Autor Wątek: Rybka bedzie MAMUNIA!  (Przeczytany 88691 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #30 dnia: 26 Września 2006, 22:58 »
Jej, ale mi milo! Tyle cudownych życzeń!!!! Bardzo bardzo wam z całego serca dziekujemy!
Cytat: "monia"
GRATULACJE  

ale nam się mamuś sypnęło
Oj Moniu masz racje! Na kiedy masz termin? Idziemy prawie łeb w łeb!

Offline Kasia*

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #31 dnia: 26 Września 2006, 23:52 »
Rybko Gratuluje z calego serduszka :serce:

dopiero wróciłam do domu ale musiałąm odpalic komputer żeby zobaczyć co tam u Ciebie, jakie wieści....

no i cudownie że są one pozytywne :D
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #32 dnia: 27 Września 2006, 06:59 »
A ja napiszę:  A  NIE  MÓWIŁAM  (PISAŁAM) !!!

Moje gratulacje Rybko. Ciesze się przeogromnie, że bąbelek rośnie.

To jakie maleństtwo ma juz wymiary? Na kiedy masz termin ?

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #33 dnia: 27 Września 2006, 08:28 »
rybkawiedenka,  GRATULACJE....dbajcie o siebie :D

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #34 dnia: 27 Września 2006, 08:39 »
Rybeczko serdecznie GRATULUJĘ i baaardzo się cieszę :D  :D  Dbaj o siebie i o maleństwo :serce:  :serce:  Wszystkiego dobrego :D

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #35 dnia: 27 Września 2006, 08:47 »
Kochane moje wiec odpowiadaja na kilka pytan:

termin mam na 9 maja.

wg komputerka babel ma teraz 6 tygodni i 2 dni. Kolejna wizyta 19 pazdziernika czyli w okolicy 10 tygodnia.

Niestety nie mam zadnego zjdecia, nie dostalam nic od gina. ale moze nastepnym razem....

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #36 dnia: 27 Września 2006, 09:47 »
Cytat: "rybkawiedenka"
termin mam na 9 maja

To jest najlepsza pora na rodzenie dzieci, bo już jest ciepło i można wychodzić na spacer. I urlop macierzyński wypada latem :D

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #37 dnia: 27 Września 2006, 10:03 »
Amelani - wg komputera to jest 6 tydzien i o to opiera sie lekarz. Poniewaz miesiaczke ostatnia mialam 2 sierpnia to termin jest niby 9 maja. Ale ja w to nie wierze.

Kiedy ty mialas ostatnia?

Offline Monique
  • użytkownik
  • **
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #38 dnia: 27 Września 2006, 10:33 »
Ja tez przylaczam sie dpo zyczen.. naprawde to musi byc cudowne uczucie..

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #39 dnia: 27 Września 2006, 10:37 »
Monique dziekuje! To naprawde cudowne!

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #40 dnia: 27 Września 2006, 11:02 »
wg komputera to jest 6 tydzien i o to opiera sie lekarz. Poniewaz miesiaczke ostatnia mialam 2 sierpnia to termin jest niby 9 maja. Ale ja w to nie wierze.

I znowu mamy straszny galimatias z wyliczaniem terminu itd.
Jak na moje tzw. "czuja" to miałaś bardzo spóźnioną owulację. Jeżeli teraz jesteś w 6/7 tygodniu, to Twój 40 tydz. ciąży kończy się 21 maja. Wydaje mi się, że w twoim przypadku tak powinno się liczyć przewidywany termin porodu. Ze względu na to, iż twoja owulacja spóźniła się w stosunku do książkowej owulacji o ok.2 tyg.

Coś mi się wydaje, że podobną sytułację jak ty ma Martaxyz.

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #41 dnia: 27 Września 2006, 11:16 »
Gosiu ja nawet nie potrafie obliczyc kiedy mialam owulacje! Do zaplodnienia doszlo jak jeszcze mialam wkladke hormonalna, bo lekarz ja wyjal dopiero 24 sierpani a wg tego co widze to juz wtedy bylam w ciazy. Do tego u mnie z miesiaczkamito zawsze bylo tak:
styczen:12, luty:27 marzec15 kwiecien: 2 itd. WIec obliczyc cykl i owulacje to duza sztuka. Jezeli o mnie chodzi to termin moze byc i w czewrcu!
!

Offline szajo

• maniak
  • data ślubu: 28.IV.07
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #42 dnia: 27 Września 2006, 11:22 »
no faktycznie duuuza sztuka :D
tez mialam kiedys straaasznie nie regularne...

a tak BTW :D dostalas priva?... bo sie cos dziwnego dzialo wczoraj i nie mam go w wyslanych i nigdzie  :mrgreen:

Offline Anielka

• maniak
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #43 dnia: 27 Września 2006, 11:23 »
Do zaplodnienia doszlo jak jeszcze mialam wkladke hormonalna

to mnie najbardziej nurtuje... to po co jest taka wkładka?? Teraz przypomina mi się film dokumentalny o dziecku, któremu spirala wrosła w główkę. To jest skandaliczne, że doszło do czegoś takiego i bynajmniej nie można winić tu matki, no bo skąd mogła wiedzieć, ze jest w ciąży skoro nie miała żadnych objawów :?

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #44 dnia: 27 Września 2006, 11:29 »
Anielko wkladka jest metoda antykoncepcyjna, tak jak tabletki czy prezerwatywy. Moim zdaniem jest najlepsza i najbardziej nieskomplikowana metoda. W moim przypadku wkladka stracila swoja waznosc w lipcu ale do sierpnia nie mialam czasu jej wyjac. Nie ochraniala mnie juz. Nie wydzielala hormonow. Dlatego aszlam w ciaze. Ale wiem na 100% ze po urodzeniu babla tez sobie kaze zalozyc. Przez 3 lata masz swiety spokoj!

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #45 dnia: 27 Września 2006, 11:36 »
moja koleżanka znajduje się w tym 1% kobiet która zalicza wpadki w każdej metodzie antykoncepcyjnej,jedna z córek urodziła się ze spiralą wbitą do ramionka :? ,inna jest z tabltek inne z prezerwatywy itd,itd.... teraz jej rodzina liczy 12 osób 9 dzieci,babcia,mąż i oczywiście ona  :wink:

Offline szajo

• maniak
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #46 dnia: 27 Września 2006, 11:48 »
o kurcze to trzeba miec farta  :?  zwlaszcza jezeli korzystala np z tabletek jak powinna... ale z tym ramionkiem mam nadzieje wszystko w porzadku potem bylo...

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #47 dnia: 27 Września 2006, 12:05 »
szajo - dostalam wiadomosc, dzieki!

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #48 dnia: 27 Września 2006, 12:08 »
epox, ale straszysz :shock: normalnie szok...liczna rodzinka...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #49 dnia: 27 Września 2006, 12:15 »
Ale takie przypadki zdarzaja sie bardzo rzadko!!!! Wkladka jest rownie bezpieczna jak tabletki, a mniej negatywnie wplywa na organizm!

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #50 dnia: 27 Września 2006, 12:31 »
Rybko....ja nie wyliczyłam Ci terminu owulacji. Wszystkie swoje przypuszczenia opieram na tym co stwierdził komputer, a mianowicie że jesteś w 6/7 tygodniu ciązy.
przyjmując ten tydzień jako 7, a następny jako 8, i tak sobie liczyłam tygodnie w kalendarzu (trochę mi się nudzi w pracy). tym sposobem doszłam do końca 40 tygodnia.

Offline Anielka

• maniak
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #51 dnia: 27 Września 2006, 13:05 »
W moim przypadku wkladka stracila swoja waznosc w lipcu ale do sierpnia nie mialam czasu jej wyjac. Nie ochraniala mnie juz. Nie wydzielala hormonow

A to zmienia postać rzeczy... no i przynajmniej nie wbije się dziecku w głowę czy ramiona, czy inną część ciałka.

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #52 dnia: 27 Września 2006, 13:17 »
Kochane, czy wy tez macie takie torsje? Ja normalnie nic nie moge zjesc. Co wezme to ust to za 15 min zwracam. Musze jesc, ale wywalam z siebie wszsytko! Co z tym zrobic? Lekarz mi powiedzial: czesto i malo.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #53 dnia: 27 Września 2006, 13:30 »
Co z tym zrobic? Lekarz mi powiedzial: czesto i malo.

ja tez nam taka wesję... poza tym ogranicz soki (szczególnie to z dodatkim cukru) i słodycze, gdzies czytałam, że to sprzyja wymiotom...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #54 dnia: 27 Września 2006, 13:36 »
Kochane, czy wy tez macie takie torsje? Ja normalnie nic nie moge zjesc. Co wezme to ust to za 15 min zwracam. Musze jesc, ale wywalam z siebie wszsytko!

Trochę ci współczuję Rybko, ale mdłości to dobry objaw (choć raczej nie dla mamy  :twisted: ).

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #55 dnia: 27 Września 2006, 13:36 »
Ja nawet herbaty nie pije! Czysta woda! Slodyczy zero, tylko owoce i kanapki, nawet miesa nie moge jesc bo mnie od zapachu cofa....

Offline szajo

• maniak
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #56 dnia: 27 Września 2006, 13:44 »
a moze wlasnie jakas herbatka z mietki czy melisy... mi zawsze pomagalo  :mrgreen:
tylko ja babelka w brzuszku nie mialam wiec nie wiem...

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #57 dnia: 27 Września 2006, 14:06 »
Ja nawet herbaty nie pije! Czysta woda! Slodyczy zero, tylko owoce i kanapki, nawet miesa nie moge jesc bo mnie od zapachu cofa....

Aga, i tak się dzieje w ciągu całego dnia :?:  czy najczęściej masz mdłości o konkretnej porze :?:  przemyślałaś sprawę z szefem :?:

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #58 dnia: 27 Września 2006, 14:14 »
Tak sie dziecje od 10.00 Rano nic nie jjem bo mnie skreca na sam widok, potem w pracy z rozsadku zjadam owoc - ktroy z reguly za ok 10-15 min laduje w sedesie. Potem, ok 13.00 zmuszam sie do kanapek (wlasnie zjadlam kolejne 3 ) i juz je czuje w gardle. Aj ka ok 12 wszsycy sobie cos pichca to mnie do lazienki gna!!!

Szefowi powiem po weekendzie, moge sie czuc gorzej i co wtedy?

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #59 dnia: 27 Września 2006, 14:49 »
Rybko, kup sobie herbatkę na I trymestr z firmy Bio-Active. W dziale zdrowie , w poście o herbacie zielonej znajdziesz jak wygląda opakowanie. Mnie pomogła, nie całkowicie ale czułam się po niej dużo lepiej. I nie jedz owoców na pusty żołądek. To co mogę Ci polecić, to nie pij soków (jeśli nie odczuwasz na nie znacznej ochoty), nie zmuszaj się do jedzenia czegokolwiek jęsli na to nie masz ochoty, jak np. mięso, wędliny.  Niestety powinnaś coś jeść, najlepiej lekkiego . Ja cały czas np. mogłambym jeść zupy, bo ciepłe, lekkie i porzywne.
Kup sobie sucharki (możesz podgryzać w pracy) , zjedz bułkę/kromkę chleba z samym masłem.
Postaraj się zaraz po przebudzeniu, a przed wstaniem coś zjeść: sucharka, herbatnika, biszkopta, cokolwiec  "neutralnego" dla żołądka. W tedy może troszkę mdłości opanujesz i uda ci się z tym przeżyć przez pare tygodni.  
jedz często ale w małych porcjach.