do ich sukien nie są potrzebne.  Pani mnie o tym poinformowała przy przymierzeniu pierwszej suknie, ściągnęłam go, a potem już tylko biust ręką zasłaniałam i tyle.  Jak już suknię byłam zamówić to była inna babeczka, taka starsza, też miła ale nie to samo co ruda:) Jak już podjęłam decyzję o zakupie, to mogłam zrobic zdjęcie:)

Z kolei Gratia to jakaś porażka.  Jak telefonicznie umawiałam się na mierzenie, to Pani z wielkim fochem się mnie pytała, czy wgl oglądałam na ich stronie suknie i czy mi się podobają, a na moja odpowiedź, że tak skwitowała; to po co pani wgl chce tu przychodzić? Od razu się zraziłam, i słusznie babka jest niekompetentna i niemiła.  A niedawno byłam zobaczyć jakie buty mają i była bardzo sympatyczna, także nie wiem o co chodzi. 

W Lisa Ferrera babka taka sobie, ale mieli marny wybór jak byłam, suknie wyglądały jak z przed 2 lat.  W Angeli to prawda, że babki są niemiłe, z łaską nawet odpowiadają.  Nic ciekawego z sukien nie mieli akurat, ale często jak przechodziłam to na wystawie coś fajnego wypatrzyłam.  W Dominice jest mały wybór i niska jakość, ale ceny niskie.  A z butami to jakiś dramat.  Pani kompletnie nie umiała mnie obsłużyć. 

Offline maślanka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2015
« Odpowiedź #732 dnia: 16 Stycznia 2015, 22:14 »
Mogę z czystym sumieniem polecić Amber, przemiła obsługa i bardzo fachowa.  Na stronie zakochałam się w literze A a Pani na to: "Widzę Panią w tej. . . . " no i ją kupiłam  :)

Co do robienia zdjęć to ja sama zabroniłam je robić, bo mój wygląd ma czarować w dniu ślubu a nie na ekranie telefonu.  Z kolei zdjęcia na stronie nie zawsze pokazują piękno sukienki.  Dziwiłam się że nie wypatrzyłam na stronie mojej,  do póki nie zobaczyłam zdjęcia. . .  straszne, w dziwnym świetle,  z dziewczyną która w niej tragicznie wyglądała. . . .

Offline kasobo
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2015
« Odpowiedź #733 dnia: 17 Stycznia 2015, 19:28 »
jakieś dwie strony wcześniej ktoś robił reklamę kauflanda:D

a ja mogę zrobić reklamę Panu, u którego ja zamawiałam wódkę.  namiar dostałam od koleżanki.  Pan ma w ofercie krupnik, białą żubrówkę i żołądkową gorzką.  wszystkie butelki po 17 zl z groszem.  dodatkowo przywozi i osobiście wnosi.  (u mnie trzecie piętro) zatem gorąco polecam.  jeśli ktoś chciałby dostać namiar to proszę o prywatną wiadomość, bo nie wiem czy Pan wyraziłby zgodę na publikację na forum.  Dodam, że Pan ma w ofercie też wina, ale jeszcze nie zapoznałam się z ofertą:)

Offline domi90
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.2015
« Odpowiedź #734 dnia: 18 Stycznia 2015, 19:52 »
Dziewczyny a co sobie wybrałyście na pierwszy taniec? Ja nie mogę cały czas się na nic zdecydować, a taka "nasza" piosenka nie nadaje się niestety  ;) jak wiadomo co roku dochodzą nowe propozycje muzyczne, może znacie coś ładnego i przede wszystkim po polsku ?:)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #735 dnia: 18 Stycznia 2015, 19:54 »
"Zabiorę Cię"  w wykonie Karolaka ;)

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #736 dnia: 18 Stycznia 2015, 21:00 »
Ja miałam nie po polsku  :P

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #737 dnia: 18 Stycznia 2015, 21:30 »
kasobo a masz pewność, że ten pan to źródło legalne? :)

domi90 my też chcieliśmy po polsku, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na tą :
Usłyszeliśmy też krótko przed ślubem piosenkę "Ósmy cud" zespołu Ambulans i zastanawialiśmy się też nad nią.

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #738 dnia: 18 Stycznia 2015, 21:45 »
Jak chcecie po polsku to może Ania Szarmach "Wybieram Cię"

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #739 dnia: 18 Stycznia 2015, 22:35 »
Tak! "Zabiorę Cię właśnie tam" zespołu Kancelaria :serce: :serce: :serce: :serce: można powiedzieć, że to "nasza" piosenka bo pierwszy raz tańczyłam z moim narzeczonym właśnie do tej piosenki (na mojej studniówce - nawet jest nagrane jak tańczymy do niej się pocałowaliśmy :P ) więc mam do niej wielki sentyment i może przez to wydaje mi się idealna na pierwszy taniec, ale i tak polecam, akurat na tempo na pierwszy taniec.

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #740 dnia: 19 Stycznia 2015, 10:42 »
zagraniczne marki tez szyją na wymiar, moja koleżanka kupowała suknie rok temu ponad w warszawie chyba st. patrick czy pronovais i suknia była szyta na miare, była nawet troche przerabiana tzn część spódnicowa

Zagraniczne marki są przerabiane już w Polsce przez krawcową, daltego są przerabiane ale nie są szyte na miarę (bynajmniej dostałam taką informację w trzech powyższych salonach, nawet w chwalonym przeze mnie salonie Laura)

weronafoto jak my z koleżanką byłyśmy w czwartek to pani w Gratii (taka blondynka z grzywką p długie upięte włosy) nie miała nic przeciwko robieniu zdjęć. Suknie tam mają ładne i dośc duży wybór choć pani tak jak pisałaś i ja już wcześniej też nie potrafiła doradzić i była taka po prostu obojętna, co mnie jeszcze tam zraziło to to, że kabina ma półprzezroczyste drzwi, a jeszcze pani wchodząc i wychodząc z kabiny nie zamykała ich.

Co do Amber to moją koleżankę obługiwała pani dośc wysoka ale blondynka w krótszych włosach, baardzo miła i potrafila doradzić.

Mnie obsługiwała taka starsza Pani też chyba blondynka, dość niska, ale nie powiem Ci czy miała grzywkę. Nie wiem czy są tam dwie Panie, bo cały czas trafiałam na tą wspomnianą wyżej.

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #741 dnia: 19 Stycznia 2015, 13:10 »
w końcu, umówiłam się na przymiarki, Amber-> Laura-> Lisa Ferrera
mam nadzieje że będzie dobrze.

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #742 dnia: 19 Stycznia 2015, 13:45 »
violiza powodzenia! Jeśli trafisz na humor Pań ekspedientek to będzie dzień przyjemności :)

Ja wczoraj (w końcu!) przekonałam narzeczonego na obchód po sklepach z garniturami.
Jeden wniosek, który mi się nasunął (podobny jak w salonach z sukniami): połowa sprzedawców się nie zna.

Nie chce mi się opisywać jak w przypadku salonów, chyba że któraś by chciała to usiądę nad tym i opiszę Wam drogie koleżanki sklepy w Focusie ;D

Jeden przykład. Strasznie podobał mi się u PM pas weselny i mucha do garnituru zamiast kamizelki i krawata. Zapytałam w trzech sklepach o opinię (Bytom, Vistula oraz Hugo Boss). W pierwszym Pan mi powiedział że tylko i wyłącznie do smokingu, w drugim że to zależy od tego jak się komponuje pas z materiałem garnituru ( ??? ???) a w trzecim że można ubrać do garnituru czy do smokingu, nie ma żadnej reguły a wygląda to lepiej.

Oszalałam, sama nie wiem co teraz doradzić narzeczonemu  ::)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #743 dnia: 19 Stycznia 2015, 14:01 »
Polecam pójść do der reda na długą :)

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #744 dnia: 19 Stycznia 2015, 14:09 »
AlicjaEwa gdzie dokładnie jest ten sklep?  :)

Odnośnie długiej. Widziałyście ten (chyba) nowy salon obrączek ślubnych? Znajduje się naprzeciw DaGrasso. Znacie, polecacie, słyszałyście coś o nim?

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #745 dnia: 19 Stycznia 2015, 14:10 »
weronafoto to jest pas smokingowy a nie weselny, więc jak sama nazwa wskazuje nosi się go do smokingu ;) Jeśli chcecie garnitur z pasem i muchą to smokingowy (taki z atłasowymi klapami).

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #746 dnia: 19 Stycznia 2015, 14:15 »
weronafoto to jest pas smokingowy a nie weselny, więc jak sama nazwa wskazuje nosi się go do smokingu ;) Jeśli chcecie garnitur z pasem i muchą to smokingowy (taki z atłasowymi klapami).

W jakimś salonie nazwali go pasem weselnym i tak mi się przyjęło  ;D
Mi się nie podobają przedłużane garnitury, a narzeczony się w takich nie czuje. Więc mamy raczej sytuację rozstrzygniętą. A co myślisz żeby zamiast krawatu była mucha?

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #747 dnia: 19 Stycznia 2015, 14:22 »
weronafoto ale te smokingowe marynarki nie są przedłużane, mają tylko inne klapy i wtedy pas pasuje. Mój miał smoking i on był może trochę dłuższy niż zwykła marynarka. Jak najbardziej jestem za, żeby pan młody wystąpił w muszce - wyróżnia się wtedy spośród gości. Tylko do tego koszula z normalnym kołnierzykiem a nie z tym sterczącym :P Kamizelkom i musznikom mówię stanowcze nie :P

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #748 dnia: 19 Stycznia 2015, 14:24 »
mgielka86 mam podobnie. Nie podoba mi się ani kamizelka ani musznik czy krawat. Wolę mojego narzeczonego w muszce, bardziej elegancki mi się wydaje :)
Czyli marynarka ma po prostu inne klapy  :o muszę poszukać!  ;D

Dziękuje kochana!

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #749 dnia: 19 Stycznia 2015, 14:26 »
weronafoto nie ma za co :) Byliście na początku Długiej, tam koło tego baru Jack? Nie pamiętam jak się ten sklep nazywa, chyba jakoś na "V" :P