Autor Wątek: Moje wielkie bydgoskie wesele ;) czyli M&M biorą ślub (27.06.2015)  (Przeczytany 103585 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline klimmarta
  • bywalec
  • data ślubu: 05.06.2015
Odp: Moje wielkie bydgoskie wesele ;) czyli M&M biorą ślub (27.06.2015)
« Odpowiedź #450 dnia: 8 Czerwca 2014, 23:07 »
Magna, opowiadaj jak było na makijażu :)

Offline magna

• uzależniony
  • data ślubu: 27 czerwiec 2015
« Odpowiedź #451 dnia: 9 Czerwca 2014, 09:26 »
hm.. makijaż... makijaż jak makijaż, nawet ładny. Ale jakoś mnie nie zachwycił. Na początku zupełnie mi się nie podobał, pod wieczór chyba przywykłam, bo stwierdziłam, że całkiem nieźle wyglądam. Opinie były podzielone. Mojej mamie się podobał, tacie nie. Tata powiedział, że jakiś taki płaski i że moje oczy są bardziej wyraziste, jak sama sobie kreski zrobię ;P Michałowi się nawet chyba podobał, ale zachwycony też nie był. Poza tym położyła mi za ciężki korektor pod oczy i po paru godzinach wyglądałam, jakbym miała opuchliznę pod oczami. Jeśli chodzi o trwałość, to nie powaliła.. Co prawda nie zrobiła mi żadnym utrwalaczem i sama powiedziała, że gdybym zaczęła się świecić, to nie mam się przejmować, bo teraz to ona zrobiła mi takimi lekkimi kosmetykami, ale jakieś dziwne to dla mnie, bo przecież po to jest próbny, żeby między innymi sprawdzić trwałość.. Podsumowując, to nie było to czego oczekiwałam i co by mnie zachwyciło, więc czeka mnie kolejny próbny u kogoś innego..

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #452 dnia: 9 Czerwca 2014, 09:31 »

Co prawda nie zrobiła mi żadnym utrwalaczem i sama powiedziała, że gdybym zaczęła się świecić, to nie mam się przejmować, bo teraz to ona zrobiła mi takimi lekkimi kosmetykami, ale jakieś dziwne to dla mnie, bo przecież po to jest próbny, żeby między innymi sprawdzić trwałość..

hmm no to jest rzeczywiście dziwne bo moim zdaniem powinna właśnie użyć utrwalacza, żebyś zobaczyła jak makijaż się trzyma...  ::) a nie robić lekkimi kosmetykami  ::)

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #453 dnia: 9 Czerwca 2014, 09:33 »
Miałam Wam jeszcze napisać, jak było w salonie Lisa Ferrerra. Nie przymierzyłam żadnej sukni ;P Na manekinie wisiała tylko jedna suknia i jedna na wystawie (przynajmniej tylko tyle dostrzegłam), reszta była  w szafach. Powiedziałam Pani o jaki krój mi chodzi i pokazała mi dwie suknie, ale były brzydkie (jak dla mnie) Michał też się tylko skrzywił ;) Także z mierzenia nici.

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #454 dnia: 9 Czerwca 2014, 09:46 »
Czyli masz podobne odczucia jak ja jeśli chodzi o makijaż jak i o salon Lisa Ferrera....Jeśli chodzi o świecenie to według tej Pani twarz właśnie powinna się świecić, według niej jest to taki "zdrowy wygląd". A w Lisie poza "wybiegiem" nie ma nic ciekawego...Ja sobie spisałam trochę sukien ze strony, ale z 10 była chyba tylko jedna, na dodatek na żywo wyglądająca totalnie inaczej niż na zdjęciu.

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #455 dnia: 9 Czerwca 2014, 10:32 »
Jeśli ta suknia z wystawy to była taka prosta i biała to widziałam ja i nawet się ładnie prezentowała,  przejezdzalam tamtędy w czwartek  ;)

Co do makijażu to myślę że właśnie nie powinno się świecić bo na zdjęciach to wygląda jakby się było spoconym  ;) ale to takie moje osobiste spostrzeżenia  ;)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #456 dnia: 9 Czerwca 2014, 10:42 »
Alis ja uważam tak samo. Niestety p. Szczuka uważa inaczej. Według niej to oznaka świeżości a matowa twarz już jest niemodna....

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #457 dnia: 9 Czerwca 2014, 10:58 »
Wiecie.. ja nie miałam wcale jakiegoś błyszczącego makijażu.. Potem zaczęłam się świecić, ale to dlatego, że makijaż nie był jakiś specjalnie trwały..

Dziś wybieram się do salonu Nicole w Poznaniu i jak zdążę to do Gracji :)

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #458 dnia: 11 Czerwca 2014, 09:15 »
Aaaaa!!! Ale jestem podekscytowana! Przyszły dziś recenzje mojego artykułu. Tylko nie wiem, jak ja to wszystko teraz ogarnę.. Mam w najbliższym czasie 4 szkolenia, z czego jedno 10-dniowe, test z całego roku, klientów muszę ze względu na te wyjazdy jakoś pościskać, praca, poprawki do artykułu (co zajmuje dużo czasu) no i akurat teraz dopinam badania, które robię z kołem naukowym prowadzonym przeze mnie.. No a w tym wszystkim jeszcze przygotowania do ślubu.. chciałam przez najbliższe dwa miesiące pojeździć po różnych miastach i przymierzać sukienki.. MASAKRA!! Ale mi się wszystko nałożyło...  :mdleje:

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #459 dnia: 11 Czerwca 2014, 10:16 »

a może jednak nie będzie tak źle jak się wydaje ;)

dasz radę... może w pierwszym salonie jaki teraz odwiedzisz znajdziesz tą wymarzoną :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #460 dnia: 11 Czerwca 2014, 10:33 »
poradzisz sobie na pewno  ;)

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #461 dnia: 12 Czerwca 2014, 22:57 »
Wiem, że sobie poradzę.. Po prostu dawno nie miałam takiego maratonu i już odwykłam.

Jak Wam pisałam, w poniedziałek byłam w kolejnych salonach, tym razem w Poznaniu. Wpierw byłam w Nicole. I było całkiem nieźle. Przymierzyłam 4 sukienki. Wszystkie były ładne, ale żadna.. no wiecie..
Najlepiej na mnie wyglądała ta.. ale to nie ten mój wymarzony krój..

Sposabella Diamond (w salonie miała odprute długie rękawy)

Potem poszłam z przyjaciółką do Gracji.. I gdyby nie to, że głupio mi było wyjść, bo Pani obok mnie skakała, to bym stamtąd uciekała. Jak na mój gust te sukienki były paskudne... blee... Przymierzyłam 3 ale miałam ochotę, je jak najszybciej z siebie ściągnąć...

Przy okazji weszłyśmy też do Maggio Ramatti i Kreacja Żannet, ale żadna suknia nie spodobała mi się na tyle żebym chciała ją przymierzyć.

W sobotę jadę z Michałem do Łodzi. Punkt pierwszy - słynny salon Najna - to chyba będzie prawdziwy raj. Mają tam ponad tysiąc sukni... Punkt drugi- salon Damaris - tam jadę z tego względu, że mają suknie Pronovias. Ciekawe jak wyglądają na żywo.. Co więcej Pani przez telefon mi powiedziała, że mają nie tylko kolekcję na 2014 ale też prekolekcję na 2015 :)
Ciekawe co z tego będzie..

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #462 dnia: 12 Czerwca 2014, 23:03 »
Już myślałam, że wrzuciłaś swoją fotkę z przymiarki :P
A dlaczego "bleee"? :P Tam mają dużo fajnych kiecek. Może akurat nie było nic w Twoim guście, ale to nie musiałaś przecież mierzyć :)

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #463 dnia: 12 Czerwca 2014, 23:09 »
No nie wiem.. moja przyjaciółka miała podobne wrażenia. Mi one przypominały sukienki komunijne. Pewnie, że to rzecz gustu, ale na mnie takie wrażenie zrobiły. Może to też kwestia wyeksponowania.. nie wiem. A mierzyłam, bo czułam się jakoś zobowiązana  ::)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #464 dnia: 12 Czerwca 2014, 23:18 »
Szczerze mówiąc, według mnie były one o wiele lepiej wyeksponowane niż w Nicole... ::) I obsługa fajniejsza i kiecki też :) Kwestia gustu pewnie.

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #465 dnia: 12 Czerwca 2014, 23:27 »
To ja miałam zupełnie inne wrażenia ;)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #466 dnia: 13 Czerwca 2014, 09:17 »
jakoś ta sukienka do mnie nie przemawia ale oczywiście Tobie się musi podobać  ::) te poprzednie propozycje były ciekawsze  ;)

trzymam kciuki za przymiarki :)

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #467 dnia: 13 Czerwca 2014, 09:39 »
No ona w ogóle nie jest taka jak chciałam, ale bardzo ładnie w niej wyglądałam. Szukam dalej...

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #468 dnia: 13 Czerwca 2014, 12:52 »
jak sie popłaczesz, albo powiesz wooow  żadna inna- znalazłaś ;)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
  • data ślubu: 06/09/2014
« Odpowiedź #469 dnia: 13 Czerwca 2014, 18:41 »
Ciezko znalesc sukienke, ale na pewno Ci sie uda. Moze sprobuj w Wrszawie albo nawet zagranica, Niemcy albo Anglia
tak z innego tematu, jak Ty planujesz przykryc te swieczki na schodach, takimi ozdobnymi klatkami dla ptakow??? Bo ja szukam, ale one strasznie drogie sa, musimy miec chyba 10 albo 12

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #470 dnia: 17 Czerwca 2014, 16:40 »
Gosia ja jednak będę miała takie szklane tuby, będą mi bardziej do wystroju pasowały.. Nie ma sensu kupować, zorientuj się w wypożyczeniu.

Czas na relacje z łódzkich salonów..
W Najnie chciałam przymierzyć sporo wzorów, niestety nie mieli praktycznie żadnego z tych modeli, które chciałam.. Ale i tak przymierzyłam kilka sukni. Jeśli chodzi o suknie Pronovias, to powiem Wam, że na żywo wcale nie zrobiły na mnie takiego wrażenia..

Jestem już zmęczona tym szukaniem sukni.  :-\

W żadnym z dotychczasowych salonów nie było sukni o kroju, który mi się marzy. I raczej nie ma szans, żebym gdzieś takie przymierzyła. Nie mam zamiaru jeździć za granicę, dlatego już przed wizytą w Łodzi stwierdziłam, że suknię chyba uszyję.. Mam na oku kilku projektantów.. Postaram się pokazać o co mi właściwie chodzi, bo żadna z tych suki, które przymierzałam i których zdjęcia tu wklejałam tego nie przypomina. Te suknie nie są dostępne w Polsce, a ich ceny to między 20 000 a 60 000  :o dlatego zdecydowałam się na szycie. Wiem, że to nie są takie "typowo" ślubne suknie i pewnie wielu osobom nie będą się one podobać, ale szleję na punkcie takich sukni..
Chodzi o coś takiego.. (uwaga! spam zdjęciowy ;P)

Wiem, wiem... zasypałam Was zdjęciami, ale nie mogłam się zdecydować, które wstawić...  ::)

Niestety po przymairkach w Najnie mam jeszce większy mętlik niż miałam.. :Olaboga: Przełamałam się i przymierzyłam princessę.. Spojarzałam w lustro... i byłam szczęsliwa, bo wyglądałam pięknie, a jednocześnie przerażona, bo nie znoszę takich sukni, to zupełnie nie moja bajka...

A oto dwie, które wpadły mi w oko (niestety nie na mnie, bo czywiście nie można rozbić zdjęć.. :-\) Nie mam jeszcze porównania z innymi princessami, bo w ogóle na nie nie patrzyłam...

Justin Aleksander 8724

Lilian West 6317

Teraz jestem rozdarta między dwoma zupełnie różnymi opcjami...
1. Uszyć suknię marzeń. Jednak nie miałam okazji żadnej takiej przymierzyć. Co prawda mam taką suknię wieczorową i czuję się w niej cudownie (krój taki jak na zdjęciach, tylko że bez trenu), no ale to jednak suknia wieczorowa.. nie jest z koronki i nie jest ślubna..
2. Poszukać princessy, w której wyglądam świtnie, ale to zupełnie nie moja bajka i nie wiem, czy się będę dobrze czuła.. Jakoś tak dziwnie... ja i księżniczka... ech...

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #471 dnia: 17 Czerwca 2014, 17:00 »
Powinnaś przymierzyć każdy krój - niezależnie czy się w tym widzisz czy nie. Trzeba porównać, zobaczyć się. Często tak jest, że w ostateczności wybieramy coś zupełnie innego niż mieliśmy w głowie  :) Te suknie które wstawiłaś, niektóre owszem są piękne, ale według mnie tylko na zdjęciach. W sensie takim, że nadają się tylko do fotografowania, ewentualnie na jakiś bankiet bez szaleństw, gdzie tylko trzeba być i dobrze wyglądać. Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić w tym PM szalejącą na weselu  ::) Co do szycia to musiałabyś mieć naprawdę dobrego krawca, który by dał radę coś takiego uszyć z Twojego projektu. Ja bym nie ryzykowała. Nigdy nie wiesz jaki będzie efekt końcowy. Skoro uśmiechnęłaś się na swój widok w princessie to może jednak jest to? :) Ta Lilian West jest śliczna :) Może właśnie w princessie powinnaś pójść do ślubu :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #472 dnia: 17 Czerwca 2014, 17:03 »
Jeśli mam być szczera to dekolty tych sukien sięgające pępka jak dla mnie są po prostu.... wulgarne  ::) i nie przystoją ceremonii w kościele, ale poza tym krój który w sumie dosyć często widziałam  ;) ;) ;) krój ładny sam w sobie, pasowałby do Ciebie bo masz nienaganną figurę tylko uszyć bez mierzenia ?

mierzyłaś podobne suknie, rzuciło Cię Twoje odbicie na kolana wtedy? Zachwytu z Twojej strony nie pamiętam  :P ::) :P ::) :P ::) :P

Ta ostatnia sukienka jest piękna, nie dziwie się ze poczułaś się w niej dobrze bo jest naprawdę śliczna, nie przeładowana, kobieca

Może powinnaś mieć dwie sukienki ? Jedna do północy, drugą - bardziej wygodną po ?

Sorki za szczerość  ;)

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #473 dnia: 17 Czerwca 2014, 17:07 »
Jeśli chodzi o te suknie, które wstawiłam, to one przedstawiają tylko styl i krój sukni. Nie chcę dekoltu do pępka ;P i tren też bym chciała odpinany..
Alis jakbym się nie liczyła z kasą to bym od razu kupiła dwie ;P

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #474 dnia: 17 Czerwca 2014, 17:07 »
A to zmienia postać rzeczy  :P :P :P

Kojarzą mi się z sukienką tej panny młodej (musisz zjechać na dół galerii)

http://www.marcinmentel.pl/blog/?p=3371

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #475 dnia: 17 Czerwca 2014, 17:12 »
Kiepsko leży... :/

Co do szczerości... zawsze mile widziana :)

Ale mam mętlik!!!  :-\

Alis co do takiego kroju, to nie przymierzałam żadnej.. prócz tej co mam w szafie ;)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #476 dnia: 17 Czerwca 2014, 17:14 »
No to wiem, dlatego wiesz... bez przymierzenia kiepsko  ;)

Prześpij się z tym  - to chyba najlepsze wyjście  ;)

Potem przymierz kilka fasonów i się jeszcze zastanów, masz jeszcze naprawdę czas żeby się spokojnie zastanowić  :P

Jeśli chodzi o mnie - mój faworyt sukienka na ostatnim zdjęciu  :)

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #477 dnia: 17 Czerwca 2014, 17:16 »
mgielka wiem, że powinno się przymierzyć różne kroje. Te założenia, które mamy w głowie tylko wszystko utrudniają. Mój dylemat polega głównie na tym, że księżniczka jest ze mną osobowościowo niespójna ;P i się dziwnie czuję, jak nie ja...

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #478 dnia: 17 Czerwca 2014, 17:21 »
magna rozumiem, ja też przymierzyłam księżniczkę, bo babka z salonu mnie w niej widziała -wyglądałam ślicznie, pięknie mi podkreślała talię, ale czułam się w niej przebrana. Tak samo w sukniach z koronki - podobało mi się odbicie w lustrze, ale nie czułam się sobą. Także poszukaj dobrze,przymierzaj :) W końcu trafisz na swoją :)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
  • data ślubu: 06/09/2014
« Odpowiedź #479 dnia: 17 Czerwca 2014, 18:17 »
Ja sie zgadzam z dziewczynami generalnie, obie moje sukienki to zupelnie inne niż mialam w głowie, ta druga to priceska, ktora przymierzylam dla śmiechu rok temu i mnie wcielo, bo to niby nie ja ale czulam się wyjątkowo. Mysle, ze musil przestać myśleć o sukienkach przez kilka tygodni i zacząć znowu ze świeżą glowa