Autor Wątek: Moje wielkie bydgoskie wesele ;) czyli M&M biorą ślub (27.06.2015)  (Przeczytany 102697 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
Odp: Moje wielkie bydgoskie wesele ;) czyli M&M biorą ślub (27.06.2015)
« Odpowiedź #120 dnia: 11 Marca 2014, 08:55 »
Pewnie, o ile jest to robione pod siebie, to super ;)
Ja też kocham konie, ale bryczką nie jadę, za to zabieram córę i jeździ lub jeździmy obie, niedługo czas na syna na jazdy :P :D

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #121 dnia: 11 Marca 2014, 11:37 »
dokładnie tak. konno jeżdżę ponad 15 lat, nie wyobrażałam sobie jechania do ślubu niczym innym.  i szczerze mówiąc w tyłku miałam co ludzie sobie pomyślą. bo to było dla mnie. i dla k. choć on wolał samochód... ale jak zobaczył tę bryczkę pod domem, wsiadł  i ruszyliśmy to dziękowal mi sie że to wybrałam.

barmanów także mieliśmy. bo to było nasze marzenie.  super sie sprawdziło. mało ludzi piło czystą, a 95% kulturalnie drineczki. nawet osoby, tak jak mój tata który był sceptycznie nastawiony - potem chodził i mówił jaka to super sprawa.

u mnie nic nie było na pokaz :)

Offline magna

• uzależniony
  • data ślubu: 27 czerwiec 2015
« Odpowiedź #122 dnia: 11 Marca 2014, 19:53 »
doksik wspomniałaś o typowo polskim "zastaw się a pokaż się". Być może tak jest, ale jest też druga strona medalu, coś co dla mnie jest bardziej typowe dla Polski - deprecjonowanie ludzi wychylających się ponad standard. Jesli ktoś odbiega od standardu - to tylko po to by się pokazać. Jak sąsiad kupi sobie fajną brykę to dlatego, że jest pozerem, pieniądze pewnie ukradł bo skąd by miał, a jego kobieta jest z nim tylko dlatego, że ma kasę..

Nie uważam, że robienie wesela (czy czegokolwiek) "ponad standard" wiąże się z chcęcią "pokazania innym" (przynajmniej nie zawsze, a myślę, że raczej rzadziej tak jest), tylko z tym, że ludzie mają różne możliwości, różne marzenia, co innego jest dla nich ważne.

U mnie na przykład będzie kilka rzeczy, które możnaby uznać za niestndardowe - choćby z tego co już załatwiliśmy: oświetlenie, barmani, tango po północy, filmik o tym jak się poznaliśmy. Żadnej z tych rzeczy nie wybierałam po to by zrobić wrażenie na gościach. W ogóle nie myślę takimi kategoriami. Owszem, chcę żeby goście dobrze się bawili, ale nie zależy mi na tym, czy zapamiętają te rzeczy. Ważne jest dla mnie to, jak ja to zapamiętam.
Jeśli coś robię pod gości - to tort ;) dla mnie mogłoby go nie być ;P

KROK 12: fotograf cz.1
Nareszcie ruszyliśmy też sprawę fotografa. Trochę to się będzie niestety ciągneło, zanim dokonamy wyboru. W ten weekend spotkaliśmy sie z dwójką fotografów, ale to nie koniec.. :?
Pierwsze spotkanie mieliśmy z fotografem z grupy deix. Zwróciliśmy z Michałem na nich uwagę na targach, bo mieli nietypowe zdjęcia z pleneru. Jednak przy dokładniejszych oględzinach wygląda to dość kiepsko.. Pan zrobił na nas wrażenie cwaniaczka. Jeśli chodzi o zdjęcia... Kilka pomysłów mi się nawet spodobało, ale bez przesady... Jeśli chodzi natomiast o obróbkę, to nie przypadła mi do gustu... Fotoksiązki w beznadziejnej jakości (mówię o okładkach). Pan sie chwalił, że mają swoją introligatornię, ale moim zdnaiem to żaden powód do dumy. Zatem grupa deix odpada.
Na drugim spotkaniu byliśmy z Jackiem Kołaczkiem z Viva Color. Facet fajny i zdjęcia też fajne. Jednak nie slyszałam tego upragnionego szeptu w głowie "to jest właśnie to!" ;) Póki co zostaje "w grze";)
Zobaczymy, jak pójdzie dalej...

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #123 dnia: 11 Marca 2014, 19:59 »
Kogo macie "na celowniku"? :)

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #124 dnia: 11 Marca 2014, 20:22 »
magna masz dobre podejście :) ale najfajniejsze jest to, że robisz to z głową ;) bez paniki :)

my też nie robimy nic pod publiczkę- chociaż wiem, że rodzina mojego R mnie obgada, że nie mam typowo ślubnej sukni z kołem i falbanami itd. ale co tam, niech gadają ;) to ja mam czuć się dobrze ;)
szwagier R tez już skomentował negatywnie, że R nie będzie miał kamizelki... a nam się kamizelka nie podoba i ma w nosie czyjąś opinię ;)

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #125 dnia: 11 Marca 2014, 21:13 »
doksik lista jest długa.. ;) jeszcze ostatecznie nie wybraliśmy, ale chcemy się ograniczyć do spotkania jeszcze z dwoma fotogafami z Bydgoszczy i z dwoma z Poznania. Oczywiście będę Was informowała na bieżąco :)

Vivka, ja też na pewno nie będę miała sukni z falbanami i kołem - patrz nawet nie pomyślałam, że to komuś może przeszkadzać ;D a co do kamizelki, to się aż uśmiałam :) już widzę minę Michała, jak mu mówię, że ma ubrać kamizelkę... :taktak:
Nie ma się co przejmować opiniami innych, zawsze będzie ktoś komu nie podpasuje. Zresztą o to w tym wszystkim to akurat najmniej chodzi!!

A co do moich przygotowań, to fakt sama sobą jestem zaskoczona, jak bardzo jestem zorganizowana ;)

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #126 dnia: 12 Marca 2014, 09:28 »
Wybór fotografa to chyba najciezsza sprawa,  dla mnie zdjęcia są bardzo ważne  ;) ale znajdziecie swojego  ;)

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #127 dnia: 13 Marca 2014, 16:10 »
oj póki co zdecydowanie najcięższa... Jeszcze w żadnej innej kwesii nie organizowaliśmy castingu... A od przejrzanych zdjęć już mi w głowie wiruje!

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #128 dnia: 17 Marca 2014, 16:43 »
Aaaaa!!!! Dziewczyny! Co ja widzę!! Jest nadzieja!! Już gdzieś kiedyś pisałam, że marzy mi się tort angielski, ale niestety chcę tort śmietanowy (królewski od Sowy). Pisałyście, że torty śmietanowe robią tylko na stelażach, w cukierni też to słyszałam. Ale jest na to sposób - stojak do tortów w tak zwanym systemie “ukrytym”. Czyli mamy tort na stelażu, ale go nie widać i tort wygląda jak angielski. Mam nadzieję, że w Sowie będą chcieli coś takiego zrobić.
Wklejam link do strony, gdzie jest opisane, jak to działa:  http://tortolandia.freshsite.pl/dekorowanie-na-zawolanie/odc-15-08'2009-'jeden-na-drugim'/

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #129 dnia: 17 Marca 2014, 16:46 »
zastanawiam się jak pokroić ciasto z dolnej warstwy  ???

chyba po prostu trzeba wyjąc ten stelaż tylko czy się masa nie przyklei do tego stelaża ?

ale ogólnie wygląda imponująco  ;) ;) ;) ;)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #130 dnia: 17 Marca 2014, 16:53 »
w sowie jadą wg katalogów. nie jestem pewna, czy będą chcieli sie bawić w takie coś.

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #131 dnia: 17 Marca 2014, 16:54 »
A ja słyszałam, że robią też na zamówienie.. Że można przyjść nawet ze swoim zdjęciem tortu i zrobią... :/

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #132 dnia: 19 Marca 2014, 13:51 »
Czasu jeszcze sporo, ale dekoracje zaprzątają mi wciąż głowę. Jeszcze nie wiem, czy będę dekorowała salę sama, z dekoratorką, czy wezmę tylko dekoratorkę, ale to póki co nieistotne. Spisuję sobie swoje pomysły na późniejszy czas. Jednak w tym wszystkim bardzo ważny jest wybór kolorystyki. Chcę to zrobić już teraz, bo to nada mi kierunek i jakieś ogólne wyobrażenie (i nie chodzi tu tylko o dekorację sali). I tu liczę na Waszą pomoc.. Chciałabym żeby to wszystko wyglądało bardzo elegancko i romantycznie zarazem. Nie chcę kolorów, które zdominują biel i staną się kolorem przewodnim, raczej szukam czegoś co tą biel złamie i dopełni..

Tak myślę i myślę... No i wymyśliłam coś takiego: oczywiście biel (śmietankowa, nie śnieżna) + dodatki z jasnego (szmpańskiego??) złota + ecru + jasny, pastelowy, brudny róż (ozdoby kwiatowe) + no właśnie - niby jestem kobietą, ale nie wiem jak ten kolor, o który mi chodzi nazwać, powiedzmy, że pastelowy morelowy/brzoskwiniow/łososiowy (nie wiem, która nazwa to bardziej oddaje) - też ozdoby kwiatowe.

Co o takim połączeniu myślicie? Liczę na wasze sugestie...

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #133 dnia: 19 Marca 2014, 14:33 »
jakoś mi brzoskwinia sie nie widzi , złoto, brzoskwinia , róż.. dla mnie to za dużo. :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #134 dnia: 19 Marca 2014, 14:34 »
Ja też tak uważam.
Za dużo.
Biel z ecru i złotem- jeszcze ok, choć chyba lekko za mdło, ale raczej trzeba by się ograniczyć do 3 kolorów skojarzonych.

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #135 dnia: 19 Marca 2014, 14:45 »
Hm... może źle to opisłam, a może faktycznie za dużo...
Chodzi o to, że biel ma być dominująca
+ kwiaty w takiej kolorystyce

+ złote dodatki (ale nie jakoś dużo np. takie pierdoły jak sztućce)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #136 dnia: 19 Marca 2014, 14:47 »
Tak to ok ;)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #137 dnia: 19 Marca 2014, 14:56 »
bukiet bardzo ładny

mi się za to podoba brzoskwinia z różem a to złoto mi nie pasuje do kompletu  ;) ;) ;)

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #138 dnia: 19 Marca 2014, 15:00 »
Hehe o kolorach to najlepiej się rozmawia pokazując je ;P czy tymi 3 kolorami mogą być zatem: biel, pastele i złoto? ;)

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #139 dnia: 19 Marca 2014, 20:20 »

piękny bukiet  ;D

tak te kolory są fajne :) delikatne, pastelowe, romantyczne :)

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #140 dnia: 19 Marca 2014, 21:35 »
Fajnie, że bukiet się Wam podoba, bo planuję mieć właśnie mniej więcej taki :D
Co do tego zlotego.. Myślałam, że trochę to wszystko ożywi.. Chodzi mi szczególnie o stoły. Nie chcę żeby go było dużo. Myślałam o sztućcach, podkładkach pod talerze, tzn. takim bazowym talerzu, numerach na stoliki.. tego typu dodatkach. A no i na zaproszeniach...

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #141 dnia: 19 Marca 2014, 21:50 »

a takie sztućce i talerze mają w Pałacu? czy będziesz kupować?

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #142 dnia: 19 Marca 2014, 22:04 »
Nie wiem.. jeszcze się nie pytałam, czy w Pałacu mają. Kupować nie zamierzam, bo po co mi potem one? ;) ale już się orientowałam w wypożyczeniu takich rzeczy. Jeśli będzie dekoratorka, to ona by się tym zajęła, a jeśli się zdecyduję sama dekorować to spadnie szukanie tego na moją głowę...
Póki co, to wszystko to są luźne pomysły. Jakieś inne kolory na razie nie przychodzą mi do głowy. Biel + kwiaty w takich pastelach, to jest pewne. Brakuje mi jednak jeszcze jakiegoś dodatku do delikatnego ożywienia, póki co jest ten pomysł ze złotem.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #143 dnia: 20 Marca 2014, 05:53 »
Taka soczysta, piękna zieleń mogłaby to ożywić.

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #144 dnia: 20 Marca 2014, 11:05 »
Hmm.. Z jednej strony podobają mi się dekoracje ślubne z taką zielenią, ale z drugiej to chyba nie mój klimat i styl. Ale dzięki za propozycję :) Alis a to zloto z czym Ci się gryzie? No i co inni myślą o tych złotych dodatkach? Bo to nad nimi się głównie zastanawiam...

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
  • data ślubu: 9.08.2014r.
« Odpowiedź #145 dnia: 20 Marca 2014, 11:09 »
Mysle, ze zloto lanie uzupelnia pastele, aczkolwiek to wg mnie spore wyzwanie :-) latwo popasc w przesade, a wtedy moze wypasc kiczowato  ???

Znalazlas wypozyczalnie zlotej zastawy? Ja dlugo szukalam srebrnych talerzy bazowych i odpuscilam :-(

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #146 dnia: 20 Marca 2014, 11:10 »
nie gniewaj sie ale dla mnie złote sztućce to niepotrzebny koszt.

w życiu bym nie pomyślała, żeby wpaść na cos takiego ;) szczerze , ja wolałam zbijać sobie koszty a nie je dokładać :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Ostatnia zmiana: 26 Lutego 2015, 15:45 wysłana przez Maja »

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #148 dnia: 20 Marca 2014, 11:15 »
powiem Ci ze warto rozważyć zieleń, ja będę miała w moim białym bukiecie i lekko ale nienachalnie go ożywi, może wiec w tą stronę ?

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #149 dnia: 20 Marca 2014, 13:38 »

moim zdaniem taka "żywa" zieleń nie pasuje do pasteli

złoto lub srebro przełamie trochę te pastele

Magna widzę, że na wesele macie duży budżet- fajnie, że nie musisz się ograniczać

ja bym zrezygnowała z takich rzeczy jak złote sztućce np. bo moim zdaniem to zbędny dodatek i w moim odczuciu wyszukiwanie taki detali zamuje dużo czasu i jest stresujące- a jeśli Ty lubisz i możesz sobie na to pozwolić to zazdroszczę, że możesz zoorganizować ślub i wesele marzeń :)