Autor Wątek: Moje wielkie bydgoskie wesele ;) czyli M&M biorą ślub (27.06.2015)  (Przeczytany 103612 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
Odp: Moje wielkie bydgoskie wesele ;) czyli M&M biorą ślub (27.06.2015)
« Odpowiedź #90 dnia: 4 Lutego 2014, 13:44 »
Zobacz też Jolę Ryłko.

To moja znajoma, uważam że jej zdjęcia mają coś w sobie:)

Offline magna

• uzależniony
  • data ślubu: 27 czerwiec 2015
« Odpowiedź #91 dnia: 4 Lutego 2014, 13:59 »
Dzięki za namiary. Przejrzę. A w zdjęciach wlaśnie najbardziej mi chodzi o "to coś". To tak jak w miłości, trudno określić o co tak naprawdę chodzi, ale wiesz czy "to coś" jest, czy go nie ma. ;)

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
  • data ślubu: 9.08.2014r.
« Odpowiedź #92 dnia: 6 Lutego 2014, 16:07 »
Masz jeszcze mnóstwo czasu. Na pewno znajdziesz to, co Cię urzeknie :)

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #93 dnia: 10 Lutego 2014, 12:17 »
Zgodnie z moim harmonogramem mamy czas na znalezienie fotografa do końca marca ;)

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #94 dnia: 16 Lutego 2014, 21:38 »
Można ? Rzeczywiście bardzo intensywne przygotowania i fajnie opisane ;) Będę podczytywała ;)

Też się zastanawiam nad dekorację światłem i mam nawet zarezerwowany termin ale zaczynam się martwić tym, że może być z tego "ciemny film" ...I na tym skrócie wojwitu rzeczywiście klimat jest super ale chwilami tworzy się półmrok i nie wiem czy mi się to podoba... chociaż światła są piękne :)

Poza tym to i tak już sporo macie ! A jeszcze tyle czasu ;) Jeśli mogę prosić to wysłałabyś mi swój harmonogram na priv ? Nie stworzyłam czegoś takiego a jestem w sumie ciekawa jak powinno to wyglądać :)

Co do fotografa to my mamy : InstantImages - zobacz sobie może akurat Ci się spodoba ;)

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #95 dnia: 17 Lutego 2014, 10:43 »
nolska, wieczorem postaram Ci się wysłać. Z jakiej firmy macie zarezerwowane dekoracje światłem? To, jak bardzo jasno będzie, zależy chyba od tego jakie barwy światła wybierzecie, od wystroju sali (biel np. odbija światło i powinno być jasno) i ile sprzętu oświetlajacego będzie. Tak mi się wydaje, bo specjalistą nie jestem.. ;)

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #96 dnia: 17 Lutego 2014, 13:20 »
podczytuje  ;D ja ze ślaska,ale fotografia mieliśmy ze Szczecina,może się spodobają "studio22" polecam  ::)

Offline nolska

• forumowicz
« Odpowiedź #97 dnia: 17 Lutego 2014, 17:15 »
Wiesz co wlasnie firmę dekorowanie swiatlem z bdg co na targach sie wystawiala p. Marcina ;) interesuje nas pelen pakiet za prawie 4000zl ;)  a barwy zostawiam juz im ;)

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #98 dnia: 18 Lutego 2014, 13:33 »
To ta sama firma :) My mamy pakiet za 5000 zł  ::) No właśnie.. co do kosztów... Myślałam, że po dekorowaniu i wojwicie, żadna cena mnie już nie zaskoczy. Oj... jakże się myliłam!! Wczoraj wieczorem dostałam wycenę od dekoratorki... Padłam, choć leżałam ;)  :mdleje: Nie uwierzycie... Aż mam ochotę ogłosić konkurs: kto zgadnie :) Ale oszczędzę Wam tego. Uwaga! Uwaga! 34000 zł  :shock: Tak! Dobrze widzicie! Jeśli macie zatem namiary na fajne dekoratorki - piszcie :)

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #99 dnia: 19 Lutego 2014, 14:37 »
Zrobię sobie trochę autoreklamy ;) Jakbyście chciały coś kupić, to podaję link do rzeczy, które sprzedaję: https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48848.0

Offline nolska

• forumowicz
« Odpowiedź #100 dnia: 4 Marca 2014, 19:10 »
34 000 ?! A ja się martwiłam wyceną dekoracji sali za 2000zł ;p  A pakiet za dekoracje światłem na 5000zł to też sporo.. Nie dałabym tyle :D

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #101 dnia: 4 Marca 2014, 19:19 »
Na dekoracje światłem się zecydowaiśmy... Dlatego, że wszystkich nas to zauroczyło :) Jak to zobaczyłam pewna, że musi być! lA te 34 000 to cena z kosmosu, jakbym na własne oczy nie zobaczyła wyceny to chyba bym nie uwierzyła, że to może tyle kosztować. Oczywiście Pani podziękowaliśmy :) Co prawda w wycenie było wszystko, dosłownie wszystko, nawet rzeczy, których zaznaczaliśmy na spotkaniu, że nie chcemy (co już mnie wkurzyło, bo chyba nie po to siedzieliśmy i omawialiśmy szczegóły). Ale jakby liczyć tylko to co chcieliśmy to i tak pewnie wyszłoby ponad 15000..

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #102 dnia: 4 Marca 2014, 19:40 »
a wystrój standardowy Ci nie odpowiada, ten wliczony w cene sali?

ja mialam i sobie chwalę. pięknie wyglądało. ;)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #103 dnia: 4 Marca 2014, 20:07 »
magna, zobacz krzysztof jucha ;) w google 3 link od góry....pasjonata :)

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #104 dnia: 4 Marca 2014, 23:10 »
AlicjaEwa właściwie to nie wiem. Na pewno nie wystarczy, bo mam kilka dodatkowych pomysłów. Ponadto na zdjęciach, które widziałam w internecie, wystrój sali w Pałacu mnie nie powalał, choć wszyscy mówią, że ostatnio tam się sporo zmieniło. Postanowiłam, że poczekamy do czerwca, przejdziemy się, jak sala będzie udekorowana na wesele i wtedy będziemy wiedzieć na czym stoimy. Pomyślałam sobie, że można nawet przecież dopłacić tamtej florystce/dekoratorce za dodatkowe rzeczy. Sama nie wiem... Póki co odkładam temat dekoratorki do czerwca.

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
« Odpowiedź #105 dnia: 4 Marca 2014, 23:13 »
Nie ma się co spieszyć, macie jeszcze czas.

Myślę, że Ala ma trochę racji. Może lepiej dostsosować wystrój  sali do Waszych potrzeb niż wszystko robić od zera? :)

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #106 dnia: 4 Marca 2014, 23:14 »
Jak zobaczyłam tą wycenę, to też tak sobie pomyślałam.. Poczekamy do czerwca i zobaczymy. Masz rację, czasu jeszcze sporo :)

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #107 dnia: 5 Marca 2014, 08:25 »
Jeszcze raz dziękuję dziewczyny za namiary na fotografów. Dziś siadamy z Michałem i wybieramy tych, z którymi się umówimy na spotkania. Coś czuję, że będzie ich sporo.. :/ Ale ponieważ czasu jeszcze sporo, to warto go wykorzystać na przemyślane decyzje.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #108 dnia: 5 Marca 2014, 13:03 »
magna pozwól że powiem Ci coś z perspektywy osoby która ma swój wielki dzień za sobą ;)

my pm chcemy mieć wszystko idealnie, włącznie z drobiazgami, na które nikt poza nami uwagi nie zwróci.

o marzeniach sie nie dyskutuje.

ja marzyłam o kolorze przewodnim morskim, chabrowym, miętowym...

ale wtedy sala oferowała w cenie tylko złoto lub fiolet.

stwierdziłam , że nie będę dopłacała, postawiłam na fiolet  z połączeniu z bladym różem.

uważam że dobrze zrobiłam, bo goscie kompletnie nie zwracali uwagi na kolory . byłby złoty- też byłoby ok.

zwracali uwagę, czy jest klima, dobre jedzenie. wrażenie zrobili kelnerzy w rękawiczkach, bo nie oszukujmy sie- na codzień nikt  tak nie jada...

no i nasi barmani.

mimo iż nie dopłaciłam ani grosza do wystroju sali to i tak całość zapierała mi dech w piersiach .:)

warto poczekać do tego czerwca i ocenić na żywo.

bo ja wolałabym tą kasę którą chcesz płacić za dekoracje dorzucić do jakiś atrakcji  , czy czegos innego:)

ale to moje zdanie:)

jak jesteś ciekawa moich fotek to troche jest w relacji.
buziaki:)

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #109 dnia: 10 Marca 2014, 08:44 »
Pewnie masz sporo racji. Liczę się z tym, że większość gości nawet nie zauważy różnicy. Jednak myśląc o wystroju sali raczej myślę o sobie, nie o nich :) Dla mnie wystrój to ważna sprawa. Ale co do czekania do czerwca - zgadzam się z Tobą, zresztą decyzja już podjęta- czekamy. :)

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
« Odpowiedź #110 dnia: 10 Marca 2014, 13:12 »
Wystroj sali to dla Ciebie wazna sprawa? ;-)

Suknia pewnie tez.

No i ogromna rola fotografa.

Dja...

Itd. :-D

Dla PMek wszystko jest b.wazne, prawda? :-) widze po sobie! Ale mysle, ze Alicja ma sporo racji. Wazne zeby w calej tej gonitwie i urzadzaniu wszystkiego IDEALNIE, nie zapomniec o najwazniejszym.

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #111 dnia: 10 Marca 2014, 13:31 »
Ruszyliśmy w ten weeken kilka spraw...

KROK 9: pierwszy taniec

Od samego początku chcieliśmy z Michałem tańczyć na pierwszy taniec tango argentyńskie. Po namyśle stwierdziliśmy jednak, że nic z tego.. no bo niby jak ja mam w długiej sukni tańczyć tango? Postanowiliśmy zatem, że tango zatńczymy jako dodatkową atrakcję po pónocy, jak już przebiorę się w krótką sukienkę. Kwestia pierwszego tańca byla wciąż otwarta.. Ja jeszcze się nawet nad tym nie zastanawiałam, gdy tydzień temu Michał stwierdził, że ma pomysł na piosenkę. Mi się ten jego pomysł spodobał. Zresztą cieszę się, że wyszedł z inicjatywą i sam to wymyślił, także nie będziemy nic zmieniać i zostajemy przy jego pomyśle :)
A oto co wymyślił mój ukochany:

KROK 10: nauka tańca

Już dawno temu chcieliśmy pójść na naukę tańca. Ze względu na to, że póki co ja jestem w Poznaniu, a Michał w Kielcach, wydawało nam się to jednak niemożliwe.. :( I tu z pomocą przyszła moja mama- załatwiła nam naukę tańca w szkole M. Siwka w Bydgoszczy. Będziemy się spotykać w jeden weekend w miesiącu - ćwiczyć w soboty i niedziele po dwie godziny. :) Pierwsza lekcja za nami :) Spodobało nam się. Podczas jednego spotkania ogarneliśmy podstawowe kroki do trzech tańców i dostaliśmy pochwały ;) No i nasza instruktorka powiedziała, że fajny numer wybraliśmy na pierwszy taniec i że wreszcie będzie mogła przygotować coś innego. :)
Przecież już trzykrotnie napisałam, że jest w tym sporo racji... Nie mam ambicji urządzić niczego dealnie, bo tak nie będzie, nie ma rzeczy idealnych... (i dobrze!!) ale skoro mogę wybierać, aby było tak jak mi się podoba, to wybiorę to co mi się podoba i marzy - to chyba oczywiste. Całe przygotowania do ślubu (i nie tylko) polegają na wyborze (uwzględniając oczywiście swoje ograniczenia) tego co nam się podoba, tego o czym marzymy, czego byśmy chcieli. Co do zapominania o najważniejszym... Doskonale wiemy, co w tym wszystkim jest najważniejsze!! Cała otoczka jest tylko pewnym dodatkiem, dopełnieniem do tego wyjątkowego dnia. Nas przygotowania niesamowicie zbliżają jeszcze do siebie i spawiają mnóstwo frajdy. Nie wiem mala-mi skąd taka sugestia...

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
« Odpowiedź #112 dnia: 10 Marca 2014, 13:41 »
Nie wiem dlaczego odebralas moja wypowiedz tak personalnie i negatywnie  ::) to byla raczej refleksja, nie sugestia...

Uzylam tez zwrotu ,widze po sobie,.

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #113 dnia: 10 Marca 2014, 20:48 »
Być może źle to odebrałam.. Może ze względu na mój stan.. Jakaś zmęczona dziś jestem i przez to rozdrażniona... Ale odebrałam to tak, bo napisałm już, że się zgadzam i nie za bardzo rozumiałam dalszą celowość.. Faktycznie odebrałam to personalnie. W takim razie.. może niepotrzebnie :)
Mala-mi, jak przeczytalam na spokojnie (czytaj po południowej drzemce) to co napisałaś, to faktycznie niepotrzebnie wzięłam to do siebie. Wybacz :) takie uroki pisania-trudno rozpoznać intencje drugiej osoby :)

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
« Odpowiedź #114 dnia: 10 Marca 2014, 21:02 »
Spokojnie, ja się nie gniewam.

Chciałam się tylko podzielić moimi odczuciami.

Sama ogromną rolę przykładałam do przygotowań. Piszę przykładałam, bo z upływem czasu życie weryfikuje moje pomysły...

Nienawidzę różowego - mam fuksjowy wystrój sali, zaproszenia z motywem fuksji i buty najprawdopodobniej.
Nie chciałam kamery - w końcu stwierdziłam, że głupia byłam, bo to świetna pamiątka potem dla dzieci (ten argument trafił akurat do mnie).
Chciałam oryginalne zaproszenia - są oryginalne, ale sama nie wiem czy mi się podobają.
Upierałam się na obrączkę z brylantem - zrezygnowałam ze względów technicznych.
Marzyłam o zaręczynach w eleganckiej sukni i pełnym makijażu - byłam w dresie i lekko zdyszana.
Zakochana jestem w sukniach typu hiszpanka i rybka - wiem, że takiej nie założę, bo przez problemy zdrowotne trochę ostatnio przytyłam.'

Im bliżej ślubu, tym więcej rzeczy sobie "odpuszczam". Nie chcę powiedzieć, że "olewam", albo że mi nie zależy, ale widzę, że czasem gra nie jest warta świeczki.

Dodatkowo do lekkiej refleksji skłoniła mnie sytuacja rodzinna - siostra zorganizowała wesele i ślub w niecałe 1,5msc i było na prawdę cudownie :) ja miałam 1,5 roku, więc na pewno moje wesele będzie tym moim wymarzonym  :Serduszka:

Widzę jak angażujesz się w przygotowania, to urocze, nie chciałam Cię urazić. Po prostu widzę po znajomych i rodzinie, że np. nikt nie pamiętał nawet jakiego koloru były kokardy na pokrowcach przy krzesłach, albo czy tort był płaski czy piętrowy  :mdleje:

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #115 dnia: 10 Marca 2014, 23:05 »
:)
Liczę się z weryfikacją planów. Już kilka zostało zweryfikowanych.. np. zawsze marzyłam o ślubie w Kolegiacie w Kruszwicy, ale ze względu na odległość i związane z tym komplikacje-odpuściłam, wiem, że z upływem czasu będzie takich rzeczy przybywało.. :( wszystko przede mną ;) Tutaj też zawsze mogę liczyć na moją mamę - która chętnie trakuje mnie kubłem zimnej wody, co doprowadza mnie do szału ;P
Jej... trudno mi to sobie wyobrazić, jak Twoja siostra to ogarnęła przez 1,5 miesiąca.. :o

KROK 11: barmani

Od samego początku zakładaliśmy, że nie chcemy wódki na stołach, tak powstał pomysł z barmanami. Zatem na naszym weselu barmani nie tyko będą ciekawym dodatkiem, ale będzie do nich należała pełna obsługa alkoholowa ;) imprezy. Na stołach planujemy podać tylko wino. Na firmę abc gastro trafiłam z polecenia. Z Panem Jarkiem rozmawiałam przez telefon już z dwa miesiące temu i zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Wybadałam rynek ;) i okazało się, że ich ceny są bardzo konkurencyjne. Nie pozostało nic innego, jak się spotkać. No i właśnie spotkaliśmy się w ten weekend. Pan Jarek - wydaje się bardzo sympatyczny i profesjonalny, bardzo fajny w kontakcie. Dogadaliśmy szczegóły, porozmawialiśmy o wątpliwościach. Decyzja zapadła, zostało jeszcze tylko podpisanie umowy.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #116 dnia: 11 Marca 2014, 06:24 »

Im bliżej ślubu, tym więcej rzeczy sobie "odpuszczam". Nie chcę powiedzieć, że "olewam", albo że mi nie zależy, ale widzę, że czasem gra nie jest warta świeczki.

Dodatkowo do lekkiej refleksji skłoniła mnie sytuacja rodzinna - siostra zorganizowała wesele i ślub w niecałe 1,5msc i było na prawdę cudownie :) ja miałam 1,5 roku, więc na pewno moje wesele będzie tym moim wymarzonym  :Serduszka:

Widzę jak angażujesz się w przygotowania, to urocze, nie chciałam Cię urazić. Po prostu widzę po znajomych i rodzinie, że np. nikt nie pamiętał nawet jakiego koloru były kokardy na pokrowcach przy krzesłach, albo czy tort był płaski czy piętrowy  :mdleje:

mala_mi, ja na szczęście póki co mam tak, jak sobie wymarzyłam, ale zobaczymy, jak będzie dalej, życie weryfikuje wszystko. Ja pozałatwiałam chyba w miesiac wszystko, zaproszenia, suknie, inne głupoty....wg mnie to nie jest warte aż takich poswięceń, obmyślania, kombinowania, goście i tak stwierdzą, że wesele jak wesele, więc nie wymyślam dodatkowych atrakcji etc., lampionów, gołębi, bryczek, barmanów, bo stwierdzam, że i tak nikt tego nie zapamięta/nie zwróci uwagi/ stwierdzi, że przesadziłam, bo to najczęstszy argument- że ZA bogato, przesadnie, że po co na jeden wieczór generować tyle kosztów?
Też uważam, że wesele, standard, czyli jedzenie, muzyka, tort etc., to w porządku, ale generowanie dodatkowych kosztów to już przesada, niekoniecznie, typowe polskie "Zastaw sie a pokaż się". Stać mnie na takie "wybryki", ale uważam, że lepiej, jak sobie tę kasę odłożę, nie wiadomo, w którym momencie jej zabraknie, na co się przyda, a wydać ją na pokazanie się ludziom- nie, dziękuję. To jest jedna noc, a życie trwa dalej. Mam koleżankę, która na wesele brała...kredyt. Sorry, wolałabym nie brać ślubu. Przepraszam, nie chcę nikogo urazić. Ale wg mnie to naprawdę presada robić wszystko pod ludzi i wydawać tyle kasy, bo MOŻE się ludziom spodoba.

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #117 dnia: 11 Marca 2014, 08:13 »
doksik robienie czegoś pod ludzi to faktycznie głupota. Choć mam wrażenie, że większość z nas robi to raczej pod siebie :), pod to jak sobie wymarzy ten dzień, a nie pod to co zrobi wrażenie na gościach... chyba, że się mylę...
To chyba też zależy, jak kto podchodzi do przygotowań. Ty napisałaś o poświęceniu, a dla mnie przygotowania to przynajmniej póki co niesamowita frajda :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #118 dnia: 11 Marca 2014, 08:15 »
magna, dla mnie też frajda, źle musiałaś mnie odebrać, nie wiem, jak to może nie być frajdą ;)
A ja odwrotnie- mam wrażenie, że większośc( niekoniecznie akurat tu) robi wszystko pod gości.

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #119 dnia: 11 Marca 2014, 08:53 »
no fakt - pisałam raczej o dziewczynach z forum. Nie wiem, jak to wygląda "na zewnątrz", bo właściwie nie miałam okazji obserwować z bliska żadnych przygotowan do ślubu.
Doksik - tak sobie jeszcze myślę co napisałaś o dodatkowych atrakcjach... Faky mogą być one robione typowo pod publiczkę, ale z drugiej strony to wlaśnie one mogą być najbardziej "pod nas". To zależy od naszych intencji. Np. Alicja jechała do ślubu bryczką, bo kocha konie, nie sądzę by to było robione pod gości, a raczej po to by spełnić swoje marzenia. My np. zdecydowaliśmy się na barmanów nie po to by byli atrakcją dla gości, tylko dlatego, że nie podoba nam się, jak wódka leje się po stołach, nasz dj, dostał też "zakaz" rozpoczynania przyśpiewek typu "a teraz idziemy na jednego...", bo zwyczajnie nie chcemy by alkohol był na pierwszym planie, bo nam się coś takiego nie podoba. Także, jak widzisz takie atrakcje często mają za zadanie sprawić, byśmy to my czuli się dobrze.