Dołączam do odliczania
PODOBAJA NAM SIĘ TE SAME SUKNIE

Chcą mi tylko po 1 sie dodwac bo nie umiem rozmiaru zmienić
Oczywiście dekolt tylko do linii łączenia w staniku, z 2 giego zdjęcia mega podoba mi się to marszczenie na pupie.
Ja wiedziałam juz od dawna, nawet jak nie bylam zaręczona, że nie będą miała sukni z salonu bo żadna mi się nigdy nie podbała. Byłam na 6 weselach i wszystkie suknie na tzw. jedno kopyto. jedne z ramiączkami inne bez ale żadna mnie nie urzekła może dlatego, ze nie mam takiego standardowego stylu pod tym względem, jakiś czas temu podobały mi się takie stylizowane na okres międzywojenny z motylkowatymi rękawkami, albo w stylu boho.
Takie mi sie podobały
Ale później od kiedy zaczęłam ćwiczyć i lepiej wygladać, zaczełam nosić bardziej podkreślające figure ciuchy i stwierdział, ze nie będę ukrywac pod luznym krojem sukni mojej pupy ;p ;p ;p I tak szukając w necie znalazłam kilka inspiracji.
Co do wygody wydaje mi się, że wlasnie tego typu suknie sa wygodniejsze niż standardowe - to było m.in czynnikiem tego, że zostały moim faworytem, widziałam jak panna mloda męczy się w łazience a innym razem jak świadkowa musi jej pomagac i wchodzi z nia do kabiny w której ledwo się mieszczą. Nie wyobrażam sobie męczyc się tyle godzin w gorsecie z drutami czy całym takim sztywnym ani też mieć koła czy niezliczoną ilość materiału na części spódnicowej co powoduje, że suknia jest taka szeroka. Moja suknia musi być lekka i wygodna, może gdyby było stac mnie na dwie wziełabym do kościoła jakąś bardziej rozłozystą ale na pewno nie gorsetową bo nie lubie nie mieć ramiączek, zwłaszcza tańcząc a na wesele inną ale na to mnie nie będzie stać.
Na pewno będa swoją suknię szyć bo cieżko będzie mi dostac suknię moich marzeń jak już to pewnie za niezłą sumkę. W związku z czym już szukam krawcowej żeby wcześniej uszyć sobię 2 sukienki na inne śluby na ktore idę niedługo - w ramach sprawdzenia krawcowej. Moją decyzję utwierdziła suknia mojej przyjaciółki na której weselu byłam 3 tyg temu, suknia saint patrick chyba helberg czy jakaś podoban nazwa na H za 4 tys. na zdjęciach przepiękna - koronka cuda a na żywo duuuuużo gorsza, koronka po prostu tandetna, moim zdaniem bynajmniej myślałam że te koronki w tych sukniach slubnych są łądniejsze weszłam do Romantici na focha i obejrzałam 2 suknie pronovais i tak samo materiał poniżej moich oczekiwać, kilka lat temu widziałam suknię szyta u krawcowej z Grudziądza - materiał zamawiany prze pm i była przepiękna za mateariał nie wiem ile ale robocizna 200zł - suknia była skromna w litere A, z rękawkiem długim i stójką z koronki a plecy gołe.
A odbiegając od tematu przeczytałam cały watek i inne gdzie większość z dziewczyn się udziela i czuje się jakbym była z Wami od dawna

:D
Magna a jak to jest z parkietem w namiocie w Pałacu? Bo na filmach widziałam, że tańcza ludzie po prostu na kostce brukowej.
Moje inspiracje: (marzy mi się piękny tył, suknia raczej dopasowana, lekko rozszerzana, z marszeczeniem na pupie, na szerokich ramiączkach lub z małym rękawkiem)

Tylko ja bym chciała koronkę tylko od pasa w górę i takie kawałki na biodra

Tak bedzie łatwiej chyba
http://wwcdn.weddingwire.com/static/vendor/610001_615000/611898/thumbnails/600x600_1387383041966-3.jpghttp://www.theweddingnotebook.com/wp-content/uploads/2014/05/berta-bridal-fall-2014-collection1-1017.jpgoczywiście nie półprzezroczysta
http://3.bp.blogspot.com/-HMeu82mDEjs/U0b1KzXPJRI/AAAAAAAAibo/7-suKkegoXk/s1600/lush-fab-glam.com+beautiful+bride+Berta+Bridal+2014+wedding+dress+collection+9.jpghttp://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/3f/6c/94/3f6c947bb535544358623b518157b6c5.jpgTo wszystko moje inspiracje dzięki którym zaprojektowałam sobie suknie taką bardzo podobną do tych, w jedej wziełam więcej z drugiej mniej w sumie mam 3 projekty z czego 1 mniej mi sie podoba, wykrój potrafiłabym sama zrobić, ale nie mam takie wpawy w szyciu i balabym się ciąć koronkę zwłaszcza gdy kosztowałoby nie mało dlatego jesli znajdziesz krawcową (jeśli zdecydujesz się na szycie) albo któraś z Was dziewczynki ma dobrą karawcową to dajcie znać,
Co do Adam Przyjemskiego prowadzi on zakład razem z wizażystką Asią Skupin, dziewczyna bardzo ładnie maluje.
Aha Magna mogę prosic o przesłanie na priv harmonogra