Autor Wątek: salony ślubne w szczecinie  (Przeczytany 151993 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
salony ślubne w szczecinie
« dnia: 17 Stycznia 2005, 22:55 »
od razu na wstępie zaznaczam ,ze sa to moje i tylko moje odczucia... jeśli ktos poczuje się pokrzywdzony - nie zamierzam przepraszać za swoje słowa :twisted:

cała impreza zaczęła się o godzinie 9.00 w salonie... ułożenie włosów pani fryzjerce zajęło 1h15min... miałam nadzieję,zę bedzie to inaczej wyglądać... niestety zamiast ładnie widocznej, podniesionej jak babka drożdżowa fryzurki mam na głowie płaskiego placka...

suknie

1) ul. janusza... dobry wybór... jesli nie znajde gdzie indziej sukni pewnie tam wróce po mój typ... la sposa... a już na 100% kupie tam buciki :)

2) ul. traugutta... wybór wg mnie marny... pani przeciągneła ręką po wieszakach zamiast zachęcić do przymierzania...

3) ul.pocztowa... mmmmmm... demetriosik... niestety zawiódł mnie... nie ma sukni w moim rozmiarze do wypożyczenia... nawet do przymiarki nie mieli żadnej innej w moim rozmiarze.... nawet 1!!!! w całej polsce!!!

4) nicol- jagiellońska... nic nie upatrzyłam dla siebie... dporo kiecek ale niestety nic dla mnie...

5) janette na boh. w-wy... pani bardzo miłą, służyła cenny,i i trafionymi uwagami... mam tu swój tym nr 2

6)janette - lutniana-ulala... never more... nic w moim rozmiarze... pani zaczęła szukac czegoś do przymierzenia kiedy powiedziałam,"no to mierzymy".. dziewczyny mniejsze, szczuplejsze itd pewnie znajdą coś dla siebie...

7) kaszubska - super...obsługa, doradztwo na wysokim poziomie... tu mam swój typ nr 3...

8 ) bogusława... pytanie... jak można zaproponowac komuś szycie czegoś czego nawet nie można zobaczyć????  nawet nie próbowano mi zaproponować przymiarki... czegokolwiek!!!!

nie byłam w kilku salonach (z braku czasu).... niedługo i tam zawitam...

słowem...

mam 3 typy... z demetriosa musze zrezygnować... pod koniec lutego będa pełne kolekcje sukien... jeśli macie czas nie ganiajcie jeszcze za sukniami...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline davyjohn
  • entuzjasta
Odp: salony ślubne w szczecinie
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Stycznia 2005, 23:07 »
no to Cie przegoniło ;)
7. janette a niby ten sam właściciel co 6? to dziwne jak różny personel można dobrać...
9. Bogusława... ale nie chodzi o Żaklin?

Offline Agami
  • forumowicz
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Stycznia 2005, 23:46 »
Jak zaczynałam wycieczkę po salonach (jeszcze w lecie) byłam w salonie gdzie usłyszałam, że cała biała sukienka będzie wyglądała jak piżamka i jeszcze zostałam ochrzniana za to, że w ogóle zamierzam w czymś takim iść do slubu. Bo zdaniem tej pani suknia powinna mieć chociaż jakieś jasnoniebieskie albo różowe kwiatuszki czy hafty.
Od razu odechcioało mi się ogladać sukienki.  :?

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Stycznia 2005, 01:24 »
Cytat: "davyjohn"
9. Bogusława... ale nie chodzi o Żaklin?

eee.. pomyłka....

byłam na deptaku bogusława... tam mają suknie ślubne...

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Stycznia 2005, 01:49 »
no to ciekawe podejście mają... a jak cenowo się prezentują?

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Stycznia 2005, 09:22 »
nie mam pojecia.. nic mi nie pokazały... nic nie widziałam... oprócz katalogów...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Stycznia 2005, 09:52 »
Ja jak łaziłam po salonach (powinnam chyba odszkodowanie jakieś dostać) to najbardziej utkwiły mi w pamięci
1. Jagiellońska - zmierzyłam 2 (biała i ecru) żadna tak do końca mi nie odpowidała ale chciałm się w kolorkach poczuć, nie spodobało mi się że Panie z obsługi co prawda zapewniały o możliwości oddania zakupionej sukni w komis ale jak podeszłam do tych, które były (stłamszone na wieszakach) to stwierdziły, że nic ciekawego nie znajdę  :roll:
2. Piłsudskiego -jedna mi się podobała za 3600 (bo ma jakąś tam koronkę - odpadła), tak właściwie to Pani powiedziała żebym poszła na Jagiellońską  :?
3. Boh.W-wy
Tu to było po prostu istne przgięcie, panie wbiły by mnie najchętniej nawet w pokrowiec bylebym go kupiła, na siłe przynosiły kiecki którymi nie byłam zainteresowana i namawiały do przymiarki, jak jedna mi się spodobała to myślałam że zwariują, "cena okazyjna o 200, a potem 300 zł" niższa, ja tam nie lubię agresywnego marketingu  :roll:
4. Anagra - o tutaj to mi nawet odmówiła przymiarki (byłam pod koniec lutego - ślub w sierpniu) i kazała przyjść w maju po czym zajęła się innymi klientkami a mnie (przepraszam za wyrażenie) - "olała"  :evil:

Tyle ode mnie  :D

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Stycznia 2005, 10:06 »
jak tak dalej pójdzie będe musiała jechac do swidwina :(

kota można dostać...

wstrzymam się do początku lutego.. jak nic nie znajdę to pędem do agnes...

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Stycznia 2005, 10:50 »
ogólnie to panowie mają jednak łatwiej :) jak ja suię z tego cieszę...
no ale przyznać tez musze że jak już wybierzecie tę swoją wymarzoną suknię to po prostu oczy na wierzch z zachwytu wychodzą, chylę czoła...

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Stycznia 2005, 15:35 »
Na szczęście moje odwiedziny salonów ograniczyły się do znalezienia takiego, który sprowadza suknie Isabel  :D Model miałam upatrzony dużo wcześniej, tak że to była wogóle jedyna suknia, którą mierzyłam  :wink:  A tak szczerze mówiąc, to podziwiam wszystkie młode panny, które wchodzą do salonu (-ów) nie mając pomysłu!!! Przecież od samego patrzenia na te ilości sukien można dostać zawrotu głowy, a co dopiero od przymierzania!!!  :wink:
Powodzenia podczas poszukiwań i polowań!!!

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Stycznia 2005, 17:28 »
Ja szukajac swojej sukni trafilam do salonu na al.piastow(prz PlusGSM).Slub mielismy w lipcu, do salonu dotarlam w czerwcu (dla nie wtajemniczonych - organizowalismy zaczelismy przygotowania do weselicha w czerwcu wlasnie). Pani wypytala mnie o date,jak dowiedziala sie,ze slub jest w lipcu i to absolutnie nie przyszlego roku prawie na mnie nakrzyczala  :? i dala mi taaaki wyklad,ze wiecej tam nie wrocilam. Wychodzac z tegoz salonu bylam przekonana (po wykladzie pani chyba wlascicielki :?: ),ze w ogole nie mam szans na znalezienie suknie slubnej w tak krotkim terminie,poniewaz za suknia powinno sie zaczac tuptanie minimum pol roku przed slubem  :!: Bylam zdegustowana na calej linii.
Suknie oczywiscie udalo mi sie znalezc i to taka jaka sobie wyobrazalam i jaka chcialam miec.

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #11 dnia: 18 Stycznia 2005, 17:35 »
No ja za wiele po salonach nie biegałam, bo jak upatrzyłam sobie w Agnes w Świdwinie, to już takiej nie mogłam znależź w Szczecinie i ... zrezygnowałam. Podobne były i owszem...ale nie TA właśnie TA.  :D

PS. Chyba zaczynam dojrzewać do myśli sprzedania jej  :wink:

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #12 dnia: 19 Stycznia 2005, 08:35 »
Ja wybrałam Agnes w Świdwinie i nie żałuję, :D  po rekonesansie w Szczecińskich salonach (poza jednym na Janusza) odechciało mi się zakupów :twisted: W jednym dowiedziałm sie nawet że jestem za gruba na francuskie suknie (36 :?:  :idea: ) Pozotawię to bez komentarza
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline Aśka

• forumowicz
« Odpowiedź #13 dnia: 19 Stycznia 2005, 11:45 »
Ja również zrobiłam niezłą rundkę po Szczecinie -
suknie gotowe, mimo, że śliczne, w moim przypadku odpadają - mam 179 cm + 8 cm obcasik ... nawet boje sie zsumować;) i w kilku sklapach lub wyporzyczalniach (m.in. na Lutnianej, Janette na Boh. Warszawy kazali mi dopłacić do danego modelu ok. 10-20 % wartości sukni i wtedy może uda im sie ściągnąć jakiś (!!!) model podobny do mojego ale na 176! ... i jeszcze wysokie obcasy mam sobie wybic z głowy
W innych (Anagra, Nicol) mimo, że zaznaczyłam iz chcę sukienkę 2-częściową na siłę wciskali mnie w ciężkie sukienki, w których bym w życiu nie wyszła:(
Dopiero w Novii (ul. Janusza) i w Justynie zaproponowali fajny, mimo, że bardzo prosty model, na który sie zdecydowałam i od lutego będą mi go szyć - właśnie w Justynie :) Podoba mi sie to, że w przypadku szycia sukni- mozna sobie wybrać rodzaj tkaniny i haft na gorsecie:)
Moja sukienka do sprzedania... [url = http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=17518#17518 [/url]

Offline aurelyah

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 23 Stycznia 2005, 23:20 »
No to i ja cos dopisze na ten temat, wbrew moim obawom cala ta "wyprawa" mile mnie zaskoczyla  :D

a) Anagra ul.Krzywoustego 29 - mila i fachowa obsluga,wybor dosc spory,

b) Janette ul.Bohaterow W-wy - podobnie jak wyzej z tym ze panie eksedientki cos sie dogadac miedzy soba nie mogly...hihihi...bardzo mnie smieszylo jak sobie delikatnie dogryzaly :D

c) Janette ul.Lutniana 35 - brrrrrrrrr - nie polecam :evil:

d) Scarlet ul.Wojska Polskiego 39 -  czekali dopiero na nowa kolekcje,

e) LisaFerrara ul.Pocztowa 26 - troche sie zawiodlam bo liczylam na dematriosa a tu - marny wybor,mala przestrzen,nawet nic nie przymierzylam  :(

f) Gina ul.Slawomira 2 - piekne i niepowtarzalne suknie polskiej projektantki,niestety ceny tez niepowtarzalne (3000-5000zl),mila obsluga,

g) Nicol ul.Pilsudskiego 35 - duzy wybor ale nic nadzwyczajnego tam nie dojrzalam, obsluga ok,

...i najlepsze na koniec... :D
h) Centum Mody Slubnej ul.Kaszubska 58 - wybor sukien dosc spory ale obsluga i mozliwosc salonu sa the best,mozna sobie dowolnie kombinowac suknie,zmieniac gorsety,materialy,wszystko co tylko klientka sobie zazyczy,nawet buty i torebke mozna sobie zamowic z tego samego materialu co sukienka  :brawo: ...jedyny mankament tego salonu to duza ilosc klientek w sezonie wiosenno-letnim a co sie z tym wiaze suknie trzeba zamawiac 4 miesiace wczesniej  :roll:

Offline olcia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 7 Lutego 2005, 17:52 »
pewnego mroznego dnia wzielam sobie dzien wolny i postanowilam popatrzec , poprzymiezac wymarzone suknie-slub dopiero we wrzesniu ale chcialam poczuc juz ten magiczny klimat.
pierwszym salonem byl skarlet-zawsze wydawal mi sie taki wileki i profesjonalny-ale panie niestety nie bardzo nas przyjely, zajete soba odetchnely ze hccemy sie tylko rezjrzec.
drugi to byl na pasazu Boguslawa:pani na wiadmosc ze slub we wrzesniu powiedzialze "jeszcze suknie beda"i podala przyklad jednej panny mlodej ktora kupila suknie na 2 tyg przed weselem!
trzeci to byl na piastow nie bardzo wiem jak sie nazywal, ale ten po stronie gimnazjum(bo wiem ze sa dwa) no to tam obsuga byla mila i nawet przymiezylam dwa modele.
potem poszlysmy na jagielonska do nicol ale tam suknie byly chyba troche za bardzo odwazne i przebojowe , to pojechalysmy do salonu na ul.Piulsudskiego-tu przywmiezylam kilka modeli, obsluga mila i przyjemna , moglabym tam spedzic kilka godzin.
nastepnie pojechalysmy na bat.chlopskich do Janett , tutaj pani nas wyslala na lutniana i polecila jeszcze kilka innych sklepow w miescie(!)-bardziej to informacje przypominalo niz salon
to poszlysmy na rog krzywoustego:tuna haslo "slub we wrzesniu"dowiedzialam sie"pani, mamy srodek stycznia, szkoda sukien z wieszakazdejmowac, nie ma nawet co miezyc prosze przyjsc w  lipcu :shock:
no i zrezygnowane poszlysmy do demetriosa, tam obsluga wrecz namowila nas do przymiezenia sukni ktora siostar wczesniej upatrzyla w katalogu. w niej czulam sie pieknie , super i  cudownie-to jest to wlasnie uczucie,kiedy Panna Mloda wie ze to ta suknia.Ba , nawet dwie panie z dolu sie zlecialy i w zartach zaproponowaly mi stanie do wrzesnia w witrynie jako prezentacja :D
dzien meczacy ale wazne ze z happy endem

Offline agata
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 9 Lutego 2005, 15:54 »
Witam, ja rowniez zrobilam pierwsze rozeznanie w salonach. Wybor ogromny! Na  Pocztowej troche mnie zawiodl demetrios- na zdjeciach wyglada lepiej niz na zywo. Mila obsluga w Pretty Women na Krolowej Jadwigi i ladne suknie podobala mi sie taka za 3000 zl.. Nicol- suknie wszystkie takie same. Gina- na Slawomira- wybor ogromny a ceny od 1800- sprawdzcie same! I suknie marzenie. Ja mam jeszcze czas , slub we wrzesniu , ale cieszy mnie wybór  w kieckach.

Offline dusia25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 9 Lutego 2005, 20:38 »
no to ja dołożę swoje doświadczenia: ślub na początku kwietnia, ale ze rodzice w Krakowie i byłam tam na święta, to postanowiłam "pomęczyć" moją mamusię i połazić za sukienkami  :D

Nabuzowana opowieściami o trudach szukania sukienek, wiecznymi przymiarkami i poprawkami itp. szłam prawie jak na ścięcie  :roll:

I co się okazało?? Że już w pierwszym salonie do którego weszłyśmy (zupełnie na chybił trafił) znalazłam kilka interesujacych modeli. Żeby było jeszcze lepiej - pierwszą jaką przymierzyłam okazała się WŁAŚNIE TA JEDYNA, WYMARZONA SUKIENKA :lol:

Pro forma przymierzyłam jeszcze jedną, w innym stylu (gorset klasyczny) ale zaraz kazałam to sobie zdjąć i wróciłam do tej pierwszej...

Nie musze chyba wspominać, ze czułam się jak "księzniczka" w tej cudnej sukience, z welonem do pasa itp.

:wink:  

Ponieważ był to 23 grudnia i ponieważ baaardzo szybko zdecydowałam się, ze ta a nie inna - przemiła pani w salonie poinformowała mnie że poprawki zrobią dosłownie od ręki (kazałam m.in. zmniejszyć gorset i obciąć tren) i że mogę w Wigilię rano odebrać sukienkę  (od ręki bo akurat w ich pracowni krawieckiej "zeszły" im wszystkie sukienki jakie mieli do poprawki na śluby na Święta) :shock:  Czad!!

Tak więc po 1 wizycie w 1 salonie miałam kupioną najpiękniejszą sukienkę, jaką sobie wymarzyłam, pasująca idealnie do mojej figury i na całe szczęście ominęło mnie marudzenie rozmaitych pań na temat terminów wybierania sukienek, mojej figury, cen i moich marzeń  :?

Nieskromnie zamieściłabym moje fotki po przymiarce w sukience, ale moje Kochanie czasem mi zagląda przez ramię jak odwiedzam forum i nie darowałby mi, gdyby "przypadkiem" zobaczył sukienkę przed ślubem  :wink:

A, mały minus jest taki, ze jak wracałam z Krakowa do domku w Sz-nie nie zabrałam na razie sukienki ze sobą - wisi smętnie w szafie u rodziców i czeka aż się po nią pojawię... Ale już niedługo, niedługo...  :P

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Lutego 2005, 10:08 »
JA BYŁAM WCZORAJ W SALONIE NA KRÓLOWEJ JADWIGI 11 I ZROBIŁ NA MNIE PORYTYWNE WRAŻENIE ZA TYDZIEN BĘDZĄ MIELI PRÓBKI MATERIAŁÓW Z JAKICH MOZNA ZAMÓWEĆ SUKNIĘ I O DZIWO SUKNIE MARGARETH Z JANEK MAJĄ TAŃSZE.!!! I NO MOŻNA U NICH ZAMÓWIĆ KOLOROWE BUTY NA ROZMIAR I FASON DLA MNIE BOMBA :P  BO NIGDY NIE MOGE DOBRAC SOBIE BUTÓW DO MOICH SUKNI WIECZOROWYCH :cry: ALBO CZARNE ALBO BIAŁE LUB ECRU I HORROR BO NIE ZWASZE PASUJA A JA LUBIE KOLOROWE SUKNIE.
OBSŁUGA W SALONIE MIŁA NAWET JEDNA SUKNIE PRZYMIERZAŁAM CO PRAWDA JA JESTEM PO SLUBIE ALE SZUKAM SUKNI DLA KOLEŻANKI KTÓRA MA TAKIE GABARYTY JAK JA I ROBIĘ NA JEJ PROŚBE REKONESANS BO JEST TERAZ W JAPONII. TAK ZE POLECAM TEN SALON A NA SŁAWOMIRA DOPIERO SIE WYBIERAM!
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline Marta&Tomek

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Lutego 2005, 18:46 »
Wszystkie panny młode!!!! Jeśli tylko macie mozliwośc biegajcie po salonach jak najprzedzej. Mo Slub we wrześniu, ale już wiem co w trawie piszczy!!! Oto moje spostrzezenia:

1)   Centrum Mody ślubnej - ul.Kaszubska - fachowa obsluga i jest w czym wiebierać - na bank tam wrócę!!!

2) Scarlet - ul. wojska Polskiego - nie mogę narzekać, choc wybór nie za wielki to panie niezmordowane nawet na godzinę przed zamknięciem biegały wokół mnie.

3) Anagra - Krzywoustego - porażka. Sukienek z nowej kolekcji jeszcze nie mają  i szczerza się do obywatelek NRD

4) Fantazja - ul. Piastów - jeszcze gorzej. Gdy tam weszłam poczułamsię jak w 1995 kiedy moja kuzynka brała ślub i w zwiedziłyśmy 63 sklepy na krzyż w których były same bezy nie w 2005.

5) Jeanette - pani przynajmniej była szczera. Powiedziała żeby przyjść za kilka miesięcy bo teraz wyprzedają zaleglości z zeszłego roku dla otyłych obywateli kraju za miedzą

6) Nikol - poni obcięła mnie od góry do dołu i ...........tak jak od klientki która mierzyła przedemną wzieła numer telefonu i obiecywała że jak tylko coś przyjdzie.. to ona na pewno będzie dzownić... ( klientka miała dziwny twardy akcent i rtakie dziwne R choć mówiła nawet po polsku choć jej towarzyze nie koniecznie) nie szczególnie nawet chciało jej się mnie ubierać a na pytanie czy mają coś jeszcze, albo jakieś foto burknęła - to co widać... Tak więc podiękowałam i wyszłam.

7)Novia - suknie ładne, obsługa miła ale jakoś tak nie jestem przekonana. Wrócę tam choćby po to żeby się przekonać :-)

8) Jeanette - Lutniana - LOKAL ZAKAZANY!!!!

9)Preety Woman - Kr. Jadwidi - Niewiele jeszcze tam mają. A to co mają jest zwyczajnie za duże. 1 Pani, 2 przymierzalnie, 10 sukienek.

10)Demetrios - niestety moich typów  - tych z gazety nie było, reszta dużo za duża. Za 20 zł mogą sprowadzić do przymiarki, ale suknie maja ładne. Wrócę tam a jeśli nie do nich to znajdę salon w innym mieście i tam spróbuję.

Jakoś tak nie rozumiem. Moja sylwetka jest typowa. 168 cm, 55 kg, obcas 5 cm, rozmiar sukien 36. Przecież ja nie wyglądam inaczej niż inne przymierzające przed lub po mnie. DLACZEGO WSZYSTKO JEST ZA DUŻE? Że za długie to rozumiem, ale takie wory??

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #20 dnia: 12 Lutego 2005, 23:12 »
Cytat: "Marta&Tomek"
Jakoś tak nie rozumiem. Moja sylwetka jest typowa. 168 cm, 55 kg, obcas 5 cm, rozmiar sukien 36. Przecież ja nie wyglądam inaczej niż inne przymierzające przed lub po mnie. DLACZEGO WSZYSTKO JEST ZA DUŻE? Że za długie to rozumiem, ale takie wory??

no cóż... a co ja mam powiedzieć... tyłeczek 40/ biuścik 42/44.. prędzej na siebie znajdziesz niż na mnie  :czeka:

Offline Marta&Tomek

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 13 Lutego 2005, 21:19 »
myślę, że mamy podobną sytuację. Dowiedziałam się żę te sukienki to rozmiaty tzw. " manekinowe" czyli 38. Inne na zamówienie. A co jak się zamówi i nie będzie leżała, a taką zamówioną to już trzeba kupić.Więc chyba jedziemy na jednym wózku.

Monia, A byłaś już może na ul. Janusza albo na Pocztowej W Demetrios??
Według mnie są tam ładne suknie i szeroka gama romiarów?I podobno Panie chętniej sprowadzają większe rozmiary przynajmniej tam na janusza bo później łatwiej jest przerabiać. Tak przynajmniej było w zeszłym roku, kiedy ślubowała moja znajoma.

Ok, wlaśnie doczytałam, że już tam byłaś. Ale to dziwne, bo kiedy byłam na poczowej to Pani poinforomowała mnie, że nie bardzo będę miała co przymierzać bo większiść sukien jest właśnie w tym rozmiarze.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 17 Stycznia 2006, 12:56 »
Dziewczyny może poradzicie do których salonów warto a do których nie warto zaglądać... w sobote wyruszam na poszukiwanie sukni... :lol:  :D  wiem że każda z nas ma różny gust i rużne doświadczenia ale może chociaż jakaś przestroga :!:  bo pewnie nie w każdym salonie jest miło i przyjemnie  :?
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23 dnia: 17 Stycznia 2006, 21:52 »
Polecam :
1. Scarlett na W. Polskiego : miła obsługa, sporo sukien w rozsądnych cenach, duża przymierzalnia, suknie nie wiszą w plastkikowych worach, więc widać co się ogląda
2. Justyna na Długosza - salon to to nie jest, w zasadzie bardziej dla osób które chcą tanio wypożyczyć lub uszyć sukienkę, ale obsługa w porządku : opinia subiektywna, bo tam właśnie szyłam swoją kieckę :D
3. Novia - jeśli zależy Ci na firmowych sukienkach, obsługa w porządku, mają też fajne buty ślubne
4. Demetrios na Pocztowej - babki super, można chodzić 5 razy przymierzać tą samą sukienkę i nic nie powiedzą, ale długi czas oczekiwania na kieckę
5. CMŚ na Kaszubskiej - fajnie, bo można uszyć kieckę na swoją miarę a potem ją wypożyczyć, duże przymierzalnie z dziennym światłem
Nie polecam :
1. Anagra na Krzywoustego - strasznie nieprzyjemna obsługa
2. Julia na Krzywoustego - jak wyżej
Powodzenia w poszukiwaniach

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 17 Stycznia 2006, 22:15 »
ja miałam nieprzyjemną sytuację w scarlett...

1) "ta suknia kosztuje XXXX zł"  ( sugerując ,ze nie jest mnie stać na tak droga.. a za swoją w novi zapłaciłam 3600zł)
2) czekałam na przymiarkę i weszła niemka.. pani poprosiła ją jako pierwszą do poczekalni.. dopiero moja rozmowa z klientką spowodowała,ze jednak pierwsza weszłam... oj nieładnie drogie panie.. nieładnie... :twisted:

jest jeszcze jeden salon gdzie poczułam się jak klientka kat. B ale... laska się stara i uznajmy to za incydent i małe fopa ....  8)

ja ze swojej strony polecam w 100% :
- novię
- demetriosa...

kobitki dwoją się i troją zeby było super... anielska cierpliwość... :roll:

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 17 Stycznia 2006, 22:35 »
O, to się zdziwiłam Moniu, bo ja w Scarlett byłam chyba ze 4 razy, 2 razy przymierzałam te same kiecki, robiłam fotki i wszystko było ok. Zapomniałam napisać, że całkiem nieźle było też w Jeanett na Boh. W-wy, naprzeciwko C.H. Turzyn. Możesz też Madziulek zajrzeć do Farage na W. Polskiego, suknie ciekawe i oryginalne.

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #26 dnia: 17 Stycznia 2006, 22:41 »
ja chodziłam za kiecką w listopadzie 2004.. fakt troszke za wcześnie ale naprawde przykro mi się zrobiło... :?

za to pani w demetriosie (ledwo otworzyno salon) pozwoliła mi dowolnie przymierzać kiecki ..

Offline AnetaM

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2005
« Odpowiedź #27 dnia: 17 Stycznia 2006, 23:10 »
Cytat: "Julia"
1. Scarlett na W. Polskiego
- jak dla mnie świetna obsługo mierzyłam kilka sukienek i to dwa razy za każdym razem panie były bardzo uprzejme  :D

3. Novia
- bardzo miła obsługa, ale zdjęć nie można robić  :P

4. Demetrios na Pocztowej
- zgadzam się obsługa fantastyczna, można kiecek mierzyć ile wlezie

Ode mnie polecam jeszcze Preety Woman boczna od Krzywoustego (dokładnie nie pamiętam, jedna przecznica za kinem helios) - pani bardzo uprzejma, doradzi, jak dla mnie  tam była najlepsza obsługa choć ceny sukienek różne  :lol:
czekam aż szczęście powróci...

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #28 dnia: 18 Stycznia 2006, 07:40 »
Cytat: "monia"
ja miałam nieprzyjemną sytuację w scarlett...

1) "ta suknia kosztuje XXXX zł" ( sugerując ,ze nie jest mnie stać na tak droga.. a za swoją w novi zapłaciłam 3600zł)

byłam kiedyś w tym salonie jak moja kuzynka brala ślub i dokładnie tak samo nas potraktowano  :evil:  więc tam nawet się nie chce wybrać ....

Dzięki dziewczyny za porady widze że demetrios. novia i cms prawie za każdym razem mają pozytywne opinie więc tam się udam napewno  :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #29 dnia: 18 Stycznia 2006, 17:23 »
Cytat: "AnetaM"
Ode mnie polecam jeszcze Preety Woman boczna od Krzywoustego (

salonu pretty woman już tam nie ma