AMBERDobrze wyposażony salon z ekspertkami, ale jak dla mnie za dużo się tam działo - za dużo ludzi i wszystkiego dookoła. Czułam się tam jakoś niezręcznie. Suknie mają piękne i jest w czym przebierać. Był to mój pierwszy salon, na który trafiłam i miło mnie zaskoczył. Wysoka Pani w brązowych włosach, jak dla mnie fajna i przesympatyczna kobietka!
Tutaj nie można robić zdjęć. Plusem jest że lustro w którym się przeglądasz stoi w świetle naturalnym.
GRATIAByłam (aż!) 3 razy w GRATI na ul. Focha, bo zakochałam się w jednej sukni

Dodam że za 1. razem byłam tam niecałą godzinkę, za drugim 30min, a za 3. 20-30min.
Za pierwszym razem nie zwracałam na Panią ekspedientkę uwagi bo od razu wpadła mi w oko jedna z dwóch, które mierzyłam - ale koleżanki, które ze mną były oceniły Panią na mało kompetentną i obrażoną. Prosiłyśmy chyba z 10min czy można zrobić zdjęcie - odpowiedź: stanowczo NIE!
Za drugim razem zaczęłam wypytywać Panią o informacje, które powinna wiedzieć pracując w takim salonie - nie potrafiła doradzić a skoro widziała że jestem oczarowana suknią, zaczęła mi ją wmawiać (też tego nie zauważyłam - powiedziała mi to koleżanka). Pani była raczej nie miła i jakby obrażona że zawracamy jej głowę. Nie zrobiła na mnie za dobrego wrażenia.
Trzeci raz poszłam z narzeczonym. Już mnie Pani pamiętała, widziała że mam dylemat nad dwiema sukniami (jedną z tego salonu, jedną z innego) i była okropnie nie miła. Zwracała uwagę, odpowiadała niegrzecznie narzeczonemu i prawie że parskała śmiechem jak wypytywaliśmy o najmniejsze szczegóły, ponieważ szłam z zamiarem zamówienia sukni. Dodam że cały czas pytała czy podejmę w końcu decyzję czy nie. Byliśmy tam niecałe 20-30min. Zdjęć NIE można robić. Kiedy narzeczony wyciągnął telefon, żeby zadzwonić patrzyła ostrym wzrokiem (aż mnie ciarki przeszły).
Nie można robić zdjęć. Próbowaliśmy miło zagadać do Pani o tą kwestię. Stanowcze NIE i koniec

Plus: fajne modele sukienek i dobre ceny.
Minus: lustro słabo oświetlone, przekłamuje kolor sukienek a co za tym idzie nie łatwo jest dobrać kolor do odcienia skóry.
ROMANTICAW tym salonie byłam też dwa razy, raz weszłam tylko się zorientować (bo było mało czasu). Przymierzyłam 2 suknie. Tak jak któraś pisała wcześniej był problem, bo jedna była za mała, jedna za duża a mam standardowy rozmiar 36-38. Co mnie zdziwiło że nagle (nawet nie wiem w którym momencie) jedna z Pań odpięła mi stanik i kazała ściągnąć - to dla mnie było strasznie krępujące!
Ta Pani o której dziewczyny pisały (w rudych włosach), jest rewelacyjna. Zna się na rzeczy i potrafi doradzić. Byłam obsłużona przez nią za drugim razem i gdyby nie fakt że nie suknia, którą sobie wybrałam nie miała opcji odkrytych ramion, już bym kupowała. Pani wiedziała którą suknię mi pokazać. Dopasowała ją idealnie!
Nie można robić zdjęć (chociaż jakbyście Panią zagadały to może się zgodzi)
Plus: duży wybór sukni, w różnych cenach. Dobre doradztwo w mierzeniu.
Minus: zależy na kogo trafisz z Pań obsługujących. Ściągają Ci stanik - dla mnie ogromny minus za krępacje!
LAURADo tego salonu weszłam przypadkiem. Bo byłam w salonie obok (nie pamiętam jak się nazywa), ale okazało się że nie ma tam żadnej sukienki, która odpowiada mojemu gustowi.
Od razu Panie mnie oczarowały. Myślałam że będą wściekłe że podoba mi się tyle sukien i chce je przymierzyć, a one z uśmiechem same jeszcze proponowały więcej (!). Tamtego dnia spędziłam w tym salonie 1,5h. Byłam zadowolona i w sumie miałam już wybraną suknię. Naprawdę proponuję Wam wejście do tego salonu. Jest bardzo dobrze wyposażony i ma kompetentne ekspedientki. Są niesamowite, potrafią dobrać krój sukni do figury i charakteru. Miło zagadują i fajnie się z nimi rozmawia. Atmosfera mistrzowska!
Można robić zdjęcia, Panie same do tego namawiają.
Plus: każdą suknię możesz przerobić pod siebie, dowolnie. Duży wybór, w dobrych cenach. Fachowa obsługa i fajna atmosfera. Lustro też jest w świetle naturalnym.
Minus: nie idźcie tam jeśli macie tylko godzinę! To stanowczo za mało
ANGELAPowiem tylko że Pani mało kompetentna i słabo przyjazna dla klientek. Strasznie każdą z dziewczyn pośpieszała.
Można robić zdjęcia.
Plus:?
Minus:?
Mam nadzieję że chociaż trochę pomogłam.